Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayir. O donemin Monaco'sunda Avrupa'da yilin futbolcusu secilecek Weah vardi, futbolda cigir acacak Arsene Wenger td idi. Bizim kadromuzda yabanci topcu sadece iki Yugo eskisi topcu vardi.
Monaco'nun o dönem güçlü bir kadrosu olduğu doğru. Weah gibi çok büyük bir oyuncuya sahiptiler ve Wenger gibi önemli bir teknik direktörleri vardı. Buna itirazım yok.

Ama burada mesele tek tek oyuncular değil, kulüplerin Avrupa'daki tarihsel ağırlığı. Monaco o dönem iyi bir takımdı ama Juventus gibi Avrupa'nın en köklü ve en başarılı kulüplerinden biri değildi. Juventus o tarihe kadar zaten Şampiyonlar Ligi kazanmış, birçok final oynamış ve İtalya'nın en büyük kulübü olarak kabul edilen bir takımdı.

Manchester United için de benzer bir durum var. Büyük bir kulüptüler ama asıl küresel dev haline gelmeleri 1999 Şampiyonlar Ligi zaferi ve 2000'li yıllarla birlikte oldu.

O yüzden Monaco veya Dortmund'u elemek çok değerli başarılar olsa da, Juventus gibi tarihsel olarak elit seviyede bir Avrupa kulübünü iki ayaklı bir eşleşmede elemek farklı bir kategoriye giriyor diye düşünüyorum.

Monaco'nun o dönem güçlü bir kadrosu olduğu doğru. Weah gibi çok büyük bir oyuncuya sahiptiler ve Wenger gibi önemli bir teknik direktörleri vardı. Buna itirazım yok.

Ama burada mesele tek tek oyuncular değil, kulüplerin Avrupa'daki tarihsel ağırlığı. Monaco o dönem iyi bir takımdı ama Juventus gibi Avrupa'nın en köklü ve en başarılı kulüplerinden biri değildi. Juventus o tarihe kadar zaten Şampiyonlar Ligi kazanmış, birçok final oynamış ve İtalya'nın en büyük kulübü olarak kabul edilen bir takımdı.

Manchester United için de benzer bir durum var. Büyük bir kulüptüler ama asıl küresel dev haline gelmeleri 1999 Şampiyonlar Ligi zaferi ve 2000'li yıllarla birlikte oldu.

O yüzden Monaco veya Dortmund'u elemek çok değerli başarılar olsa da, Juventus gibi tarihsel olarak elit seviyede bir Avrupa kulübünü iki ayaklı bir eşleşmede elemek farklı bir kategoriye giriyor diye düşünüyorum.
Monaco neyse de ManU'nun tarihine de cok laf edemezsin yani. Ondan gayri tabi ki o gunku takimlarina ve degerlerine bakicam. Ayni sey bizim icin de gecerli. Bu her tarafindan milli takim futbolcusu fiskiran CimBom kadrosu ile bugun icin zayif sayilacak bir Juve'yi elemek mi yoksa o gunun sartlarinda o gunku Monaco'yu ya da Avrupa futbolunun tozunu attirmaya hazirlanan ManU'yu Falco, Stumpf, Kubilay gibi topcularla, kimsenin tanimadigi Hollman ile elemek mi daha buyuk basari? Hala bu basarilarin kucumsenmesini anlamiyorum.

Monaco neyse de ManU'nun tarihine de cok laf edemezsin yani. Ondan gayri tabi ki o gunku takimlarina ve degerlerine bakicam. Ayni sey bizim icin de gecerli. Bu her tarafindan milli takim futbolcusu fiskiran CimBom kadrosu ile bugun icin zayif sayilacak bir Juve'yi elemek mi yoksa o gunun sartlarinda o gunku Monaco'yu ya da Avrupa futbolunun tozunu attirmaya hazirlanan ManU'yu Falco, Stumpf, Kubilay gibi topcularla, kimsenin tanimadigi Hollman ile elemek mi daha buyuk basari? Hala bu basarilarin kucumsenmesini anlamiyorum.
Bu yazdıklarının hiçbirine bir itirazım bulunmuyor zaten. O dönemin şartları, kadroların kalitesi ve futbol ortamında ManU veya Monaco gibi takımları Hollman, Falco, Stumpf, Kubilay gibi isimlerle elemek gerçekten büyük bir başarıydı.

Benim mesajım daha çok Juventus’un tarihsel ağırlığı üzerineydi. Senin vurgun ise Galatasaray’ın o kadro ve şartlardaki başarısının değeri üzerine.

Başarıları küçümsemiyorum anlayacağın renktaş. Ben sadece elediğimiz kulüplerin ismine, ağırlığına ve geçmişine bakarak Juventus ağırlığında bir kulübü ilk defa iki ayaklı elemede geçtiğimizi yazdım. Yoksa şartlar gereği 80'li yıllarda aldığımız herhangi bir galibiyet bile çok daha zorlu koşullarda alındığı için çok daha kıymetli de olabilir.

Sağ olsun sayesinde 2 hafta ceza aldık, canı sağ olsun. Galiba biraz da hakettim gibi, o yüzden ellerine sağlık kim attıysa.
Juve ilk maç ve ikinci maç ve aradaki Konya maçı aslında eleştirilerimizin özeti gibi. O yüzden artık yazmaya değmiyor gerçekten.

juve deplasmanda kötü futbol için ne kadar eleştiriyi haketse de evimizdeki maçta 3-2, 4-2'ye yeter demeyip 5'i aramasıyla kendisi benim için iyi hoca sınıfına gelmiştir. bu sezon umarım olmaz ligi kaybetsek bile devam etmesi gerekir.

juve deplasmanda kötü futbol için ne kadar eleştiriyi haketse de evimizdeki maçta 3-2, 4-2'ye yeter demeyip 5'i aramasıyla kendisi benim için iyi hoca sınıfına gelmiştir. bu sezon umarım olmaz ligi kaybetsek bile devam etmesi gerekir.
Şampiyon yaparsa kimsenin gücü göndermeye yetmez zaten kendi ayrılmaya karar vermedikçe. Şampiyon olmazsa bi karışırız muhtemelen başkanlık seçimine bağlı. Dursun Özbek dışında yeni bir adayın vizyonuna bağlı olur kalıp kalmayacağı fikrimce.

Tabii bu kazan daha çok su kaldırır.

Ben yorgunluk ne anlamam, rotasyon yapilsa bile oyuncular gercek bölgelerinde oynatilsin.

Bügün var olus macimiz olacak, les kargalari (Fener)puan kayibi bekliyor, cikin 4-5 den az atmayin.

osimhenı oynatmazsan kendi ayagına sıkarsın

İstifa et artık

Amacın ne abi anlamıyorum. Türkiye kupasını mı düşünüyorsun. Düşünme elen oradan full yedek u19la çıkacaksın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt