Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Beşten az pas yapıp atılan goller iki sayılıyor sanıyor olabilir mi.

Real:

Ekli dosyayı görüntüle 220794

Ekli dosyayı görüntüle 220795

Biz:

Ekli dosyayı görüntüle 220796

Ekli dosyayı görüntüle 220797

Yapılan 500 pasın büyük bölümünün bizim yarı sahada ya da etkili olmayan bölgede olduğunu göstermem için başka bir istatistiğe gerek var mı?
Dün tek kale oynayan citynin bizden çok koştuğunu düşünüyorum bilmiyorum veri var mı koşmanın bir sitede ama olay topla oynama değil bence %75 di onlar birde.

Beşiktaş maçı, Okan Hoca' ya duyduğum güveni ilk kez sarstı. İlk 20 dk BJK neye uğradığını şaşırmıştı ve skoru da almıştık. Sonrasında roller değişti. Daha ilk gol gelene kadar bile maçın döneceği belli olmuştu, herifler gümbür gümbür geliyor, bizim iki orta saha oyuncusu BJK üçlüsüne net eziliyordu, maçı izledikçe içim içimi yedi. Maç dönülmez noktaya gelmeden hiç değişiklik yapmamış olması adına ne söylese ''Özrü kabahatinden büyük'' durumu olurdu...

Bu maçta BJK maçındaki kadar ağır bir defo görmüyorum. Takım ilk yarıyı total olarak iyi oynamıştı; bir 10 dk daha ritmin devam edeceğini umması anlaşılabilir bir durum...

Ancak genel eleştirim; her maç, her rakibe karşı, maçın tamamı aynı riskli anlayışla oynanmamalı. Baktın o oyun rakibe işlemiyor, hazırda devreye sokabileceğin başka bir plan mutlaka olmalı. Orta saha ikilisine bu kadar yük bindiren sistem ve ön alan oyuncuları varken, Sergio' dan daha verimli olacağı umularak Ndombele mi alınırdı şu takıma?..

Ndombele tamamen panik hamlesi, Eylül ayında, üstelik kamp görmüş bir adamın bu şekil bir fiziği olamaz, bunu geçen de yazdım ama biri yener İnce iyi dedi diyor, yav yener İnce bu adam turşu fıçısı gibi mi diyecekti, ndombelenin en az 1-1.5 ay falan oynama ihtimali yok

Büyük hoca olamayacak.

1. Maç içinde ani karar veremiyor, aşırı garantici, kuralcı.

2. Cesur ol biraz sen Gs hocasısın.

3. Genel gidişatı şöyle, sezon ortasına toparlıyor takımı, bu her zaman yemez.

4. Maalesef karizmatik değil, kenarda ağırlığı olan bir duruşu yok. Büyük takımlarda önemli bi etken bu.

5. Gençlere kesinlikle şans vermiyor.

6. Fb deplasmanındaki barış alper ilk 11 sürprizi dışında 1 tane daha taktik deha göremedik. 1 adet.

7. Ben cl de sıçıp sıvaması halinde erden timur un bu takımı onun elinde hiç edeceğini sanmıyorum.

İstatistik meraklısı arkadaşlar

FIELD TILT diye bir istatistik var. Meraklısı için güzel bir makale.

Biz aslında PPDA olarak çok iyi olsak da Field Tilt olarak çok kötüyüz

Bu da neden aşırı yavan bir sözde press takımı olduğumuzu numaralara döküyor

Zaten biz geçiş takımıyız pas takımı değiliz diyerek büyük takım olunmuyor. Hem çok iyi top hükmedeceksin hem de çok iyi pres yapacaksın.

Zaten biz geçiş takımıyız pas takımı değiliz diyerek büyük takım olunmuyor. Hem çok iyi top hükmedeceksin hem de çok iyi pres yapacaksın.

Zaten bulduğumuz gollerin çoğu baskıdan, set oyunu oynamak için illa ziyech zaha gibi adamlara mi ihtiyac var ?

Ben sana gerekli istatistikleri yazdim

Kisa pas uzun pas sag sol hepsinde iki kati fark var

Yani rakip topun pesinden kosmus cünkü yüzde 61 topla oynama var

Rakibin bizden üstün oldugu tek istatistik kosu mesafesi ve yapilan fauller

Senin mantigina göre madem bizden cok kostular neden bizden daha az sut atmislar,neden daha az pozisyon üretmisler,neden daha az pas yapmislar,neden daha fazla faul yapmislar,neden bizden daha az dribbling yapmislar vs

Tek tek bakabilirsin üstün olduklari istatistik yok neredeyse

Yanlis yerden elestiriyorsun,kesinlikle yanlis arguman

Topla oynamalari birbirine yakin olan takimlar yani basa bas gecen maclar da kosu mesafeleri 113 civarinda

Adamları koşturmadık işte bundan bahsediyorum. Oyunun topun bizde olduğu anların %25'ini kendi yarı sahamızda oynamışız. 505 pasın tam olarak 165'i stoperlerden çıkmış ve bunun büyük kısmı kendi aralarındaki paslaşma. Biz adamları koşturmadık. Oyunu da yönlendirmedik. Aksine adamların istediğini yaptık. Adamlar topu bize bıraktı biz topu çıkarana kadar asırlar geçerken istatistik kastık. Bu sırada adamlar da kaptıkları toplarla 2 gol atıp gittiler. Bunu yaparken de katı dizilişlerini bozmamak için sürekli hareket ederek bize koşuda 10 km fark attılar. Bu kadar basit. Bak Real maçıyla bizim maçın ısı haritalarını da vereyim demek istediğim daha anlaşılır olsun. Daha da laf anlatmaya çalışmayacağım. Her rezil maçtan sonra Okan Buruk savunmaları ve bahaneleri okumaktan yoruldum çünkü.

r3.JPG

g3.JPG

Buna karşı bir de çok pası sevmeyiz direkt kaleye gitmeliyiz falan diyorlar.

Ligde bile kapanan takımlara karşı zorlanıyoruz.

Topu kapıp hızlı hücumda iyiyiz, Klopp ilk döneminde böyleydi baktı olmuyor Liverpool’da topu tutmayı da öğrendi/öğretti takımlarına.

Çok pasla ve az top kaybıyla hücum etmeyi öğrenmedikçe bizden büyük takım olmaz. Ligde kaliteyle kazanırız bu da taraftarın kendini bir halt sanmasına neden olur.

Icardi > Kane yazmakla daha iyi takım ya da oyuncu olunmuyor.

Buna karşı bir de çok pası sevmeyiz direkt kaleye gitmeliyiz falan diyorlar.

Ligde bile kapanan takımlara karşı zorlanıyoruz.

Topu kapıp hızlı hücumda iyiyiz, Klopp ilk döneminde böyleydi baktı olmuyor Liverpool’da topu tutmayı da öğrendi/öğretti takımlarına.

Çok pasla ve az top kaybıyla hücum etmeyi öğrenmedikçe bizden büyük takım olmaz. Ligde kaliteyle kazanırız bu da taraftarın kendini bir halt sanmasına neden olur.

Icardi > Kane yazmakla daha iyi takım ya da oyuncu olunmuyor.

Hocam vallahi set oyunu diye rakip yari sahanin ortasindan ceza sahasina dikilen toplarin yutturulmaya calisilmasindan gina geldi. Bu takimin yerlesik savunmaya karsi bir plani 1 senedir yok ve olmayacak da. Bununla ilgili calisilmis sistematik bir sema yok cunku sahada hicbir macta.

Adamları koşturmadık işte bundan bahsediyorum. Oyunun topun bizde olduğu anların %25'ini kendi yarı sahamızda oynamışız. 505 pasın tam olarak 165'i stoperlerden çıkmış ve bunun büyük kısmı kendi aralarındaki paslaşma. Biz adamları koşturmadık. Oyunu da yönlendirmedik. Aksine adamların istediğini yaptık. Adamlar topu bize bıraktı biz topu çıkarana kadar asırlar geçerken istatistik kastık. Bu sırada adamlar da kaptıkları toplarla 2 gol atıp gittiler. Bunu yaparken de katı dizilişlerini bozmamak için sürekli hareket ederek bize koşuda 10 km fark attılar. Bu kadar basit. Bak Real maçıyla bizim maçın ısı haritalarını da vereyim demek istediğim daha anlaşılır olsun. Daha da laf anlatmaya çalışmayacağım. Her rezil maçtan sonra Okan Buruk savunmaları ve bahaneleri okumaktan yoruldum çünkü.

Ekli dosyayı görüntüle 220799

Ekli dosyayı görüntüle 220800

Ben sana istatistik sunuyorum hepsinde üstünüz ve bunu kabul etmiyorsun ama önüme isi haritasi getiriyorsun sacma degil mi bu

Okan buruk savunmalari okuman normal adam gecen sezon rekorlar kirmis sampiyon olmus

Yasin kac bilmiyorum ama son 20 yil da en iyi derbi performansi ile sampiyon olmus,hatta jesus’lu feneri iki macta tokatlayarak sampiyon olmus

Herkesin hayal ettigi bir sekilde ligi bitirmis son fener maciyla birlikte,bir zahmet birak da insanlar savunsun böyle bir hocayi

Bugun rezil bir oyun yoktu,yanlis maci izlemissin

Herseyiyle üstün bir Galatasaray vardi özelikle ilk yari,takimin skorer iki oyuncusu kerem ve icardi girdikleri pozisyonlari harcadilar bu yüzden galip gelemedik sanssizlik

Rakibin ilk yari pozisyonu yoktu,muslera rakibi pozisyona soktu ve gol oldu

Bunun oyun la taktik le alakasi yok birseysel performans la alakasi var

Hocayi elestirecek tek nokta var oda oyuncu degisiklikleri,kosu mesafesi degil

Ortalama bütün takimlar 111-113 arasi kosmus cl de,kopenhag ve union haric cünkü iki takim da savunma yaptilar kendi yari sahalarinda oyunu kabul ettiler

Ben bunu sana istatistik olarak da ispatladim,görüntü olarak da ispatlayabilirim

Maci tekrar izlemeni tavsiye ederim

Ben sana istatistik sunuyorum hepsinde üstünüz ve bunu kabul etmiyorsun ama önüme isi haritasi getiriyorsun sacma degil mi bu

Okan buruk savunmalari okuman normal adam gecen sezon rekorlar kirmis sampiyon olmus

Yasin kac bilmiyorum ama son 20 yil da en iyi derbi performansi ile sampiyon olmus,hatta jesus’lu feneri iki macta tokatlayarak sampiyon olmus

Herkesin hayal ettigi bir sekilde ligi bitirmis son fener maciyla birlikte,bir zahmet birak da insanlar savunsun böyle bir hocayi

Bugun rezil bir oyun yoktu,yanlis maci izlemissin

Herseyiyle üstün bir Galatasaray vardi özelikle ilk yari,takimin skorer iki oyuncusu kerem ve icardi girdikleri pozisyonlari harcadilar bu yüzden galip gelemedik sanssizlik

Rakibin ilk yari pozisyonu yoktu,muslera rakibi pozisyona soktu ve gol oldu

Bunun oyun la taktik le alakasi yok birseysel performans la alakasi var

Hocayi elestirecek tek nokta var oda oyuncu degisiklikleri,kosu mesafesi degil

Ortalama bütün takimlar 111-113 arasi kosmus cl de,kopenhag ve union haric cünkü iki takim da savunma yaptilar kendi yari sahalarinda oyunu kabul ettiler

Ben bunu sana istatistik olarak da ispatladim,görüntü olarak da ispatlayabilirim

Maci tekrar izlemeni tavsiye ederim

Yahu hocam anlamamakta ısrar ediyorsun. Ben sana istatistikte üstün olmamızın nedenini anlatıyorum sen bana hala bak pasta üstünüz diyorsun. Bugün ilk 20 dakika dışında baştan aşağı rezil bir oyun vardı tabi görebilen için. O da takımın kondisyonu o kadarına yettiği için bu arada. Neyse ben bu baştan aşağı kokuşmuş vasatlığı beğenmiyorum. Beğenenleri de tebrik ediyorum.

Takimin genel anlam da iyi yaptigi isler de var ama eksik oldugu noktalar da var

Ön alan baskisini takim bana göre iyi yapiyor bu sezon bayagi gol bulduk bu sekilde ve pozisyon da ürettik en son kopenhag macinda oldugu gibi

Takimin hucum seti de iyi cünkü pozisyon üretmekte asla zorlanmiyoruz

Geriden oyun kurulumunda simdiye kadar oynadigimiz maclarda büyük bir sikinti yasamadik

Eksik oldugumuz konular ise oyuncularimiz dikine oynadiklari icin hemen final pasini dusundukleri icin top kaybinda cok fazla geri kosmak zorunda kaliyoruz,bazi anlarda topa basip sete dönmemiz gerekiyor ama bunu hic düsünmüyoruz tamamen kaleye gitme odakli oldugumuz icin

Bu eksik noktanin aslinda pozitif tarafi kötü performans sergiledigimiz maclarda bile kaleye gitmeyi düsündügümüz icin bir sekilde pozisyon üretiyoruz,negatif tarafi ise takim geri kostukca güc kaybediyor

Dogru oyuncu tercihleri ile bunun minimum’a inecegini düsünüyorum,özelikle topun degerini bilen oyunculari tercih etmek lazim

Yahu hocam anlamamakta ısrar ediyorsun. Ben sana istatistikte üstün olmamızın nedenini anlatıyorum sen bana hala bak pasta üstünüz diyorsun. Bugün ilk 20 dakika dışında baştan aşağı rezil bir oyun vardı tabi görebilen için. O da takımın kondisyonu o kadarına yettiği için bu arada. Neyse ben bu baştan aşağı kokuşmuş vasatlığı beğenmiyorum. Beğenenleri de tebrik ediyorum.

Kesinlikle yanlis bir yorum

Yedigimiz gol den sonra bile pozisyon ürettik tempo yaptigimiz icin

bugun ki oyun kopenhag seviyesi icin kesinlikle yeterliydi

Ayni sartlarda ayni futbol la bu mac 10 defa oynansin 2’si berabere biter 8’ini aliriz net sekilde

Icardi ayni pozisyona 10 defa girse 8’ini atardi

Kerem’in direkten dönen pozisyonu da ayni sekilde

Biraz da şeytanın avukatlığını yapıp sayın hocamızı savunalım

Arteta Arsenal takımını devraldığında aşırı düşük beklentiler olmasına rağmen o beklentilerin altında ezilmişti. Sahada sürekli ne yaptığını bilmeyen beş benzemez bir oyuncu grubu, sözde büyük özde ezilen bir takım vardı. Bazı dönemler devreye giren büyük oyuncular, özellikle Aubameyang çoğu maçta hocanın garabet oyunun götünü kurtarmış hatta FA Kupası'nı kazandırmıştı.

Hiçbir açıdan iyiye gitmeyen bir takım vardı, taraftara ve medyaya kalsa binlerce kez kovulması gereken Arteta bir şekilde takımın başında kaldı. Ortada hiçbir oyun planı kırıntısı olmayan takım birden nasıl olduysa acayip bir makineye dönüştü ve gerçekten bu süreç sıradan izleyiciler için aşırı derecede aniden oldu. O yüzden neyin ne olacağı belli olmuyor, belki de Okan hoca oturtması gereken ufak detaylarla kafayı kırmış durumda ve bunlar oturmadan güzel futbola gidecek planı oturtamayacağını düşünüyor. Zaten sonuç almaya devam ettikçe sabredilecektir de, o da ligde bir şekilde sonuç alabilirim ben şu X veya Y detayını bir oturtayım hele diyor olabilir.

Ha şunu da söylemek lazım; Arteta bu dönemde farklı formasyonlar, oyuncular ve taktiksel varyasyonlar deniyordu. Doğru oyun ve oyuncunu grubunu bulması da şakasız tamı tamına iki sene sürdü. Ondan sonra o oyunun tam anlamıyla oturması bir 6 ay daha sürdü. Şimdi Avrupa'nın en iyi takımlarından birine dönüştüler, hatta bence tam kadro olduklarında City'den bile iyiler.

Okan hocanın daha az deneyler yapması yabancı sınırı ve ligde alınan pozitif sonuçlarla da alakalı olsa da demeçleri ve sahada gördüklerimiz ortada bir sorun olmadığını düşündürüyor. Eğer gerçekten böyleyse durum vahim.

Bizim seviyemizdeki takımlar sürekli hoca değiştirerek uzun vadeli asla Avrupa'da başarılı olamaz Avrupa'da kalıcı başarılar istiyorsak sabretmeyide bilmeliyiz. Biz geçen sene 0'dan yeni kurulan hatta yeni apalamaya başlayan bir çocuğuz kalkıp koşturmaya çalışırsak zaten yapamayız kadroyu büyük ölçüde koruduk ama önemli parçalar aldık öncelikli olarak kadronun oturmasını beklemekten başka çare yok.

Geçen sene şampiyon olan kadrodan 2 kanatta uyum daha yok merkeze Kerem Demirbay geldi o da tam olarak hakim değil önünde de yaşlanan 40-45 dakika oynayabilecek Mertens vardı. Ne zaman kadro oturur oyuncular birbirlerini neler yapabileceğini anlarsa o an tehlikeli bir takıma dönüşürüz onun içinde zaman lazım. Ziyech, Tete, Angelino, Kerem D, Zaha vs uyum için 1 ay kadar bir süreye daha ihtiyacımız var o zaman bir daha bakmak lazım.

Simdi de Kosu mesafelerini mi kafaya taktiniz

Real madrid 113.9 kosmus,union berlin ise 121.8

Savunma yapan topun pesinde kosan takimin tabiki fazla olacak kosu mesafesi

Yüzde 61 topla oynadik yani böyle bir farkin olmasi normal

Anlamaniz icin real-union berlin örnegini de verdim

Umarim anlarsiniz

yok anlamadik :)

Kesinlikle yanlis bir yorum

Yedigimiz gol den sonra bile pozisyon ürettik tempo yaptigimiz icin

bugun ki oyun kopenhag seviyesi icin kesinlikle yeterliydi

Ayni sartlarda ayni futbol la bu mac 10 defa oynansin 2’si berabere biter 8’ini aliriz net sekilde

Icardi ayni pozisyona 10 defa girse 8’ini atardi

Kerem’in direkten dönen pozisyonu da ayni sekilde

Tempo yaptık dediğin defansta 45 pas yapıp ceza sahasına diktiğimiz top heralde. Ne diyeyim futbol standartlarımız çok farklı. Kesinlikle yanlış gibi bir şey demeyeceğim belli ki senin de futboldan anladığın bu kadar arkadaşım. İyi geceler. Umarım hocaya bir yerlerden vahiy gelir de sahada çalışılmış bir şeyler görebiliriz ya da milyon kez yaptığı hataları yapmaz artık.

Tempo yaptık dediğin defansta 45 pas yapıp ceza sahasına diktiğimiz top heralde. Ne diyeyim futbol standartlarımız çok farklı. Kesinlikle yanlış gibi bir şey demeyeceğim belli ki senin de futboldan anladığın bu kadar arkadaşım. İyi geceler. Umarım hocaya bir yerlerden vahiy gelir de sahada çalışılmış bir şeyler görebiliriz ya da milyon kez yaptığı hataları yapmaz artık.

Rakip yari saha da yaptik tempoyu maci acip tekrar izleyebilirsin

Senin futbol dan anladigin seviye neymis cok merak ediyorum,büyük ihtimal mancini’yi begeniyordun bizdeyken eger yasin yetiyorsa o döneme

Yapilan ön alan baskisindan takim defalarca gol buluyorsa ve pozisyon üretiyorsa ezbere yapilan birsey degildir calisilmis birseydir

Görmek isteyen gecen sezon zaten görürdü calisilmis seyleri ama sen o sezona bile bok atmissin yorumlarinda gördügüm kadariyla

Bu memnuniyetsizlik ile bir yere varamazsin

Geri
Üst Alt