Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sizce Thomas Reisli Samsunspor dün Monaco ile mac oynasaydi yenilirmiydi? Ben en kötü ihtimal bir puan alirdi diyorum. Thomas Reis iyi bir hoca ama Galatasaray icin yetersiz diyorum ama Okan Buruktan cok daha iyi bir hoca oldugu kesin.
Samsun yenemezdi bence de bizim kadroyla yenilir miydi bilemem

Son 3 sezonun en dar ortasaha rotasyonuyla sezona girdik. 23-24 sezonu Toreira,Demirbay, Ndombele, Oliveira, Mertens, Kaan( o sezon orta sahada iyiydi), Berkan ( Ocakdan sonra geldi baya da katkı vermişti). Geçen sezon Oliveira Ndombele yerine Sara geldi devre arasında da taraftra zoruyla Lemina geldi. Bu sezon ise Mertens Demirbay yerine son gün İlkay geldi. Yıllar geçtikce verimi düşen Kaan Berkan a rağmen rotasyonu bu kadar dar tutmak inanılmaz hata. Çok raht ilk 8 bitirebileceğimiz UCL sezonunu rezil etmek üzereyiz.

Tudor falan diyenler var. Gerçekten kafayı yemişiz.
16 maçta attığı rezillikler sayısı Okan Buruk’un 4 yılda attığı rezaletten 2 kat fazladır ya

Aslında Okan Hoca yaz transfer döneminde sürekli kadromuzda çok iyi futbolcular var, kadromuz yeterli diye düşündü ama unuttuğu 2 şey var. Tamam iddialı transferler yapıldı takıma güçlü transferler yapıldı ama 1. bu takımdaki oyuncuların çoğu sakatlığa yakın oyuncular 2. Okan Hoca geçen sene de aynı hatayı yaptı yaz transfer döneminde elindeki oyuncuların hiçbirisini direk yedeğe hapsetmek istemediği için dar 13-14 kişilik oyuncu grubuyla sezona başlıyor iki senedir sonra ne oluyor Abdülkerim gibi "alternatifi olmayan" oyuncularımız Aralık ayının başına kadar 21 resmi maça çıkmış 1800 dakikayı devirmiş oluyor ki bu süreçte 6 tane de Milli takımlarıyla maça çıkmış oluyor bu oyuncularımız. Daha ligin 2. yarısı başlayana kadar Antalya &Kasımpaşa maçları Kupa maçı, Süper kupa maçı filan derken muhtemelen Abdülkerim & Torreira & Sane & Sallai & Davinson veya Barış gibi oyuncularımız 32 maça filan çıkmış olacaklar Galatasaray ve Milli Takımlarıyla birlikte 2600-2700 dakikayı devirmiş şekilde ligin 2. yarısına başlayacaklar

Neden Okan Hoca her yaz transfer döneminde oyuncularını yedeğe hapsetmek zorunda kalmasın diye dar rotasyon ile sezona başladığımız için. Hı Ocak transfer dönemi geldiğinde ne olacak? Tıpkı geçen sene olduğu gibi sağdan soldan transfere saldıracağız eksik bıraktığımız mevkileri bir şekilde doldurmaya çalışıp sezonun geri kalanında 18 lig maçı kalan 2 tane şampiyonlar ligi maçı ve bir kaç tane de kupa maçı için daha geniş şişkin bir kadroyla yola çıkacağız ee biz zaten oynadığımız maçların %60 lık kısmını dar rotasyon ile oynamak zorunda kaldık o günden sonra benim kadrom geniş olsa ne olacak ki? Haftada 1 lig maçı oynayalım diye mi geniş tutacağız o kadroyu?

Yani ne olurdu Singo 'ya 30 mil.€ bonservis 5 mil.€ maaş ödemek yerine o para ile 1 sol stoper 1 de sağ bek almış olsaydık da ligin ikinci yarısı başlarken Abdülkerim 'in 2600-2700 dakika sahada kalmak zorunda bırakmasaydk ne olurdu Torreira & Lemina ikilisinin yanına 1 tane daha orta saha daha almış olsaydık da Torreira için yine aynı dakikalar ile sezonun 2. yarısını oynamak zorunda kalmadan Lemina 'yı sakatlık üstüne sakatlık ile boğuşmak zorunda kalmasaydı. Yani yaklaşık 150 mil.€ bonservis ödemiş, korkunç bir maaş yükünün altına girmiş üstelik yabancı transfer etme hakkı da varken bu kadar çok mevkinin boş kalmasını aklım almıyor

Bir de en başta bahsettiğim sakatlık sorunu var. Okan Hocaya kalsa 2 senedir Avrupa 'da düğümün çözüleceği maçlarda bu kadar çok sakatlık ile boğuşmamızın, yedekten oyuna alabileceğimiz oyuncu kalmamasının sebebi "şanssızlık" ama mevki mevki bakıyorum. Forvette Osimhen 17/18 sezonundan 25/26 sezonuna kadar yaklaşık 6.5 sene içerisinde her sene ortalama 15 maçı sakatlıklar sebebiyle kaçırmış. Elimizdeki tek alternatifi kim? Icardi Galatasaray kariyerinde geçtiğimiz 3 sezonda çeşitli sakatlıklar sebebiyle tam 56 maç kaçırmış. Kanat oyuncularına bakıyorum Barış & Sane ikilisi sağlam şekilde yoluna devam ediyor ama bu adamların tek alternatifi kim? Yunus daha geçen sene tam 14 maçı sakatlıklar sebebiyle kaçırmadı mı? Orta sahaya bakıyorum tamam Ilkay çok büyük sakatlık sorunu olmayan biri ama artık 35 yaşında herhangi bir sakatlık yaşadığı zaman dönüşünün kolay kolay olmayacağını geçtiğimiz senelerde Mertens 'den görmedik mi? sonra Lemina 'ya bakıyorum zaten sakatlık sorunu olduğu bildiğimiz bir oyuncuydu biz bu adama bir alternatif alamadığımız için üst üste oynamak zorunda kalıyor ve sadece Ağustos/Aralık ayları arasında 4 aylık süreçte 3 farklı sakatlık yaşayıp 6. maçını kaçırdı sonra sol beke bakıyorum Jakobs sadece geçen sene sakatlık sebebiyle 28 maç kaçırmış tamam Eren 'in aldığı ceza ekstra bir durum ama Eren 'in olmadığı yaklaşık 1 aylık süreçte Jakobs 2. kere sakatlandı bile. Sonra hem stoper hem sağ bek oynatırız diye aldığımız Singo 'nun geçtiğimiz 5-6 sezona baktığımızda her sezon yaklaşık 7-8 maç sakatlıklar sebebiyle kaçırdığını görüyoruz. Biz kadro planlamasını yaparken Singo 'yu hem sağ bek hem 3. stoperimiz olarak gördüğümüz için onun bu sezon kaçırdığı 11. maçın her birinde hem stoperden hem sağ bekten eksiliyoruz hatta Sallai 'yi sağ bek rotasyonuyla birlikte kanat rotasyonunda da düşündüğümüz için Sallai 'yi sürekli sağ bek kullanmak zorunda olunca kanat rotasyonundan da eksiliyoruz

Aslında bir saçmalık da burda Sallai bek de oynar kanat da oynar Barış bek de oynar kanat da oynar forvet de oynar Yunus 10 numarada oynar kanat da oynar diye diye 1 oyuncuyu 3-4 farklı mevkinin rotasyonuna yazdığımız için 1-2 oyuncu eksiliğimiz zaman rotasyonda 3-4 mevki birden eksiliyor. Ya son 2 şampiyonlar ligi maçında bakıyorum USG maçında yedek kulübesinde çocuklar oturuyordu, belki de Şampiyonlar liginde kırılma yaşayacağımız Monaco maçına çıkarken ligde bile oynattığımızda goller yememize sebep olan Arda & Kazımcan 'ı bile arayacak şekilde çıktık maça gerçekten yazıklar olsun. Geçen sene Ajax & Az maçlarına bu sene USG & Monaco maçlarına sahaya çıkarak oyuncu bulamayacak hale gelmemiz göre göre bile isteye oldu resmen asla öyle Okan Hocanın söylediği gibi "şanssızlık" filan değil

Baskının olmadığı yerlerde hocalık yapmak daha kolay. İyi hoca diye saydığınız veya hocanın yerine gelsin dediğiniz isimlerin çoğu Okan hoca'nın anadolu kulüpleriyle yaptığının yarısını yapamadı. Bu Okan hocayı çok iyi hoca yapmaz ama size davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini gösterir.

Mesela biri şöyle yazmış sadece "hemen bi tane alman teknik hoca!!". Sanki Alman olunca takım übermencsh olacak.

Ş.ligi Türk teknik direktörlerin arenası değil, uluslararası çapta TD alınmalı, bugüne kadar sadece Terim ile çeyrek final ki o da biraz kura şansı ve inanılmaz bir kadroyla, bir de Bjk Güneş'le ve yine inanılmaz bir kadroyla ama sadece grup başarısıyla kaldı, bunların dışında istatistiklere ve maç sonuçlarına baktığımızda hep yabancı TD ile başarı gelmiş, buna Fb de dahil

Kaan Ayhan sıfır katkı
Berkan Kutlu sıfır katkı
Ahmed Kutucu Eyüp maçındaki asist harici sıfır katkı
Arda Ünyay sıfır katkı (iyi bir hazırlık dönemi geçirmişti ve sezon başı bir kaç rahat maçımızda süre almazken en zorlu zamanda sahaya atıldı)
Günay Güvenç sıfır katkı

Hadi Yusuf ve Metehan'ı geçtim, futbolcu demeye bin şahit ister.

Teknik adamın bir başka görevi yedek oyuncuları yukarı taşımak, hazır tutmak olmalıyken bizde yedeğe düşen futbola küsüyor. Bu listeye yabancı isimler de ekleyebiliriz geçen sezonlara bakıp.

Hocanın oyuncu yönetimi iyiyse neden hep takımın temel taşları ile arası iyi gözüküyor. Şimdi devre arası kulübeye transfer yapsak bile nasıl beklentiye gireceğiz bu isimler için bu da ayrı bir soru işareti.

Sürekli Sallai gibi isimler mi alacağız hocaya?

Ş.ligi Türk teknik direktörlerin arenası değil, uluslararası çapta TD alınmalı, bugüne kadar sadece Terim ile çeyrek final ki o da biraz kura şansı ve inanılmaz bir kadroyla, bir de Bjk Güneş'le ve yine inanılmaz bir kadroyla ama sadece grup başarısıyla kaldı, bunların dışında istatistiklere ve maç sonuçlarına baktığımızda hep yabancı TD ile başarı gelmiş, buna Fb de dahil

Son 25 senede ŞL'yi kazanan teknik adamlar İspanyol, İtalyan, Alman, Fransız (Zidane) ve İskoç (Ferguson)

Ama bu işin milliyetle doğrudan bir ilgisi yok. Şampiyonlar Ligi bir “ülke yarışı” değil, tamamen kulüp organizasyonu, kadro kalitesi, ekonomik güç ve yönetim aklıyla ilgili bir turnuva. Guardiola’nın, Ancelotti’nin, Zidane’ın kazanması onların İspanyol, İtalyan ya da Fransız olmasından değil; zaten dünyanın en güçlü kulüplerinin başına geçmiş olmalarından kaynaklanıyor. Türk teknik adam “kazanamaz” diye bir şey yok, asıl mesele o seviyedeki kulüplerin başına gelme şansının neredeyse hiç olmaması.

Yani problem bilgi, zeka ya da vizyon eksikliği değil, futbol ekosisteminin kapıları kime ne kadar açtığıyla ilgili. Bugün Real Madrid, City, Bayern gibi takımların bir Türk hocaya verilmemesi yeteneksizlikten değil, ağlara dahil olamamakla ilgili. Bu yüzden teoride bir Türk teknik adam Şampiyonlar Ligi kazanabilir; pratikte ise o koltuğa oturabilmesi şu an sistemsel olarak çok düşük bir ihtimal.

Baskının olmadığı yerlerde hocalık yapmak daha kolay. İyi hoca diye saydığınız veya hocanın yerine gelsin dediğiniz isimlerin çoğu Okan hoca'nın anadolu kulüpleriyle yaptığının yarısını yapamadı. Bu Okan hocayı çok iyi hoca yapmaz ama size davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini gösterir.
Çoğu kişi bunu hesaba katmıyor. Thomas Reis örneği veriliyor mesela Okan hoca Reis'in yaptıklarından çok daha fazlasını yaptı Anadolu takımlarında.

Çoğu kişi bunu hesaba katmıyor. Thomas Reis örneği veriliyor mesela Okan hoca Reis'in yaptıklarından çok daha fazlasını yaptı Anadolu takımlarında.

Tamam dogruda, artik sigir pressten sonra bir baska taktik variasyonlari gormek istiyoruz.

Takimin bir A plani var, karsi takim onu kapatinca takimin pilli bitiyor ve napacani bilmiyor.

Sizce Thomas Reisli Samsunspor dün Monaco ile mac oynasaydi yenilirmiydi? Ben en kötü ihtimal bir puan alirdi diyorum. Thomas Reis iyi bir hoca ama Galatasaray icin yetersiz diyorum ama Okan Buruktan cok daha iyi bir hoca oldugu kesin.

Okan ile thoması değiştirsek geçen haftaki maç ne olurdu?

Okan ile thoması değiştirsek geçen haftaki maç ne olurdu?
Simdi haksizlik da yapmak istemem ayni sartlarda ciksaydik yani kadro olarak, bizim icin daha keyfli bir futbol izlerdik, ne yaptigini bilen bir takim görürdük. Sonuc olarak da kazanirdik. Samsunspor büyük ihtimal ikinci yari cöker ve mac farka giderdi ama gecen hafta ikinci yari biz cöktük Samsun beceriksiz oyunculara sahip oldu icin ucuz kurtardik.

Mesela biri şöyle yazmış sadece "hemen bi tane alman teknik hoca!!". Sanki Alman olunca takım übermencsh olacak.
Hemen Albert hoca.. Evlat ise evlat, başarı ise başarı…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt