Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O dönem Avrupa'da elemelerde her takımı geçtik. Grup aşamasında ise kalbur üstü takımlarla oynadık. Düşünelim ki 96 Hagi, 97 Popescu, 98 Tafi eklendi yani tek tek Yıldız statüsü topçu aldık. 98 de olan Juve-Rosenborg-Athletic Bilbao lu grup zaten gelmekte olanın habercisiydi. Hep aklımda aşama aşama başarıya gittiğimiz giderkende hep 1 tık ileriye götürdüğümüz kalmış. Okan hoca'nın yumuşak karnı Avrupa oldu. Bu sene bam diye başarı getirebilir mi bilemedim.

İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..
1996 öncesi 10 yıllık süreçte Avrupa'da yaşadığımız önemli başarılarda bu gelmekte olanın habercisiydi. O zaman ben dahil bir çok kişi Avrupa'da bir Kupa bir Final bekliyordu.

Peki 2022 öncesinde ki 10 seneye bakarsak ?

Arda Fatih Terim'in bir tane az alkmaar deplasmanı gibi Avrupa maçını söyle haklısın diyeceğim. Aynı şey mi allasen ya Terim 6 yediğimiz Real maçında bile baba gibi top oynattı 30 dk. Skorlar değil mesele. Belki PSG ve Real maçları var 2019daki ama onlar da top club

Mi 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lokomotiv moskova deplasmani

Randers deplasmani

Ic saha da st. Johnstone maci

Psv deplasmani (eksik kadroydu kabul ama bes yiyecek kadro da degildi)

Fatih hoca bu kulubun efsanesi ve her göreve geldiginde taraftar olarak destekledim

Benim deginmek istedigim konu böyle bir efsane’ye ayni taraftar profili taktik bilmiyor gaz’la oynatiyor motivasyon’la basarili oluyor diye yerden yere vuruyordu

Bahsettigim taraftar profili degisti meselesi bu aslinda

Randers deplasmani

Fatih hoca bu kulubun efsanesi ve her göreve geldiginde taraftar olarak destekledim

Benim deginmek istedigim konu böyle bir efsane’ye ayni taraftar profili taktik bilmiyor gaz’la oynatiyor motivasyon’la basarili oluyor diye yerden yere vuruyordu

Yav Allah askina bu saydigin maclardaki kadrolar ile Okan‘in elindeki kadro ve bütce bir mi yapmayin etmeyin

Psv macina bes yiyecek kadro degil demissin. O kadro ile bes yemek bile basariydi, o kadro su an bizim ligde küme düser

Kaldi ki o senede o lesh kadro ile lazio ve Marsilya‘yi duman ettik, akabinde barca‘yla kafa kafaya oynadik

Kadro kalitesi ve bütceyi göz önünde bulundurursak avrupada okan kadar rezil performans gösteren baska bir td yok. Hele fatih hoca ile kiyaslamak imparatora hakarettir

Ligdeki basarisina lafim yok bu arada.

bu yıl avrupada 10-11 puan alıp ilk 24ü görürse durumu nötrler bence

ilk sene 5.5-6/10
2. sene 2/10

olarak puanlandırabilirim avrupada

Bu yazıdan çıkartmamız gereken sonuç nedir?Nedemek istedin anlamadım inan.
Zaten sırtını dönerse 1 sn orada duramayacağını kendiside,cümle alemde bilmiyormu?
Türkiyede neredeyse kırılmadık rekor bırakmadı .Bizim 5 katımız bütçelerle şampiyon yapabilemeyenlerde mevcut olduğunu unutmayalım.
Umarım gittiğinde eksikiğini hissetmeyiz.Bu kadar gaddar taraftar gurubuna layık bir hoca gelir inşallah.

Sonuç şu ki büyük hatalar yapıyor. Transferlerin hepsinde hoca olarak onayı var. Avrupa kupalarında korkunç başarısız bahsettiğim bunları düzeltmesi. Galatasaray hocasının isteği ile 30 küsür milyon sadece sağ beke karavana attıramaz.

Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu, Boey vb. oyuncular kendisinden önceki futbol aklının takıma dahil ettiği Okan hoca ile birlikte büyüyen oyuncular ama kendisi bu tip örnekleri hiç göstermedi ve hep hazır adamlar aldırdı. Üretmez sürekli tüketirsek bu sürdürülebilir olmaz.

Okan hocayı seviyorum ve burada son 3 yılda hep arkasında durdum sadece şu noktada fırsatı tepmemesi ve doğru işler yapması gerektiğini vurguluyorum yoksa Sane gel 10 milyon Osimhen gel 20 milyon ile hocalık yapmak çok maharet değil.
Kendisi dünya üzerinde domestic olarak 1 numara ve bunu uzun yıllar savunacağım hani Klopp gelse rakip olarak yine Okan hoca bu ligde favori olur ama olay biraz da Galatasaray'ın kendisine sağladıkları. 5 milyon euro maaşlı stoperi var bir daha böyle lüksü sahip olacak kariyer imkanı bulamayabilir, kendisini düşünüyorum buradan alsın yürüsün ve bir sistem yaratıp 10 yılımızı kurtarsın istiyorum.

Seferovic'i isteyip İcardi'ye gerek yok diyen de Okan hoca orada Erden Bey baskın olmasa hikaye nereye giderdi bilemeyiz.

Kısaca transferde ne istediğini bilmeli ve yarışmacı durumda dahi geliştirici olmalı yoksa 3 yıl üst üste şampiyon olan takımın kendini Sane ile şımartma hakkı var hatta 1 tane daha benzer profil olabilir ama kalanlar bu şekilde olamaz.

Randers deplasmani

taraftar profili hakkındaki görüşüne katılıyorum renktaş..Okan hocanın özellikle bu sene avrupa başarısız olduğu aşikar.bu noktada eleştiride olmalı..ama günümüz taraftar profilinde eleştiri ile linç kültürü arasındaki sınır kaybolmuş durumda.üstüne bir de tüketim kültürü var toplumsal olarak..yüzlerin eskimesi yeni yüzlere olan eğilim ve talep.
bir de takıntılı olan nefret yüklü olanlar var.Sürekli Avrupa başarısızlığı üzerinden vuruluyor ama bu sene avrupa liginde misal yarı final yapıp şampiyonluğu kaybetseydik yine en çok yerel ligi küçümseyenler tarafından linçlenecekti.
daha 3 sene önce kulübün efsanesi Fatih hoca gönderilmeden önce ligde kötü giderken avrupa liginde gruptan nağmağlup lider çıktı..ama kulübün efsanesi için neler dendi ligteki gidişattan ötürü...nasıl linçlendi gördük burada..samimi olarak eleştirenlere saygım var ki ben de özellikle avrupa konusunda kızgınım Okan hocaya..ama işin suyunu çıkaranlara katılmıyorum.

Bu sezon Okan Hoca'ya çok sinirlendim, çok da eleştirdim bir taraftar olarak ama şu noktada olumlu taraftayım.

Tarihimizin en başarılı hocası Fatih Terim'in 4 sene üst üste şampiyon olduğu sürecin ilk 3 senesinde Avrupa'da ne yaptığına açıp bakarak hafızaları tazeleyebilir herkes.
Fatih Terim, YB gibi takımları evire çevire yeniyordu.

1996 öncesi 10 yıllık süreçte Avrupa'da yaşadığımız önemli başarılarda bu gelmekte olanın habercisiydi. O zaman ben dahil bir çok kişi Avrupa'da bir Kupa bir Final bekliyordu.

Peki 2022 öncesinde ki 10 seneye bakarsak ?
Makas bu denli açık değildi. Futbol endüstri olmamıştı bizim yarı final zamanımız. Keşke hep öyle kalsaydı.

İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..

İlk 11’de oynayacak 13 oyuncumuz var. Bunu 17’ya çekelim. Bir tane de wondersik istiyorum.

avrupa'da uzak ara en çok pozisyona giren osimhenli takımları gruplardan direkt çıkarılmadığı sürece teknik direktörlüğü sorgulanmaya devam edecektir. lemina gibi bir adamın kullanımının elzem olduğunu 2.5 yılda çözen bir hoca için çok büyük taktiksel övgüler düzmenin de lüzumu yok. geçen yıl ikartal fenerbahçesine 2 maçta 1 isabetli şut çektirip 80 kişi 10 kişi oynayan takıma mağlup olması da o konuda ciddi revizyonları ihtiyacı olduğunun tezahuru.

ha 2001'de kendi avareliğiyle kaçan şampiyonluğun borcusu 3 yıl şampiyonlukla fazla fazla ödemiştir ona diyecek bişey yok. galatasaray'a çok da ispatlayacağı bişey yoktur artık ama gencecik bir teknik adam olarak kendi menfaatini düşünüyorsa biraz daha kafasını değişmezlerinden uzaklaştırıp modern futbola daha çok ayak uydurmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt