Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Molde en iyi topçusunu ajax a verdi
verse ne olcak sadece oyuncu ile mi alakalı, ''bunlar sistem takımı kardeşim'' denmiyor muydu? 1 oyuncu ile mi çökmüş sistemleri ayrıca zalgriste de aynı durum oldu bizden sonra iki maçta 7 tane yediler,ben okan hoca gitsim demiyorum şuan ama o maçtalardaki hataları da göz ardı edemeyiz bence

Ndombele hazır değil,
Zaha hazır değil,
Ziyech hazır değil,
Icardi tam hazır değil,

Peki hoca
Muslera, Boey, Nelsson, Apo, Kazımcan, Torreira, Oliviera, Mertens, Barış, Kerem, Icardi…

Bu kadro sana geçen 14’te 14 yaptığın kadro değil mi? Fener’i falan yürüye yürüye yendiğin kadro değil mi? Madem transferler hazır değil. Geçen seneki kadro niye hazır değil?

Mertens, Icardi, Kerem ile savunmaya yeterince yük binerken, Ziyech’i eklemek maç başında hepimizi bağırttı. Hepimiz anladık, hepimiz gördük şu senaryoyu.

Sen Samsun maçında bile zorlanan zaaflarını kapamak yerine iyice açarak maça başladın.

Dedigin dogru ancak bu secimle bazi maclardan istedigini alirsin lakin set oyununa gececegi bariz olan ve fizik/kosu olarak iyi olan bir takima helva gibi 3-4 isimle cikamazsin orta-kanatlarda. Bunu yapiyorsun gol bulacaksin. Garantisi var mi ? Yok. Olmadigini hep beraber 30dk icinde deneyimledik.

Sonra ne oldu, ben direk yazdim o sirada, takim yoruldu. Golu de yedin bireysel hatadan olabilecek en kotu seyler olmaya basladi. Sonrasinda da takim tamamen dustu. Iste o anda, hocandan beklenen daha proaktif olmasiydi. Mac sonu diyor ki; "degisiklik yapacaktik, isinma vs derken zaman aliyor sonra 2.gol geldi" abi sen futboldan gelen eski bir ultra profesyonel seviyede gorev almis bir adamsin. Bunlari en iyi sen biliyorsun. Bunu bildigin halde devre arasi takima dokunamiyorsan ya da en azindan ilk 5dk icinde bunu dusunmuyorsan cok buyuk yanilgi icindesin demektir.

Bulduğumuz bol bol pozisyonlar yüzünden hocayı ağır eleştirmek bence doğru değil. Millet bu maç öncesi gitsin Tete ile ilgili yorumlara baksın.. Elimizde patladı diyordu çoğu..

Samsun maçında da kötüydü ve bu yüzden Ziyech'i riske etti ki son Samsun maçında hazır olmasa da skora etki etti herif.. Ziyech'i oynatmasa millet Samsun maçını referans alıp niye bu adamı oynatmadın da derdi..

Zaha desen maç eksiği var.. Beklendiği gibi sonradan girdi skora etki etti.. Hocayı eleştireceğim nokta BAY değişikliğidir..

Eleştirilecek 3 adam.. Kerem - İcardi - Muslera'dır.. Bu üçlü maçı göz göze göre verdi..

BAY inanilmaz gereksizdi soyle bir macta.

Bitirici degil, golcu degil.. Guclu ve tamamlayici bir oyuncu ancak rakip yaslanmis, set oyununa donulmus son 15dk... Alacagin adam daha sakin, forvet/ikinci forvet ozellikli ve golcu olmali. Cunku skor ariyorsun, risk almissin.. BAY cok alakasizdi. Bakambu girebilirdi ne bileyim Sanchez'i alip Torreira'yi one atardin Sanchez ile hava topu kasardin vs.. yani anlasilabilirdi. BAY ne alaka soyle bir duzende ? Ya da aldin, Tete'yi ortaya al, BAY kenarda kalsin ki kapanmis takima yine etkisiz olurdu. Neyse, bir sekilde 2-2 yaptik ancak cok cok buyuk dersler cikmali bu mactan

verse ne olcak sadece oyuncu ile mi alakalı, ''bunlar sistem takımı kardeşim'' denmiyor muydu? 1 oyuncu ile mi çökmüş sistemleri ayrıca zalgriste de aynı durum oldu bizden sonra iki maçta 7 tane yediler,ben okan hoca gitsim demiyorum şuan ama o maçtalardaki hataları da göz ardı edemeyiz bence
ne atarlanıyorsun la durduk yere?
Sistem takımında değerli çarklar vardır onu dengi ile değiştirmezsen sistem işlemez.
Porto üst üste uefa ve CL aldıktan sonra hocası ve oyuncuları gitti sonra grupların üstünü göremez oldular örneğin.

En son Terim zamaninda set oyunu pas oyunu dediler, sonunu gördük.
Galatasarayin genlerinde okan hocanin oynattigi oyun vardir, avrupa standardini tuturabilirse herkesi ezer geceriz
Galatasaray in genlerinde kloop un oynattığı futbol var renktaş Okan hocanın değil. Gegen press dedikleri seyi uzun yillar once kullaniyoduk. Ki suan cokta tercih eden kalmadi. Maçlar genle filan da kazanılmıyor artık. Guardiola dediğin adam saatlerce tek başına odaya kapanıp yeni şeyler bulmaya calisiyo. Oysa City makina gibi. Ona rağmen. Biz daha futbolun en basit şeylerini yapamıyoruz. Ben lig sonuncularina karşı 10 katından daha pahalı kadro ile ecel terleri dökmek istemiyorum... Açın real madrid Galatasaray super kupa finalini izleyin. yada Hasan şaş olan kadroda senesini hatırlamıyorum reali 3-2 yendiğimiz maçı izleyin. Topu nasılda ayagimizda tutuyoruz. Ama defansta pas yaparak değil top yaparak. Futbolun doğrusu o zamanda buydu simdide bu...

CL koşu mesafelerinde 32 takım arasından 29. olmuşuz

İnsanın sorası geliyor ee Okan hoca nasıl olacak bu işler diye

Haydi geçtim taktiği formasyonu oyun anlayışını vesaireyi

Yahu mücadele etmeyen koşmayan takım nasıl başarılı olacak

Hele ki Avrupa’da
bildim bileli kendimi böyle bu ligde de daha çok koştuğumuz rakip görmedim

Hele ki Avrupa’da
Terim, Mancini, Prandelli, Hamza, döneminde de CL maçlarında aynı durum vardı ilginç şekilde. Avrupa'nın en büyük organizasyonunda bu kadar düşük mücadele etmeyi nasıl başarıyoruz akıl alır şey değil.

SM-S911B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

bildim bileli kendimi böyle bu ligde de daha çok koştuğumuz rakip görmedim
Terim takımları Vasfi

1996-2000 kadrosu

2011-12 kadrosu

Sahada rakibi bunaltıyordu mücadele ile

Hatta hatırlarsan çok meşhur bir anekdotta bırakayım buraya

Bittik biz beyler bittik

Yardıma ihtiyacı var. Kondisyoner, antrenör, taktisyen, beslenme uzmanı falan. Biraz daha disiplinli çalışması gerekiyor. Eğer Kopenhag maçında her oyuncu fazladan yarım kilometre koşabilseydi kazanirdik maçı.

Hele ki Avrupa’da
Bizden sonraki 3 takim hangileri ve nasıl sonuçlar aldılar acaba

Maçın ikinci yarısını tekrar izledim ilk 10 dakikada Ziyech ve Kerem beni oyundan al diye bağırıyor, topu kontrol edemiyorlar fizik kondisyon 0 gidip Mertens ve Demirbay’ı oyundan almış. Sergio iyi oynadı diyenler de açıp tekrar izlesinler maçı.

Okan Hoca'nın oynatmak istediği oyun ile transfer edilen oyuncuların bu oyunla alakasının olmaması çok ilginç. Hoca fizik gücü yüksek bir takımla rakibi bunaltarak oynamak istiyor (keşke oynayabilsek, en sevdiğim oyun tarzıdır) ama bu oyuna uygun oyuncu grubumuz malesef yok. Ya transferlerde sözü geçmedi ya da hoca bu oyuncularla ben bunu oynarım diye düşünüyor.

Okan Hoca'nın oynatmak istediği oyun ile transfer edilen oyuncuların bu oyunla alakasının olmaması çok ilginç. Hoca fizik gücü yüksek bir takımla rakibi bunaltarak oynamak istiyor (keşke oynayabilsek, en sevdiğim oyun tarzıdır) ama bu oyuna uygun oyuncu grubumuz malesef yok. Ya transferlerde sözü geçmedi ya da hoca bu oyuncularla ben bunu oynarım diye düşünüyor.

yönetim sallamadı hocayı bence. ben okan'ın ziyech ve ndombele istediğine kesinlikle inanmıyorum. zaha ya kimse hayır diyemez kağıt üstünde.

Geri
Üst Alt