İnsanlar saçma sapan şeylerle eleştiredursun, ben yine ciddi bazı konularda eleştirmek istiyorum.
3 sezondur takımın başındasın hoca, neden 1 tane bile genç yetenek takım rotasyonunda bile yer alamıyor. Alt yapıdan birini çıkartmayı geçtim ki orası ayrı bir çiftliğe dönmüş durumda.
Emin Bayram, Yusuf Demir, Eyüp Aydın, Kazımcan, Ali Turalp, Gökdeniz Gürpüz, Efe Akman, Metehan Baltacı, Berat Luş gibi hatrı sayılır sayıda irili ufaklı potansiyeli yüksek genç oldu kadronda.
Bunların içerisinden hem para, hem potansiyel olarak en ciddi yatırım Yusuf Demir. Ama 3 sezonda verilen ilk 11 şansı 5, bunların da 4’ü Türkiye Kupası, diğeri ligi garantilediğimiz son maç. Kazmcan’a şans verdin ama mecbur kaldığın dönem, sonra suratına bakmadın. Yahu 19 yaşında çocuğu Bayern maçında Sane, Musiala, Coman önüne atıp, sonra kötü oynadı diye kesemezsin. Sonra bu çocukların psikolojilerinden olmasını iyi futbolcu olmasını bekleyemezsin. Eyüp keza aynı..
Ben Yusuf, Eyüp’e yeterince şans verilmediğini verilseydi, çocukların psikolojileri iyi yönetilseydi en kötü rotasyon oyuna giren oyuncular olarak kalabileceklerini düşünüyorum şu an. Bu da kadro derinliğini arttırabilirdi.
Şimdi Arda’ya mı sıra geldi hocam? İlk maç göstermelik oyuna sonradan soktun, sonra yüzüne bile bakmadın. Bu hafta sonu Davinson yokken forma verebilecek misin? Hiç sanmıyorum. Aman puan kaybedersek diye korkundan ya milli maç oynamış yorgun Lemina’yı orada oynatacaksın ya da daha vahimi Kaan Ayhan oynayacak. Bu çocuklar genç ama aptal değil hocam. Bunu yaptıktan sonra bir daha inanarak çalışır mı? Formayı alırım umudu besler mi?
Hiç mi bir şey öğrenmedin puan kaybetse Trabzon’un altına düşebilecekken seni Bakırköy maçında 18 yaşındayken düşünmeden ilk 11 başlatan Denizli’den, ertesi sezon kenarda Uğur, Suat gibi daha tecrübeli oyuncular varken düşünmeden sana formayı teslim eden Kalli’den, 96-2000’de 17 yaşındaki Emre’ye formayı teslim eden Fatih Terim’den, Crespo, Batistuta, Vieri, Recoba, Kallon gibi forvetleri varken 18 yaşında Obafemi Martins’e forma vermeye çalışan Hector Cuper’den, 2006-7’de kiradan dönen Arda Turan’a düşünmeden formayı veren Eric Geretz’den. Bu ekoller dururken 20 yıldır Türk futbolunda antrenörlük yapıp bir iğne ucuna faydası olmayan, tek bir genç yetiştirmeyen Abdullah Avcı’yı mı örnek aldın?
Göreceğiz hafta sonu, benim için ciddi bir test maçı olacak.