Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dunku macta Sara'yi cikarmasi facia bir karardi. Sirf duran toplar icin cikmamasi gereken adami cikararak yine kendisine bir adim yaklasmama mani olmustur. Seni sevmeme bir turlu izin vermiyorsun hocam.
Hayır yani birde tam duran top kullanırken çıkardı .bari atsın öyle cikar

Transfermarkt'ta kadromuzda 27 oyuncu görünüyor

1. Batuhan Sen
2. Enes Emre Büyük
3. Gökdeniz Gürpüz
4. Kazimcan Karatas
5. Yusuf Demir
6. Metehan Baltaci
7. Arda Ünyay
8. Ahmed Kutucu
9. Berkan Kutlu
10. Kaan Ayhan

Bu adamlarin bazilarinin kulübede oturmasina genel cogunluk razi degil. Mac tecrübesi kazanmasi icin kiralanmasi gerekenler ve dogrudan sutlanmasi gereken isimlerin iceren bir liste olarak görülüyor. Hoca da zaten gerekmedikce buradan tercih yapmiyor.

Geriye kalan oyuncular:

1. Ugurcan Cakir
2. Wilfried Singo
3. Davinson Sanchez
4. Abdülkerim Bardakci
5. Ismail Jakobs
6. Lucas Torreira
7. Mario Lemina
8. Leroy Sane
9. Ilkay Gündogan
10. Yunus Akgün
11. Victor Osimhen

12. Günay Güvenc
13. Roland Sallai
14. Eren Elmali
15. Gabriel Sara
16. Baris Alper Yilmaz
17. Mauro Icardi

Yedek kalecimiz haric oyuna girebilecek 5 oyuncumuz var. Bir veya daha fazla eksik oldugunda kadroda oyuna girecek oyuncu bulmakta zorlaniyoruz. En azindan yedek kulübesini tamamlamak adina kimseyi göndermeden minimum 3 transfer yapmamiz gerekiyor.

Şimdi şöyle bir durum var, Liverpool, Bodo gibi maçlar nispeten bize daha uygun maçlar oldu. Çünkü rakip pozitif futbol oynamaya çalışan, oyuna hükmetmek, topa sahip olmak isteyen ve pas yapan takımlardı. Oyuna hükmetmemiz, tempoyu ayarlamamız gerekmiyordu, iyi mücadele ve hızlı hücumlar yapmak hedef olmalıydı ve bunu başardık. Bunlara karşı yerleşimi doğru yapıp, sakin kalmak, presle ani top kazanmak ve kontra aramak takımın yapısına uygun bir durum oluşturdu.

Bjk, TS gibi maçlar ise oyunu bizim domine etmemizi gerektiren türde maçlardı, bunlarda da fena bocaladık. Göztepe maçında da rakip eksilmese sonucu kestirmek zordu. Yani mesele gayet açık ki, oyuna hükmetmemiz gereken maçlarda rakipleri çözmek ve üretmek ciddi problem. Zayıf rakipleri ligde kalite farkı ile geçmeyi başarabiliyoruz, misal geçen sezon 40 tane duran top golü atmışız, hani bir şekilde çok da kreatif olmadan sonuca gitmişiz. Bu sezonda da genelde kazanmamıza rağmen oldukça zorlandığımız maçlar geçiriyoruz. Osimhen olmasa çok bariz ki sezonu götüremeyiz. Sane, Barış, Yunus, Icardi falan bu takımı taşıyamaz. Artık bireysel olarak sonuca gidebilen takımdan ziyade oyunu güçlü bir takım haline getirmesi lazım hocanın bizi, 4 sezon oldu. Hani GS zaten büyük ama biz daha büyük yapacağız diyorlar ya, ha işte onun yolu maliyetli topçuları doldurmakla değil, oyun gücü yüksek takımı oluşturmaktan geçiyor.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi şöyle bir durum var, Liverpool, Bodo gibi maçlar nispeten bize daha uygun maçlar oldu. Çünkü rakip pozitif futbol oynamaya çalışan, oyuna hükmetmek, topa sahip olmak isteyen ve pas yapan takımlardı. Oyuna hükmetmemiz, tempoyu ayarlamamız gerekmiyordu, iyi mücadele ve hızlı hücumlar yapmak hedef olmalıydı ve bunu başardık. Bunlara karşı yerleşimi doğru yapıp, sakin kalmak, presle ani top kazanmak ve kontra aramak takımın yapısına uygun bir durum oluşturdu.

Bjk, TS gibi maçlar ise oyunu bizim domine etmemizi gerektiren türde maçlardı, bunlarda da fena bocaladık. Göztepe maçında da rakip eksilmese sonucu kestirmek zordu. Yani mesele gayet açık ki, oyuna hükmetmemiz gereken maçlarda rakipleri çözmek ve üretmek ciddi problem. Zayıf rakipleri ligde kalite farkı ile geçmeyi başarabiliyoruz, misal geçen sezon 40 tane duran top golü atmışız, hani bir şekilde çok da kreatif olmadan sonuca gitmişiz. Bu sezonda da genelde kazanmamıza rağmen oldukça zorlandığımız maçlar geçiriyoruz. Osimhen olmasa çok bariz ki sezonu götüremeyiz. Sane, Barış, Yunus, Icardi falan bu takımı taşıyamaz. Artık bireysel olarak sonuca gidebilen takımdan ziyade oyunu güçlü bir takım haline getirmesi lazım hocanın bizi, 4 sezon oldu. Hani GS zaten büyük ama biz daha büyük yapacağız diyorlar ya, ha işte onun yolu maliyetli topçuları doldurmakla değil, oyun gücü yüksek takımı oluşturmaktan geçiyor.

katılıyorum ancak bahsettiğin gibi oyunu domine etmemizi gerektirecek maçlar osimhenin maçları değil malesef. ileride oyuna katılımı yeterli değil ayakları tahta oldugundan ne top sürebiliyor ne sağa sola top dağıtabiliyor, sadece ona atılan uzunlara koşup rakibi boğmada müthiş. icardi eski halinde olsa ligde 34/34 yapabilirdik hücumdaki o liderliği yapardı da adam bitiyor :d bize oyuna katılabilecek bi forvet lazım

rotasyon oyuncuların mevkilerini değiştirerek yapılmaz. kadro boş.

Dunku macta Sara'yi cikarmasi facia bir karardi. Sirf duran toplar icin cikmamasi gereken adami cikararak yine kendisine bir adim yaklasmama mani olmustur. Seni sevmeme bir turlu izin vermiyorsun hocam.
Son 2 - 3 korneri buyuk ihtimalle yorgunluktan kötü kullanmıştı. Korneri Sane kullandı ve az daha gol oluyordu

O söylediğin için disiplin lazım. Hata yapanı gerekirse çıkaracaksın.

Bu doğru ise vah vahhhhhhhhhhhhh

Okan Buruk: "Beşiktaş'ın altyapı antrenörlerinden Hikmet Çapanoğlu hayatını kaybetti. Beşiktaş camiasının başı sağ olsun." (beIN Sports)

Kendi evinde 2 derbide 2 puan almış birini korumak için komik argümanlara gerek yok. Bu takımın haldur huldur pres haricinde bir oyun planı olmalı artık. Koşup basamadığımız maçların hepsi eziyet haline geliyor.
Bugün fener kazanırsa fark dörde düşecek. İkinci devre bu takımlarla deplasmanda oynayacağız. Sanki şampiyon olmuşuz gibi konuşuyorsunuz.

Ek olarak; bu kadro gayet yeterli diyip yabancı kontenjanını bile doldurmayan kendisi idi. Gelinen noktada 2 tane oyuncu sakat, 1 tane oyuncu cezalı diye yedekten Kutucu, Kaan filan girdi ve stoperde güvenilir adam olmadığı için orta sahayı da bozmak zorunda kaldık.
Hepsi kendisine yazar.
Bazen mağlubiyet sonrası sinirle abartı aleştiriler olabiliyor.Bunlar tabiiki yanlış.
Fakat çok ciddi hatalarıda var ve eleştirilmeli.
Sen ne güzel yazmışsın.
Ama burada öyle tipler varki ve bunlar hep aynı adamlar bıkmadan usanmadan her haltı savunuyor.Hiç analiz yok maç yorumu yok gelip buraya eleştirenlere aklınca laf sokma derdindeler.

Ben bir taraftar olarak saldım artık.çünkü yapılan hatalar,eksikler düzelmeyecek.
çünkü birazda oyuncu kaynaklı sorunlar var.
Topu alan barış sürekli kaybediyor ve bir gram oyun zekası yok adamda.Sara kağnı gibi ne top tutabiliyor ne top kapabiliyor.Yunus daha 45 dalikada dili dışarda dolanıyor.Şimdi bu eksikliklerle nasıl iyi top oynayacaksın ki.Birde dorğru baskı olmayınca top kapamayınca bunlar daha fazla göze batıyor.Yahu trabzonun orta saha oyuncularını yıldız yaptık.Alıyorlar dönüyorlar bekliyorlar çalım atıyorlar.
Bunu ister kabul edelim ister etmeyelim oyunumuz tamamen bireysel oyuncu performansına bağlı.Özellikle osimen odaklı
Hiç kendimizi kamdırmayalım bizim güçlü bir oyunumuz yok.Güçlü oyunumuz olsa trabzon oradan çıkamazdı.Şimdi ajax maçı var.Çok net alırız diyemiyorum.Belkide rahat kazanacağız ama bu güçlü bir oyunla falan olmayacak.
Barışla,sarayla 10 numara yunusla ve bu beklerle güçlü oyun falan oynayamayız.
Bizim için ilkay çok çok önemli bir oyuncu.Fiziksel yeteneklerinden ziyade onun oyun aklı sahadaki yerleşim için falan çok önemli.
Bazen öyle yorumlar oluyor ki sahada sanki teknik adam oynuyor.10 sene amatör kümede top oynadım. sahada futbolcu anlamında öyle detaylar var ki iyi oyuna direk yansır.bunlar teknik adamın kontrolünde falan değildir.Teknik adam tabiki önemli fakat sahada oynayan futbolcular başroldür.

katılıyorum ancak bahsettiğin gibi oyunu domine etmemizi gerektirecek maçlar osimhenin maçları değil malesef. ileride oyuna katılımı yeterli değil ayakları tahta oldugundan ne top sürebiliyor ne sağa sola top dağıtabiliyor, sadece ona atılan uzunlara koşup rakibi boğmada müthiş. icardi eski halinde olsa ligde 34/34 yapabilirdik hücumdaki o liderliği yapardı da adam bitiyor :d bize oyuna katılabilecek bi forvet lazım
Bi dakka yanlış mı okuyorum, herkes herşey tamam ama sorun Osimhen öyle mi?

Oyuncular bazen oyuncu-td oluyor ya hoca da td-oyuncu olsa keşke kaanla ahmedden iyi oynar

Bazen mağlubiyet sonrası sinirle abartı aleştiriler olabiliyor.Bunlar tabiiki yanlış.
Fakat çok ciddi hatalarıda var ve eleştirilmeli.
Sen ne güzel yazmışsın.
Ama burada öyle tipler varki ve bunlar hep aynı adamlar bıkmadan usanmadan her haltı savunuyor.Hiç analiz yok maç yorumu yok gelip buraya eleştirenlere aklınca laf sokma derdindeler.

Ben bir taraftar olarak saldım artık.çünkü yapılan hatalar,eksikler düzelmeyecek.
çünkü birazda oyuncu kaynaklı sorunlar var.
Topu alan barış sürekli kaybediyor ve bir gram oyun zekası yok adamda.Sara kağnı gibi ne top tutabiliyor ne top kapabiliyor.Yunus daha 45 dalikada dili dışarda dolanıyor.Şimdi bu eksikliklerle nasıl iyi top oynayacaksın ki.Birde dorğru baskı olmayınca top kapamayınca bunlar daha fazla göze batıyor.Yahu trabzonun orta saha oyuncularını yıldız yaptık.Alıyorlar dönüyorlar bekliyorlar çalım atıyorlar.
Bunu ister kabul edelim ister etmeyelim oyunumuz tamamen bireysel oyuncu performansına bağlı.Özellikle osimen odaklı
Hiç kendimizi kamdırmayalım bizim güçlü bir oyunumuz yok.Güçlü oyunumuz olsa trabzon oradan çıkamazdı.Şimdi ajax maçı var.Çok net alırız diyemiyorum.Belkide rahat kazanacağız ama bu güçlü bir oyunla falan olmayacak.
Barışla,sarayla 10 numara yunusla ve bu beklerle güçlü oyun falan oynayamayız.
Bizim için ilkay çok çok önemli bir oyuncu.Fiziksel yeteneklerinden ziyade onun oyun aklı sahadaki yerleşim için falan çok önemli.
Bazen öyle yorumlar oluyor ki sahada sanki teknik adam oynuyor.10 sene amatör kümede top oynadım. sahada futbolcu anlamında öyle detaylar var ki iyi oyuna direk yansır.bunlar teknik adamın kontrolünde falan değildir.Teknik adam tabiki önemli fakat sahada oynayan futbolcular başroldür.
Alternatif bir hücum planı olsa sıkıntı olmayacak da, dünkü gibi koşacak basacak mecalimiz olmayınca sıradan bir takıma dönüyoruz. Dün bir de çok uzun zamandır ilk defa aynı anda hücum oyuncularımızın hiçbirinden katkı alamadık. Hani biri bile devreye girse kazandırdık ama yok yani. Üstüne bir de Sallai'nin, Sara'nın sıvaması filan da eklenince tüy diktik.

Bi dakka yanlış mı okuyorum, herkes herşey tamam ama sorun Osimhen öyle mi?

"oyuna hükmetmemiz gereken maçlarda rakipleri çözmek ve üretmek ciddi problem." demişsin ya, forvet oyuncusunu denklem dısı bırakıp rakip çözme işi pek olmuyor onun da olaya dahil olduğu bir oyun gerekiyor icabında diyorum, osimhenin topla ilişkisi zayıf, onun yapamadıklarını yapabilecek 1 forvet daha istemem normal, zaten diyorum icardi yapamıyor artık yapsa bu maçları da çözerdik onun aklıyla

zannımca 4 senesinin en iyi topunu oynatmakta. allah yar ve yardımcısı olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt