Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Utd maçı performansımız ve planımız ne iyi ne kötüydü. Bala iki gol bulduk ama kaçırdıklarımız ve maçın geneline bakınca beraberliği hak edecek kadar oynadık diye düşünüyorum. 75-80 sonrası düştüğümüz durum artık gelenekselleşen korkunçluktaydı ama onun düzelmesinin bir senesi daha var gibi geliyor. Pendik maçı çok kötüydü ama oyuncularımız fiziksel ve mental olarak bitik vaziyette olduklarından galibiyetin şekline takılmak ayıp olur görüşündeyim.

Benzer şekilde ADS, Kopenhag ve Sivas maçlarından oyun namına bir beklentim yok, sonuç alsak yeterli. İçerideki Karagümrük maçından itibaren Alanya maçındaki oyuna üzerine konularak dönülmesi gerektiğini düşünüyorum. Kopenhag maçını alarak kendine iyi bir devre arası bütçesi oluşturabilir. Topçuların yorgunluğu atması ve takım oyununun büsbütün oturması en erken şubatı bulacak çünkü.

Okan hocama güven tam. Zorlu maçlarda gele bi de deplasmansa bi şekilde doğru planı yapıp çıkarıyor bizi.

hocam dün yine leverkusen izlerken mest olduk

lütfen set oyunu konusunda bu adamları özellikle takip et

bir de bundan sonraki transfer döneminde fiziksel gücünden em ufak şüphe ettiğin kimseyi alma

Yine cesaret lafını bir tarafından anlayıp yükselenler olmuş :)

En cesur Okan Hoca tamam. Okan’ın sevdiğim özelliği, büyük takımlara önde pres ile çıkartmayacak taktiği belirlemesi. Bunun ekmeğini iki sezondur her derbi ve avrupada yiyoruz zaten.

Sorun taktik tutmadığında veya anadolu maçlarında. Çünkü anadolu takımları geriden pasla çıkmıyor, sana karşı oyun kurmaya çalışmıyor, topu sana verip kapanıyor. Bu takımları açmak için yıldızların formdaysa bir şekilde açıyorlar. Bugün olduğu gibi yıldızlarda formsuz olunca oyun kitleniyor.

Bu noktada Okan’ın eksiklikleri başlıyor. Kesinlikle oyunun kilitlendiğini ve işe yaramadığını erken göremiyor. Oyun içi kararlarında cesur değil, gereken oyuncuyu çıkarma, gereken oyun içi değişikliği yapma konularında çekingen görüyorum. Icardi’nin, Kerem’in, Zaha’nın kötü oynasalar bile bir süre oyunda kalma sebepleri. Bazı oyuncuların sakat sakat oynama sebeplerinin bu olduğunu düşünüyorum. Diğer oyunculara güvenmiyor. Güvenmediği için de sahaya sürmesi gerektiğinde süremiyor. Sahaya süreceği zaman en güvendiğinden başlıyor. O an oyun başka bir orta saha oyuncusunu da çağırsa, Okan Hoca yine de en güvendiğini alıyor. Bu da kendisinin maç içinde hatalı hamleler yapmasını sağlıyor. Mesela gole ihtiyacı var, Davinson-Apo ikilisinden birini çıkarmak yerine Oliviera’yı çıkarıp forvet almak daha konforlu geliyor. Sonra orta alanı boşaltıyor, genelde de kalemize gol olarak dönüyor. Bunun yerine Apo’yu forvete atsa daha akıllı hamle olur farkında değil.

Bahsettiğim şey bu.

Dünkü Leverkusen-Dortmund örneğini vermişler
Lever de açamadı Dortmund'u. Maçın başından anlaşılmıştı Dortmund'un nasıl oynayacağı. Kapandı ve geçiş kovaladı. Bunu farketmek zor değil ama ben bunu farkettim hemen hamle yapayım diyemiyorsun işte. Bekliyorsun 60'a kadar. Geriye düşmüşsen 45 de değiştiriyorsun oyuncuları. Normal olan da bu zaten. Bekleyeceksin ki oyuncuların golü bulsun kilidi açsın.

sokanburuk.webp

sete yerleşmeyi öğrenmemiz lazım. Sadece kapanan takımlara değil, artık bu durum büyük maçlara da sıkıntı oluyor. Daha ne olduğunu anlamadan Manu’ya 0-2 geriye düştük. Maçın 3-3 bitmesi O. Buruk’un şansı oldu. Rakibinin kazanmak zorunda olduğu maçta 15 dakikada 2-0 geriye düşmemelisin. Her takıma, her şartta aynı oyun oynanamaz. Maçına göre oyun üretmeyi öğrenmemiz lazım.

Bazı tercihlerinden ötürü kızıyoruz ama, şu da bir gerçek; kendisinin yerine herhangi bir x teknik direktör olsa takımın başında, puan toplama anlamında bundan daha iyisini yapamazdı.

Maşallah, muazzam bir galibiyet oranına sahibiz Okan hoca ile. Bazen sadece neticeye bakmak lazım.

Geri
Üst Alt