Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ekran görüntüsü 2024-08-28 124818.webp

Arkadaşlar nasıl güzel oyun kuruyoruz dimi? orta sahada ne kadar da sayısal üstünlüğümüz var yahu!!! 6v2, bu takım ne yapacak sonra oyuncular mı çöp olacak? futbol pozisyon oyunu,sahada nerede durduğun herşeyi değiştiriyor, bu fotodaki oyuncular ne yapcak topu ya kaptırcak ya da 3.bölgeye şişircek.

Lan futbol uleması adana demir maçına da 4-2-4 ile çık. (Gülerek) bir ortasaha daha koyup 12 kişi mi oynayacağız de.

Okan Buruk: "Transferler için limitimiz yok. Limiti açmamız gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne katılmak da limitin açılması için bir faktör." 16 ağustos

10 gün önce böyle diyordun şimdi transfer yapacağız diyorsun
Ee kaybedince koltuğu kaptırmamak için nedense birden limitler açıldı :)) hep diyorum bu ‘limit’ işi bahane diye.

Bizim şu 56 milyon euro’luk örtülü hesap devreye girdi herhalde. Geceden beri transfer lafları dönüyor

Futbolculuğunda ortasaha oynamış bir adam bize neden ortasahayı bomboş bıraktığını bir anlatsın çok isterim. Taylan-Berkan-Cicaldau ortasahası gruptan namağlup çıkmayı başarırken, elinde Torreira, Sara, Kerem Demirbay olan adam bunu nasıl başardı, bize anlatsın.

Taktigine 4-2-4 de denmez bence. Köhnü bende yeterli olarak görmüyorum ama adamin önünde genelde pas istasyonu olmuyor, cünkü Kerem bazen Icardinin yaninda takiliyor diye. Oraya Boeyin sol ayaklisini koysan bile Kerem yüzünden oyundan düser.

Burda suc Kerem'de mi, yoksa onu öyle kullanan hoca'da mi? Bence hoca da.

Ekli dosyayı görüntüle 258788

Arkadaşlar nasıl güzel oyun kuruyoruz dimi? orta sahada ne kadar da sayısal üstünlüğümüz var yahu!!! 6v2, bu takım ne yapacak sonra oyuncular mı çöp olacak? futbol pozisyon oyunu,sahada nerede durduğun herşeyi değiştiriyor, bu fotodaki oyuncular ne yapcak topu ya kaptırcak ya da 3.bölgeye şişircek.
Sıradan bir futbol izleyicisi olarak bu seviye maçlarda mevcut kadroyla 3-5-2 veya 3-4-3 oynamamız gerektiğini uzun zamandır savunuyorum. Sunduğum sebep ise şu; herkes önde basınca bizi bozduğunu biliyor. Önde basan rakibe aşağıdaki gibi bir oyun kurulumu dizsek rakibin öne daha fazla oyuncuyla prese gelmesine teşvik etmiş olacağız. Gelmiyorsa da oyun kurarken kabızlık yaşamayacağız. Otobüs çekip topu bize verirlerse de kanat beklerini daha önde konumlandırıp, kanatları forvetin etrafında gezdirerek hücumda sayısal üstünlüğü alacağız. Bu sayısal üstünlük top kayıplarında daha çok adamla topu geri kazanmayı da sağlayacaktır elbette.
Ekran-görüntüsü-2024-08-28-124818.jpg

Hocam ben de arada yazarım Okan Burukcu sayılırım ama dünkü mağlubiyet önce kesinlikle Hocaya yazılmalı. Transferleri geciktiren, takımın çimentosu Erden Timur'u devre dışı bırakan yönetim bile ikinci planda.

Dün ilk yarı çıktığımız 11'in hiçbir makul açıklaması yok. Sabırlı olmalıyız açıklamalarından sonra bu kadar zıt hareket edilmesi tam saçmalıktı. Yönetimin muhtemelen yüzü yok çağırıp hesap sormaya ama birileri aga napıyon demeli artık.
Ben Burukçu değilim hatta iyi günde eleştirdiğim için de çok linç yedim bilen bilir ama bence işleyen düzeni bozan, süreci yönetemeyen yönetim 1, Buruk 2’dir

Fatih Terim'in Avrupa'daki ilk yıllarını hatırlamayan çok burada gördüğüm kadarıyla. Okan 2 sene üstüste şampiyon yaptı takımı.

adam pas oyunu oynatacam diyo eyvallah diyosun, sara transferine de hak veriyosun geriden top çıkarma konusunda kolaylık sağladığı için, sonra avrupa elemelerinin maçının birine mertens gibi geri gelemeyen 10 numarayla, diğerine çift santraforla çıkıyor. sen doğru 11'i çıkart, biz de ona göre oyununu değerlendirelim.

geçen seneki şl macerasını sürekli anıyor haklı olarak, orda kendisine seviye atlatan kaan ayhan'ı 2. yarı ve bu sezon başında hiç orta saha göremedik. geçen sene diyorduk ki kaan ayhan yerine daha iyi bi 6 numara olsa bu takım hakikaten çok iş yapabilirmiş, sonra elindeki adamı da genç ali turap'a güvensizliğineden beke atıp bütün finalleri kaybetti devamında.

zaha oyuncum değil diyo ziyech'le kanat başlıyo. barış alper'i sahanın her tarafında oynatıp yıldız yaptıktan sonra 9 milyonluk bekin önünde başlatıp suyunu çıkarıyor. köhn'den hiçbir halt olmayacağı belliyken solbekten başka bi yerde oynatmıyo. bi amrabat istiyo, bi sara, bi rabiot, ortaya karışık işler yapıyo.

ne transferde bi oyuncu istikrarı var ne de oyunun içinde. ne dediği dediğini, tutuyo ne aldırdığı oynattığını, ne de oynattığı vaat ettiğini. kontrolü kaybetmiş bi hoca görüyorum ben takımın başında, kendine gelmezse sadece galatasaray değil bu seviyede teknik direktörlük hayatı da biter.

GSmizin başında şunu akıl edemeyen bir hocanın olmasından utanıyorum

O takimin huneri sadece kenarlarda orta saha olmasi degildi. Hem Elmander hemde Baros ve Necati'de orta saha oynayacak kadar teknik ve kondisyon vardi. Ustelik arkalarinda Melo-Selcuk ve beklerde Riera-Eboue gibi yine top teknigi cok yuksek adamlar vardi. Bizim bu duzeni oynama ihtimalimiz yok. Sadece 4-4-2 degil orta gobekte 2'li oynayacak hicbir duzen icin kadromuzda yok. Malesef teknik adamimiz bu gercegi 150 mactan sonra halen gormus degil. Daha da kotusu, 5 transfer donemi gecirmesine ragmen takima bir 6 numara kazandirmis degil. Tutturmus bir 8 numara gidiyo. Saka gibi.

Bunu ben söyleyince niye kimse takmadı la beni
Takım bence çift santrafor çıkmamalıydı, orta sahadan kişi eksiltiyorsun, nitekim kontralarda çok boşluk buldular. 4-4-2'yi genelde kontraya hızlı çıkan takımlar oynuyor. Terim'in 4-4-2'sinde ilk 4 yılda Arif, Elmander'li dönemde Elmander orta sahaya 5. eleman gibi giriyordu sık sık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt