bu bir yana , bizim dun oynadigimiz zemine dair de *ayri baslik olarak acilip konusulmasi gerekirdi .
ustteki alintilarda sevgili renkdaslarima arti olarak ,sunlari da kendimce yazayim istedim . dun macta bilindik kalitemizi gosterememiz de nacizane olarak dusuncem ;
cimlerin bilerek uzun tutulmasi & zeminin islatilmamasi .
( bunlar pas yuzdesi yuksek, pasa dayali oyun oynayan takimlar icin en buyuk handikaplarlar da ,kanimca - tepe iki nedendir ) .
hoca da mac sonu ustte dediklerimi birebir belirtti .
bunlara ek, dort bir yani acik olan stadin mac esnasinda saglam ruzgar aldigi (olmpiyat stadi donemini hatirlatti) , ve yagmurla karisik ruzgarla hepsi bir arada tuz biberi oldu. her anlamda futbola elverissiz bir durumlar silsilesi.
(macin devre arasinda bunlari ayri vurguladim. ki, 2.yari hemen baslarinda gol bulmamiz macin kilidi olur demistim,,oldu da ) .
haliyle de oyun olarak pas futbolu, dominant tarz vs gosteremesek de,
4, 5 cok net gol firsatini comertce kacirmamiz kabul edilir degildi skor istim uzerinde 0-1 lehimize ilerliyorken.....
tek golde kalmamizda nacizane dusuncem *hoca nin bir sucu/hatasi yok . osimhen'e, ziyech'e,mertens'e ,sallai'ye, batsh'a ,yunus'a vs alti pas da absurd kacirislarina,topu atagi oldurmelerine/yanlis pas tercihlerime vs, ne hoca ne sen ben bir sey yapamayiz . denklem basit.anlik sekans da insiyatif oyuncu da . atamayinca da kotu ; hoca oluyor. bu bakisa katiyetle katilmam mumkun degil . ki, ic saha da bunlarin zorunu atmis ,degerlendirmis oyuncular bunlar .
<- tum bunlar goreceli elbette .
*dun'e dair hocamiza *tek puan kirma durumum nedir derseniz ,
*kaan sakatlandiginda kenarda bekleyen oyuncuyu ivedi oyuna almasi gerekirdi, o sira yardimcisi, girecek oyuncuya halen tablet den bir seyler gosteriyor, ayni karede beri tarafta rakip ataga cikti kaan sekerek topallar sekilde rakibi durdurma gayretinde idi, dogal olarak yapamadi,,,
saniyeler icinde bildiginiz uzere < - > o pozisyon *kale *diregimizden geri dondu. bu gol olsaydi hata kim de idi , rakibi oraya kadar getiren oyuncularla birlikte -bana gore basta okan hoca olmak uzere yardimcisin da . su tur durumlarda ve dkda bir tik mobil hizli olunmali .
pozisyon bitti , oyuncuyu nihayet degistirdik . halbuki kaan aci icinde ilk yere yattiginda ,ustteki yeni oyuncu hazirlanisini vs ivedi yapmalari gerekirdi. saniyelerin cok kiymetli oldugu dakikalardi o siralardan mac son dudugune dek .
velhasil , bu durumu kenardan cabucak halletmemiz gerekirdi,, mac gidiyordu bu yavas hareketimiz yuzunden .
dune dair en hosnut olmadigim durum bir bu , birde kerem d nin muslera ile olan gereksiz diyalogu .
elbette bu ustteki degindigim durumlar mac basliginda konusulmustur.buradan da nacizane olarak kendimce izlenimimi deginmek istedim .
oyle yada boyle - guzel gidiyoruz. iyi gidiyoruz. nazar degmesin .
sevgili okan buruk tarih yazmaya devam ediyor , daha da edecek en basindan beri inancim tamdir. bu yolun sonu cift kulvarda sampiyonluk .
@Aras Şimşek ( arascim, senin bats maci cevirdi, o sira yorumun aklima geldi ) .
,
@Onur Adıbelli
saygi ve selamlar.