Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Okan hocamın oyun anlayışını çok beğeniyorum. Kendisi Bayern veya Arsenal’de TD olsaydı Klopp muamelesi görürdü.

Sorun da bu zaten. Takımdaki herkese -5 yaş koymak gerekiyor sadece başlangıç olarak bile. Takımın en formda zamanında dahi ilk yarı sonu pil bitiyor ve 2. Yarılar hep sıkıntılı geçiyor.

Okan hocam ya evet çok değerli oyuncularımız var ama bana uymuyor diyip senin oyun tarzına uygun “kondisyon, yaş vb” açılardan benzeyen genç oyuncular getirtecektin tam scout işi olarak, Barış Alper Jelert tarzı.

Ön alanında Ziyech var, Mertens var, Icardi var. Orta sahanda sadece Torreira var.. Bu takım nasıl iyi ön press yapsın 60-70 dakika…

hocanın ön alan presinden vazgeçmeden geçiş hücumlarını azaltması lazım

verdiğimiz gol pozisyonlarının haddi hesabı yok

hemen hemen her avrupalı takımdan 2+gol yiyoruz

bunun yolu illa da presten vazgeçmek değil

ispanya da sürekli pres yapıyor ama arada iki fark var

birincisi ispanya daha kompakt pres yapıyor

ikincisi ve en önemlisi ispanya bizim kadar kötü hücum etmiyor

geçişlerin çoğunun sebebi top kayıpları

oyunu demlesin diye beklediğimiz ziyech bile sürekli erken orta, riskli pas deneyerek çokça top kaybediyor

bunun da çözümü bir set hücumu oyunu geliştirmek

lecce macinda sanki biraz bunu başardık gibiydi
ispanya dunyada mac ici sprintte dunyada ilk sirada, mac kosu mesafelerinde de dunyada 1 veya 2 oluyor. herkes ingilizlerin tempolu oynadigini soylese bile ispanyollar neredeyse uzerlerine kat cikacak. ispanya hucumlarinin temeli orta sahalari topu kaybetmeyen topla ilerleyebilen donebilen oyunculardan olusmasi. orta saha topu kaybetmeyince kendi yaptiklari presin de anlami oluyor. surekli dinamik bir orta sahalari var.

Listesinde 1. numara McTominay. 20 bonservis, yıllık 10 ücret. 60 milyonluk paket. O olmazsa Wendel. 25 bonservis, 5 milyondan 4 yıllık. 45 milyonluk paket. O. Buruk ne zannediyor acaba? Bizi Real, kendini de Ancelotti mi? Türkiye ligini La Liga mı? Ayakları yere basmıyor adamın.

Dünya yıldızlarıyla lig şampiyonu olup kral! olacak. Olup olamayacağı bu. Zira O. Buruk’un Avrupa’da hiçbir şey yapamayacağı açık. Küsküyü yiyip oturacağız.

Hocam malesef yönetimi koruyup kendi ipini cekiyor. 2 kötu sonuca homurdanmalar baslar. Umarim bunun farkindadir

Bu tablodan ikinci derece sorumludur.

Bu adamlara güvenip kendi ipini çekti malesef.

Bizzat Hatipoğlu taraftarı aşağıladı , Okan hoca da buna çanak tuttu.

Yönetim gitmeden önce sana teneke bağlayıp gönderir, sen bu süreçte kaybedilen puanlardan ötürü taraftar gözünde kredini tüketirsin

Hocam belli oldu, senin yine şapkadan tavşan çıkarman lazım. dursun başkanımız 8 numaradan önce başka ihtiyacımız var demiş. :)

Hocayı severim ama bazı inatlarından nefret ediyorum.

1- taraftarla iletişimi güçlü değil, iki sezon şampiyon olmuş ve maçların %90’ında taraftara zevk vermiş hele hele kadıköy’de Fener’e 3 atmış hocaya tapılması lazım ama hala taraftar “basit bir şekilde” eleştirebiliyor. Online kanallardan eleştirirken hiç çekinmiyor, saygı duymuyor. Bunun sebebi taraftarı düşünmemesi ve bağ kurmaması.

2- Yönetim içerisinde de ağırlığı yok. Erden Timur gittikten sonra ipleri eline alıp, taraftara sakin ben buradayım mesajı verebilirdi ama aksine yönetim kimi isterse alır, sen de mecbur oynatırsın profili çiziyor.

3- Herkes forma adaleti diyor ama ben forma adaletinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Bazı isimlerde inatla ısrar ederken, bazı isimlerin üzerini sert ve keskin çiziyor. Yedek oyuncular için zor bir hoca Okan Buruk. Bir kere kafasında oturdu mu kadro, zorunda olmadıktan sonra oyuncu dinlendirmez, yeni oyuncu kazanımı riskini almaz. Maç içinde oyuncu değişikliklerini 70’e kadar yapmaz. Dolayısıyla yedekler motivasyonu düşük, formu düşük ve mutsuz olur. Bu da sezon içerisinde 13-14 oyuncudan ancak verim almasını sağlar. En güzel örnek geçen yıl Nelsson, Sezon başında forma beklerken mecburen oynadığı maçlardaki rezalet formunu hatırlayın. Taraftarın o oynadığında yandık bittik tavrını hatırlayın. Sezon sonuna doğru gelinen noktayı hatırlayın. Sezon sonuna doğru da tam tersi formayı sezon başında alan ve sezon sonuna doğru kaptıran Davinsom performanslarını karşılaştırın. Oyun içi müdahale, kadro rotasyonu sağlama ve yedek oyuncuları motive etme konusunda ciddi seviye atlamalı

hoca süren doldu
bırak Fatih Terim'e
2.döneminde bambaşka Okan Buruk olarak gel

Hocayı severim ama bazı inatlarından nefret ediyorum.

1- taraftarla iletişimi güçlü değil, iki sezon şampiyon olmuş ve maçların %90’ında taraftara zevk vermiş hele hele kadıköy’de Fener’e 3 atmış hocaya tapılması lazım ama hala taraftar “basit bir şekilde” eleştirebiliyor. Online kanallardan eleştirirken hiç çekinmiyor, saygı duymuyor. Bunun sebebi taraftarı düşünmemesi ve bağ kurmaması.

2- Yönetim içerisinde de ağırlığı yok. Erden Timur gittikten sonra ipleri eline alıp, taraftara sakin ben buradayım mesajı verebilirdi ama aksine yönetim kimi isterse alır, sen de mecbur oynatırsın profili çiziyor.

3- Herkes forma adaleti diyor ama ben forma adaletinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Bazı isimlerde inatla ısrar ederken, bazı isimlerin üzerini sert ve keskin çiziyor. Yedek oyuncular için zor bir hoca Okan Buruk. Bir kere kafasında oturdu mu kadro, zorunda olmadıktan sonra oyuncu dinlendirmez, yeni oyuncu kazanımı riskini almaz. Maç içinde oyuncu değişikliklerini 70’e kadar yapmaz. Dolayısıyla yedekler motivasyonu düşük, formu düşük ve mutsuz olur. Bu da sezon içerisinde 13-14 oyuncudan ancak verim almasını sağlar. En güzel örnek geçen yıl Nelsson, Sezon başında forma beklerken mecburen oynadığı maçlardaki rezalet formunu hatırlayın. Taraftarın o oynadığında yandık bittik tavrını hatırlayın. Sezon sonuna doğru gelinen noktayı hatırlayın. Sezon sonuna doğru da tam tersi formayı sezon başında alan ve sezon sonuna doğru kaptıran Davinsom performanslarını karşılaştırın. Oyun içi müdahale, kadro rotasyonu sağlama ve yedek oyuncuları motive etme konusunda ciddi seviye atlamalı

3. Maddeye hak veriyorum.

Tik takk
tikk takkk

zaman daralıyor hocamm, şu yönetimi darlamanın vakti geldi de geçiyorr

Tik takk
tikk takkk

zaman daralıyor hocamm, şu yönetimi darlamanın vakti geldi de geçiyorr
yapmaz çünkü yönetimi koruyacak şekilde tavır koydu (3M EU sözleşmeyi sende alsan 2.ayında sende yapıcı olmaya çalışırsın bu arada)

ama ikinci kampın basın toplantılarındaki surat ifadesi (gülerek) modundan epey uzaktı

hatta parma maçındaki denemeleri vs be hiç anlamadım.

3 güne sonunda kupa olan maç var, haftaya lig başlıyor... hiç hazırızı uzun sezona hissiyatı alamıyorum Okan hoca tarafından

Hocalık yaptığı bütün takımlarda feneri şehir şehir gezdirip kucağında hoplatan adama derbiler üzerinden vurmak tam embesillik örneği olur ,son iç saha derbi harici adamın derbilerde üstün olmadığı maç yok ki son maçta malum neden öyle oldu

Okan hocanın kuyusu yavaş yavaş kazılıyor. Biraz da Okan hoca bu iş bilmez yönetime destek çıkarak süreci hızlandırıyor. Bu sene tek rakip yok Trabzon bile kadrosunu güçlendiriyor. Bizde güç zehirlenmesi yaşıyoruz. Bir çok pozisyonda eksik var hiç oralı değiller. Yoksa 2 sene şampiyon oldunuz rakiplerle fark açılmasın diye bir yerlerden durun emri mi geldi ?

Geri
Üst Alt