Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Yedekler gunay,ndombele,tete,eyup,baran,ali,efe,gökdeniz ve hamza

Oyuncu degisikligi elestirisi yaparken biraz olsun tolerans gösterin

Kadro’nun yarisi eksik ve buna ragmen sikayet etmiyor Okan hoca

Belki tek basina kalacak ama yine de sonuna kadar mücadele edecek

Ve inaniyorum ki bir kez daha sampiyon olacak

Hoca tüm bu adi kutuplaşmanın farkında ve ferguson kadarda öfkeli olduğuna eminim.

Arap ismail gibi 4 ayak üstüne düşerek gelmedi bu pozisyona tırnaklarını kazıdi. O iş o kadar kolay değill göreceksiniz intikamı ağır olacak

İlk ic saha macinda butun stat Okan Buruk diye inlemeli.

Seni yalniz birakmayacaz hocam.

Yalnız yürümeyeceksin

Sanki son dakkika goluyle sampiyonlugu kaybettik, beyler su ezik olduk bittik modundan cikin artik.

sekeri alamayan 3 yasindaki kizlar gibisiniz.

takim 9 eksike ragmen gayet iyi oynadi, top girmek istemiyor bazen, de girmiyor.

Bitiricilik konusunda acilen bir reset lazim.

kendinize gelin aglak herifler

Okan Hocayı çok severim, gelmesini en çok isteyenlerden biriyimdir. Geçen yıl onun yerine başka kim gelse birkaç yılı peşinen kaybetmiş olurduk. Bu yıl da şu ana kadar iyi iş çıkarıyor. Belli konularda eleştiriyor olmamız bu gerçeği değiştirmez ki büyük çoğunluğun da bu çizgide olduğunu umuyorum. Kadrodaki futbolcuların CV lerini baz alarak, tarihin en iyi kadrosu filan diyenleri kaale alamıyorum; her hedefe ulaşsa bile yaranamaz öylelerine...

Hocanın maça çıkarken kurguladığı düzende haddinden fazla ısrarcı davrandığı kanısındayım. Oysa futbol dinamik bir oyun; maç içindeki gidişata göre hiç hesapta olmayan hamleler yapmak gerekir bazen. Önceden daha fazla süre alması gerektiğini söylediğim, son maçlardaki performansından gayet memnun olduğum Demirbay o kadar süre sahada kalmamalıydı mesela; 60' dan sonra yürümekte bile zorlanmaya başladı, sebep olduğu penaltı tamamen şanssızlık, onu kastetmiyorum. Keza oyundan çıkarması gereken Ali Turap; hiçbir şey yapamadığının kendisi de farkındaydı, yüzünden çaresizlik akıyordu adeta. Bunların yerine kulübedeki herhangi iki kişiyi alması gerektiğini söylenip durdum 50-55 den itibaren...Eleştirdiğim bu konuda BJK deplasmanından beri değişen hiçbir şey yok...

sanchez ve boey dönünce bakambu ve icardi li çift forvete dönse keşke..bu takımda sistem değişmeli ..

Tam.kadro da ciksak eksik kadro ile de bu takimda , oyunda , bir tuaflik var, ipler koptu kopacak bir ortam yaratilmis sanki. Yakinda hocanin elinde patliyacak gibi duruyor.

Disiplin diye birsey yok, forma adaleti zaten hic bir zaman yoktu, olsaydi bazi oyuncular forma yüzü görmemesi gerekirdi. Onu gectim oyuncularin cok erken yorulmasi da ayri bir tuaflik, ve oyuncularin da geriye gitmesi de can sikiyor artik. Bu isin sonu hic iyi degil. Ortam karisirsa puan farki acilir gider.

Daha ilk dakikadan kenar ortalarına başladık. Konya macida Sivas macida böyleydi. Hakemler vs. hepsini biliyoruz eyvallah ama Bizim yaptığımız hücumlar ile başka takımların yaptığı aynı değil. Feneri kast etmiyorum. Bir sürü takım sayabilirim Avrupada vs. Hücumda birden çok planları var, çalışılmış ve sahada gayet etkili. Biz ne oynuyoruz nasıl hücum ediyoruz. Kim nereye koşması lazım kimin kime pas atması lazım sanki hickimse birsey bilmiyo doğaçlama oynuyoruz gibi ve tuhaf bir hücum şeklimiz var. Acikcasi daha önce gördüğüm hiçbir takımın hücum aksiyonlarina benzemiyo ve asla kilit açamıyo. Yada cok çok zor açılıyor oda yıldızların bireysel çabaları ile. Kim beğenir kim beğenmez bilemem ama defanstaki başarının çeyreği hücumda yok. Oyuncularda sıkıntı diycem diyemiyorum çünkü benim gördüğüm kimse naaptigini bilmiyo. Sorun yanlış kadro filanda değil. Kişilik olarak Okan hocayi severim ama bu iş olarak seveceğim anlamına gelmez. Ben yetersiz olduğunu düşünüyorum. Böyle devam edersek bu iş elimizde patlar. Bu saatten sonra umudumda yok hocadan çünkü bazı şeyleri yurt disinda eğitim almadığı ve bazi onemli hocalarla calismadigi için tam bilmiyo ve bunu düzeltmek mümkün değil. Bu kadronun hakki böyle olmamalıydı. Büyük Avrupa takımlarında görev yapan teknik direktörlerin ekibi çok kalabalık bu boşuna değil tabikide. Bizde böyle birsey yok. Hoca istesede herseye yetişemez. Kapanıp uzun top atma taktigini tüm Anadolu takımları bize karsi kullaniyo ve bazen hakemlerinde yardimi ile başarılı oluyorlar yada kanser maçlar izliyoruz. Aylardır böyle ve buna çözüm bulamadiysak yetersizlik benim için ortadadır. Bu tespitlerin hiçbir önemi varmi yok. Kimsenin umrunda mi hayır. İnsanlar sevdiği için savunuyor yada sevmediği için gömüyor. Bunları gören az sayıda taraftarda bi taraflarini yirtiyo ama nafile...
Yine söylüyorum bu kadroyu hocasız çıkar bundan daha kötü oynayamaz. Bundan daha etkisiz olamaz.

Valla bu maçtan sonra hoca ile ilgili yazılanları okumadım. Özel olarak kimse içn yazmıyorum bunu yani. Ama sezonun ilk düdüğünden beri varolan tüm bu kahpeliğin içinde, ayrıca bu kadar eksikle ilk yarıda 4-0 yapıp maçı kapatacak kadar pozisyona girmişken hala hocayı eleştiren olduysa futbolu bırakıp balıkçılığa yönelmesini tavsiye ederim.

Valla bu maçtan sonra hoca ile ilgili yazılanları okumadım. Özel olarak kimse içn yazmıyorum bunu yani. Ama sezonun ilk düdüğünden beri varolan tüm bu kahpeliğin içinde, ayrıca bu kadar eksikle ilk yarıda 4-0 yapıp maçı kapatacak kadar pozisyona girmişken hala hocayı eleştiren olduysa futbolu bırakıp balıkçılığa yönelmesini tavsiye ederim.
Mirim, bu kitabı tavsiye eder misiniz?

fw4lvrn.jpg

Muhteşem futbol, iki tane direkten dönen top, hakemin berbat yönetimi, Zahanın geç çıkması hariç yerinde değişiklikler. Bu maçla alakalı Okan Buruk için eleştiri yapan tamamen art niyetlidir. Galatasaraylı değil Foncusporludur. Sonuna kadar seninleyiz hocam
1wd050.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyuncu değiştirmeden maçları bitirmeye çalışması. Oyun anlayışından vazgeçmemesi. Vazgeçmediği oyun anlayışından verim alamaması. Oyuncuların performanslarının düşmesi, geçen sezona göre daha fazla sakatlık vermesi. Maçları çözemeyince skorun üstüne yatmak isteyip batırması.

Hiç güven vermiyor artık. 13 milyonluk turu Kopenhag’a diş geçirip alamamış. Ligde rakipleri çözemiyor. Eksikleri gideremiyor. Aklını başına alıp teknik ekibine uzmanları katsın. Tekrardan bir strateji yapsın.

Ona Galatasaray’dan büyük bir kapı yok. Ülkenin en büyük hocası Acur aracalığı ile Panathinaikos yapabiliyor anca. Galatasaray’dan sonraki durağı Akhisar mı olur, Antep mi olur bilmem. Ama bulunduğu yerin önemini kavrayamamış. Çabuk alışmış, çabuk ego yapmış. Ben gidişatını iyi görmüyorum. Uzun vadeli teknik adamlar takımını geliştiren teknik adamlar oluyor. Bizde Öyle bir durum olmadığı açık.

Bu baglamda ilk kez yaziyorum... Kesinlikle sezon sonuna kadar kalmasi gerekiyor ancak sezon sonu tesekkur edip yerine daha iyi bir Hoca ile yola devam edilmeli diye dusunuyorum. Bu bugunki sonuctan bagimsiz, gecen sezondan sure gelen takimi uste cekme probleminden oturu. Oyuncularin bir cogunun geriye gittigini, formunun ve moralinin dustugunu dusunuyorum. Oyunculari idare ediyor biliyorum ancak methodunu da dogru bulmuyorum. Ayrica, oyunumuz bugun dahil son zamanlarda sacma sapan. CL'deki iki mac disinda, ligde de yine bir-iki mac disinda bu sezon cok kotu oynuyoruz. Gecen sezonda bircok boyle mac oldu.

Neyse, farkli dusunceler olacaktir ancak ben oyunumuzu, oyun kulturumuzu, oyun gucumuzu ve oyuncularin devamliligini iyi gormuyorum. Tek tek oyuncu oyuncu yazip bakalim cogu geriye gitmis durumda. Hoca disinda maddi sorunlar varsa anlarim ancak olmadigi soyleniyor, olmadigi gibi Hoca'nin oyuncu tercihleri de bunu az cok bazi isimler dogruluyor. Bir daha, bugunki sonuctan bagimsiz yaziyorum elbet puan kaybedecegiz... Rakipler de kaybedecek.. Ancak ne oynadigimizi ben anlayamiyorum uzunca bir suredir.

Turap, Halil ve iki Kerem çıkmalıydı. Zaha ve Mertens'i ileri atıp top tutturmaya çalışmalıydı. Hamleler gecikti ve doğru değildi. Aktürk ve Halil'le top tutulmaz.

Bu arada tek basina kaldigini da, birakildigini da goruyorum. Onu da belirtelim. Yanisi kendisi hem hatali hem de yalniz kalmis durumda, zira yonetim kimlerin baskisi altinda takiliyor belli degil. Umarim kimseyi bir daha ilahlastirmayiz, detaylari dogru okumadan.

Geri
Üst Alt