Uğur Meleke: "Dün Ali Sami Yen’de ilk 45 dakikanın sonunda ikili mücadele istatistikleri şöyleydi: Yerde Galatasaray yüzde 34, Young Boys yüzde 66... Havada Galatasaray yüzde 22, Young Boys yüzde 78... Ben uzun zamandır bir takımın bir başkasına ikili mücadele anlamında bu kadar ezildiğini anımsamıyorum yazacaktım ki sonra hatırladım: Bir hafta önce aynı Galatasaray, aynı Young Boys karşısında yaşamıştı bu sıkıntıyı!"
Sahaya yayılım gibi başka faktörler de var ama aslında onun da sebebi olarak en önemli açmaz işte bu noktadır.
Son 6-7 aydır güçlü rakiplere karşı fiziksel yönden eziliyor, zayıf rakiplere karşı da oyun üstünlüğü tutturamıyor takım. Tam da Sacha' yı kaybettikten sonraki döneme denk gelmesi dikkat çekiyor, adam tek başına defoların önemli kısmını bertaraf ediyordu zira. Tabii ki tek sorun Sacha değil, seçilen oyuncu profilleri, takımca ve bireysel formsuzluklar filan da var.
Young Boys takımı için ''Daha önce hiç böyle oynamamışlardır'' minvalinde ettiği laf, bir TD ye yakışmayacak derecede acayip bir gaf oldu. Senin takımın aylardır bu haldeyken, fizik kaliteden başka pek bir numarası olmayan böyle bir rakibe karşı bek olmayan beklerinle ve ikili mücadele kazanamayan Ziyech ile çift forvet oynayarak merkezi boşaltırsan olacağı bu. Gol erken gelse çok fena bir skor da çıkabilirdi, şanslıydın yani.
Özetle; fizik kalite bakımından bu haldeyken hiçbir oyun formatında hedeflere ulaşamaz bu takım. Ne pas oyunu, ne geçiş, ne gegenpress. Bir parça daha iyi oynar ama yetmez. Geçen yıldan beri hep vurgu yaptığım kadro planlaması hatalarının getirdiği çıkmaz sokaktayız maalesef...