Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Çok gol kaçırmamızın sebebi bana göre oyun planımızla alakalı. Bu oyun planıyla çok fazla düzelmez bu. Kamyonla gol kaçırmaya devam ederiz.

Bu tamamen düzen ve düzensizlikle alakalı. Hücum pres yaparak top kapıp pozisyona girmek düzensiz bir hücum yöntemi. Hem biz düzeni bozuyoruz, hem rakibin düzenini bozuyoruz. Düzensizlik içinde doğaçlama davranmak gerekir. Böylece gol atabilmem icardi gibi büyük bir oyuncuya bağlı olur. Geçen sezonki Mertens gerekir. Mesela Kerem beklemediği bir pozisyon buldu mu atamaz. Ve ya en doğru tercihi yapamaz. Doğaçlama yapamaz.

Set oyunu ile düzenli ve çalışılmış bir hücum sistemi uygularsın. Çalışılmış oyun fazla doğaçlama gerektirmez.

Okan hoca hücum presini çalıştırabilir ama topu kaptıktan sonra iş oyunculara kalıyor. Yetenekli ve formda oyuncularla kamyonla gol atarsın. Ama bizim hücum hattında Zaha, Ziyech formsuz, Kerem doğaçlamada iyi değil. İcardi’nin eline bakıyoruz gol bulabilmek için. Veya rakibe çarptırıp şanslı bir gol buluyoruz falan. Bu takım ile bu sistem işlemiyor.

Hocam bazı maçlarda rotasyonu dusun mesela Kopenhag deplasmanı sonra Sivas deplasmani var 2. yarı yine sokarsin bu oyuncuları. Her oynamak istiyorum diyeni oynatma yeterli.

Transfer dönemi 11 Ocak'ta baslayip 9 Subat'ta sona erecek. Yönetim ve teknik ekip umarim gereken hazirligi yapiyordur. Nelsson, Angelino, Ndombele, Oliveira, Mertens ve Bakambu gibi 6 yabanci hakkinda karar vermeleri gerekecek. Avrupa listesinde 3 oyuncu degistirme hakkimiz var bildigim kadariyla.

Transfer dönemi 11 Ocak'ta baslayip 9 Subat'ta sona erecek. Yönetim ve teknik ekip umarim gereken hazirligi yapiyordur. Nelsson, Angelino, Ndombele, Oliveira, Mertens ve Bakambu gibi 6 yabanci hakkinda karar vermeleri gerekecek. Avrupa listesinde 3 oyuncu degistirme hakkimiz var bildigim kadariyla.
Mertens bakambu kalır sezon sonuna kadar diğerleri gider. 3 oyuncu değiştirme hakkını 6 no 10 no ve sol bekten yana kullaniriz

Halen sorunun transfer olduğunu düşünen arkadaşlar var. ligin 3. haftası olsa bu kötü futbol sesimi çıkarmaz beklerdim. Ancak oynadığımız oyun ligin yarısı gelmişken buysa ortada sorun yok diyen adam ya duygusaldır yada iyimser. Fiziken hazır değiliz. Defanstan topu uzun atan, topu bize bırakan kimseye karşı düzgün bir oyun göremiyoruz. Hücum organizasyonu diye doğaçlama birseyler izliyoruz. Değişiklikler ful sıkıntı. Oyun okuma ben göremedim gorene saygi duyarım. Tüm bunları ben yada hali sahada sadece futbol oynamış adam yada pc başında fm oynamış adam gorebiliyosa sevgili hocamız goremiyo çözüm bulamiyosa. Ne diyim ki. Demekki bu gören insanlar asıl suçlu eyvallah.. Daha öncede söylemiştim. Hoca İnsan ilişkileri iyi bazı konularda artıları var. Ancak profesyonel antrenorler ve taktik calistirabilcek birileri lazım teknik ekibe. Yetmiyo demekki olmuyo.. Yoksa başarısızlık gelcek. Bu oyun seni bir sene başarıya götürdü icardi etkisiyle. Hep böyle olmaz maalesef. Futbol takım oyunu. Sahadaki takımın yanında teknik ekibin takımıda bunun bir parçasıdır

Son düzenleme:
zaha ziyech tete yide ekle dostum korkma tepkiden

Ligde iyi görüntü vermiyoruz genel bakışta bana kalırsa. Ben zaten tamamen kötüyüz falan demedim ama bir plansızlık olduğunu da düşünüyorum.
Bizim ligde normalde CL oynayan takım lig maçlarında direkt patlak veriyor, bizimkiler de bariz şekilde CL yüzünden ligi ikinci viteste oynuyor. Sallamamamıza rağmen uçan kaçan son 10 yılın en iyi Fenerbahçe'siyle aynı puanla liderliği paylaşıyoruz.

CL dönüşü her maçımızı deplasmana koymuşlar ne hikmetse, maçlar oynanmadan güzel düşünüp taşınmışlar dizayn etmişler. Ama şimdiye kadar hepsini tabiri caizse göt ettik. Oyun olarak olmasa da sonuç olarak hepsini üst üste koyduk.

Bu yüzden ben şimdilik fazla takılmıyorum, tedirgin olması gerekenler biz değil rakiplerimiz. Şu CL'deki akibitemiz belli olduktan sonra en geç ligin ikinci yarısında ben bambaşka bir GS bekliyorum.

Bizim ligde normalde CL oynayan takım lig maçlarında direkt patlak veriyor, bizimkiler de bariz şekilde CL yüzünden ligi ikinci viteste oynuyor. Sallamamamıza rağmen uçan kaçan son 10 yılın en iyi Fenerbahçe'siyle aynı puanla liderliği paylaşıyoruz.

CL dönüşü her maçımızı deplasmana koymuşlar ne hikmetse, maçlar oynanmadan güzel düşünüp taşınmışlar dizayn etmişler. Ama şimdiye kadar hepsini tabiri caizse göt ettik. Oyun olarak olmasa da sonuç olarak hepsini üst üste koyduk.

Bu yüzden ben şimdilik fazla takılmıyorum, tedirgin olması gerekenler biz değil rakiplerimiz. Şu CL'deki akibitemiz belli olduktan sonra en geç ligin ikinci yarısında ben bambaşka bir GS bekliyorum.

Can seni anliyorum da yemisim fenevi... Bugun var yarin yoklar yarista bizimle. Konu bizim onceki sezona gore neleri pozitifledigimiz de. Oyun, oyuncular, plan, altyapi, satis vs... Diyorum ki, gecen sezon daha dengeli bir oyunumuz vardi. Daha iyi demiyorum, sadece anlasilir ve bir sistem ustune. Bu sezon hem bu cok az, buyuk maclar disinda ki CL maclari ekstra motive eder her oyuncuyu, tranasferler konusunda bence net kotuyuz "bugun itibariyle". Sanchez, biraz Zaha biraz Ziyech disinda baska da birsey yok. Ustune, bu oyunculari parlatabilecegimiz bir planda goremedigimi soylemeye calisiyorum. Kabak Kazimcan'a patliyor ne bileyim BAY'a patliyor..

Yine kafalar uçuyor; bizim taraftar yorumlarında birkaç kelimeyi değiştir ; ta*ak geçilen rakip forumlarından enstantaneler başlığına koy; hiç sırıtmaz.
Uzun süredir cl ye gitmediğimiz için taraftar unutmuş galiba fakat cl oynadıığımız seneler içerisinde ben daha iyi bir lig performansı hatırlamıyorum. Fb hakettiği şekilde 5-6 puanı kaybetse burada alkışlayacaktınız. Rakibe göre yorum yapmak bizim değil ; genelde suyun karşısı içindir.
Cl dönüşü full deplasman oynadı bu takım. Haketmesek bile verilmeyen bir penaltı var; tartışmalı ofsayttan yediğimiz bir gol var. Takım 3 gün önce dünyanın en iyi takımına karşı 80 dk canını dişine takmış, gayet normal. Onur kırıcı skorlar da alabilirdik . Efsanemiz fatih terim madridden samiyende 6 yiyip her maç sonu makasın açıldığını söyleyip o kadar inandırdı ki bizleri ; ben Bayern e karşı oynanan oyundan sonra kandırılmış hissine kapıldım. Okan hoca iyi bir taktisyen; geçen sene rekor kırarak şampiyon olan adama anadolu takımını önde basarak yenemezsin diyen adamlar görmek beni çıldırtıyor. Bu adam sürekli herkesi haksız çıkarmak zorunda kalmamalı; kendini kanıtladığını düşünüyorum. Malesef vizyonu konferansta rotasyon yapıp şampiyona 5m euronun verildiği bu lige odaklanmak bizim hiçbir zaman seçeneğimiz bile olmadı. Bizim vizyonumuz hep Avrupa olmuştur. O yüzden bu sene ligi alamasak dahi ( ki alacağımızı düşünüyorum) şu adamı salın artık.

Yine kafalar uçuyor; bizim taraftar yorumlarında birkaç kelimeyi değiştir ; ta*ak geçilen rakip forumlarından enstantaneler başlığına koy; hiç sırıtmaz.
Uzun süredir cl ye gitmediğimiz için taraftar unutmuş galiba fakat cl oynadıığımız seneler içerisinde ben daha iyi bir lig performansı hatırlamıyorum. Fb hakettiği şekilde 5-6 puanı kaybetse burada alkışlayacaktınız. Rakibe göre yorum yapmak bizim değil ; genelde suyun karşısı içindir.
Cl dönüşü full deplasman oynadı bu takım. Haketmesek bile verilmeyen bir penaltı var; tartışmalı ofsayttan yediğimiz bir gol var. Takım 3 gün önce dünyanın en iyi takımına karşı 80 dk canını dişine takmış, gayet normal. Onur kırıcı skorlar da alabilirdik . Efsanemiz fatih terim madridden samiyende 6 yiyip her maç sonu makasın açıldığını söyleyip o kadar inandırdı ki bizleri ; ben Bayern e karşı oynanan oyundan sonra kandırılmış hissine kapıldım. Okan hoca iyi bir taktisyen; geçen sene rekor kırarak şampiyon olan adama anadolu takımını önde basarak yenemezsin diyen adamlar görmek beni çıldırtıyor. Bu adam sürekli herkesi haksız çıkarmak zorunda kalmamalı; kendini kanıtladığını düşünüyorum. Malesef vizyonu konferansta rotasyon yapıp şampiyona 5m euronun verildiği bu lige odaklanmak bizim hiçbir zaman seçeneğimiz bile olmadı. Bizim vizyonumuz hep Avrupa olmuştur. O yüzden bu sene ligi alamasak dahi ( ki alacağımızı düşünüyorum) şu adamı salın artık.
yinede Okan hoca oyununa değişikliklerde kalmalı ve elindeki oyunculara göre sistemde denemeli...hep aynı oyuna takılı kalırsak bir müddetten sonra o oyunu çözüyorlar...elimizde Avrupanın en iyi hücum beklerinden biri var ve onu oynatamıyoruz istediğimiz gibi...Angelino Bundesligada hep 3lü sistemde oynadı ve bu sayede bayağı gol ve asist katkısı veriyordu...mesela Leverkusen Benficadan Grimaldoyu getirdi(Benficada 3-4-3 sisteminin kanat bekiydi) ve aynı Performansı alıyor Benficadaki gibi...bizim elimizde çok iyi bir 3-4-3 veya 3-5-2 sistemine göre bir kadro var...

SM-F936B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Hocanın ne yaıp edip Kerem konusuna çözüm bulması lazım.
Ortada oynadığı sürece hem oyuncuya hem de takıma yazık oluyor.
Kerem sağa mı atılır, Zaha ortaya mı geçer bilemiyorum ama bir şeyler yapmalı.

Bence tek hatası, rotasyona gitmemesi. İcardi belki kendisi oynamak istiyor ama Bakambu ya hele gol attıktan sonra şans vermemesi ayıp, hele icardi iğne ile oynuyorken.

kerem e de bi çare bulmalı, bi oyuncunun o kadar fazla top kaybı hakkı olmamalı.

Ads2222ız.webp

Can seni anliyorum da yemisim fenevi... Bugun var yarin yoklar yarista bizimle. Konu bizim onceki sezona gore neleri pozitifledigimiz de. Oyun, oyuncular, plan, altyapi, satis vs... Diyorum ki, gecen sezon daha dengeli bir oyunumuz vardi. Daha iyi demiyorum, sadece anlasilir ve bir sistem ustune. Bu sezon hem bu cok az, buyuk maclar disinda ki CL maclari ekstra motive eder her oyuncuyu, tranasferler konusunda bence net kotuyuz "bugun itibariyle". Sanchez, biraz Zaha biraz Ziyech disinda baska da birsey yok. Ustune, bu oyunculari parlatabilecegimiz bir planda goremedigimi soylemeye calisiyorum. Kabak Kazimcan'a patliyor ne bileyim BAY'a patliyor..

Fener benim de umrumda değil, Fener örneğini ortaya koyma sebebim burada büyük bir kitlenin bu leş Fener'i öve öve bitirememesinden ötürüydü.

Sadece şimdiye kadar olan performanslara bakarsak yaz transfer dönemini kötü geçirdik diyebiliriz. Hâlâ hazır ol(a)mayan futbolcuların olması kabul edilemez bence, sonuçta Kasım'a geldik. Yine de devre arasında daha kapsamlı bir değerlendirme yapmak daha sağlıklı bence şimdilik.

Ayrıca ben kışın bir kaç adamın gönderileceğini düşünüyorum eğer düzelme olmazsa.

Geri
Üst Alt