Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okan hocam maalesef eksilerini yazma vakti geldi;

1- Bu kadar orta kafa gol operasyonu düzenliyorsan senin kanatlarının Steve M. Gibi, Figo gibi orta kesmesi lazım. Takımda akan oyunda Mertens ve Sara dışında iyi orta atan adam yok.

2- Oyuncularıma sahip çıkarsam bir süre sonra eşik atlarlar, güvenimi boşa çıkarmazlar dedin. E hocam sen Shounen Anime karakteri misin? Bu kadar saf olamazsın. Berkan tüm varlığını ortaya koysa ne olacak, içinden Boey mi çıkacak? Tavanı belli. Bi futsalcının madara edeceği adamı gelip Ajax’a sol bek koyuyorsun.

3- Hücum anlamında ne kadar cesursan, kadro bakımından o kadar da korkarak hareket ediyorsun. Yeter ki Kaan olsun, yeter ki Mertens oynasın. Bir kere cesur bir karar verdiğini hatırlamıyorum, vay anasını dedirtmedin çıkardığın kadroyla.

4- Yedek oyuncular performans verince tedirgin oluyorsun resmen, şimdi Kaan’ı nasıl kesip sağ bek Jelert yapayım ki diye.

5- 20 maç oynatmasan 21. Maçta sahaya sürdüğün adamın müthiş oynamasını istiyorsun.

6- Takımda en ufak zeka pırıltısı yok organizasyonlarda.

7- Sara gibi Osimhen gibi oyuncuları kullanamıyorsun.

8- Kötü oynayan Kaan ise ceza yok. Ama Jelert ise hemen oyundan çıkarırsın. oyuncuları doğru şekilde cezalandırıp, doğru şekilde ödüllendirmiyorsun. Mesela dünkü maçtan sonra Kaan Abdülkerim Yunus Mertens dörtlüsünden en az 3 tanesinin 1-2 maç yedek oturması, Nelsson-Jelert-Sallai veya Kutucu’nun oynaması lazım. Olacak mı? Sanmıyorum

Hoca Jelert ve Nelsson'dan faydalan yabancı oyuncuların performansını arttıramıyorsun

Şuraya mesela herhangi bir sezona ait All Barcelona Goals videosunu atıp şunu sormak istiyorum;

Neden 1 tane bile böyle bi organizasyonla gol atamıyoruz?

okan buruk'u severim takımdan gitmesini de istemem ama hocaya jelert yerine bek alınmasını istemiyorum. rotasyonun dar olmasının sebebi kendisi. nelson'u 89. dakikada maça alıyorsan oynatacaksın. bek transferlerinden mertens yerine oyuncu bakamıyoruz. orta saha istemem diyorsun toreira'nın ne halt oynadığını açıklamıyorsun. bu adam ofansta takılacaksa sanchez ön libero vazifesi görecekse ona göre bek aldır. bu hücum futbolu değil kamikaze futbolu. b.sehir'de oyuncuların bu oyunun sürdürülebilir olmadığı referansları ciddiye alınacak savlar değil. b.sehir bir kere şampiyon olup 3 sene yatacak kafadaki adamlardan toplama bir takım. ingilizler yılbaşında dahil 3 günde bir maç yapıyor. mevzu efor olmamalı ama maç içinde dinlenme yapacak ikinci bir oyun planı olmaması ve dar rotasyon mental baskı oluşturuyor olabilir oyuncularda.

Hayır şuna sinirleniyorum;

Oyun anlayışına her şeye saygı duyuyorum, ben buyum diyor,

E hocam senin oyun anlayışın net 22 kişilik kadro gerektiriyor.

Yoksa sezon bitmez.

Takımda fizik kondisyon vs bakımından net 3 tane Boey, 2 tane Sara, 2 tane Torreira. 2 tane Sanchez, 3 tane Barış falan olacak ki tüm sezon aksın.

E niye o zaman hala dar kadro peşinde koşuyorsun?????

İşler iyi giderken eleştirdiğimde linç yemiştim ama bugün savunacam çünkü iyi yapıyor doğru yolu izliyor.Bu tüketim çılgınlarıyla başka türlü başedemez

Okan buruk bey diyeceksiniz giderse bir daha şampiyonluk göremezsiniz saygı gösterin

Avrupada sanki her yıl kupa alıyomuş gibi tavırları bırakalım

Öncelik lig hocamızın dediği gibi

Türkiye ligi yanıltıyor hep bizi. Rekorlar falan güzel evet ama Avrupa farklı atamayana atıyorlar hemen. 2 golüde Osimhen gol kaçırdıktan hemen sonra yedik. Yani Tottenham maçında oynanan top ekstrem biseydi ama senin standartın bunun 2 tık altı olur. Biz o maçın 5 6 tık altına düştük. Sene başı 12 kişi mi oynayacağız demeyi biliyordun şimdi kadro yetmiyor diyorsun. Ben mi transfer ettim agacım bu futbolcuları hepsi benim onayımla alındı diyorsun Jelert son 5 dk topçusu oldu. Jakobs 13 maç kaçırmış geldiğinden beri. Ya sen transfere karışmayacaksın o zaman ya bana rağmen alındı diyeceksin.

Inlesin tüm ülke zaferinle Şanlı GALATASARAY

Oyun anlayisi olarak bir elestirim yok cünkü takimin oyun anlayisini begeniyorum

Kaybettigimiz veya berabere kaldigimiz maclarda bile pozisyon üretiyoruz baskili oynadigimiz icin ve sahsi görüsüm bu oyun anlayisini begeniyorum

Ama hoca’nin oyuncu tercihlerinde bazi sorunlar var

Sezon basindan bu yana ayni oyuncularla oynuyoruz,jelert’i mesela hic kullanmiyoruz bunun sebebi ne acaba uyum süreci falan dediler ama büyük ihtimal adami gönderecegiz hic kullanmadan

Oyunculara sans vermedigimiz icin dar kadromuz iyice daraliyor

Bu yüzden takim da yorgunluk belirtileri var sürekli ayni oyuncular oynuyor

Ve degisiklik meselesi

Sadece ajax macinda degil daha önce de oldu farkli maclarda tam degisiklik yapacaktik gol yedik oyuncu yavas davrandi oyuna alamadik veya daha farkli seyler söylüyordu hoca ama dün yunus’un dakikalarca sakat sakat oynamasi ve bizi bir kisi eksik oynatmasinin bir aciklamasi yok

Oyun defalarca durdu neden degismedi hala aklim almiyor

Daha fazla konsantre olmasi icin illa rakiplerin bize yaklasmasi gerekmiyor

Bizi sampiyon yapacaktir bundan bir süphem yok ama artik avrupa da basari istiyor taraftar hakli olarak,bunun icin biraz daha cabalamali hoca ve ciddiye almali,bu tarz hatalarin avrupa da cezasi hemen kesiliyor ve öyle de oldu yunus cikmadi diye mac koptu golü yedik

nedense 3 kere 3 üst üstte şampiyon olacak ve sezon sonunda mahcup bir şekilde başlığına gelecekmişsiz gibi bir his var içimde

Totale baktığımızda Okani Avrupa hususunda eleştiren dibine kadar haklıdır..Ölüm kalım maçlarının istisnasız tamamını kaybettik..
Lakin lige baktığın zaman rekorları alt üst eden bir hoca görüyoruz..
Okan hocaya sallayan da haklı savunan da haklı kendince..
Bu yıl da şampiyon olsa 3 yıl ustuste olacak zaten lig tarihinde bu olay 3 kez gerçekleşmiş (2 kez biz 1 kez Trabzon )

472312698_591216413504473_3582631022391174172_n.jpg

CL’de elenip 40 m€ hediye ettiği YB, CL’de 0 puan, 3 gol, 24 yenilen gol
AL’de de 36 takımlı ligde 31, 32 ve 34.cü takımlara puan verdi
Tarihin en pahalı ve iyi kadroları ona verildi
Golcüleri kanatları falan bırak 3 yıldır 10 bek geldi gitti takımda hala bek yok
Ligi de dün akşam itibariyle hediye etmiştir AL’de aldığı sonuçla
Hoca değil deyince kızıyorsunuz sonra
Hadi CL'yi bi kenara koyduk, AL'deki 31, 32 ve 34. takimlar konusu tam bir rezillik. 1. ligden minimum 3 takim cikar bu cop rakiplerden en az birini yenebilcek.

Demek ki RFS Ajax ile berabere kalıp bizi gol yemeden yenmiş olsa Okan Buruk aforoz ediliyordu. Futbol böyle bir oyun, bunu kabul edeceğiz. Kaldı ki dün kazanacak oyunu da oynadı takım. Ufak tefek nüanslar skoru belirliyor malesef.

Geçen sene Kopenhag ve Sparta Prag maçlarına kıyasla daha derli toplu oyun, daha fazla maça hakimiyetimiz vardı. Sadece sonuç istediğimiz gibi olmadı. Mesela Kiev maçının konsantrasyonu ile Ajax maçının konsantrasyonu bile aynı değildi, Hatay maçından ders çıkaracağız demişti Mertens nasıl olsa kazanırız mantığı ile başladık maça diye ama Kiev maçı da aynı şekildeydi. Demek ki rakipten rakibe farkediyor konsantrasyon. Ajax maçına olan konsantrasyonumuz daha yüksekti. Bunu sağlayacak tek kişi Okan Buruk değil illa ki. O yüzden mentali kuvvetli oyuncu grubu da şart.

Demek ki RFS Ajax ile berabere kalıp bizi gol yemeden yenmiş olsa Okan Buruk aforoz ediliyordu. Futbol böyle bir oyun, bunu kabul edeceğiz. Kaldı ki dün kazanacak oyunu da oynadı takım. Ufak tefek nüanslar skoru belirliyor malesef.

Geçen sene Kopenhag ve Sparta Prag maçlarına kıyasla daha derli toplu oyun, daha fazla maça hakimiyetimiz vardı. Sadece sonuç istediğimiz gibi olmadı. Mesela Kiev maçının konsantrasyonu ile Ajax maçının konsantrasyonu bile aynı değildi, Hatay maçından ders çıkaracağız demişti Mertens nasıl olsa kazanırız mantığı ile başladık maça diye ama Kiev maçı da aynı şekildeydi. Demek ki rakipten rakibe farkediyor konsantrasyon. Ajax maçına olan konsantrasyonumuz daha yüksekti. Bunu sağlayacak tek kişi Okan Buruk değil illa ki. O yüzden mentali kuvvetli oyuncu grubu da şart.

bence teknik direktörü oyuncuyla daha az yüz göz edecek bir figüre de ihtiyaç var

gerektiğinde disiplini sağlayacak vidaları sıkacak gerektiğinde babacan yaklaşıp sorun çözecek

erden timur burada farkediyordu işte

takımın metaline iyi gelecek şeyler de lazım

Totale baktığımızda Okani Avrupa hususunda eleştiren dibine kadar haklıdır..Ölüm kalım maçlarının istisnasız tamamını kaybettik..
Lakin lige baktığın zaman rekorları alt üst eden bir hoca görüyoruz..
Okan hocaya sallayan da haklı savunan da haklı kendince..
Bu yıl da şampiyon olsa 3 yıl ustuste olacak zaten lig tarihinde bu olay 3 kez gerçekleşmiş (2 kez biz 1 kez Trabzon )
+BJK (90,91,92)

Lig cok kolay saniliyor ama oyle degil. Gecen sene muthis ittirmeler sonucu FB 3 puan arkamizda tamamladi. Onda da sondan onceki hafta kendi elimizle simarikliktan verdik, yoksa yine 9 puan fark ile biterdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt