Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Hala transferde transfer kafası bu takıma bir şey kazandırmaz.

Orta saha alırız ama beklenti ne yani, dünkü Kerem’den ya da Kaan’dan çok daha faydalısı zor

Sol bek aynı şekilde alınır ama dünkü Barış’tan fazlasını verir mi zor

Kadronun her şeye rağmen ne kadar iyi olduğu dün ner şekilde görüldü. En çok katkı veren oyuncu denilen adama yedek stoperin adım attırmazken, senin santraforun 4-5 tane pozisyona girdi.

Über sol bek Ferdi, Ziyech karşısında adım atamadı.

Osayi korkusundan öne çıkamadı.

Über hücum hatlarının ürettiği tek pozisyon çakma GSlilerin sevgilisi Skimanski’nin çektiği şut ki hücum etmeye de kalktılar ama olmadı.

Neyse mesele takım olabilmek, bunun da çıkışı sürekli transfer yapmak değil, takım kurgusunu oturtup, eksikleri kapatacak bir düzene geçmek. 424 oynamanın bize sene başından beri hiç bir faydası olmadı. Önde basma fetişi de aynı şekilde.

keramettin bey görüşlerinize katılmakla birlikte,

bu sezonki transferlerimizin %70'inden yeterince verim alamadığımızı, geçen sezondan beri üstüne koymamız gereken 3 mevkide,

sol bek-8 numara-10 numara

ilerleme katetmediğimizi düşünüyorum. ama biz kanatçı olduk çıktık.

Hala transferde transfer kafası bu takıma bir şey kazandırmaz.

Orta saha alırız ama beklenti ne yani, dünkü Kerem’den ya da Kaan’dan çok daha faydalısı zor

Sol bek aynı şekilde alınır ama dünkü Barış’tan fazlasını verir mi zor

Kadronun her şeye rağmen ne kadar iyi olduğu dün ner şekilde görüldü. En çok katkı veren oyuncu denilen adama yedek stoperin adım attırmazken, senin santraforun 4-5 tane pozisyona girdi.

Über sol bek Ferdi, Ziyech karşısında adım atamadı.

Osayi korkusundan öne çıkamadı.

Über hücum hatlarının ürettiği tek pozisyon çakma GSlilerin sevgilisi Skimanski’nin çektiği şut ki hücum etmeye de kalktılar ama olmadı.

Neyse mesele takım olabilmek, bunun da çıkışı sürekli transfer yapmak değil, takım kurgusunu oturtup, eksikleri kapatacak bir düzene geçmek. 424 oynamanın bize sene başından beri hiç bir faydası olmadı. Önde basma fetişi de aynı şekilde.
Ben de ayni dusuncedeyim. Yani su anda yeni gelecekler oldu diyelim. Bunlar kanat organizasyonunda sifira mi inecekler. Iceriye mi girecekler. Bu dedikleri olmasi icin, sol bek, 6 veya 8 numara ve bir de 10 numara alinmasi gerekiyor. Buna ek olarak Boey'in de orta kalitesi gerekiyor. Yani bilmiyorum ben de, transfer bu kadar takim oyununi degistirir mi?

Bir yandan da sunu dusundum. Dun Nelsson evet iyi oynadi. Ama Davidson oldugunda takimin pas ritmi ve topla cikma sıkligi artiyor. Bazi transferler de epey etkiliyor acikcasi. Bilemedim :)

keramettin bey görüşlerinize katılmakla birlikte,

bu sezonki transferlerimizin %70'inden yeterince verim alamadığımızı, geçen sezondan beri üstüne koymamız gereken 3 mevkide,

sol bek-8 numara-10 numara

ilerleme katetmediğimizi düşünüyorum. ama biz kanatçı olduk çıktık.
10 numara falan alınmamalı alınabilecekse iyi bir 8 no alınmalı ve 433 oynamalıyız bundan sonra.

Sol bek de alınır ama Angelino zaten alınabilecek en iyi seçeneklerden biriydi, ondan daha kariyerlisi olmaz dolayısıyla tutar/tutmaz konusunda risk olur yine.

Ben de ayni dusuncedeyim. Yani su anda yeni gelecekler oldu diyelim. Bunlar kanat organizasyonunda sifira mi inecekler. Iceriye mi girecekler. Bu dedikleri olmasi icin, sol bek, 6 veya 8 numara ve bir de 10 numara alinmasi gerekiyor. Buna ek olarak Boey'in de orta kalitesi gerekiyor. Yani bilmiyorum ben de, transfer bu kadar takim oyununi degistirir mi?

Bir yandan da sunu dusundum. Dun Nelsson evet iyi oynadi. Ama Davidson oldugunda takimin pas ritmi ve topla cikma sıkligi artiyor. Bazi transferler de epey etkiliyor acikcasi. Bilemedim :)
Davinson kesinlikle daha iyi bir stoper ama istikrar olarak Nelssonla kapışamaz açıkçası. Mesela Hatay maçını kaybetmemizin ana sorumlusu Davinsondu yüzü eskimediği için o gün tepki olmadı fazla. Nelsson gidecek zaten de Davinson’un kendisine iyi bakması ve düzenli 90 dk oynaması lazım.

Kanat konusunda da önde serbest bırakacağımız bir düzen olsa bence farkedecek mevzu, rakip beklerle yalnız bile bırakamıyoruz iki kişi kapatıyorlar sürekli. Dün Ziyech öyleydi, Kopenhag maçında Zaha öyleydi hep iki kişi kapattılar.

Oyun anlayisi ayni kaldi süre 5 oyuncu da alsan cok farketmez, ha bu oyuncular cikar bireysel katki saglar ve maci koparirsa o ayri konu. Ama sistem degismedikce sorunlar devam eder. Okan hocanin oynattigi oyun iflas etmistir. Burda farkli bir kurguya gecmesi gerek.

Neyse sakinleştiysek hocam allah aşkına şu inadından vazgeç sözleşmesinde zorla oynayacak maddesi varsa da silktiri çek hazır olana kadar oynamasın şu herif.
Birde 3-4 kişiye de son şansını kupa maçında verdiğini belirt ve gerekiyorsa koy tekmeyi cesur ol en çok ben arkanda durayım.

10 numara falan alınmamalı alınabilecekse iyi bir 8 no alınmalı ve 433 oynamalıyız bundan sonra.

Sol bek de alınır ama Angelino zaten alınabilecek en iyi seçeneklerden biriydi, ondan daha kariyerlisi olmaz dolayısıyla tutar/tutmaz konusunda risk olur yine.

Reis bence 8 no dışında kimse alınmamalı sol bek de dahil.. Bırakalım iyisiyle kötüsüyle Barış Alper tamamlasin sezonu herif çıkabileceği en zor lig maçında sahanın en iyisi oldu ..

Hocam 3lu orta saha denemek bu kadar mı zor merak ediyorum ? Demirbay ceza alanı koşullarını dün çok güzel yaptı üstelik Kaanı regista gibi oynatirsak Toreiraya önde daha rahat basma imkanı veririz .. Kaanin ayakları da çok iyi sürpriz paslariyla pozisyon da buluruz

Reis bence 8 no dışında kimse alınmamalı sol bek de dahil.. Bırakalım iyisiyle kötüsüyle Barış Alper tamamlasin sezonu herif çıkabileceği en zor lig maçında sahanın en iyisi oldu ..
Barışın ofansif gücünden mahrum kalmamamız lazım tek boğuşan bu herif ki lig kör dövüşü.

Hocam seni çok seviyorum, ama ne olur yeni stratejiler ve oyunlar üret. Elinde kora kor mücadeleyi en üst seviyede veren, sen ne dersen sonuna kadar yapmaya çalışan bir ekip var. Bu birlikteliği ekstra taktikler ve oyun planlarıyla zenginleştirmek gerekiyor artık...

Davinson kesinlikle daha iyi bir stoper ama istikrar olarak Nelssonla kapışamaz açıkçası. Mesela Hatay maçını kaybetmemizin ana sorumlusu Davinsondu yüzü eskimediği için o gün tepki olmadı fazla. Nelsson gidecek zaten de Davinson’un kendisine iyi bakması ve düzenli 90 dk oynaması lazım.

Kanat konusunda da önde serbest bırakacağımız bir düzen olsa bence farkedecek mevzu, rakip beklerle yalnız bile bırakamıyoruz iki kişi kapatıyorlar sürekli. Dün Ziyech öyleydi, Kopenhag maçında Zaha öyleydi hep iki kişi kapattılar.
Evet onlari hic 1-1 birakamadik. Cünkü bekler cizgiye basiyor ya da yan yana oynuyor. Bireysel oynamay alismis profiller olunca, bekiyle de bir oyun yapamiyor. Diger acidan da 1-1 biraksak belki stoperden ekstra adam kaydirip 1-2 kapatmay calisacaklar ki bu durumda da göbegi acmis oluyorlar.

Bazen cidden dusunuyorum, elimizde Zaha Ziyech Icardi var. Sunu herhangi bir bas alti takimda hayal et. Cok iyi üclü dersin. Biz nedense verim alamiyoruz. Belki de kaliba sokmaya calistigimizdan olabilir.

Benim merak ettigim bir konu daha var. Sen ne dusunuyorsun merak ediyorum; hücümda 2 4 4 gibi degil de 2(sol ve sag stoper) 3(sag, sol, ön libero) 3(8, 8, 10 numara) 2(9 numara, serbest) 2332. Bu modelde kanatlara bir ücüncü kisi ic hatta destek olup, üclü varyasyon ile sifira inebilirler. Bunu sanki yapmak cok daha mantikli geliyor.

Oliveira 3
Ziyech 3
Sanchez 3
Baris 3
Abdülkerim 2
Kerem 2

ceza sinirinda veya ceza sinirina cok yakin oyuncularimiz var. @Umut Işık

Sivas ve Trabzon deplasmanlarina cok eksik gidemeyiz...
Fas milli takımından izin alıp Ziyechi Konya maçında son 10 dk oynatalım işini görsün öyle gitsin.

Hocam kupa maçında Torreira-Kaan-Demirbay denesene artık ne olacak bir görelim. Ben Kerem'in bu dizilişte çok rahat skor yapacağını düşünüyorum. Deplasmandaki Antep maçında ceza sahası koşuları ile ilk 5 dakikada biri ofsayt iki gol atmıştık. Dene ya nolacak farklı bir şey görelim. Mertens de Kerem de o rolü yeterince yapamıyor maalesef.

Barışın ofansif gücünden mahrum kalmamamız lazım tek boğuşan bu herif ki lig kör dövüşü.

Sol bekte de güzel boğuşuyor hücuma çıktığında osayiyi hasat etti her sefer . On taraf için yetenek olarak kısıtlı maalesef bence bek becerebilirse tam barış alperin mevkii ..

Trabzon'u rahat geçeriz Onuachu, Trezeguet, Pepe, Mendy hiçbiri yok Zaha ve Ziyech bizden kayıp olmaz hatta genele bakınca avantaj olur.

Oliveira sakat
Ziyech gitmeden önce son maça çıkıp sarı görmeli
Sanchez keşke 5 dakika girip sarı görüp çıksaydı
Barış kritik
Abdülkerim yerine Kaan oynar
Kerem kritik
La biz transfer yapmayacaz mi.trabzonda yapar

Sol bekte de güzel boğuşuyor hücuma çıktığında osayiyi hasat etti her sefer . On taraf için yetenek olarak kısıtlı maalesef bence bek becerebilirse tam barış alperin mevkii ..
Evet ama bekte bu performansı sürdürülebilir görmüyorum. Her maç rakiple boğuşmak zorunda kalıyor bir süre sonra ister istemez oyundan düşüyor. Bu çizgide 10.maç sonrası kendisi için yorgunluk başlar sonra arkaya adam kaçırdıkça denilmeyen kalmaz.
Kendisi için en güzeli icardiyi beslediği yardımcı forvet aslında. Geçen sene ofansif açıdan daha diri olmamızı sağlayan net olarak barışın rakip defansı haşat etmesiydi. Top önüne geldiğinde müthiş hızlanıyor zaniolo gibi vücudu da kullanınca rakip ya sallanıyor yerini bırakıyor yada zayıf rakibe kart aldırır.
Dün akşam icardiye yardımcı olarak oynatsak osayi ile diğer şoparı attırırdı.

Elindeki kadronun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Fakat hala istenilen seviyede bir oyun oturtamadı. Ayrıca oyuna müdahaleleri ve müdahale etmeyişi ile Icardi konusundaki tavrı canımı sıkıyor.

Geri
Üst Alt