Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Hizlida geri donemiyoruzki. Daha geride bu presi yaptır. Onlar geniş alanı vermiyor sana. Heriflerin hepsi fişek gibi
biz 7-0 yendiğimiz başak maçı ve depte 3-0 yendiğimiz fener maçı gibi pres yapsak daha az enerji harcarız ayrıca rakip yine boş adam bulamaz, neydi bu pres; rakibin pas kanallarını kapatarak,boşta adam bırakmadan yapılan pres, öyle haldur huldur rakibin üstüne koşarak değil.

niye? Geçen sezon böyle başladığı bu futbolla rekor kırarak şampiyon olmadı mı?
Şampiyon yine olabilir, vaktini polemiklerden önce takımı için harcaması daha mantıklı olmaz mı? Şu maçın 2. yarısını izlemeyi bir taraftar olarak istemiyorsam böyle bir eleştiri yapmam son derece doğal. Taktik veya futbolcu denedim diyip bir sonraki maç aksini iddia etmek kendi elinde.

Şampiyon yine olabilir, vaktini polemiklerden önce takımı için harcaması daha mantıklı olmaz mı? Şu maçın 2. yarısını izlemeyi bir taraftar olarak istemiyorsam böyle bir eleştiri yapmam son derece doğal. Taktik veya futbolcu denedim diyip bir sonraki maç aksini iddia etmek kendi elinde.
Bunlara laf anlatamazsin

en ufak olumsuz 1 şeyde yapılan yıkıcı eleştirilerin altında yatan sebep hala hocaya güvenilmemesi.

her sene kendini kanıtlamak zorunda maalesef.

bu üzücü bi durum
Yıkıcı eleştiriyi ben bu aşamada doğru bulmuyorum. Her ne kadar henüz Avrupa'da arzu edilen sonuçlar elde edilmemiş olsa da Okan Hoca'nın zamanı hak ettiğini düşünüyorum. Şunu unutmamak gerekir ki teknik adamlık son derece nankör bir meslek. Dünyanın kupasını da alsan ters bir skorda, kötü giden birkaç maç sonunda ağır eleştiri yağmuruna tutulabilirsin. Bu noktada tepkileri göğüsleyip gerekli tamiratı yapan ve yoluna en az hata ile devam eden kişiler, elbet istedikleri sonuca varacaktır. Yapılan faydalı eleştirilere kulak vermek, bu tamiratın bir parçasıdır.

1.5 senede 2 solbek aldık.kohnun gitmesini istemiyor,cunku utanıyor 3.kez solbek istemekten. yaraticiligini, yoklukta denediği ve kazandırdığı tek oyuncu göremedik.fatih terim falan olması imkansız.hoca donku yarattı,fernandoyu 8e attı 2018 ve 2019da ki iki bjk maci cozdu fernando bu sayede.adam ffp gordu,forvetsiz oynadi.belhandaya katlandi yoklukta.şu kadroyu kime verdiler Allah askina?tek yapacağın hazırlık maclarinda efeyi torreira ile denemek,eyupe ve gokdenize biraz süre vermekti bu ortasaha yoklugunda.sen saçma saçma yerlerde denedin çocuklari

Ne diyorsun ya sen? Sen mi karar veriyorsun kimin saçmalayıp saçmalamadığına. Sanane yahu benim eleştirimden!

Maçı izleyenlere biraz saygısı olacak teknik direktörün. Apo geldi, Nelsson var, Metehan var, Kaan var ne işi var Demirbay’ın stoperde? Adı gibi biliyor taraftar merakla yeni transferi bekliyor. Son 10-15 dk al bari zaten çorba gibi yaptın, en azından biraz taraftarların gönlünü al.

Ama oyuna bile almadı adam
Saçmalama

Hocanın en büyük sorunu bazı inatlaşmaları.

Eyüp’e geçen sezon sinir oldu ve çocuğu oynatmamak için ant içti. Bugün bile en son oyuna girdi.

Taraftar bek transferi için yangın yaptı, sırf o yüzden 1 dakika bile oynatmadı. Oysa haftaya kupa maçı var. Sen oyuncuyu deneyip alıştıracağına taraftarla inatlaşıyorsun.

Aferin hocam, böyle devam et.
Bak bak tespitlere bak

Ulan şu yorumları şu forumda yapacak tek bir üye yok

Okuyun ollum okuyuuuunnn

Tespit nasıl yapılırmış görün de ibret alın

Sen bundan sonra benim itinayla takip edeceğim üyelerin başında geliyorsun renktaaaşşş

Allah kaza bela vermesin sana aman dikkat

Ulan şu yorumları şu forumda yapacak tek bir üye yok

Okuyun ollum okuyuuuunnn

Tespit nasıl yapılırmış görün de ibret alın

Sen bundan sonra benim itinayla takip edeceğim üyelerin başında geliyorsun renktaaaşşş

Allah kaza bela vermesin sana aman dikkat
Teşekkürler kardeş, sen de yuvarlanma inşallah

ikinci kampta hocanın morali bence yüksek değil. basın toplantılarında özellikle suratı biraz "gerginim" diyor.

yaptığımız hazırlık maçlarından hadi ilk kamptakileri anlarım . leccede skor bulduk diye değişikleride anlarım ama parma maçındaki denemeleri hiç anlamadım.

çok yormadan daha optimal kadro olabilirdi sahada değişikliklerle beraber... son hazırlık maçında da deneme yanılma çok yapılır mı bilemedim kupa maçı öncesinde.

5 hazırlık maçından birinde en azından 3-5-2 denenmeliydi düzgün denemesiz kadroyla .

şu top kaybından ve fazla ileride kalma ile (ortasaha boş olunca) yediğimiz geçişleri karşılayamamak/topu geri kazanamamak defansif anlamda çok sakat işlere yol açıyor , adam paylaşımı kayboluyor , hep eksik kalıyoruz...

haliyle defansta son adam (genelde nelsson) haricinde herkes falso duruyor .

bu işe çözüm lazım hocam.

Belki hazırlık maçları için eleştiri yapmak olmaz, ama bu durum sadece ilk maçlar için geçerli olabilir. Haftaya Süper Kupa maçı var ve artık son nokta konulmalı; hala arayış içinde olmamalıyız. Dünkü maçta ne denemek istedik, kimse bilmiyordur.

Oyuncular durmadan pozisyon değiştirmek zorunda kaldı. Stoper bek oldu, sonra geri stoper yerine geçti; orta saha oyuncusu bek oynadı, sonra tekrar orta sahaya geçti; hatta orta saha oyuncusu stoper pozisyonunda oynadı. Bu durum ne anlama geliyor? Fifa mı oynuyoruz?

Hazırlık döneminde ne çalışıldı acaba? Oyunda hiçbir gelişme yok, hala kontra ataklardan gol yiyoruz ve aynı oyun tarzını sürdürüyoruz. Ligin zayıf olması, hocayı yeni bir arayışa sokmamış gibi görünüyor; fakat asıl sınav Avrupa'da. Orada rakipler boş alan bulduklarında affetmiyor ve golü yapıştırıyorlar. Maalesef, ligimiz oyunumuz hakkında yanıltıcı bir görüntü veriyor; aslında çok riskli ve kötü futbol oynuyoruz ama ligdeki rakiplerin zayıf olması nedeniyle sanki onları ezip geçiyormuşuz gibi görünüyor.

Bu sorunları çözmek hocanin isi ama kendine mi cok güveniyor yoksa nasil olsa Lig de ölümüz sampiyonluk icin oynar yeni maceraya ne gerek var diye düsünüyor bilmiyorum

Fatih hoca şu an ki haliyle bile okan hocadan cok daha iyi taktisyen ve oyunu çok daha iyi okuyabiliyor.

Oyuncu değişikliklerine girmiyorum bile.

hocanın ön alan presinden vazgeçmeden geçiş hücumlarını azaltması lazım

verdiğimiz gol pozisyonlarının haddi hesabı yok

hemen hemen her avrupalı takımdan 2+gol yiyoruz

bunun yolu illa da presten vazgeçmek değil

ispanya da sürekli pres yapıyor ama arada iki fark var

birincisi ispanya daha kompakt pres yapıyor

ikincisi ve en önemlisi ispanya bizim kadar kötü hücum etmiyor

geçişlerin çoğunun sebebi top kayıpları

oyunu demlesin diye beklediğimiz ziyech bile sürekli erken orta, riskli pas deneyerek çokça top kaybediyor

bunun da çözümü bir set hücumu oyunu geliştirmek

lecce macinda sanki biraz bunu başardık gibiydi

Geri
Üst Alt