Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hala liverpooldan da en fazla 4-5 yeriz bir şey olmaz diye düşünülüyor valla bir denk gelirse 8-10 tane bile yeriz hiç şakası yok bu işin çok vahim durumdayız
gidecekse yiyelim valla 15 de yiyelim ama gitsin.Kulübün geleceğini kurtarmak için Liverpool'a madara olmamız gerekiyorsa o da olsun artık , bıktım ben

Okan hocanın kendine çeki düzen vermesi de gerekiyor. O canlı yayın bu canlı yayın gezmekten takımı iyi yönetemiyor.

- "ilkay ve singo takıma geç katıldı, ayrıca performans değerleri takım arkadaşlarının gerisinde". ( eee, niye oynattın o zaman, hem de şampiyonlar liginde, hem de deplasmanda, özelikle singo ilk defa davinson'la stoperde?)

- "topla oynama yüzdemiz yüksekti". (eee, hata bu zaten, rakibin istediği de bu zaten, bu durum rakip kontra atak takımı olduğu için olabilir mi acaba?)

- "gol yedikten sonra oyunu kafa olarak çok erken bıraktık". ( eee, neden öyle oldu? hiç gol yemeden maçı bitireceğini mi sanıyordun yoksa? takımı nasıl motive ettin?)

- "yediğimiz gollerin savunmadaki isimlerle ilgisi yok". (eee, kiminle ilgisi var acaba? ceza sahası içinde 2 defa kafa vurdurup 2 gol yediren, can uzun'a ceza sahası içinde sırtı dönükken gol attıran kimlerdi?)

- "bundan sonraki maçlarda rakiplere göre oyuncu tercihleri olacak". ( nasıl yani, zırt pırt kadroyu bozup takım ritminin içine mi edeceksin?)

- "ligler arasında önemli farklar var". ( eee, karabağ takımı deplasmanda benfica'ya nasıl 3 attı o zaman? azerbaycan ligi çok mu iyi? belçika ligi hollanda liginden çok mu iyi de usg deplasmanda psv'ye 3 tane attı? letonya ligindeki rigas fs'yi de yenemedin sen, isveç liginden malmö'yü yenemedin, danimarka liginden kopenhag'ı yenemedin, ülkesi savaşta olan dinamo kiev'i yenemedin, s.kindirik isviçre liginin s.kindirik takimı young boys'a elendin hoca, hangi lig kalitesinden bahsediyorsun?)

- "barış alper uzun süre takımla birlikte olmadı". (eee, oynatmasaydın o zaman, kafana silah mı dayadılar?)

-"icardi sakatlıktan döndü, kendini hazırlama aşamasında". ( eee, niye orta saha oyuncusunu çıkarıp icardi'yi oyuna alıyorsun o zaman? icardi'yi oyuna aldın, maç farka gitti.)

-"rakip daha genç ve daha çok koşan bir takım". (eee, sen de genç futbolcular transfer etseydin madem, 35 yaşındaki ilkay'ı almasaydın, genç ve dinamik bir orta saha transfer ettirseydin, sane'yi kendi kendine oynasın da kimseye pas vermesin koşmasın diye mi transfer ettin? 95 kiloluk 32 yaşındaki icardi'yi niye oynatıyorsun?)

-"sorumluluk benim". (eee, madem sorumluluk seninse neden bir kamyon bahane sıralıyorsun?

-"hakemi beğenmedim". ( laaaannn...)

Yerel ligde stabil taktik veya oyun anlayışı kotarıyor. Ama Avrupa'da işte böyle anlık değişkenlikler başına bela olabiliyor. Çaresiz kalıyorsunuz. Halbuki oyunun her bir bölümünü kafanızda işlemeniz gerekiyor. Bu platform/seviyede rakibi domine etmek, baskı ile boğmak veya sıkıştırmak kısmını sana daimi bırakmazlar. Çözüm bulurlar. Okan Buruk Avrupa'ya bu yüzden yetmiyor. Oyun içinde kalamıyor. Şanssızık kısmını şahsen pek fazla kabul edemiyorum. Yerel lig yanıltıyor ki, ülkemizin PR sorunu da burada. Çok aldatıcı..

Ekstrem bir durum yaşanmazsa Avrupa serüveninin çok sıkıntılı ve zor geçeceğini düşünmekteyim. Özellikle dünkü maç beni baya hayal kırıklığına uğrattı. 2. yarı ve maç sonu röportajlarını izlemedim bile.

Okan hocanın kendine çeki düzen vermesi de gerekiyor. O canlı yayın bu canlı yayın gezmekten takımı iyi yönetemiyor.
Vermiyor ki hocam, ilk seneden bu seneye bakıyorum, aynı bir fark göremiyorum. Bir de son 6 aydır doldur boşalt çıkartı başımıza.

Bence en iyi aday yine söylüyorum Mancini.

Sen 150 harcıyorsun da rakibin harcamıyor mu abi. Zannedersin rakibimiz bizimle yarı bütçelerle yarışıyor. İstesek de istemesek de artık harcamalar bu noktaya geldi. Sane'yi rakibe kaptırsalar bu sefer CL'ye katılamayan, 11 yıldır şampiyon olamayan takıma oyuncu kaptırdınız olacak. Osimhen'i almasalar herif bizim için 50 milyonu red etti, gidip 3 kuruşun hesabı vs yapıldı denecek... vs vs. Bu liste uzar gider.
Bu kulüp 2000'den beri düzenli bir Avrupa başarısı kültürünü elde edememiş belirli sezonluk parlamalar dışında. Bazen öyle bir yazılıyor ki zannedersin her yıl CL'de çeyrek final yapıyorduk da hoca 2 yıldır batırıyor diyecek.
Ülkeye gelen yabancı hocaların en kariyerli olanların bile arkasına teneke bağlanıp yollandığı yerde hala yabancı hoca gelecek dertler bitecek deniyorsa benim diyecek bir şeyim yok. Yollayalım hocayı, sezon sonu fener şampiyonluğunu da en güzel yerden izleriz artık.
Rakibini bu tarz transferler yapmaya sen zorladın zaten. Kendileri de kabul ediyor. Onlar da mecbur kaldı isimli bütçeli transferler yapmaya. Bunu Erden Timur başlattı. O da Avrupa şampiyonluğu hayali ile vizyonu ile başlattı. Geldiğimiz noktada TR şampiyonluğu dışında hiçbir şey kazanamıyoruz. Bu kafayla gidersek Osimhen burada durmaz zaten onu diyeyim.

ŞL'de şuraya doğru gidecez galiba bu gerçek olabilir, At Fink'e yerine de At Osimhen'e oynatıyor zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt