Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İc sahada olsaydik sakatliklarida dusununce İcardi ilk 11 hamlesine lafim olmazdi ama zor bir deplasmana cikiyorsun ve rakip fiziksel olarak diri bir takim oncelikle orta sahayi tutman gerekiyor. Skorun durumuna gore atman lazimdi hocam sahaya İcardiyi.

İcardi olayında eleştirmek biraz kolaya kaçmak oluyor. Ortada bi suçlu varsa hazır olmayan İcardi dir.

İlk önce sorumlu benim diyor. 2. olarak düşünce tarzına bir şey diyemiyorum bu düşünce yapısı beni aşıyor zaten bu düşünce yapısı yüzünden de olduğumuz ortada ya neyse.
takım kötü oynadı sorumlusu benim diyor, aslında bunu diyerek asıl sorunu sorumluluğunu gizliyor. Takım kötüydü ve dolayısıyla sorumlu benim diyor. Bunu demekle sorumluluktan kaçıyor aslında. Çünkü takım kötü değil, takımı kötüye iten kendisi. Takım kötü derken işte yorgunluk konsantre olmama vs sebeplere yıkıyor. Ama sorun bu değil, sorun takımın balans ayarı ile oynadığı için, yani düzeni değiştirdiği için takım kötüydü. Bir oyuncu ile takım kötüleşebilir mi diye sorabilirsin; evet, Selçuk’un açıklamasına bak, bir oyuncu ile oyununu bozduk diyor. Bir oyuncuyu da (İcardi’yi oynatarak) Okan pasifize etti. Takımda herkesin yeri ve rolü değişince oynayamadı. Ama hoca bunu perdelemek için işi yorgunluğa ve motive etmeye getiriyor. Motive edemedik olur böyle şeyler gibisinden.
Biz çarşamba oynadık fener perşembe oynadı; Arada tam 24 saat fark var. Neden onlar etkilenmedi. Rotasyon mu yaptı onlar, sen neden yapamadın? Çünkü dar kadro istiyorum dedi teknik direktörün. Yusuf’u da hiç oynayamadığı için sayıyorum 4 kişilik yabancı kontenjanın boş. O zaman neden transfer yaptırmadın? Kimse küsmesin herkes oynasın. İşte küstürmemek için icardi oynuyor, Arda ise bir 5 dakika da olsa süre alamıyor? Bu çocuğun suçu ne?

Evet, sorumluluk üstlendi ama bunu bile asıl sorunu örtbas ederek yaptı ve asıl sorunun sorumluluğunu üstlenmeyerek asıl sorunu perdeledi. Önceki yıllar, bunu Okan’dan daha fazla yapan rakipleri vardı ve bu yüzden Okan başarılı oldu. Ancak bu yıl “hakem verdiyse penaltıdır.” Diyen “ben oyunuma bakarım, rakibin ne oynadığına değil” diyen bir rakibi var. Yani Okan’dan daha gerçekçi ve asıl sorunları görüp ona göre tedbir alan.

Size soruyorum, bana değil kendinize cevap verin yeter; hangi hocanın davranışı Galatasaray’a hangisinin fenere yakışır tarzda?

Yıllarca bizi yenmek onları tatmin etti, yıllarca Yapı dediler 3 Temmuz dediler, hakem dediler siyaset dediler fetö dediler… ilk defa biri ben sadece takımıma bakıyorum deyiverdi ve hakem denildiğinde, verdiyse hakem öyledir dedi. Sanki felsefesi Türk olmayan takımlardı yenmek olan bir camianın hocası gibi.. Türk olmayan takımlardı yenmek için gerçekler ile yüzleşmeyi gerektirir.

Diğeri ise yıllarca bahane üreten (hatırlayın, Avrupa liginde mi konferans liginde miydi, iso yunan takımına karşı güya rotasyon yapmış ve elenmişti) takımın hocası gibi, yorgunduk konsantre olamadık filan. Bu sorumluluk almak değil sorunu perdelemektir. Kusura bakmayın.

Gittiği gün bayramdır benim için. Az kaldı zaten, cepten yiye yiye bir şey bırakmadı. Önümüzdeki 20 günlük süreden çıkabileceğini asla düşünmüyorum. Anadolu maçlarında bile berbat futbol, 2 derbi 2 puan... Görünen köy kılavuz istemez. Dünki Icardi hamlesi bu takıma şampiyonluğa mal oldu. Aksini iddia edenlerin elinde hiçbir makul argüman yok. Göreceğiz yine de kim haklı çıkacak.

umarım istifa eder de gerçek gsliler olarak adam gibi futbol izleriz
bıktık senin rezil kepaze futbolundan okan

Okan hoca da takım gibi çok çabuk rehavete giriyor. Hem takımın hem de hocanın her daim tetik de olması lazım.

İc sahada olsaydik sakatliklarida dusununce İcardi ilk 11 hamlesine lafim olmazdi ama zor bir deplasmana cikiyorsun ve rakip fiziksel olarak diri bir takim oncelikle orta sahayi tutman gerekiyor. Skorun durumuna gore atman lazimdi hocam sahaya İcardiyi.
2 sakat var, hepi topu 2. Çok etkilemez takımı. Ayrıca sorun İcardi’yi oynatmak değil; takımın oynayamadığı düzene geçmek… kes Osimheni, oynat İcardi’yi; yapabilirsen bunu yap. Çift forvete geçince takım orta sahası gidiyor. Kimse bana icardi on numarada oynadı filan demesin, çünkü ne o kabiliyeti var nede o gücü var. Orta sahayı adamlara verdin. Ayrıca dediğin gibi yedek forvet yok sonradan sahaya atacağın. Beklet son 30-40 dakika at oyuna. Ayrıca forma adaleti, icardi’nin değil kestiği sallainşn oynamasını zorunlu kılıyordu. İlla her dönem fahiş hata yapıp takımı zor durumda bırakacak. Yapmadığı dönem yok. Şükür ki eleştiri kültürü Galatasaray’da hakim de aklını başına getiriyor.

Yahu ne leminası, 12 kişi ile mi oynatacaz dedi 8 ay sonra lemina gelip kendisini kurtardı. Daha ne diyebilirim ki.

Maç sonunu izledim ;İcardiyi korumak için takım olarak kötüydük diyor.

Osimhen deseki ben kendimi yırttım bu maç ne diyorsun dese ne cevap verir acaba.
yav siz hiç amatör bile olsa futbol basket veleybol oynamadınız mı
kaybedilen maç sonrası iyi oynayan dahi olsa ben iyi oynadım sen ne diyorsun hoca diyebilir mi?

Gittiği gün bayramdır benim için. Az kaldı zaten, cepten yiye yiye bir şey bırakmadı. Önümüzdeki 20 günlük süreden çıkabileceğini asla düşünmüyorum. Anadolu maçlarında bile berbat futbol, 2 derbi 2 puan... Görünen köy kılavuz istemez. Dünki Icardi hamlesi bu takıma şampiyonluğa mal oldu. Aksini iddia edenlerin elinde hiçbir makul argüman yok. Göreceğiz yine de kim haklı çıkacak.

Üc sezondur görecegiz diyorsun belki de

Dördüncü sezon da olasi bir basarisizlikta evet hakli ciktim mi diyeceksin mesela

Ayrica lig uzun bir maraton sampiyonluk yarisi üc sezondur oldugu gibi sonuna kadar devam edecek

Bu Takımı Yönetemiyorsun!

Maç boyunca ne yaptığını anlamadık, çünkü gerçekten hiçbir şey yapmadın.
Oyunu okuyamıyorsun.
Rakibe cevap veremiyorsun.
Takım darmadağın, sen hâlâ seyrediyorsun.

Bu seviye, bu kalite?
Galatasaray’a yakışmıyor.

✅ 2. Artık Belli Oldu: Bu İşten Hiçbir Şey Anlamıyorsun!

En basit taktik manevraları bile yapamıyorsun.
Oyunu değiştiremiyorsun.
Değişikliklerin yanlış, tercihlerin yanlış, zamanlaman yanlış.

Taraftar resmen şöyle diyor:
“Bu oyundan, bu taktikten, bu seviyeden HİÇBİR ŞEY anlamıyorsun!”

✅ 3. Takımın Ruhunu Söndürdün!

Galatasaray sahada yürüyorsa, pres yapmıyorsa, savaşmıyorsa,
suç oyuncularda değil:
Sen onları böyle hazırlıyorsun.

Bir teknik direktör takımını böyle ruhsuz bırakmaz.
Bırakıyorsan,
artık o koltuk sana fazla geliyor demektir.

✅ 4. Bu Kadar Yanlışın Ardından Tek Yol Kaldı

Bunca hata, bunca taktik faciası, bunca ciddiyetsizlikten sonra
taraftarın beklentisi çok net:

🔥 İSTİFA ET.

🔥 Bu takımdan çekil.

🔥 Galatasaray’ın önünden çekil git!

Avrupa'da şimdilik başarılı olduğu için fazla eleştiride bulunmuyorum. USG maçından 3 puanı alıp ilk 24'ü garantilersek ağırlığı lige veririz.

Üc sezondur görecegiz diyorsun belki de

Dördüncü sezon da olasi bir basarisizlikta evet hakli ciktim mi diyeceksin mesela

Ayrica lig uzun bir maraton sampiyonluk yarisi üc sezondur oldugu gibi sonuna kadar devam edecek
Der der :ROFLMAO: Yüzde 100 yahu
Kıvırmayı severler
Okan Hocam başarılı olunca da ezilip büzülürler kaç senedir olduğu gibi
Gelip böyle abi biz de çok sevindik yeeeaaaa derler
Kedi gibi sırnaşırlar
Bayılırlar yahu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt