Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Yine cesaret lafını bir tarafından anlayıp yükselenler olmuş :)

En cesur Okan Hoca tamam. Okan’ın sevdiğim özelliği, büyük takımlara önde pres ile çıkartmayacak taktiği belirlemesi. Bunun ekmeğini iki sezondur her derbi ve avrupada yiyoruz zaten.

Sorun taktik tutmadığında veya anadolu maçlarında. Çünkü anadolu takımları geriden pasla çıkmıyor, sana karşı oyun kurmaya çalışmıyor, topu sana verip kapanıyor. Bu takımları açmak için yıldızların formdaysa bir şekilde açıyorlar. Bugün olduğu gibi yıldızlarda formsuz olunca oyun kitleniyor.

Bu noktada Okan’ın eksiklikleri başlıyor. Kesinlikle oyunun kilitlendiğini ve işe yaramadığını erken göremiyor. Oyun içi kararlarında cesur değil, gereken oyuncuyu çıkarma, gereken oyun içi değişikliği yapma konularında çekingen görüyorum. Icardi’nin, Kerem’in, Zaha’nın kötü oynasalar bile bir süre oyunda kalma sebepleri. Bazı oyuncuların sakat sakat oynama sebeplerinin bu olduğunu düşünüyorum. Diğer oyunculara güvenmiyor. Güvenmediği için de sahaya sürmesi gerektiğinde süremiyor. Sahaya süreceği zaman en güvendiğinden başlıyor. O an oyun başka bir orta saha oyuncusunu da çağırsa, Okan Hoca yine de en güvendiğini alıyor. Bu da kendisinin maç içinde hatalı hamleler yapmasını sağlıyor. Mesela gole ihtiyacı var, Davinson-Apo ikilisinden birini çıkarmak yerine Oliviera’yı çıkarıp forvet almak daha konforlu geliyor. Sonra orta alanı boşaltıyor, genelde de kalemize gol olarak dönüyor. Bunun yerine Apo’yu forvete atsa daha akıllı hamle olur farkında değil.

Bahsettiğim şey bu.

Stoperde Kerem Demirbay, sol bekte Barış Alper Yılmaz ile maç kazanan hocamı kutlarım.

Hocaya rotasyon yapmıyor diye boşa kızılıyormuş bu kadronun neyine rotasyon yapabileceksin ki Oliveira, Ndombele, Tete futbol oynamaya niyetleri olmayan adamlara güvenip sahaya atıyor bugün bir kez daha gördük ki kadro geniş gibi gözükse bile çok dar şu var bu var demeye gerek yok isteksiz adam kaynıyor.

Hoca herkese fazlasıyla şans verdi formayı giyenler o formayı kazanmaya çalışmıyorlar bugünden sonra artık iş yönetimde Angelino, Oliveira, Ndombele bunları yollayıp yerlerine 3 tane adam almaları gerekiyor.

Biraz da övgü

Demirbay yerine genç aliyi niye oynatmadı diyenler aliyi hiç izlememiş belli ki,ali hull city maçında oyuna girdi 3-0lık maç 4-3 e döndü avel avel dolanıyodu sahada ayrıca youth ligde içinden geçiyolar çocuğun oynatılmaması doğruydu

Bide yanlış görmediysem erencanı nelsonla eşleştirmemek için stoperlerin sürekli yerini değiştirdi

Bay sol bek te antremanda denemiştir kesin Kaan nasıl her bölgede jokerse bay sol bek için joker olarak yarattı, tabi her zaman orda oynayacak değil zorda kalırsak oraya iyi bir sol bek gerek şu değişimleri ft yapsa sosyal medya orgazm olmuştu şimdiye

bu tür maçlarda önemli olan kazanmak ve biz kazandık, unt maçında takım zaten ciddi derecede yorulmuştu. iyi veya kötü oyun aranmaması gereken bir maçtı.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Hocaya rotasyon yapmıyor diye boşa kızılıyormuş bu kadronun neyine rotasyon yapabileceksin ki Oliveira, Ndombele, Tete futbol oynamaya niyetleri olmayan adamlara güvenip sahaya atıyor bugün bir kez daha gördük ki kadro geniş gibi gözükse bile çok dar şu var bu var demeye gerek yok isteksiz adam kaynıyor.

Hoca herkese fazlasıyla şans verdi formayı giyenler o formayı kazanmaya çalışmıyorlar bugünden sonra artık iş yönetimde Angelino, Oliveira, Ndombele bunları yollayıp yerlerine 3 tane adam almaları gerekiyor.
Oliviera geçen sezon şampiyon kadronun oyuncusu şimdi 1 maç 11’de görsek sıçtık diyoruz.

Yine Nelsson bu maç en zayıf halkalardan biriydi. Geçen sezon 1 maç Nelsson yerine Kaan oynasa “Kesin puan kaybı” yazıyorduk. Bence bu oyuncu kalitesinden bağımsız bir problem. Geçen yıl da düzenli oynayanlar harika, yedekler çöp goygoyu çok dönüyordu. Sorunun oyuncudan olmadığına en güzel örnek geçen yıl Kaan Oliviera veya Nelsson yerine oynasa yandık derdik, bu sezon Kaan yerine Nelsson vsya Oliviera oynasa yandık diyoruz. Bu arada taraftar eyvah deme konusunda da haklı. Düzenli 11 oynayan oyuncular hariç diğer oyuncularda ciddi şekilde bir gerileme oluyor. Bunun sebebinin araştırılması lazım, Okan kendisi çözmeli bu sorunu. Şimdilik 11-12 oyuncu ile idare edebildiğinden çok dert etmiyor ama bu problem yüzünden kadro derinliğini kullanamıyoruz, nice oyuncuyu da harcıyoruz.

Tahminin yedek kalanlara ayrı davranıyor Okan, yedek kalanlar mutsuz oluyor ama işler iyi gittiği için de kimse sorun çıkaramıyor. Bu oyuncuları kazanmak için de bir şey yapmıyor hoca. Geçen sezon düzenli yedekleri Dubois, Okan, Emin, Berkan, Midtsjö, Yunus, Yusuf, Barış, Gomis, Mata’dan sadece Barış’ın kalması bunun bir göstergesi bence. Üstelik Emin, Berkan, Midtsjö, Dubois gibi oyuncular ciddi süreler almasına rağmen.

Geçen sezon bu oyunculara ne olduysa şimdi Nelsson, Angelino, Oliviera, Kazım, Demirbay, Ndombele, Eyüp, Bakambu, Mertens, Halil’e de o olacak.

Bu durum beni rahatsız ediyor. Sorunun sadece oyuncularda gösterilmesi de rahatsız ediyor

Hocamiz tokatlamaktan vazgecmiyor

Oliviera geçen sezon şampiyon kadronun oyuncusu şimdi 1 maç 11’de görsek sıçtık diyoruz.

Yine Nelsson bu maç en zayıf halkalardan biriydi. Geçen sezon 1 maç Nelsson yerine Kaan oynasa “Kesin puan kaybı” yazıyorduk. Bence bu oyuncu kalitesinden bağımsız bir problem. Geçen yıl da düzenli oynayanlar harika, yedekler çöp goygoyu çok dönüyordu. Sorunun oyuncudan olmadığına en güzel örnek geçen yıl Kaan Oliviera veya Nelsson yerine oynasa yandık derdik, bu sezon Kaan yerine Nelsson vsya Oliviera oynasa yandık diyoruz. Bu arada taraftar eyvah deme konusunda da haklı. Düzenli 11 oynayan oyuncular hariç diğer oyuncularda ciddi şekilde bir gerileme oluyor. Bunun sebebinin araştırılması lazım, Okan kendisi çözmeli bu sorunu. Şimdilik 11-12 oyuncu ile idare edebildiğinden çok dert etmiyor ama bu problem yüzünden kadro derinliğini kullanamıyoruz, nice oyuncuyu da harcıyoruz.

Tahminin yedek kalanlara ayrı davranıyor Okan, yedek kalanlar mutsuz oluyor ama işler iyi gittiği için de kimse sorun çıkaramıyor. Bu oyuncuları kazanmak için de bir şey yapmıyor hoca. Geçen sezon düzenli yedekleri Dubois, Okan, Emin, Berkan, Midtsjö, Yunus, Yusuf, Barış, Gomis, Mata’dan sadece Barış’ın kalması bunun bir göstergesi bence. Üstelik Emin, Berkan, Midtsjö, Dubois gibi oyuncular ciddi süreler almasına rağmen.

Geçen sezon bu oyunculara ne olduysa şimdi Nelsson, Angelino, Oliviera, Kazım, Demirbay, Ndombele, Eyüp, Bakambu, Mertens, Halil’e de o olacak.

Bu durum beni rahatsız ediyor. Sorunun sadece oyuncularda gösterilmesi de rahatsız ediyor
Bence hoca herkese eşit davranıyor belki Icardi'ye ekstra farklı davranıyor genelde sakat olduğu dönem en azından Bakambu süre almalıydı ama olmadı.

Ama şu var hoca herkese fazlasıyla şans verdi belki en az Ndombele'ye verdi o da geldiği tarih itibariyle geç geldi onunda etkisi var.

Bu oyuncuları sahada hepimiz izledik hoca haksızlık yapıyor diyebileceğimiz Bakambu hariç net bir isim yok bu niye oynamıyor diyebileceğimiz ya da oynattığı zaman ilk 45 dakika sonunda her zaman hoca haklı diyoruz.

Bugün bakıyoruz Oliveira rezalet, Tete rezalet, Kazımcan rezalet kayıp giden 45 dakika oldu. Maçtan önce bu kadroyu bende böyle olmasını istedim ama yine gördük ki olmuyor formayı kapmak için mücadele eden bir tek Mertens, Barış ve Bakambu var belki Kerem Demirbay'ı tam değerlendirmek doğru olmaz ona yine bir şey demiyorum.

Kerem Demirbay 630 dakika
Kazımcan 447 dakika
Angelino 604 dakika
Nelsson 1123 dakika
Ndombele 280 dakika
Oliveira 870 dakika
Tete 826 dakika

Bence hoca herkese eşit davranıyor belki Icardi'ye ekstra farklı davranıyor genelde sakat olduğu dönem en azından Bakambu süre almalıydı ama olmadı.

Ama şu var hoca herkese fazlasıyla şans verdi belki en az Ndombele'ye verdi o da geldiği tarih itibariyle geç geldi onunda etkisi var.

Bu oyuncuları sahada hepimiz izledik hoca haksızlık yapıyor diyebileceğimiz Bakambu hariç net bir isim yok bu niye oynamıyor diyebileceğimiz ya da oynattığı zaman ilk 45 dakika sonunda her zaman hoca haklı diyoruz.

Bugün bakıyoruz Oliveira rezalet, Tete rezalet, Kazımcan rezalet kayıp giden 45 dakika oldu. Maçtan önce bu kadroyu bende böyle olmasını istedim ama yine gördük ki olmuyor formayı kapmak için mücadele eden bir tek Mertens, Barış ve Bakambu var belki Kerem Demirbay'ı tam değerlendirmek doğru olmaz ona yine bir şey demiyorum.

Kerem Demirbay 630 dakika
Kazımcan 447 dakika
Angelino 604 dakika
Nelsson 1123 dakika
Ndombele 280 dakika
Oliveira 870 dakika
Tete 826 dakika
Ben süre vermiyor demedim ki hatta geçen yıl da iyi süre vermişti. Emin bile en fazla süre aldığı sezonu geçirdi. Ama süre almasına rağmen düzenli oynamayanlar bariz oyunu geriliyor. Adım gibi eminim hoca Kaan yerine Demirbay’ı oturtsaydı 11’e bugün hepimiz Demirbay yerine Kaan’ın 1 maç bile oynamasına tahammül edemiyor olurduk. Bu keskinliği anlayamıyorum. Elbette düzenli oynayan ile kenarda oturan aynı formda olmaz ama 1 maç bile idare edemeyecek hale nasıl gelir?

Geçen sezon biz Nelsson-Kazım-Oliviera ile güle oynaya şampiyon olduk. Bu maçta üçü oynadı diye başta ben olmak üzere burada herkes delirdi, çılgına döndü.

Burada belli ki anormal bir şeyler var

Sene başından beri ön elemeler hariç sadece ligde 14 maç ve 5 şampiyonlar ligini düşünürsek form seviyesi hep belli bir standartta olan oyuncular Boey, Sanchez, Abdülkerim, Kaan, Torreira var son maçlarda Zaha eklendi yavaş yavaş Ziyech ekleniyor o da tam hazır değil Icardi ve Kerem halen dalgalı performans veriyorlar bunlara rağmen inanılmaz iş çıkarıyoruz.

Muslera
Boey - Sanchez - Abdülkerim - ????
Torreira - Kaan
??? - ??? - Zaha
???
Geçen sene durum biraz daha farklıydı 14/14 seriye girdiğimiz dönemde 11 oyuncudan 10 tanesini standart performans alıyorduk.
Muslera
Boey - Nelsson - Abdülkerim - ???
Torreira - Oliveira
Rashica - Mertens - Kerem
Icardi
Genel anlamıyla 11 oyuncudan 7 tanesi net şekilde performans veriyor Icardi, Kerem, Ziyech bunlarda performans seviyesini tekrardan yükseltirlerse geçen seneki durumdan çok daha önde oluruz.

Şu ana kadar 25 resmi maç yaptık geçen seneki kadar standartı yakalayamamış olmamıza rağmen çok daha öndeyiz açıkçası genel tabloya bakınca iyi iş çıkarıyoruz.

Geri
Üst Alt