Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O zamanda yazmıştım bu sezon Beşiktaş'ın kaç takıma karşı böyle Skorla kazanacağına bakacam diye.Kolay 1 şekilde dağıldılar şimdi sezon başı Maç diyebilirsin ama o Maç'ta 2 takımın da kadrolarına baksan 5-0 yenecek 1 Maç değidli.Bu Maçla ilgili detaylara daha çok girersem yine banlanırım o yüzden sezon uzun kanks :D Şampiyon olana kadar Okanla mesafeyi korumaya devam ederim ben kanks yav :D
Bu kini gütmeye devam edersen, okan hoca üzüntüden gs'ı bırakacakmış üstat :D

hoca kazanmaya o kadar çok alıştırdı ki
millet mutsuz saracak yer arıyor

akıllanma vaktiniz geldi de bu sezon değil en azından

şu maç için hocaya kızılmaz, topu kaleci dikiyor, top rüzgardan kendisine geri geliyor, nasıl futbol oynayacaksın burada ? zemin zaten rezaletti.3 puan çok iyi, top süremedi kimse.

Bir de o kaçan Sallai ve Ziyech'in pozisyonları olmaması zor pozisyonlardı özellikle Ziyech'in ki zor olanı yaptı şimdi çoğu 3-0 kolay maçtı falan olacaktı.

5 tane atardık ama mantıklı düşününce akıcı futbol falan oynanmaz, stad rezil çim rezil rüzgar inanılmaz.Ben bir ara balonla falan oynuyor dedim cidden, balona vurursun ya ani ivme alır ama aniden durur, top rüzgardan havada duruyordu

Bu macta bence hocalik fazla bisey yok.

Bir cok futbolcu seviyesinin altinda oynadi, zemin ve hava durumu berbat, milli ara dönüsü, volkan demirel takimi vs. vs.

bunlari göz önünde bulundurursak 3 puan cok iyi derim. tebrikx

niye 2 kere şampiyon yapmadı mı
hayrola?
fatih hocan 4 sezon yapamadı o zaman ne yapıyordun küsüyor muydun

75 m euro'ya topçu alınması tartışılıyor ama şu anda Sivas'ta oynanan hava şartları ve zemine bakın.
bu bir yana , bizim dun oynadigimiz zemine dair de *ayri baslik olarak acilip konusulmasi gerekirdi .

ustteki alintilarda sevgili renkdaslarima arti olarak ,sunlari da kendimce yazayim istedim . dun macta bilindik kalitemizi gosterememiz de nacizane olarak dusuncem ;

cimlerin bilerek uzun tutulmasi & zeminin islatilmamasi .
( bunlar pas yuzdesi yuksek, pasa dayali oyun oynayan takimlar icin en buyuk handikaplarlar da ,kanimca - tepe iki nedendir ) .
hoca da mac sonu ustte dediklerimi birebir belirtti .

bunlara ek, dort bir yani acik olan stadin mac esnasinda saglam ruzgar aldigi (olmpiyat stadi donemini hatirlatti) , ve yagmurla karisik ruzgarla hepsi bir arada tuz biberi oldu. her anlamda futbola elverissiz bir durumlar silsilesi.
(macin devre arasinda bunlari ayri vurguladim. ki, 2.yari hemen baslarinda gol bulmamiz macin kilidi olur demistim,,oldu da ) .

haliyle de oyun olarak pas futbolu, dominant tarz vs gosteremesek de,
4, 5 cok net gol firsatini comertce kacirmamiz kabul edilir degildi skor istim uzerinde 0-1 lehimize ilerliyorken.....
tek golde kalmamizda nacizane dusuncem *hoca nin bir sucu/hatasi yok . osimhen'e, ziyech'e,mertens'e ,sallai'ye, batsh'a ,yunus'a vs alti pas da absurd kacirislarina,topu atagi oldurmelerine/yanlis pas tercihlerime vs, ne hoca ne sen ben bir sey yapamayiz . denklem basit.anlik sekans da insiyatif oyuncu da . atamayinca da kotu ; hoca oluyor. bu bakisa katiyetle katilmam mumkun degil . ki, ic saha da bunlarin zorunu atmis ,degerlendirmis oyuncular bunlar .

<- tum bunlar goreceli elbette .

*dun'e dair hocamiza *tek puan kirma durumum nedir derseniz ,
*kaan sakatlandiginda kenarda bekleyen oyuncuyu ivedi oyuna almasi gerekirdi, o sira yardimcisi, girecek oyuncuya halen tablet den bir seyler gosteriyor, ayni karede beri tarafta rakip ataga cikti kaan sekerek topallar sekilde rakibi durdurma gayretinde idi, dogal olarak yapamadi,,,
saniyeler icinde bildiginiz uzere < - > o pozisyon *kale *diregimizden geri dondu. bu gol olsaydi hata kim de idi , rakibi oraya kadar getiren oyuncularla birlikte -bana gore basta okan hoca olmak uzere yardimcisin da . su tur durumlarda ve dkda bir tik mobil hizli olunmali .
pozisyon bitti , oyuncuyu nihayet degistirdik . halbuki kaan aci icinde ilk yere yattiginda ,ustteki yeni oyuncu hazirlanisini vs ivedi yapmalari gerekirdi. saniyelerin cok kiymetli oldugu dakikalardi o siralardan mac son dudugune dek .

velhasil , bu durumu kenardan cabucak halletmemiz gerekirdi,, mac gidiyordu bu yavas hareketimiz yuzunden .

dune dair en hosnut olmadigim durum bir bu , birde kerem d nin muslera ile olan gereksiz diyalogu .

elbette bu ustteki degindigim durumlar mac basliginda konusulmustur.buradan da nacizane olarak kendimce izlenimimi deginmek istedim .

oyle yada boyle - guzel gidiyoruz. iyi gidiyoruz. nazar degmesin .
sevgili okan buruk tarih yazmaya devam ediyor , daha da edecek en basindan beri inancim tamdir. bu yolun sonu cift kulvarda sampiyonluk .

@Aras Şimşek ( arascim, senin bats maci cevirdi, o sira yorumun aklima geldi ) .

, @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar.

Gol ustune gol kacirmayi, 10 kisi kalmis takimdan kontralar yemeyi, son 10 dakikada kalenizin abluka altina alinmasini falan ruzgarla, kesilmemis cimlerle aciklayamazsiniz. Ayni tas ayni hamam.

Yine de deplasmanda galibiyet ve gol yemeden uc puan guzel. 90 dk super oynayacaz diye bir sey yok.

bu bir yana , bizim dun oynadigimiz zemine dair de *ayri baslik olarak acilip konusulmasi gerekirdi .

ustteki alintilarda sevgili renkdaslarima arti olarak ,sunlari da kendimce yazayim istedim . dun macta bilindik kalitemizi gosterememiz de nacizane olarak dusuncem ;

( bunlar pas yuzdesi yuksek, pasa dayali oyun oynayan takimlar icin en buyuk handikaplarlar da ,kanimca - tepe iki nedendir ) .

bunlara ek, dort bir yani acik olan stadin mac esnasinda saglam ruzgar aldigi (olmpiyat stadi donemini hatirlatti) , ve yagmurla karisik ruzgarla hepsi bir arada tuz biberi oldu. her anlamda futbola elverissiz bir durumlar silsilesi.
(macin devre arasinda bunlari ayri vurguladim. ki, 2.yari hemen baslarinda gol bulmamiz macin kilidi olur demistim,,oldu da ) .

4, 5 cok net gol firsatini comertce kacirmamiz kabul edilir degildi skor istim uzerinde 0-1 lehimize ilerliyorken.....
tek golde kalmamizda nacizane dusuncem *hoca nin bir sucu/hatasi yok . osimhen'e, ziyech'e,mertens'e ,sallai'ye, batsh'a ,yunus'a vs alti pas da absurd kacirislarina,topu atagi oldurmelerine/yanlis pas tercihlerime vs, ne hoca ne sen ben bir sey yapamayiz . denklem basit.anlik sekans da insiyatif oyuncu da . atamayinca da kotu ; hoca oluyor. bu bakisa katiyetle katilmam mumkun degil . ki, ic saha da bunlarin zorunu atmis ,degerlendirmis oyuncular bunlar .

*kaan sakatlandiginda kenarda bekleyen oyuncuyu ivedi oyuna almasi gerekirdi, o sira yardimcisi, girecek oyuncuya halen tablet den bir seyler gosteriyor, ayni karede beri tarafta rakip ataga cikti kaan sekerek topallar sekilde rakibi durdurma gayretinde idi, dogal olarak yapamadi,,,
saniyeler icinde bildiginiz uzere < - > o pozisyon *kale *diregimizden geri dondu. bu gol olsaydi hata kim de idi , rakibi oraya kadar getiren oyuncularla birlikte -bana gore basta okan hoca olmak uzere yardimcisin da . su tur durumlarda ve dkda bir tik mobil hizli olunmali .
pozisyon bitti , oyuncuyu nihayet degistirdik . halbuki kaan aci icinde ilk yere yattiginda ,ustteki yeni oyuncu hazirlanisini vs ivedi yapmalari gerekirdi. saniyelerin cok kiymetli oldugu dakikalardi o siralardan mac son dudugune dek .

velhasil , bu durumu kenardan cabucak halletmemiz gerekirdi,, mac gidiyordu bu yavas hareketimiz yuzunden .

dune dair en hosnut olmadigim durum bir bu , birde kerem d nin muslera ile olan gereksiz diyalogu .

elbette bu ustteki degindigim durumlar mac basliginda konusulmustur.buradan da nacizane olarak kendimce izlenimimi deginmek istedim .

sevgili okan buruk tarih yazmaya devam ediyor , daha da edecek en basindan beri inancim tamdir. bu yolun sonu cift kulvarda sampiyonluk .

@Aras Şimşek ( arascim, senin bats maci cevirdi, o sira yorumun aklima geldi ) .

, @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar.

10 kişi bodrum gereksiz çok pozisyon buldu, bunun sebebi de beklerin, özelikle barış Alperin savunma nedir bilmemesi, sürekli alan boşaltması. O yüzden jelert rezil de oynasa bek bektir ve o oynamalı, Okan hocaya kızdığım yer bu, hiç oynamayacak da o zaman çıkar tribüne, devre arası da sat.

, @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar.
Jelert mevzusu haricinde pek bir şey söyleyemiyorum bu aralar, 11 milyon verdirip bek alıyorsun, hala Kaan oynuyor. Ama kazandığın sürece genel olarak haklısındır durumu var.

10 kişi bodrum gereksiz çok pozisyon buldu, bunun sebebi de beklerin, özelikle barış Alperin savunma nedir bilmemesi, sürekli alan boşaltması. O yüzden jelert rezil de oynasa bek bektir ve o oynamalı, Okan hocaya kızdığım yer bu, hiç oynamayacak da o zaman çıkar tribüne, devre arası da sat.
nacizane dusuncem ,baris, - hoca dolayli zaman zaman entegre edildigi bolge ve genel bireysel anlamda teknik altyapi vs dolayli ; eksiklik,yetersizlik noktalari bilinen bir durumdu oyuncu ozelinde . temel eksiklik,teknik altyapi ve oyun sisteme dair taktik disiplin vb noktalarina yonelik nacizane yorumumu ilk donemlerinden basta olmak uzere donem donem ilgili basliklarda belirtmistim kendimce .

bugune gelirsek, mac'a goreceli elbette ;

bizim hic alisik olmadigimiz zemin ( uzun cim olmasi ,ve cimin islak yapilmamasi vb bir yana ),
10kisilik takimin gardini mac genelinde bir gol disinda dusuremeyisimiz
*keyif kaciran sekanslar butunu idi . bunun nedenlerini takim geneli dolayli ele alma tarafindayim . mac basliginda sunu ozellikle belirtmisim devre arasi ; *ilk *yarida ozellikle on kanatlarin kilitlenmesi, merkez onun serbest olmasi, osimhen'in kutle icerisinde tek basina birakilip top tasinamamasi ,yunus,sallai,mertens,sara,baris ekseninde, ozellikle yunus/sallai/mertens/baris saha ici yayilimlari ve pas tercihleri yer tutmalari vs olarak kilitlendiklerini ve dahasini yazmistim. 2.yari batsh,ziyech oncelikli girmeli demistim.ki girdiler. golu yari baslar baslamaz bulmaliyiz kilit demistim. nitekim oldu da. golumuz oncesi kare anlamda sallai mertens denklemine dikkat. bu sekansi ilk yarida gorememistik. kollektif denklemde mertens olmasi gerekeni yapti,gol geldi . bu golden sonrasi ele gecen firsatlari harcamamiz salt oyuncularin beceriksizligi,sanssizligi(ziyech zemin azizligi denebilir bi ihtimal) vs vs dir nazarimda.

macta genel olarak
pas hatalari kisa uzun pas olsun yapilmasi,momentuma sekte vuran anlardi . merkez den sanchez'in dikine hat kirici cikislarini aradik . geride de keza kendisinin defans blogunu toparlayici rolunu de .

acikcasi jelert ozelinde nacizane dusuncemi daha once belirtmistim.
kalacaksa-kendisinin gercek potansiyeli ve skalasini gormemiz yeni sezonda anca belli olur. temel saglam bir kac noktada yetersizdi- kendi menseli tanidik scout raporun dan hatirladigim . ^mevcut jelert dogru sahada konumlanan takimda disli olur/idare ettirir ,, fazlasini verir mi konusu ise kanimca < - >
saglam bir yaz kampi yemesi gerekir . akabinde tekrar degerlendirilir gibi .

( kendisinden bagimsiz , ilk planda sezon basi benim sag bek ilk tercihim ada takiminda yer alan bir oyuncu idi ) .

diger yandan, salt bek bir oyuncu nun kenarda bekletilmesi konusunda hak veriyorum . olusan hava ; aceleye getirilmis bir transfer oznesi . hoca tahminim gelir gelmez bir kac haftaya potansiyelini sunsun, ilerlesin beklentisinde idi . planladigi gibi gitmedi, oyuncu yedege demir atti .

cogunlugun aksine, genel de bu yasta oyuncular dan erken pes etme taraftari degilim .
ayrica ,kenar bekler ozelindeki transfer *politikamiz ve buna bagli *sirkulasyonumuzu pek begenmiyorum . gerci tum bunlar ayri bir baslik konusudur. acilirsa hep beraber genel hatlariyla yorumlariz .

boey bu *durumu duzeltmis gibi gorunse de,kanimca gecici bir yama idi . gecti gitti.basa donduk. sagda jelert vs bir yana, soldaki jakobs problemi daha derin gibi gorunuyor . ki , alinmasi gundemde oldugunda
nacizane kisa yorumum da bold su yone dikkat cekmistim , kalitesinden , kumasindan bagimsiz - sakatlik kilit bu oyuncu da - , saglam kalirsa sorunumuzu halleder . dolayisiyla sakatlik dolayli cekimserim demistim .

tum bunlar bir yana, ben devre arasi orta sahaya ozellikle yedek olarak 2 net oyuncu bekliyorum. demirbay , akman vs den cikmaliyiz .
solu da, jacobs'un net bir resmi teknik heyet raporundan cikarilir oyle durum degerlendirmesi yapilir edilir. devamsa devam,,cikissa -buraya da yeni biri .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli ,

saygi ve selamlar .

Hocam bir şey bulmali hakaret ve kucumseyicj laf ile mutlu olmalılar mantığındaki kişiler azınlık oldukça hem siz hem.oyunculari kazanmaya devam edeceğiz. Bunlar şimdi övdüğü oyunculara zamaninda ne hakaretler ettiler .

Screenshot_20241125_112901_X.webp

Kariyerinin en zor 2. maç periyoduna giriyor ve iki as beki de sakat. Icardisi de yok. Burayı da sorunsuz geçerse büyük bir sıçrama yapar özgüveni.

Bodrum maçının 2. yarısında sol bek Sallai sağ bek Barış Alper ile oynadı veya oynamak durumunda kaldı. Şimdi önünde bol ve sert deplasmanlı sakatlarımızın olduğu bir challenge dönemi olacak, burayıda aşarsa artık kendisi için diyecek söz kalmaz. 20 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda dahi hatırlayacağımız bir hikaye yazıyor, ayağına taş değmesin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt