Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Galibiyet sayisina göre övülüyor.Kadro kalitesi+rakibin kalitesizliği ile son 20dk tirnaklarimizi yiyerek izliyoruz.Büyük takim öne geçtikten sonra oyunun kontrolünu almasi gerekirken biz sürekli rakibe top kaybi yapip pozisyon yiyoruz.Avrupada fena patlayacagiz o zaman bahaneler ne olacak.Jelerti sağ kanat oynatti şaka gibi!sağ bek aldiriyor sag bekte beğenmiyor.Sol bek aldiriyor sol bekte begenmiyor.

Bize gelmeden önce Elazığ, Rize, Başakşehirde oynattığı futbolu, rakibe göre pozisyon almayı, beraberliği oynamayı, gerekirse kapanmayı vs kıymetli işler yaptığını düşündüm hep.

bize geldi, ilk sezonunda ligde çok iyi bir dönem geçirdi ve şampiyonluk geldi. ikinci senesinde özellikle şampiyonlar liginde bize gelmeden önceki versiyonuna döner diye bekledim. fakat hoca eskiye dönmek yerine Galatasaray oyununu rakibe kabul ettirir kafasıyla devam etti. geldiğimiz noktada hala öyle. 7 kişi hücum yapıyoruz. dünyanın sonuymuş gibi

Bu oynattığı oyun tamamen Terim futbolu. O da geriye düştüğünde orta saha boşaltıyordu, savunmayı forvet oynatıyordu. 2-5-3 gibi diziliyordu hücumda ve en önemlisi bunu Reale karşı da oynatıyordu. En son 13/14 sezonunda yine böyle Galatasaray oyununu rakibe kabul ettirir kafasıyla Real maçına çıkıp 6 yedik kendi sahamızda.

Önümüzde Yb maçı var, beraberlik müthiş bir sonuç olur fakat biz galibiyet için basacaz göreceksiniz

dün yaptığı oyuncu değişiklikleri de çok kötü. biri hocaya mertensin yedeği batshuayi değil demeli. Muhtemelen icardiyi çıkaramadığı için bunu yapıyor fakat mevcut orta sahayla çok yanlış bir seçenek. bats girecekse çıkacak isim icardi olur.

bir an önce bu saçma oyundan vazgeçip eski dönemine geri dönmeli. geçen sezon gerçekten şans yanımızdaydı rezalet sonuçlar çıkabilirdi şlde.

Bu sezon city real falan gelirse ve hoca kafayı yiyip yine kendi oyunumuzu oynayacaz derse 2 senelik şampiyonluğu tek maçta silecek sonuçlar çıkabilir ortaya bunun farkındadır umarım.

Fatih terimle çok ciddi fark var arasında.Fatih hocada hücum futbolunu benimsiyordu.Ama olan buruğun yaptığı anormal bir durum.
Oyunun her anında skor ne olursa olsun önde baskı yapıyor takım.Öndeyiz çift forvete falan dönüyor.Yaptığı değişikliklerle resmen çorba yapıyor takımı.
Fatih hocayla bile şampşyonlar liginde bu anlayışla çok zorlandık.Ama okan hocanın yaptığı daha felaket.Buda prag gibi bir takıma elenmeyle sonuçlanıyor.

Ama bir taraftar olarak şunu anladım.üst düzey klüpleri geçtim biz porto,benfica,sevilla ,lyon vss gibi takımların seviyesine bile çıkamayız.Hem sportif hem ekonomik sürdürebilirliği hiçbir zaman yakalayamayız.
Sadece Galatasaray değil türk futbolu içinde geçerli.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Öndesin, gole ihtiyacın yok, Konya yorulmuş oyun kontrolünü de eline almak üzeresin. Bi anlatsana neden saçma sapan değişiklerle takımı çorba ettin yine? Jelert’i ilk maçtan niye kanat oynattın mesela? 3’lüye mi dönmeye çalıştın ne yaptın sahadaki futbolcuların bile durumdan haberi yok. Tabi Zaha olmayınca sahada taktik verecek olan da yoktu sen de haklısın.
geçen sene prag deplasmanında ilk maçı kazanmışız, gole ihtiyacı olan prag ama biz hızlı geçişten gol yedik, kaan ayhan kırmızı gördüğünde maç 1-1di, yani bizim 1 gol fazlamız vardı, ama biz yine önde olan 10 kişi takım olarak geçişten gol yedik,yahu 10 kişi kaldık kapan kompakt şekilde 10 kişi maçı ya öyle bitir ya da 1 gol ye en kötü, uzatmaya gitsin, ama olmaz canım 10 kişi kaldık okan hocamın suçu yok : )
Bak montelleya rakibe göre yaptı, gürcistana saldırdık ama daha dişli takımlara hem kapandık hem de arada iyi hücumlar yaptık pozisyonlara da girdik.Maça ve duruma göre oynamak gerek ama nerdeeee.

Galibiyet sayisina göre övülüyor.Kadro kalitesi+rakibin kalitesizliği ile son 20dk tirnaklarimizi yiyerek izliyoruz.Büyük takim öne geçtikten sonra oyunun kontrolünu almasi gerekirken biz sürekli rakibe top kaybi yapip pozisyon yiyoruz.Avrupada fena patlayacagiz o zaman bahaneler ne olacak.Jelerti sağ kanat oynatti şaka gibi!sağ bek aldiriyor sag bekte beğenmiyor.Sol bek aldiriyor sol bekte begenmiyor.
Usta neye göre öveceğiz?

Galibiyet oranı %77 diyoruz, galibiyete göre övme.

2 senedir üstüste şampiyon oluyor, ona göre övme.

Rekor galibiyet seviyeleri yap, ona göre övme.

Şampiyonlar Ligini mi kazanacak övülmek için, ne yapacak la bu adam?

İki sezon boyunca 190 puan toplamış, Galatasarayda kırılmadık rekor bırakmayan Okan Hocamızı elbette Süt Kupası yenilgisiyle harcayacak değildik. Sonuna kadar destekçiniz. Sonuna kadar seninleyiz
nmccvk.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Usta neye göre öveceğiz?

Galibiyet oranı %77 diyoruz, galibiyete göre övme.

2 senedir üstüste şampiyon oluyor, ona göre övme.

Rekor galibiyet seviyeleri yap, ona göre övme.

Şampiyonlar Ligini mi kazanacak övülmek için, ne yapacak la bu adam?
Şampiyonlar ligi ifadesi abartili ifade oldugunu sende biliyorsun.Prag maclari kötüydü.Kopenhag maclari kötüydü.Man utd maçlarinda deli gibi hücum yedin rakip atabilse şuan sizde eleştirecektiniz.Bir tane bayern var oda 70dk boyunca press yaptin hal kalmadi. herifler 3 kere geldi 2 tane atti.Avrupa hocasi asla olamaz bu kafayla.Ligde 2 tane takim zaten şampiyonluga oynuyor.Kadro kalitesi cok fazla.Sol bek aldirir beğenmez sag bek aldirir sağ kanatta oynatir.18m euro ortasaha aldirir kendi oyun sistemine uymayan adami begenir alir.Bu kadar para harcamaya ligde şampiyonluga oynarsin zaten.Benim icin ligde her sene şampiyonluk çok birsey ifade etmiyor.Ligin cok uzerinde bütceyle zar zor yendigin maclari izleyip zevk alamam.

Oyunu övsek keşke ama sonuca bakanlar taraftarlarımız var herhalde, oyun oyun oyun, bunu eleştiriyoruz sonuca göre övelim ha, 250 milyonluk kadro ile 50 tane pozisyon vererek anadolu takımlarını icardinin şapkadan tavşan çıkarmasıyla veya penaltı golü ile yenmemizi mi övelim? yoksa geriden ileri doldur boşalt oynamamızı mı? (dünki gibi)bu kadro hangi hocaya verildi,dünki oyundan memnun musunuz mesela? o zaman size mutluluklar sonuç futbolu mantığınızla, iyi oyun görmek istiyoruz hepsi bu, her ligin büyük takımı var dimi bakın dünya devi demiyorum, psv,ajax,porto,zagreb,kızılydız vb bizim seviyemize yakın diye örnek verdim, bunlar niye hazır ve genelde iyi oyunla eze eze yeniyor, okan hocayı savunanlar yabancı hoca olsa acaba yensek ama kötü oynasak yabancı hocayı savunur musunuz merak ettim.young boysa mesela şuan gelen geçen yeniyor, şimdi biz yenilirsek ne olcak? suni çim,sezon başı cart curt bahanesi olacak herhalde işviçre ligi de bizle aynı anda başladı ha onu da yazayım : ) ,yenen nasıl yeniyor, geçen sezon zalgrisin forveti 4 tane karşı karşıya kaçırdı bi dünya kontra yedik sonra o takım 1-2 hafta sonra biz zar zor eledikten sonra frencvaros takımı ile yaptı ve ferençvaros 2 maçta 7 tane atarak güle oynaya yendi, bu arada ferençvaros da sezon başıydı macar ligi aynı anda başlıyor bizle.berbat oyna sonra icardi atsın süper okan hocam neyini övelim ha güzelmiş : ) biz sonuç odaklı değiliz,iyi oynayarak kazanmak istiyoruz 10 kat üstün kadromuzla,adamlar ahmet mehmet ile oynuyor,biz icardilerle.

2 senedir bu takımın başında 3.senesine girdi, hala geriden oyun kurma ile alakalı bir olay göremedik, kesinlikle beklere oyun kurdurmuyor, halbuki kaan da dubois de bu işi yapar, geldiğinde ne oynatmak istiyorsa o kafa ile devam ama işe yaradığı için de değiştirmek istemiyor.

Şampiyonlar ligi ifadesi abartili ifade oldugunu sende biliyorsun.Prag maclari kötüydü.Kopenhag maclari kötüydü.Man utd maçlarinda deli gibi hücum yedin rakip atabilse şuan sizde eleştirecektiniz.Bir tane bayern var oda 70dk boyunca press yaptin hal kalmadi. herifler 3 kere geldi 2 tane atti.Avrupa hocasi asla olamaz bu kafayla.Ligde 2 tane takim zaten şampiyonluga oynuyor.Kadro kalitesi cok fazla.Sol bek aldirir beğenmez sag bek aldirir sağ kanatta oynatir.18m euro ortasaha aldirir kendi oyun sistemine uymayan adami begenir alir.Bu kadar para harcamaya ligde şampiyonluga oynarsin zaten.Benim icin ligde her sene şampiyonluk çok birsey ifade etmiyor.Ligin cok uzerinde bütceyle zar zor yendigin maclari izleyip zevk alamam.
Sıkıntı yok usta. Kazandığımız sürece sorun yok.

Cidden 2 yıl şampiyon olan
Ve lige de 2/2 başlayan hocaya neler yazılıyor
Cidden iflah olmazsınız siz

City-Arsenal kalitesinde değilsen 4-3-3'le de önde basan rakibe oyun kuramazsın mevcut kadroyla. Bek özellikli 3. stoper almamız lazım diye düşünememin sebebi buydu 1 aydır. Dün de bunu denedi Okan Buruk. Hem şaşırdım, hem de mutlu oldum bu denemesine. Aklın yolu bir. Hem Jelert, hem de Köhn'ü hücumda biraz serbest bırakacak çözümler takımı yükseltecektir.

Şu profillerden lazım bize.

sol ayak bek-stoper.webp

Okan hoca nın iyi oynattığı maçlarda şu anda yerden yere vuranlar bir kez olsun övecek mi çok merak ediyorum? Göreceğiz...

Okan hocayla takım kötü oynuyor muhabbeti geçiyor da aklıma geldi birden;

Evet 2000 sonrası çok iyi oynayan Galatasaray ne zamandı neler başardı ya çok merak ediyorum. Evet örnekleri alabilirsek sevinirim.

Okan hocayla takım kötü oynuyor muhabbeti geçiyor da aklıma geldi birden;

Evet 2000 sonrası çok iyi oynayan Galatasaray ne zamandı neler başardı ya çok merak ediyorum. Evet örnekleri alabilirsek sevinirim.
2011-12'de tam hocaya uygun takım kuruldu, o takım o sene fener'le oynadığı her maçta rakibini ezdi, 1 sezonda 2 kere şampiyon oldu. sonraki sene 1-2 doğru eklemeyle seviye atlandı, ligin yanında şl'de çeyrek final yaptı. 13-14'te hocanın miadı doldu ama yeni hocayla bile şl'de gruptan çıkıp ligi avrupa için hedeflenen yerde bitirdik. 14-15'te çok önceden yapılması gereken yenileme yapılmadığı halde ilk 2 sezondaki nokta atışları sayesinde avrupa'da batırsak da türkiye'de 3 kupa aldık.

4 senede 3 şampiyonluk, 4 şl katılımı, 2 kere gruptan çıkma, 1 şl çeyrek finali.

City-Arsenal kalitesinde değilsen 4-3-3'le de önde basan rakibe oyun kuramazsın mevcut kadroyla. Bek özellikli 3. stoper almamız lazım diye düşünememin sebebi buydu 1 aydır. Dün de bunu denedi Okan Buruk. Hem şaşırdım, hem de mutlu oldum bu denemesine. Aklın yolu bir. Hem Jelert, hem de Köhn'ü hücumda biraz serbest bırakacak çözümler takımı yükseltecektir.

Şu profillerden lazım bize.

Ekli dosyayı görüntüle 257293
Dünkü maça rakip takım üçlü defans ile çıktığı için eşleşme durumu nedeniyle böyle bir tercih yaptığını kendisi söyledi zaten. Yani gegenpressingden vazgeçmiş değil; dörtlü çıkan rakibe karşı kaldığı yerden devam edeceğini hepimiz biliyoruz. Boşuna heyecan yapıyorsun.

Yoksa yeni birileri alınmadan da üçlü oynamak için mevcut kadro gayet müsaittir. Sağ stoper için Davinson-Kaan, sol stoper için Abdülkerim, merkez stoper için Nelsson-Davinson ideal oyuncular, rotasyon için mümkünse sol ayaklı bir stoper daha bulunsa iyi olur, Yasin mesela. Bu formasyonda ön taraf da tümüyle rahatlar. Ancak hocanın aklından bile geçmiyordur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt