Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okan hocanın bu maçtaki hatalarını şu şekilde sıralayabilirim ;

- Maç başlangıcında Beşiktaş'ın ön alan presi karşısında sanki ilk kez baskı yiyormuşçasına panik yaşadı takım hala rakipten gelen baskılara karşı net bir çözüm üretemiyoruz ve defanstan sakin çıkma konusunda ciddi bir eksiklik vardı maç boyunca. Torreira bile 5 metre yanına net pas atamadı bu durum oldukça tuhaftı.

- İlk yarıdaki görece zayıf futbola rağmen maç dengeliydi ama 2. yarı başlangıcında Bats'ı oyuna alınca maçın daha iyiye gitmeyeceği tamamen belli oldu, Bats'ı Icardi yerine almadığından emindim forvet arkasından eksiltip forvet eklediği her maçta takım daha geriye gidiyor ama bunu ısrarla görmüyor maalesef. Batshuayi'yi Icardi ile direkt dönüşümlü planlaması lazım sürekli çift forvet denerse başımıza dert açarız umarım bunu net şekilde görmüştür bu maçta.

- Devre arasında Nelsson yerine Sanchez, Ziyech ve Kerem yerine ise Zaha ve Barış'ı alması lazımdı. Bu değişiklerle maçtaki tüm kontrolü ele alabilirdik çünkü Sanchez defanstan pasla çıkma sorununu çözebilirdi. Barış ve Zaha ise kanatları işleyecekti ve pozisyon üretme şansı oluşacaktı. Ayrıca merkezi değiştirmediğimiz için oyun dengemiz bozulmayacaktı.

- Maçı tamamen bitiren en büyük hatası ise zaten tempo ve fiziksel olarak zayıf kaldığımız aşikarken Berkan ve Torreira ikilisini maçın sonlarına bile gelmeden sırayla oyundan alması oldu çünkü bu ikisi maçta ayakta kalmamızı sağlayan isimlerdi ve ikisi de çıktıktan sonra resmen halı saha golleri yedik. Tabiki bunu Nelsson'un gördüğü saçma kırmızı kartta etkiledi oradan sonra defans iyice dağıldı.

Kısacası baştan aşağı kötü yönetilmiş bir maç ve çok hak edilmiş bir mağlubiyet başka bir bahane sunmak manasız olur bu maçtan sonra. Eksikleri ve hataları net şekilde görüp en doğru dersleri bu maçtan almalı Okan hoca. Maçtan sonraki hararetle yapılan açıklamalar da biraz talihsiz ama buna o kadar takılmıyorum bu şekilde ters skorlu bir maçtan sonra olabilir bunlar.
Her şeye katılıyorum ama maç sonuç açıklamasının izahı yok. Para alma sebebi bu zaten, takımı her ortamda yönetebilmesi gerekir. Böyle bir şey bana göre kabul edilemez.

Sorumluluğu üstüme alıyorum diyip hemen arkasında oyuncuyu medya önüne atmakta nedir ?

Öne geçtiğin maçlarda herşey güllük gülistanlık geriye düşünce tek taktik orta sahayı boşalt hurra hücum.

Kusura bakma hocada yönetim her yerde şampiyonluk kutlarken sizde Avusturya kampında bol bol yatmışsınız

Sarfettiği sözlerin takım içerisinde yaratacağı sarsıntıyı hesap edemedi bence. Çünkü gördüğüm kadarıyla kendisi stres ve baskı altındayken kontrolünü tamamen yitiriyor.

Yaptığı açıklamalar da bunun neticesi, orta sahayı tamamen boşaltması da bunun neticesi.

Bu durumu geçen sezon da çok gördük. Özellikle derbilerde. İşler ters gidince hoca adeta kitleniyor.

Bence en sağlıklı çözüm, hem hocayla hem mevcut yönetimle tüm bağların koparılması ama işte bunun yakın dönemde olmayacağı da bir gerçek.

Malesef el mahkum önce bu sezonu ziyan etmelerini izleyeceğiz.

İçerdeki fener maçı ve bu maç fizik olarak aşırı şekilde ezildik. Bunu kabul et artık Sacha bizim çok işimizi görüyordu hem top çalıyordu hem tek başına çarpışıyordu üstündük derbilerde falan. Artık yok o dönem hobbit gibi 1.60 adamlardan takım kuruyoruz

hocam da hanımdan ayrıldıktan sonra değişik bi adam oldu. erkek adamı zorluyo demek ki ayrılık işleri

Bunca zaman kötü gidişatta ya da her kötü sonuçta sorumluluğu üstüne almadı mı Prag maçını yenildik üstüne aldı beşiktaş maçında yenildik üstüne aldı bir kez olsun bugünkü gibi açıklama yaptığını hatırlamıyorum her seferinde sorumluluğu iyi günde takıma kötü günde kendine yükledi.

Demek ki hoca bir noktada sinir boşalması yaşamış söylemleri hataladır ama öyle bir hava var ki sanki Zaha ve Ziyech her maç kurtarmış gibi bir hava var ya da vazgeçilmezlermiş gibi konuşuluyor.

Geçen seneki şampiyonluk %100 hocaya yazar hocaya yazmaz diyende kendini avutmaya devam etsin.

Okan iyi değil. cidden iyi değil. Takımda kafalar bir milyon gibi. Profesyonel oyuncular şikayet ediyorsa birşeyler kayboluyor demek. Mertens o açıklamayı boşa yapmadı sanki.

Okan iyi değil. cidden iyi değil. Takımda kafalar bir milyon gibi. Profesyonel oyuncular şikayet ediyorsa birşeyler kayboluyor demek. Mertens o açıklamayı boşa yapmadı sanki.
bende bunu merak ediyorum hoca iyimi degilmi umarım yangını büyümeden en az hasarla söndürebilir

esasen ben erden gitse bile bu sezon icin extra motive olacagını düşünüyordum hocanım 5.yıldızı takıp p sekılde avrupaya gitmek isteyecegini

ama bilemiyorum yaptıgı hatalardan hic ders almaması ve ısrar etmemesi akıl alır gibi degil

umalım ,hersey rayına girer ligler baslamamısken

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt