Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Işığına herkes koşar, karanlığından bir ben kaçmam Okan Hocam. İki sezonda 190 puan toplayarak 18/18 yaparak Şampiyon olmuş hocayı kimseye yedirmeyiz. Varol sen
20240824_203041.webp

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ardayi hic sevmem ama o bile birseyler kapmis oynadi yerlerde, okan burukdan daha iyi hoca oldu kesin ama bu demek.degilki Arda gibi sorunlu bir insani td olarak isterdim

Şu aralar zaten olmayan forma adaleti iyice yerlere çakılmış olan hocadır. Bunu sorgulayıp, takkesini önüne katıp düşüneceğine “beni sorgulayamazlar triplerine dalmış gibi görünüyor.

Geçen yıldan beri bu konuda yaptığı hatalar florya’dan ramspark’a yol olur ama hala aynı tas aynı hamam devam etmektedir. Yusuf’a şans vermemesi ama CL kadrosuna yazmak yerine de “Sıkışırsam oyuna atarım” düşüncesiyle yana yakıla göndermeye çalıştığı Zaha’yı kadroya yazması bunun en büyük örneğidir.

Geçen yılda ligde neredeyse her maç şans verdiği Kerem Demirbay’a sadece 2 CL maçında süre verirken Sergio’ya 6 maçın 5’inde şans vermesi de bu sebepledir. Ayrıca Angelino’nun Kasım ve Aralık ayında forma giydiği tek maçlar CL maçlarıdır. Hani maç formu, kondisyon vs’ye girmiyorum bile 2 ayda 2 maç yapmış bir sol bek ile başarı sağlayabileceğini düşünüp Kopenhag maçına Angelino ile çıktığı gün bende şüphe getirmez bir gerçeği oturtmuştu.

Adam resmen FM gibi oynuyor. Futbolcu düşüncesi, duygusu, hisleri, form durumu, fizik durumj umrunda bile değil. Ben kötü diye göndereceğimi yedi düvele duyurduğum adamı 11’e koyunca ondan performans alır mıyım düşüncesi yok. Ligde sana güveniyorum diye formayı verdiğim adama CL maçında güvenmiyorum, X daha tecrübeli onu oynatıyorum deyince o adamı kaybeder miyim düşüncesi de yok. Hani bunu yıllarca üst düzey futbol oynatmış birinin düşünememesi, futbolcuları robot gibi görmesi anlayamadığım tek nokta

Şu aralar zaten olmayan forma adaleti iyice yerlere çakılmış olan hocadır. Bunu sorgulayıp, takkesini önüne katıp düşüneceğine “beni sorgulayamazlar triplerine dalmış gibi görünüyor.

Geçen yıldan beri bu konuda yaptığı hatalar florya’dan ramspark’a yol olur ama hala aynı tas aynı hamam devam etmektedir. Yusuf’a şans vermemesi ama CL kadrosuna yazmak yerine de “Sıkışırsam oyuna atarım” düşüncesiyle yana yakıla göndermeye çalıştığı Zaha’yı kadroya yazması bunun en büyük örneğidir.

Geçen yılda ligde neredeyse her maç şans verdiği Kerem Demirbay’a sadece 2 CL maçında süre verirken Sergio’ya 6 maçın 5’inde şans vermesi de bu sebepledir. Ayrıca Angelino’nun Kasım ve Aralık ayında forma giydiği tek maçlar CL maçlarıdır. Hani maç formu, kondisyon vs’ye girmiyorum bile 2 ayda 2 maç yapmış bir sol bek ile başarı sağlayabileceğini düşünüp Kopenhag maçına Angelino ile çıktığı gün bende şüphe getirmez bir gerçeği oturtmuştu.

Adam resmen FM gibi oynuyor. Futbolcu düşüncesi, duygusu, hisleri, form durumu, fizik durumj umrunda bile değil. Ben kötü diye göndereceğimi yedi düvele duyurduğum adamı 11’e koyunca ondan performans alır mıyım düşüncesi yok. Ligde sana güveniyorum diye formayı verdiğim adama CL maçında güvenmiyorum, X daha tecrübeli onu oynatıyorum deyince o adamı kaybeder miyim düşüncesi de yok. Hani bunu yıllarca üst düzey futbol oynatmış birinin düşünememesi, futbolcuları robot gibi görmesi anlayamadığım tek nokta
forma adaletsizliği, somut bir arguman. realite. bunu görebiliyoruz eldeki verilerle.

ancak "beni sorgulayamazlar triplerine dalmış gibi görünüyor" dediğin, senin yorumun.

nereden görünüyor? biz de bakalım görebilecek miyiz?

bir yerde böyle bir röportaj mı verdi? FT gibi "onu çekme bunu çek" mi dedi? "yel kayadan ancak toz alır", "ders almam ders veririm" mi dedi?

işin bu kısmı senin yorumun.

%50 realite + %50 yorum ile bir sonuca varıp, bu sonucu %100 realite zannediyorsunuz.

forma dağıtımında HATA yapmış olamaz mı? dümdüz hata. hepimizin yaşarken, çalışma hayatımızda bolca yaptığı şey hani. yani hatalarından düzelme şansı hiç mi yok hocanın?

forma adaletsizliği, somut bir arguman. realite. bunu görebiliyoruz eldeki verilerle.

ancak "beni sorgulayamazlar triplerine dalmış gibi görünüyor" dediğin, senin yorumun.

nereden görünüyor? biz de bakalım görebilecek miyiz?

bir yerde böyle bir röportaj mı verdi? FT gibi "onu çekme bunu çek" mi dedi? "yel kayadan ancak toz alır", "ders almam ders veririm" mi dedi?

işin bu kısmı senin yorumun.

%50 realite + %50 yorum ile bir sonuca varıp, bu sonucu %100 realite zannediyorsunuz.

forma dağıtımında HATA yapmış olamaz mı? dümdüz hata. hepimizin yaşarken, çalışma hayatımızda bolca yaptığı şey hani. yani hatalarından düzelme şansı hiç mi yok hocanın?
“Gibi görünüyor” zaten benim yorumum olduğunu göstermez mi? Böyle düşünmemin sebebi de geçen yıl üstte bahsettiğim durumlara sebebiyet vermesine rağmen bu sezon başına da tüm hızıyla aynı şekilde devam etmesi. Yani FM oynuyor gibi devam etmesi. Şu an Yusuf’un psikolojisini düşünüyor mu mesela? Ya da Zaha’nın, ya da Batshuayi’nin, ya da Eyüp’ün… Futbolculara hala robot gibi davrandığı ortada. Diyebilirsin ki düşünmek zorunda mı, futbolcu kazanmak zorunda mı? Göndermeyeceksen, sıkıştığında sahaya süreceksen evet. Young Boys maçında maç 2-2’ye gelmese Zaha’yı oyuna süreceklerdi, bunu hepimiz gördük. O saat ve dk’da bunları yaşayan Zaha’nın etkili olmasını, sana maç kazandırmasını nasıl bekleyebilirsin? Kaldı ki 2-2 olunca hazırlanmayı bıraktı, bu daha büyük negatiflik. Tıpkı geçen yıl ligde seni yeterli bulmuyorum, kontratın uzatmasın diye oynatmıyorum dediğin Angelino’yu, Kopenhag deplasmanında 11 başlatıp performans beklemen gibi.

Bu hatayı görse, farketse, eleştirilere biraz kulak assa bu konuda düzelme eğilimi olur diye düşünüyorum. Hala yaptığının farkında değil, doğru olduğunu düşünüyor yorumumum da bunun çıkarımı.

Ben Okan hocayı severim, Zaha’yı ise sevmem, hep bencil olduğunu düşünmüşümdür. Gelmesini de oyun sistemine uymayacağı için istemedim. Ama ortada da yönetilemeyen ve hala çok doğru yönetiliyormuş gibi ısrar edilen bir durum var. Hocaya en büyük kötülüğü her hareketini alkışlayanlar yapıyor. Oyuncu ilişkileri ve kadro yönetimi geliştirmesi gereken bir karnı, ancak hocanın bu durumun farkında olmadığı ortada

Alt yapıda messi olsa kaybolur gider 50 tane takıma kiralanip. Asla genc düşünmüyor. Gokdeniz yusuf demir falan aklının ucundan geçmiyor. Bu çocukların kötü olduklarını da düşünmüyorum ayrica.

okan hocam benim okan hocam benim
genç oğlanları eler hocam benim

out.webp

Alt yapıda messi olsa kaybolur gider 50 tane takıma kiralanip. Asla genc düşünmüyor. Gokdeniz yusuf demir falan aklının ucundan geçmiyor. Bu çocukların kötü olduklarını da düşünmüyorum ayrica.
Genc oyuncu demek ona birseyler ögretmek demek, okan buruk olmus oyuncu sever, onun icin alt yapida iyi oyuncu olsa bile antremanlara cikarir onun disinda birsey yapmaz, halbuki genc oyuncularin derdinden kendisi anlamasi gerek. Kendisi zamaninda cok iyi bir genc oyuncu oldu icin Feldkamp ona firsat verdi ve okan oldu.

Yusuf gittiği takımda bile doğru düzgün süre almadı.

toplasan 8-10 maç falan oynamıştır

Kendi istifa etmedikce gitmez hicbir yere elenirsek. Elendiğimiz gun Avrupa Ligi sampiyonluk hedefi muhabbeti baslar. O bir sure goturur elenene kadar. Ligde isler yerindeyse lig sampiyonlugu hedefine odaklanilir. Ancak ligde de durum kotuyse, iste o zaman yonetim kendini kurtarma gayretine girisip yeni hoca getirir. Bu rahatlıkla ne kalibrede birini getirir orasi da muamma tabi.

Elemeliyiz su takimi. Topla artik kendini hoca gozunu seveyim ya. Bitirme kendini de bizi de!

Elenme ihtimalini düşünmek bile istemeyiz. Bütün mali planlamamız(ne kadar planlama denilirse artık) CL biletine göre yapılmış. Maalesef Buruk bu büyüklükte bir maliyeti ve Gs ismini idare edemiyor. Geçen sezon Molde’den büyük bir avantajla dönmemize rağmen neredeyse eleniyorduk. Şimdi dezavantajlı bir skoru nasıl çevireceğiz bilmiyorum. Oynattığı folloş futbol ile her takım bize gol atar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt