Ali Bektaş
Büyük Kaptan
- 22 Kasım 2021
- 29.891
- 22.642
- 1.388
Beşten az pas yapıp atılan goller iki sayılıyor sanıyor olabilir mi.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Dün tek kale oynayan citynin bizden çok koştuğunu düşünüyorum bilmiyorum veri var mı koşmanın bir sitede ama olay topla oynama değil bence %75 di onlar birde.Real:
Ekli dosyayı görüntüle 220794
Ekli dosyayı görüntüle 220795
Biz:
Ekli dosyayı görüntüle 220796
Ekli dosyayı görüntüle 220797
Yapılan 500 pasın büyük bölümünün bizim yarı sahada ya da etkili olmayan bölgede olduğunu göstermem için başka bir istatistiğe gerek var mı?
Beşiktaş maçı, Okan Hoca' ya duyduğum güveni ilk kez sarstı. İlk 20 dk BJK neye uğradığını şaşırmıştı ve skoru da almıştık. Sonrasında roller değişti. Daha ilk gol gelene kadar bile maçın döneceği belli olmuştu, herifler gümbür gümbür geliyor, bizim iki orta saha oyuncusu BJK üçlüsüne net eziliyordu, maçı izledikçe içim içimi yedi. Maç dönülmez noktaya gelmeden hiç değişiklik yapmamış olması adına ne söylese ''Özrü kabahatinden büyük'' durumu olurdu...
Bu maçta BJK maçındaki kadar ağır bir defo görmüyorum. Takım ilk yarıyı total olarak iyi oynamıştı; bir 10 dk daha ritmin devam edeceğini umması anlaşılabilir bir durum...
Ancak genel eleştirim; her maç, her rakibe karşı, maçın tamamı aynı riskli anlayışla oynanmamalı. Baktın o oyun rakibe işlemiyor, hazırda devreye sokabileceğin başka bir plan mutlaka olmalı. Orta saha ikilisine bu kadar yük bindiren sistem ve ön alan oyuncuları varken, Sergio' dan daha verimli olacağı umularak Ndombele mi alınırdı şu takıma?..
İstatistik meraklısı arkadaşlar
FIELD TILT diye bir istatistik var. Meraklısı için güzel bir makale.
Biz aslında PPDA olarak çok iyi olsak da Field Tilt olarak çok kötüyüz
Bu da neden aşırı yavan bir sözde press takımı olduğumuzu numaralara döküyor
Zaten biz geçiş takımıyız pas takımı değiliz diyerek büyük takım olunmuyor. Hem çok iyi top hükmedeceksin hem de çok iyi pres yapacaksın.
Ben sana gerekli istatistikleri yazdim
Kisa pas uzun pas sag sol hepsinde iki kati fark var
Yani rakip topun pesinden kosmus cünkü yüzde 61 topla oynama var
Rakibin bizden üstün oldugu tek istatistik kosu mesafesi ve yapilan fauller
Senin mantigina göre madem bizden cok kostular neden bizden daha az sut atmislar,neden daha az pozisyon üretmisler,neden daha az pas yapmislar,neden daha fazla faul yapmislar,neden bizden daha az dribbling yapmislar vs
Tek tek bakabilirsin üstün olduklari istatistik yok neredeyse
Yanlis yerden elestiriyorsun,kesinlikle yanlis arguman
Topla oynamalari birbirine yakin olan takimlar yani basa bas gecen maclar da kosu mesafeleri 113 civarinda
Buna karşı bir de çok pası sevmeyiz direkt kaleye gitmeliyiz falan diyorlar.İstatistik meraklısı arkadaşlar
FIELD TILT diye bir istatistik var. Meraklısı için güzel bir makale.
Biz aslında PPDA olarak çok iyi olsak da Field Tilt olarak çok kötüyüz
Bu da neden aşırı yavan bir sözde press takımı olduğumuzu numaralara döküyor
Zaten biz geçiş takımıyız pas takımı değiliz diyerek büyük takım olunmuyor. Hem çok iyi top hükmedeceksin hem de çok iyi pres yapacaksın.
Buna karşı bir de çok pası sevmeyiz direkt kaleye gitmeliyiz falan diyorlar.
Ligde bile kapanan takımlara karşı zorlanıyoruz.
Topu kapıp hızlı hücumda iyiyiz, Klopp ilk döneminde böyleydi baktı olmuyor Liverpool’da topu tutmayı da öğrendi/öğretti takımlarına.
Çok pasla ve az top kaybıyla hücum etmeyi öğrenmedikçe bizden büyük takım olmaz. Ligde kaliteyle kazanırız bu da taraftarın kendini bir halt sanmasına neden olur.
Icardi > Kane yazmakla daha iyi takım ya da oyuncu olunmuyor.
Adamları koşturmadık işte bundan bahsediyorum. Oyunun topun bizde olduğu anların %25'ini kendi yarı sahamızda oynamışız. 505 pasın tam olarak 165'i stoperlerden çıkmış ve bunun büyük kısmı kendi aralarındaki paslaşma. Biz adamları koşturmadık. Oyunu da yönlendirmedik. Aksine adamların istediğini yaptık. Adamlar topu bize bıraktı biz topu çıkarana kadar asırlar geçerken istatistik kastık. Bu sırada adamlar da kaptıkları toplarla 2 gol atıp gittiler. Bunu yaparken de katı dizilişlerini bozmamak için sürekli hareket ederek bize koşuda 10 km fark attılar. Bu kadar basit. Bak Real maçıyla bizim maçın ısı haritalarını da vereyim demek istediğim daha anlaşılır olsun. Daha da laf anlatmaya çalışmayacağım. Her rezil maçtan sonra Okan Buruk savunmaları ve bahaneleri okumaktan yoruldum çünkü.
Ekli dosyayı görüntüle 220799
Ekli dosyayı görüntüle 220800
Ben buna kahkaha attım kanks yavFm oynasa mertensi dinlendir diye tavsiye çıkmıştı ekranda
Ben sana istatistik sunuyorum hepsinde üstünüz ve bunu kabul etmiyorsun ama önüme isi haritasi getiriyorsun sacma degil mi bu
Okan buruk savunmalari okuman normal adam gecen sezon rekorlar kirmis sampiyon olmus
Yasin kac bilmiyorum ama son 20 yil da en iyi derbi performansi ile sampiyon olmus,hatta jesus’lu feneri iki macta tokatlayarak sampiyon olmus
Herkesin hayal ettigi bir sekilde ligi bitirmis son fener maciyla birlikte,bir zahmet birak da insanlar savunsun böyle bir hocayi
Bugun rezil bir oyun yoktu,yanlis maci izlemissin
Herseyiyle üstün bir Galatasaray vardi özelikle ilk yari,takimin skorer iki oyuncusu kerem ve icardi girdikleri pozisyonlari harcadilar bu yüzden galip gelemedik sanssizlik
Rakibin ilk yari pozisyonu yoktu,muslera rakibi pozisyona soktu ve gol oldu
Bunun oyun la taktik le alakasi yok birseysel performans la alakasi var
Hocayi elestirecek tek nokta var oda oyuncu degisiklikleri,kosu mesafesi degil
Ortalama bütün takimlar 111-113 arasi kosmus cl de,kopenhag ve union haric cünkü iki takim da savunma yaptilar kendi yari sahalarinda oyunu kabul ettiler
Ben bunu sana istatistik olarak da ispatladim,görüntü olarak da ispatlayabilirim
Maci tekrar izlemeni tavsiye ederim
Yahu hocam anlamamakta ısrar ediyorsun. Ben sana istatistikte üstün olmamızın nedenini anlatıyorum sen bana hala bak pasta üstünüz diyorsun. Bugün ilk 20 dakika dışında baştan aşağı rezil bir oyun vardı tabi görebilen için. O da takımın kondisyonu o kadarına yettiği için bu arada. Neyse ben bu baştan aşağı kokuşmuş vasatlığı beğenmiyorum. Beğenenleri de tebrik ediyorum.
Simdi de Kosu mesafelerini mi kafaya taktiniz
Real madrid 113.9 kosmus,union berlin ise 121.8
Savunma yapan topun pesinde kosan takimin tabiki fazla olacak kosu mesafesi
Yüzde 61 topla oynadik yani böyle bir farkin olmasi normal
Anlamaniz icin real-union berlin örnegini de verdim
Umarim anlarsiniz
Kesinlikle yanlis bir yorum
Yedigimiz gol den sonra bile pozisyon ürettik tempo yaptigimiz icin
bugun ki oyun kopenhag seviyesi icin kesinlikle yeterliydi
Ayni sartlarda ayni futbol la bu mac 10 defa oynansin 2’si berabere biter 8’ini aliriz net sekilde
Icardi ayni pozisyona 10 defa girse 8’ini atardi
Kerem’in direkten dönen pozisyonu da ayni sekilde
Tempo yaptık dediğin defansta 45 pas yapıp ceza sahasına diktiğimiz top heralde. Ne diyeyim futbol standartlarımız çok farklı. Kesinlikle yanlış gibi bir şey demeyeceğim belli ki senin de futboldan anladığın bu kadar arkadaşım. İyi geceler. Umarım hocaya bir yerlerden vahiy gelir de sahada çalışılmış bir şeyler görebiliriz ya da milyon kez yaptığı hataları yapmaz artık.