Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

kadro yapamaz yabanci sinirindan dolayi isi cok zor hic 1 oyuncu memnun olmayacak yedek oturmak zorunda kalan

Okan Buruk'la, Başakşehir'de şampiyonluk yaşadın. Ardından Okan hoca geçen sezon Galatasaray'la da şampiyon oldu. Okan hocayı bir teknik direktör olarak nasıl değerlendiriyorsun? Sence Okan Hoca Avrupa'ya gidebilir mi? Orada başarılı olabilir mi?

"Okan Buruk kariyerimde tanıdığım en müthiş insanlardan birisi. Sadece çok iyi bir hoca değil, aynı zamanda mükemmel bir karakter. O kadar iyi bir hoca ki çalıştığı takımlara da bunu yansıtıyor. Her takımını başarılı yaptı. Avrupa'da başarılı olabilecek bir hoca. Ancak kupalar kazanmak için Avrupa'ya gitmesine gerek yok. Yerel kupaları zaten kazanıyor hoca ve Galatasaray. Galatasaray'ın ayrıca 1 Avrupa Kupası da var. Neden daha fazlası olmasın? Sevilla 7 kez kazandı. Okan hoca da bunları yapabilecek bir hoca. Galatasaray'la, Avrupa Kupası kazanabilir. Galatasaray da tırnak içinde söylüyorum bunu maalesef (gülerek) Türkiye'nin en başarılı ve en büyük kulübü."

Hocam <3

Valla yanına bir yardımcı taktisyen mi alacak yada yönetimden bir yönetici mi alacak bilemiyorum oturup oyuncularla konuşacak en iyi verimi alacak başka çaresi yok .

hocanın kadro kurma sorunsalı var bence. alternatifli güçlü bir kadro verdiler eline bu zorlanmanın transfer dönemi problemidir insallah. hocada herkesi memnun edeyim kaygısı var diye hissediyorum. şu yabancı sınırı zımbırtısı elini zorlastıracak.
nese milli ara sonrası tas gibi bir takım görürüz insallah sahada. bu kadar dinlendirmeye, hazırlamaya bunu görmek taraftarın hakkı.

Elindeki kadroda yerli rotasyonu ve orta saha konusunda soru işaretleri var, ancak hangi Galatasaray hocası kusursuz bir kadro devraldı ki? 1990'ların sonunda Fatih Terim belki? Ki o kadroyu bile kusursuz hale getiren hocanın dokunuşlarıydı argümanı yapılabilir.

Yerlileri bulma, kadro istikrarını sağlama, orta sahada yeni düzeni oturtma gibi şeylerin üstesinden gelmek için birkaç maça daha ihtiyacı olacaktır. Yine de eldekilerle hem ligde şampiyonluk beklemek, hem CL grubunda üçüncülük beklemek, hem de bir süredir hasret kaldığımız Türkiye Kupası'nı kovalamak gerçekçi hedefler. Bunu yaparken iyi bir oyun da izlemek Galatasaray taraftarının hakkıdır.

Kendisine kolay gelsin diyorum. Evet imkanlar çok fazla ama baskı da ekstra fazla olacak bu sezon.

okan hocanın bazı kronik hale gelmiş sorunları var herkesin malumu

bunları bir şekilde düzeltmesi çözmesi lazım

ayrıca oyun sistemi konusunda sahip oldugu kadro sebebiyle hem mac öncesi hem mac icerisinde alternatifleri olmalı illa geçiş oynatacam demek 4231 oynatacam demek sıg bir dusunce

ve en önemlisi hocanın ekıbıne mutlaka saglam yardımcı hoca gelmeli mutlaka

İsimlere bakmadan formayı adaletli şekilde dagitirsa başarılı oluruz
Yedeklerimiz bile bu ligde şampiyonluğa çok rahat oynar..

Katilmayanlar olacaktir belki ama insanlarin 4-4-1-1 elestirisine katilmiyorum

Gecen sezon baslangicinda hoca 4-1-4-1’le basladi mertens-oliviera iki 8’le oynadik,o dönem mertens neden cok geriye geliyor elestirisi vardi bu yüzden rakip ceza sahasinda cogalamiyorduk üretkenlik konusunda sorunlar yasiyorduk

Hoca bunu daha sonra degisti yanlis hatirlamiyorsam alanya macindan itibaren mertens’i icardi’ye yakin oynatmaya basladi ve bu sekilde basari geldi

4-4-1-1 ile takimin bir hucum seti ve ön alan baskisi var,takim tarafindan ezberlenmis bir oyun cünkü gectigimiz sezon bunu cözen veya engelleyen bir takim olmadi pirlo disinda belki

Bu sezon da ayni sekilde ligde ilk 3 macta rakipler bu oyuna bir cözüm bulamadi

Avrupa da molde bunun cözümünü buldu ama fiziksel olarak üstün olduklari icin ligleri bayagidir devam ettigi icin üstünlük kurdular,3 gün sonra antep de aynisini denedi sistem ve taktik olarak ama sonuc ortada

Bu yüzden hocanin basariyi getiren sisteme dokunacagini zannetmiyorum ki bana göre dogrusu da bu

Yeni gelen oyuncular bu oyuna ikna olmali gecen sezon mertens ve icardi de oldugu gibi

Bu sistemin ve hucum setinin bayagi avantajlari var en son antep macinda attigimiz ilk gole bakabilirsiniz mesela fazla geriye gitmeyelim tete topla bulustugunda ceza sahasinda boey,mertens,icardi ve kerem vardi 4 oyuncu ile oluyoruz ceza sahasinda,8 numara oynayan oyuncu ise topsuz kosu ile giriyor genel de ceza sahasina ve bu mac demirbay girdi 5. Oyuncu olarak ve bu sekilde gol geldi

Gectigimiz sezon topsuz kosu ile ceza sahasina destek veren 5. Oyuncu oliviera idi,hatta gol olarak aklima antalya macinda attigimiz ikinci gol geliyor veya konya macinda 1.dk da oliviera’nin golu

Örnekler cok var

4-1-4-1 oldugunda ise sayi olarak tabiki yine 5 oyuncu ile hucum edebiliriz ama oyuncu profili ile alakali bir durum bu,mertens ceza sahasinda markaj altinda oynayabilir ama oliviera oynayamaz mesela geriden topsuz kosu ile gelmesi daha rahat onun adina

Katilmayanlar olacaktir belki ama insanlarin 4-4-1-1 elestirisine katilmiyorum

Gecen sezon baslangicinda hoca 4-1-4-1’le basladi mertens-oliviera iki 8’le oynadik,o dönem mertens neden cok geriye geliyor elestirisi vardi bu yüzden rakip ceza sahasinda cogalamiyorduk üretkenlik konusunda sorunlar yasiyorduk

Hoca bunu daha sonra degisti yanlis hatirlamiyorsam alanya macindan itibaren mertens’i icardi’ye yakin oynatmaya basladi ve bu sekilde basari geldi

4-4-1-1 ile takimin bir hucum seti ve ön alan baskisi var,takim tarafindan ezberlenmis bir oyun cünkü gectigimiz sezon bunu cözen veya engelleyen bir takim olmadi pirlo disinda belki

Bu sezon da ayni sekilde ligde ilk 3 macta rakipler bu oyuna bir cözüm bulamadi

Avrupa da molde bunun cözümünü buldu ama fiziksel olarak üstün olduklari icin ligleri bayagidir devam ettigi icin üstünlük kurdular,3 gün sonra antep de aynisini denedi sistem ve taktik olarak ama sonuc ortada

Bu yüzden hocanin basariyi getiren sisteme dokunacagini zannetmiyorum ki bana göre dogrusu da bu

Yeni gelen oyuncular bu oyuna ikna olmali gecen sezon mertens ve icardi de oldugu gibi

Bu sistemin ve hucum setinin bayagi avantajlari var en son antep macinda attigimiz ilk gole bakabilirsiniz mesela fazla geriye gitmeyelim tete topla bulustugunda ceza sahasinda boey,mertens,icardi ve kerem vardi 4 oyuncu ile oluyoruz ceza sahasinda,8 numara oynayan oyuncu ise topsuz kosu ile giriyor genel de ceza sahasina ve bu mac demirbay girdi 5. Oyuncu olarak ve bu sekilde gol geldi

Gectigimiz sezon topsuz kosu ile ceza sahasina destek veren 5. Oyuncu oliviera idi,hatta gol olarak aklima antalya macinda attigimiz ikinci gol geliyor veya konya macinda 1.dk da oliviera’nin golu

Örnekler cok var

4-1-4-1 oldugunda ise sayi olarak tabiki yine 5 oyuncu ile hucum edebiliriz ama oyuncu profili ile alakali bir durum bu,mertens ceza sahasinda markaj altinda oynayabilir ama oliviera oynayamaz mesela geriden topsuz kosu ile gelmesi daha rahat onun adina
Oliveira'nın daha önce oynamadığı bir rol değil ki o. Defalarca orada oynamış Porto'da zaten. Kendini boşa çıkarmayı bilen bir oyuncu.

Son zamanlarda birtakim kisilerin Okan Hoca'ya fazlasiyla yuklendigini dusunuyorum.

Bakin, bizim cok guzel kulup geleneklerimiz var. Florya’nin havasini alan kisiler yerli yabanci farketmeksizin omur boyu Galatasarayli oluyor. Fatih Terim diye biri geliyor, seni 4 sene ustuste sampiyon yapip Avrupa’da kupa aliyor. FB ve BJK deliriyor kendi efsanelerini cikarmak icin ama nafile. Hem o kalibrede futbolculari/spor adamlari yok, hem o vefa duzeyinde degiller, hem de sabirlari yok. Ozellikle FB'nin kimleri denedigine bir bakin; Aykut, Ersun, Erol, Ismail... Adamlar Ersun Yanal’a efsanemiz diyorlar. Biz, bir onceki sene 13. olmus takimi alip sampiyon yapan, 14 mac ustuste alip rekor kiran adami begenmiyoruz. Ustelik bu adam bu formayla sayisiz basarilara imza atmis, Avrupa'dan kupalar alan takimin bel kemigi. Bu arada begenmeyebiliriz ama bazilari elestiri yaparken saygisizlik yapiyor. Okan Buruk gittigi her yerde basarili olmus bir teknik adamdir. Kac tane teknik adamin alt sira bir Anadolu takimiyla Turkiye Kupasi var? Ustelik o takim da Sivasspor falan degil, simdi nerede oldugu belli olmayan Akhisarspor! Sonra, 4 buyukler disinda kac teknik adamin sampiyonlugu var. Ben soyleyeyim, 2! Avci’nin kac sene sampiyon yapamadigi Basaksehir’i sampiyon yapti bu adam. Acin sonrasindaki Avrupa maclarini izleyin. Hayatinda 5-10 maci tribunden izlememis insanlar “Okan futbolu bilmiyoo yeaaa..” seklinde yorum yapiyorlar. Lutfen biraz saygi.

Sevgili Galatasaraylilar, forumdaslar,

Bakin takimda mukemmel bir hava var. Yonetici, teknik adam, ve futbolcular buyuk bir uyum icerisindeler. Erden Timur, Okan Buruk, Icardi, Muslera, Kerem, hatta Mertens. Bu birlikteligi bozmayalim, hocaya saygili olalim. Tabi ki elestirelim, tartisalim ama bu havayi yaralayacak sozlerden kacinalim. Sonra tekrar basa doneriz, Riekerink, Torrent vs gibilerle ugrasiriz.

Okan Hoca'nin takimlari sezona hep agir aksak basliyor. Sonrasinda olanlari biliyorsunuz. Daha maglubiyet almamis takima bir suru yangin yapildi. Bu takim yarin obur gun maglubiyet de alabilir. Lutfen anlayisli olalim, hocaya ve takima guvenelim.

Lutfen saygili olalim, Ali Koc ve kirk haramilere firsat vermeyelim!

KENETLENIN BASKA GALATASARAY YOK!

1694185919748.webp

1694185939884.webp

Oyuncu yönetiminin, yedek-as dengesini iyi yönetebildiği söyleniyor spor programlarında sık sık.

Ben buna katılmıyorum. Evet 15-16 oyuncuyu bu konuda mutlu ediyor ve formunu üste çıkarıyor ama çok fazla da mutsuz oyuncu oluyor ve mutsuz oyuncuyu kazanmak için çok fazla çaba göstermiyor. Geçen yıl düzenli oynamayıp sorun çıkarmayan Dubois, Barış, Berkan gibi isimler olsa da mutsuz olan veya problem çıkaran çok fazla isim vardı. Seferovic, Gomis, Yusuf Demir, Yunus Akgün, Zaniolo, Midtsjö, Okan gibi.

Mesela ben Yunus ve Yusuf’u kazanmak için çok fazla çaba göstermediğini düşünüyorum. Bunu da anlıyorum, çünkü yarışmacı durumdayken mevcutu korumak daha önemli. Ama bu sezon bu kazanım önemli olacak. Özellikle Nelsson veya Davinson’dan birinin, Kerem, Torreira, Oliviera, Ndombele 4’lüsümden 2 veya 1’i, Tete, Kerem, Barış, Mertens, Bakambu gibi isimleri kenarda oturtacaksın. Yusuf ve Yunus için küserse küssün diyebilirsin ama bunlara diyemezsin.

Burada da bazı kolay maçlarda konfor alanından çıkıp oynamayan oyuncuları mutlu etmen gerekir. Okan’da bu hiç yok, bu hafta Antep maçında bile aman kazanan kadroyu bozmayayım, risk almayayım korkusu vardı. Mertens zaten 8 maçta 11 başlamış, Rakip zayıf, git Halil ile başla, Barış Alper ile başla, Bakambu ile başla. Sana ön eleme maçlarında kısıtlı maçta oynamasına rağmen 2 gol atmış Halil’i kazanmaya çalış mesela.

Ne yazık ki bu yıl, en büyük problemi bu konuda yaşayacağız. Okan yine konforum bozulmasın diye mecbur kalmadıkça 15-16 oyuncu etrafında şekillendirecek değişikliklerini, en basit maçlarda bile kadroda bu dengeyi korumayacak gibi görünüyor

Oyuncu yönetiminin, yedek-as dengesini iyi yönetebildiği söyleniyor spor programlarında sık sık.

Ben buna katılmıyorum. Evet 15-16 oyuncuyu bu konuda mutlu ediyor ve formunu üste çıkarıyor ama çok fazla da mutsuz oyuncu oluyor ve mutsuz oyuncuyu kazanmak için çok fazla çaba göstermiyor. Geçen yıl düzenli oynamayıp sorun çıkarmayan Dubois, Barış, Berkan gibi isimler olsa da mutsuz olan veya problem çıkaran çok fazla isim vardı. Seferovic, Gomis, Yusuf Demir, Yunus Akgün, Zaniolo, Midtsjö, Okan gibi.

Mesela ben Yunus ve Yusuf’u kazanmak için çok fazla çaba göstermediğini düşünüyorum. Bunu da anlıyorum, çünkü yarışmacı durumdayken mevcutu korumak daha önemli. Ama bu sezon bu kazanım önemli olacak. Özellikle Nelsson veya Davinson’dan birinin, Kerem, Torreira, Oliviera, Ndombele 4’lüsümden 2 veya 1’i, Tete, Kerem, Barış, Mertens, Bakambu gibi isimleri kenarda oturtacaksın. Yusuf ve Yunus için küserse küssün diyebilirsin ama bunlara diyemezsin.

Burada da bazı kolay maçlarda konfor alanından çıkıp oynamayan oyuncuları mutlu etmen gerekir. Okan’da bu hiç yok, bu hafta Antep maçında bile aman kazanan kadroyu bozmayayım, risk almayayım korkusu vardı. Mertens zaten 8 maçta 11 başlamış, Rakip zayıf, git Halil ile başla, Barış Alper ile başla, Bakambu ile başla. Sana ön eleme maçlarında kısıtlı maçta oynamasına rağmen 2 gol atmış Halil’i kazanmaya çalış mesela.

Ne yazık ki bu yıl, en büyük problemi bu konuda yaşayacağız. Okan yine konforum bozulmasın diye mecbur kalmadıkça 15-16 oyuncu etrafında şekillendirecek değişikliklerini, en basit maçlarda bile kadroda bu dengeyi korumayacak gibi görünüyor

bu arada bence okan burukun yaptığı doğru

genellikle dar rotasyonu takımlar daha başarılı oluyor hele de türkiyede

geçen sene 15 16 ise sayı bu sene şl faktörüyle 18 olsun

bunun üstü olağanüstü şartlarda oynayacak adamlar olmalı

bu yüzden sadece bir mevkide oynayan çok sayıda yedek tutmanın hep yanlış olduğunu düşünürüm

yedek dediğin kaan gibi barış gibi birden fazla mevki yedekleme ihtimali olan versatile oyuncular gibi olmalı

kadro istikrarı > oyuncuların memnuniyeti

bu arada bence okan burukun yaptığı doğru

genellikle dar rotasyonu takımlar daha başarılı oluyor hele de türkiyede

geçen sene 15 16 ise sayı bu sene şl faktörüyle 18 olsun

bunun üstü olağanüstü şartlarda oynayacak adamlar olmalı

bu yüzden sadece bir mevkide oynayan çok sayıda yedek tutmanın hep yanlış olduğunu düşünürüm

yedek dediğin kaan gibi barış gibi birden fazla mevki yedekleme ihtimali olan versatile oyuncular gibi olmalı

kadro istikrarı > oyuncuların memnuniyeti
Bu bir tercihtir ama o zaman 24-25 oyunculu kadro kurmayacaksın. Davinson, Nelsson, Apo varsa elinde ben sadece 2’sini oynatayım diyemezsin. Ya da Ndombele, Kerem, Sergio, Torreira varsa ben sadece 2’sini oynatayım diyemezsin. Berkan’ı yedek bırakmakla bu adamları yedek bırakmak aynı etkiyi yaratmaz

dar rotasyon bence olumlu 1 sey takim oyunu ve takim ruhu icin

yanilmiyorsam city'de böyle oynuyor hatta izledim bi kac macta pep oyuncu bile degistirmedi

bu sene belli ki bilerek genis kadro kuruldu cünkü bazi oyuncularin gitme ihtimali yüksek (boey, nelsson, torreira)...

asil sorun bence bu gitme ihtimali yüksek olan oyuncularin yedekleri/muadili olmamasi...

olanlari da (dubois, berkan) göndermek zorunda kaliyoruz yabanci siniri vs. den dolayi

Ali Naci Küçük: "Okan hocanın sözleşmesi için taraflar görüşmeye başladı. Görüşme teklifi yönetimden geldi. Şu anda Okan hocanın opsiyon maddesi 23 milyon TL. Galatasaray yönetimi de bu rakamı arttırmak istiyor."

Geri
Üst Alt