Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu Takımı Yönetemiyorsun!

Maç boyunca ne yaptığını anlamadık, çünkü gerçekten hiçbir şey yapmadın.
Oyunu okuyamıyorsun.
Rakibe cevap veremiyorsun.
Takım darmadağın, sen hâlâ seyrediyorsun.

Bu seviye, bu kalite?
Galatasaray’a yakışmıyor.

✅ 2. Artık Belli Oldu: Bu İşten Hiçbir Şey Anlamıyorsun!

En basit taktik manevraları bile yapamıyorsun.
Oyunu değiştiremiyorsun.
Değişikliklerin yanlış, tercihlerin yanlış, zamanlaman yanlış.

Taraftar resmen şöyle diyor:
“Bu oyundan, bu taktikten, bu seviyeden HİÇBİR ŞEY anlamıyorsun!”

✅ 3. Takımın Ruhunu Söndürdün!

Galatasaray sahada yürüyorsa, pres yapmıyorsa, savaşmıyorsa,
suç oyuncularda değil:
Sen onları böyle hazırlıyorsun.

Bir teknik direktör takımını böyle ruhsuz bırakmaz.
Bırakıyorsan,
artık o koltuk sana fazla geliyor demektir.

✅ 4. Bu Kadar Yanlışın Ardından Tek Yol Kaldı

Bunca hata, bunca taktik faciası, bunca ciddiyetsizlikten sonra
taraftarın beklentisi çok net:

🔥 İSTİFA ET.

🔥 Bu takımdan çekil.

🔥 Galatasaray’ın önünden çekil git!
Zuhahahahahahaaaa
Ulan çok komiksiniz yaaaaaa

Bu takım hala lider ve şampiyonlar liginde 9 puanda… evet, herkes kadar bende Okan’ı eleştirdim ve eleştirecem de, ancak bugün istifa demek doğru gelmiyor bana.

Oyunu okumadığı doğru, çözümü var.
Değişikleri geç yapıyor veya yanlış yapıyor, çözümü var.
takımın kondisyon ve savaşma sorunu var, çözümü de var.
Teknik ekibe takviye ile bunlar halledilir.

Sıkıntı forma adaletinde. İcardi (sakatlık sonrası çok geri gitti) ve Barış (ekran karartmakla antrenmana çıkmamakla beraber kadro dışı kalmalıydı) forma bulurken Ardanın hiç forma yüzü görmemesi. İşte bunun çözümü yok maalesef. Adalet duygusu yoksa, başkası bunu yerleştiremez.

Giderilecek defolar giderilsin ve lig sonuna (yada Şampiyonlar liginde ve ligde havlu atana kadar) kadar beklenilsin. Lig sonunda da (şampiyon dahi olunsa) her durumda ilişik kesilmeli. Çünkü üç yıldır aynı hatalar. Sürekli dejavu yaşayıp duruyoruz.

istifa falan saçma söylemler

okanın en büyük sorunu takımdan önce kendisinin laubalileşmesi

dün ki yaptıkları kabul edilemez, maçı bizim gibi izledi hatasını onarmaya çalışmadı

takım kötü oynadı sorumlusu benim diyor, aslında bunu diyerek asıl sorunu sorumluluğunu gizliyor. Takım kötüydü ve dolayısıyla sorumlu benim diyor. Bunu demekle sorumluluktan kaçıyor aslında. Çünkü takım kötü değil, takımı kötüye iten kendisi. Takım kötü derken işte yorgunluk konsantre olmama vs sebeplere yıkıyor. Ama sorun bu değil, sorun takımın balans ayarı ile oynadığı için, yani düzeni değiştirdiği için takım kötüydü. Bir oyuncu ile takım kötüleşebilir mi diye sorabilirsin; evet, Selçuk’un açıklamasına bak, bir oyuncu ile oyununu bozduk diyor. Bir oyuncuyu da (İcardi’yi oynatarak) Okan pasifize etti. Takımda herkesin yeri ve rolü değişince oynayamadı. Ama hoca bunu perdelemek için işi yorgunluğa ve motive etmeye getiriyor. Motive edemedik olur böyle şeyler gibisinden.
Biz çarşamba oynadık fener perşembe oynadı; Arada tam 24 saat fark var. Neden onlar etkilenmedi. Rotasyon mu yaptı onlar, sen neden yapamadın? Çünkü dar kadro istiyorum dedi teknik direktörün. Yusuf’u da hiç oynayamadığı için sayıyorum 4 kişilik yabancı kontenjanın boş. O zaman neden transfer yaptırmadın? Kimse küsmesin herkes oynasın. İşte küstürmemek için icardi oynuyor, Arda ise bir 5 dakika da olsa süre alamıyor? Bu çocuğun suçu ne?

Evet, sorumluluk üstlendi ama bunu bile asıl sorunu örtbas ederek yaptı ve asıl sorunun sorumluluğunu üstlenmeyerek asıl sorunu perdeledi. Önceki yıllar, bunu Okan’dan daha fazla yapan rakipleri vardı ve bu yüzden Okan başarılı oldu. Ancak bu yıl “hakem verdiyse penaltıdır.” Diyen “ben oyunuma bakarım, rakibin ne oynadığına değil” diyen bir rakibi var. Yani Okan’dan daha gerçekçi ve asıl sorunları görüp ona göre tedbir alan.

Size soruyorum, bana değil kendinize cevap verin yeter; hangi hocanın davranışı Galatasaray’a hangisinin fenere yakışır tarzda?

Yıllarca bizi yenmek onları tatmin etti, yıllarca Yapı dediler 3 Temmuz dediler, hakem dediler siyaset dediler fetö dediler… ilk defa biri ben sadece takımıma bakıyorum deyiverdi ve hakem denildiğinde, verdiyse hakem öyledir dedi. Sanki felsefesi Türk olmayan takımlardı yenmek olan bir camianın hocası gibi.. Türk olmayan takımlardı yenmek için gerçekler ile yüzleşmeyi gerektirir.

Diğeri ise yıllarca bahane üreten (hatırlayın, Avrupa liginde mi konferans liginde miydi, iso yunan takımına karşı güya rotasyon yapmış ve elenmişti) takımın hocası gibi, yorgunduk konsantre olamadık filan. Bu sorumluluk almak değil sorunu perdelemektir. Kusura bakmayın.
Okan Buruk nefretinizin önüne geçemem. Kazandığı başarıları ve şampiyonluklardaki emeğini bile yok sayan birisiniz. Diyecek bir şey yok.

umalım dünkü faciadan sonra çift forvet fantezisinden vazgeçmiştir artık.

vallahi rezalet
billahi rezalet
ne zaman alıcaz
biz galibiyet?
Şampiyonlar ligini izliyorum geçen, 15 yaşında çocuk oyuna giriyor. Bizde bir Gökdeniz, Furkan filanı geçtim Arda diye bir çocuk vardı. Bırak Şampiyonlar ligini, lig maçında maç koptuğu halde forma yüzü görmüyor. Ama her maç ağır bir sakatlıktan çıkmış ve aynı anda ailevi problemler yüzünde dibi görmüş bir İcardiyi (ki İcardinin hatırı çoktur, bir noktada anlarım. Ama ilk onbire bu hali ile atılması çok çok fahiş hata, en azından arkadaşlarına saygısızlık) oynatır, koşma eyleminin kendisini terkettiği Kaanı oynatır, ne oynadığını kendisi de bilmeyen Berkanı oynatır, Ardayı oynatmazsan; bu bir maç kaybetmekten, hatta şampiyonluk kaybetmekten daha beterdir gözümde.

Bırakalım eleştiri olsun, eleştiri olmazsa (fb ve bjkde bunun sonuçlarını gördük, görüyoruz) gelişemez ve ilerleyemeyiz. Galatasaray’da da bu kültür var. Nasıl bir topçu düşüşe geçti mi hemen teşekkür edip vedalaşılıyorsa bu durum her mevki makamdaki her kes için geçerli olmalı. İnsanların eleştiri sebebi bir maç kaybetmek kazanmak değildir. En azından benim için. Mesela ajax maçında son 5 dakika da olsa bir iki genç görmek isterdim. Ama beklentim olmadı çünkü böyle birşeyi Okan’ın yapmayacağını biliyordum.

Okan Buruk nefretinizin önüne geçemem. Kazandığı başarıları ve şampiyonluklardaki emeğini bile yok sayan birisiniz. Diyecek bir şey yok.
Eleştiri ne zaman nefret oldu. Belki Galatasaray sevgisi eleştiri sebebi. Emeğini de yok saydığım yok, ama asla ilk faktör, başat rol Okan’da değil diyorum. Keşke duygusal olarak reaksiyon göstereceğine, rasyonel bir çıkarım ile karşılık verseydin. Yada yazdıklarımın neresinde nefret var, onu gösterseydin. Yine de canın sağ olsun.

Eleştiri ne zaman nefret oldu. Belki Galatasaray sevgisi eleştiri sebebi. Emeğini de yok saydığım yok, ama asla ilk faktör, başat rol Okan’da değil diyorum. Keşke duygusal olarak reaksiyon göstereceğine, rasyonel bir çıkarım ile karşılık verseydin. Yada yazdıklarımın neresinde nefret var, onu gösterseydin. Yine de canın sağ olsun.
Adamın başarılarına, emeğine şans diyorsun. Sonra buna eleştiri diyorsun yapmayın gözünüzü seveyim. Merak ediyorum bu 3 senede Tedesco'ya gösterdiğin saygının birazını Okan Buruk'a gösterdin mi? Ben görmedim işte bu da nefretini gösteriyor.

Yaz'ın transfer sezonu üstü kapalı yazdığımı şimdi açık şekilde yazacağım.

Ne Beşiktaş, ne Fener ne de başka bir takım. Bu memleketteki açık ara en gerizekalı taraftar bizde. Bu artık çok açık. Önüne de geçilemiyor. 100 tane yorum yazılıyor 2 tanesi mantıklı, makul eleştiri getiriyor. "Hoca değil" demeyi eleştiri zanneden zırcahillerle dolmuş forum. Var olan başarıların hepsi çöpe atılmış, sanki daha hafta içi Ajax maçı hiç oynanmamış... Ne desem boş gerçekten.

Ya biz ajax maçı gibi çıksak kazanırdık bu maçı.
Katılmıyorum reis.Israrla tüm sorunu icardi ve 4-4-2 üzerinden okumamız büyük hata.Bjk maçında icardimi vardı tranzon maçında çift fırvet mi oynadık.Alanya maçı tek forvet oynadık.
Bu maçta tek fıorvetlede oynasak çok farklı olmazdı.Bu takımın yerleşiminde çok ciddi sıkıntılar var.Adam bunu görmüyor.Maç sonu bakıyorsun açıklamalara bununla alakalı bir tane açıklama yok.Hep mazaret hep aynı şeyler..Top kapamıyor bu takım.Yerleşm kötü olduğu için adamlar sürekli boşta kalıyor rahat paslaşıyorlar.Önde baskı anında osimen kaptıysa tanam torreria kaptıysa tamam.Kapamadılar geçmiş olsun.Adamlar zaten geriden topla çıkmıyor.

Sadece rakip geriden oyun kurarken değil sahanın her hangi bölgeisnde rakip atak yaparken savunma anlayışımız yerleşimimiz Allah emanet.

Ligde kapanan takımlara karşı
Hücum etnek organize atak yapmak için oyuncunun tarzıda çok önemli.Yahu barış komik komik top kaybı yapar dar alanda iş yok.pas yeteneği yok.Sane dar alanda yok.Garip garip pas hataları.İcardi bitik.Bekler ayaklar kütük gibi.Bir tane topla kateden adam olmaz mı arkadaş.Rakip çoğu çok yetersiz adamlardan kurulu bir takım.Ulan bire birde orta sahada kanatta bir tane adam geçip rakibin dengesi bozulmaz mı.Koca maçta bir tane böyle bir aksiyon olmaz mı.Adam çalımlamayı geçtim.Bir tane boşluk bulup giden ve işte bu diyeceğimiz bir pozisyon yok yahu.Bu çoğu maçta böyle.Bir yunus geliyor aklıma.
Birde üzerinde yerleşim kötü olunca bu oyunda bu sonuçlarda çok normal.

Ama ajax,bodo,liver maçlerına bakıyorsun iyi oyun doğru oyun.Ama işte bu adamlar daha çok oynamak isteyen ve doğal olarak daha boş alan veren takımlar.Kaç senedir bu böyle.Bir türlü önlem alamıyoruz.
Fb maçıda belki gene kolay geçecek.Kazanacağız.Ama sonraki deplasmanda sıkı defans yapan bir takım karşısında gene aynı oyun.
Bunu farkı artık düzeltmemiz lazım.Muhakkak tabiki bir takım sürekli galip gelemez.Ama genel anlamda özellikle ligde iyi oyun oynamıyoruz.

Son düzenleme:
Başarısı biraz şans, bunu görmemek çok mu zor? Yahu rakibini idari anlamda yöneten adam “osimheni nerde oynatacam” diyen adamdı, teknik adamı ise Takımını bırakıp türk futbolunu gömüp hakem beğendiriyor, takımı dışında herşeyi konuşup bir otel odasında kalıyordu. Bu şans değil mi? Erden Timur gibi biri gelip ilk yılında kadronun iskeletini kurması şans değil mi? Takım tam kötü giderken Osimhen fırsatı çıkması ve kötü gidildiğinde şampiyonluk kişisel meselem demesi şans değil mi?
Şansı da yaver gitti demek bu adamın hiç emeği yok demek midir? Geçen yıl bjk maçında hata yaptı (bu hatayı hep tekrarlar, bu yıl da dün yaptı) ertesi hafta hatasından dönüp orta sahayı üçledi ve takım düzeldi. Bunu eleştirmeyecek miyiz? Bu adam şampiyon yapmadı mı diyoruz? Şampiyon takımın şampiyon teknik direktörüdür, aksini inkar eden de Galatasaraylı değildir zaten, ancak Okan şampiyon olurken şans faktörü de vardı. Bu bir tespit, argümanları da ortaya koydum. Aksini savunabilirsin ve argümanlarını ortaya koyarsın. Bir tespitin nefretle söylendiğini ileri sürüyorsan bunun da gerekçesini ortaya koymalısın. Yoksa hoş olmaz. Haa sevmiyorsun dersen kabul, Okan’ı sevmem, ama Galatasaray’a 3 yılki emeklerinden dolayı nefretim söz konusu olmaz olamaz. Hata da biz insanlar içindir, eleştiri de. Ve Okan’ı iyi niyetle eleştirenler Galatasaray’ı sevenlerdir ve bu hem Galatasaray hem de Okan menfaatinedir. Ders çıkarır bir daha yaptığı hataları yapmazsa kendisi daha çok para kazanır. Bu kadar. Ancak bana göre sezon sonuna kadar sabretmek ve sonra yolları ayırmak çünkü Galatasaray için yeterli değil. Galatasaray felsefesinde lig şampiyonluğu yeterli değil..

takım kötü oynadı sorumlusu benim diyor, aslında bunu diyerek asıl sorunu sorumluluğunu gizliyor. Takım kötüydü ve dolayısıyla sorumlu benim diyor. Bunu demekle sorumluluktan kaçıyor aslında. Çünkü takım kötü değil, takımı kötüye iten kendisi. Takım kötü derken işte yorgunluk konsantre olmama vs sebeplere yıkıyor. Ama sorun bu değil, sorun takımın balans ayarı ile oynadığı için, yani düzeni değiştirdiği için takım kötüydü. Bir oyuncu ile takım kötüleşebilir mi diye sorabilirsin; evet, Selçuk’un açıklamasına bak, bir oyuncu ile oyununu bozduk diyor. Bir oyuncuyu da (İcardi’yi oynatarak) Okan pasifize etti. Takımda herkesin yeri ve rolü değişince oynayamadı. Ama hoca bunu perdelemek için işi yorgunluğa ve motive etmeye getiriyor. Motive edemedik olur böyle şeyler gibisinden.
Biz çarşamba oynadık fener perşembe oynadı; Arada tam 24 saat fark var. Neden onlar etkilenmedi. Rotasyon mu yaptı onlar, sen neden yapamadın? Çünkü dar kadro istiyorum dedi teknik direktörün. Yusuf’u da hiç oynayamadığı için sayıyorum 4 kişilik yabancı kontenjanın boş. O zaman neden transfer yaptırmadın? Kimse küsmesin herkes oynasın. İşte küstürmemek için icardi oynuyor, Arda ise bir 5 dakika da olsa süre alamıyor? Bu çocuğun suçu ne?

Evet, sorumluluk üstlendi ama bunu bile asıl sorunu örtbas ederek yaptı ve asıl sorunun sorumluluğunu üstlenmeyerek asıl sorunu perdeledi. Önceki yıllar, bunu Okan’dan daha fazla yapan rakipleri vardı ve bu yüzden Okan başarılı oldu. Ancak bu yıl “hakem verdiyse penaltıdır.” Diyen “ben oyunuma bakarım, rakibin ne oynadığına değil” diyen bir rakibi var. Yani Okan’dan daha gerçekçi ve asıl sorunları görüp ona göre tedbir alan.

Size soruyorum, bana değil kendinize cevap verin yeter; hangi hocanın davranışı Galatasaray’a hangisinin fenere yakışır tarzda?

Yıllarca bizi yenmek onları tatmin etti, yıllarca Yapı dediler 3 Temmuz dediler, hakem dediler siyaset dediler fetö dediler… ilk defa biri ben sadece takımıma bakıyorum deyiverdi ve hakem denildiğinde, verdiyse hakem öyledir dedi. Sanki felsefesi Türk olmayan takımlardı yenmek olan bir camianın hocası gibi.. Türk olmayan takımlardı yenmek için gerçekler ile yüzleşmeyi gerektirir.

Diğeri ise yıllarca bahane üreten (hatırlayın, Avrupa liginde mi konferans liginde miydi, iso yunan takımına karşı güya rotasyon yapmış ve elenmişti) takımın hocası gibi, yorgunduk konsantre olamadık filan. Bu sorumluluk almak değil sorunu perdelemektir. Kusura bakmayın.
İcardi tercihinde söylediklerine katılıyorum ama oynanan kötü oyun sebeplerinden sadece birisi. bu Icardi yerine sallai de olsaydı sarada olsaydı çok fazla bir şey değişmezdi.
Maç sonu sorumluluk bende denmesini de anlamsız buluyorum tabii ki sen de ve oyuncular da olacak kimde olacak.. burada önemli olan nerelerde hata yaptık hangi konularda gelişmemiz gerekiyor hangi konuları düzeltmemiz gerekiyor basın toplantısında bunlardan bahsetmesi gerekiyor. Teknik, taktik ve yerleşim hakkında hiçbir açıklama yok.

Tedesco konusunu fazla abartıyoruz. Saran içinde olumlu falan diyorlardı bir hakem hatasında soylemedigi kalmadı. Hakemler bizim içimizden geçiyor onları da ligde tutmak için her şeyi yapıyor niye konuşsun yahu adam. 1-2 mağlubiyet alsın görürüm ben o hakem hakkında konuşmayan Tedescoyu.Nasıl sallıyor hakemlere. Zaten saha dışı ve maç sonu konuşmalarına gerek kalmıyor saha içinde her türlü çirkefliği şerefsizliği yapıyorlar oyuncuları ile birlikte.
Fenerin oyunu da aynı değişen hiçbir şey yok Avrupa’da ve BJK maçında gördük. Sadece kadroları geniş bu da önemli tabii ki..

Biz her anlamda bu geçen senelerde de oldu ilk başda transfer dönemlerinde ve planlamada yapılan basit hataların sıkıntısını sezon içerisinde çok fazla yaşıyoruz.
4.,5 tane adam var yedeklerde yok hükmünde iki adam sakatlanınca apışıp kalıyoruz. Ve özellikle şu kapanan takımlara karşı dar alanda etkili olabilecek topla kat eden oyuncu seçimlerini ısrarla yapmıyoruz.

Adamın başarılarına, emeğine şans diyorsun. Sonra buna eleştiri diyorsun yapmayın gözünüzü seveyim. Merak ediyorum bu 3 senede Tedesco'ya gösterdiğin saygının birazını Okan Buruk'a gösterdin mi? Ben görmedim işte bu da nefretini gösteriyor.
Bu arada sevgili renkdaş, tedescoya gösterdiğim saygının nedeni sende taktir edersin işi gücü algı (Yapı fetö 3 Temmuz vs) olan bir camiaya gelmiş ve onlar gibi olmamış, avrupai duruşundan ödün vermemiş olmasıdır. Mou jj, Pereira vs hepsi etkilendi ve dik durmadılar. Ama bu adam dik durdu, onlarlaşmadı. Tüm ülke birleşip vay var çağırdı nasıl penaltıyı vermezsin (aktif hakemlik yapan hakemler de dahil) diye kıyamet koparırken, adam çıkıp “hakem vermediyse penaltı değildir” dedi. Yeterli değil mi sence bu tavrı. Sadece işine bakması, ona buna saldırmaması ve hatayı hep kendinde araması. Bu adam fb camiasına çok fazla (bakın futbolunu filan bilmem, karakterden bahsediyorum) geliyor ve saygı uyandırıyor. Okan sorumluluğu üstlensin kaçak güreşmesin ona da saygı duyayım. Hala lemina transferi için 12 kişi mi oynayacaz cümlesi canlı zihnimizde. O zaman da bal gibi leminaya ihtiyacı olduğunu biliyordu, buna rağmen manipüle etti o cümle ile.

Bu arada sevgili renkdaş, tedescoya gösterdiğim saygının nedeni sende taktir edersin işi gücü algı (Yapı fetö 3 Temmuz vs) olan bir camiaya gelmiş ve onlar gibi olmamış, avrupai duruşundan ödün vermemiş olmasıdır. Mou jj, Pereira vs hepsi etkilendi ve dik durmadılar. Ama bu adam dik durdu, onlarlaşmadı. Tüm ülke birleşip vay var çağırdı nasıl penaltıyı vermezsin (aktif hakemlik yapan hakemler de dahil) diye kıyamet koparırken, adam çıkıp “hakem vermediyse penaltı değildir” dedi. Yeterli değil mi sence bu tavrı. Sadece işine bakması, ona buna saldırmaması ve hatayı hep kendinde araması. Bu adam fb camiasına çok fazla (bakın futbolunu filan bilmem, karakterden bahsediyorum) geliyor ve saygı uyandırıyor. Okan sorumluluğu üstlensin kaçak güreşmesin ona da saygı duyayım. Hala lemina transferi için 12 kişi mi oynayacaz cümlesi canlı zihnimizde. O zaman da bal gibi leminaya ihtiyacı olduğunu biliyordu, buna rağmen manipüle etti o cümle ile.
3 senedir her şeye göğüs geren, takımı ayakta tutan, türlü saldırılara rağmen takımı saha içinde tutan hocana daha 1-2 aylık gelen rakip hoca kadar saygı duyamaman(rakip hocaya saygı duyma sebebinde zaten penaltıdan önce faul olan bir pozisyona doğruyu söyledi diye.) işte senin Okan Buruk nefretini gösteriyor benim nezdimde. Tartışmayı uzatmaya da gerek yok daha fazla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt