Okan hoca,
Dün senin yerinde elendikten sonra dünyadaki hiçbir büyük teknik direktör senin yaptığın açıklamaları yapmazdı.
Artık ne düşünüyorsun bilmiyorum, ama söylemen gereken şeyler şunlardı; belki bu yazım sana ulaşır ve okursun;
“ Bizi destekleyen milyonlarca taraftarımızın Şampiyonlar Ligi hayalini yok ettiğimiz, Galatasaray’ı olmayı hak ettiği arenaya taşıyamadığım için özür dilerim.
Galatasaray taraftarı şampiyonluk senelerinde bile sezon içerisinde oynanmış iyi Avrupa maçları varsa onları hatırlar, konuşur, tekrar izler. Son iki sene şampiyon olduk ama yine de taraftarın en mutlu olduğu maç Manchester maçı, en üzüldüğü maç ise belki de Prag maçı oldu. Maalesef Galatasaray’ın kuruluş amacı, formasının sahada olma sebebini yansıtamadık, belki de bu ağırlığı yeterince kavrayamadık.
Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar, sorumlu kişi teknik direktör olarak benim. Maalesef yanlış analiz yaptım, yanlış bir taktik uyguladım. Sezona çok formsuz başladım, bana güvenen milyonlarca taraftarın güvenini kırdım.
Ben bu takımın başına bir anda gelmedim. Anadolu kulüplerinde elde ettiğim başarılar sayesinde acaba yeni ve iyi bir yerli TD mi yetişiyor denildi, insanlar bana güvendi. Ancak TD’lik kariyerim boyunca iyi yaptığım şeyleri bu sezon şu ana kadar maalesef yapamadım. Beşiktaş mağlubiyetinden sonra bile eğer bir tepki gelmediyse insanlar ŞL turu için sakin kalmıştı, bu kadroya ve bana güvendiği için sakinlik göstermişlerdi.
Galatasaray en yakın rakibine 5 şampiyonluk fark atmış vaziyette. Bu yüzden taraftarımızın bizden esas beklentisi yeni bir şampiyonluk değil. Bu sene olmaz, seneye olunur. 5. Yıldız bu armaya zaten yine dikilir! Şunu biliyoruz ki 3. Senemizde taraftar bizden bir Avrupa hikayesi bekliyor. Büyük konuşmalar yapmayacağım. Sadece size bir söz veriyorum; kararlarımı sorgulayacağım, eksiklerimi gidereceğim, değişmem gerekiyorsa değişeceğim! ilk iş oyuncularımızla oturup konuşacağım. Önümüzde bir fırsat var, her Avrupa Ligi maçına son maçımızmış gibi özenle hazırlanacağız. Bu işin sonu nereye varır bilmiyorum ama taraftarımıza sezon sonu güzel bir Avrupa hikayesi sunmak bu saatten sonra boynumuzun borcudur.”