Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocanin hem hayran olduğum hemde cok kızdığım bir özelliği var adam inanılmaz rahat bugünkü maçtan sonra bakıyorsun sanki hicbirsey olmamış gibi rahat ve sakin bu belki iyi birsey bilemiyorum ama bana cok garip geliyor
Bu rahatlığın bizim açımızdan iyi olduğu durumlar da oluyor handikap olduğu durumlar da. Örneğin fb maçlarındaki üstünlüğü sakinliğinden geliyor. Mesela fb medyası, Fatih hocayı çok kolay provoke edebiliyordu, sinirlendirebiliyordu. Fatih hocanın biraz da yapısı ile alakalı bir durum. Gaza gelip, saçma sapan bir oyun planı ile çıkıp derbi kaybetmişliği vardır hocanın. Okan hocayı ilginç bir şekilde provoke edemiyorlar. Bu krizden çıkabilirse yine bu özelliği sayesinde çıkacak.

Bugün rakip 2-0 öne geçebilirdi, o pozisyonları buldu ama atamadı. Sonra bir 10 dakika Icardi kalitesi ortaya çıktı ve skoru çevirdik 3-1 yaptık. Buradan da 10 kişi takıma maçı veriyorduk neredeyse. Maçın sonunu zor getirdik. Yani bizim açımızdan oyun olarak da, sakatlıklardan dolayı da çok kötü bir akşam oldu. Neden bu kadar kötü oynadık ve neden bu kadar sakat veriyoruz? Bu konudaki rahatlığı ise bize zarar veriyor.

Fatih terimin son döneminde geldiği ilk sene transfere 35 milyon euro harcadık TOPLAM, 30 milyon eurolukta satışımız vardı. Bu sene 150 milyon euro harcadık transfere, yıllık verilen ücretleri söylemiyorum bile. Eleştirenlerin derdi bu imkanların yanlış adama verilmesi olsa gerek. O geldi gördük bu geldi gördük falan demenize gerek yok kimseyi salak yerine koymayın. Bu kadroya herkes bir nebze antrenörlük yapar.

şu maçta o çocukları dan diye atması sıkıntı olurdu. Arda bile ilk girdiği anlarda eli ayağına dolandı. Baskısı yüksek bir maçtı
Avrupa'da psg'si arsenal'i 16 yaşında bile olsa deniyorlar sahaya atıyorlar yetenekleri biz 20 yaşına girmiş adama baskı yüksek olurdu diye oynatmıyoruz. Bu işte bir saçmalık var.

Avrupa'da psg'si arsenal'i 16 yaşında bile olsa deniyorlar sahaya atıyorlar yetenekleri biz 20 yaşına girmiş adama baskı yüksek olurdu diye oynatmıyoruz. Bu işte bir saçmalık var.

Ferhat demek istediğini anlıyorum ve katılıyorum.

Ama bir parantez açmamız lazım. O 16-17-18 yaşında sahaya attıkları elemanlar ne Arda Ünay, ne Kutucu hatta şöyle söyleyeyim ne Sanchez ne Barış.

Adamların 18 yaşında sahaya attıkları adam gerek yetenek, gerek fiziksel olarak öyle tipler ki, zaten 2-3 sene sonra ya o takımda ya diğer büyük takımlardan birinde ilk 11'de görüyoruz, ya da en azından rotasyonda kalmaya devam ediyor.

Eğitim, yetiştirme işi elbette önemli. Ama bulduğun çocuğun kumaşı da her şey. Bu çocukları da sen bulup getiremiyorsun zaten, bu kulüpler anasının rahminden çıkar çıkmaz izleniyor bu takımlar tarafından.

Galatasaray için hala en iyi seçenek. Eksik olma hocam. Elbet ufak tefek yol kazaları olacak. Ders alıp yolumuza bakacağız.

Burada alt yapının durumu devreye giriyor. Bahsettiğin kulüplerle alt yapı olarak çok önde kulüpler ve attıkları oyuncularının fiziklerini vb. görüyoruz sonuçta. Hem bizim kendi alt yapımızın durumu ki bu sene başladık biraz yatırım yapmaya bir de tesisler de olunca daha iyi olacağını umuyoruz. Hem de ülke ekonomik durumu önemli oluyor özellikle fizik konusunda orada çocuklar nasıl besleniyor bizim ülkemizde nasıl besleniyor gibi.

Haftaya fb-genclerbirligi oynasin fb gule oyanaya kazanir. Niye oldugunu hepimiz iyi biliyoruz. Su an ligde gs ye karsi asiri bilenmis takimlar mevcut. Bu durumu camia ve baskan degistirebilir. Diger turlu kazandigimiz zaferler pirius zaferi gibi olur ve bir gun gelir cephanemiz tamamen bitebilir.

Her ne kadar okani elestirsek de bugun ki galibiyet sampiyonluk yolunda bence devam mi tamam mi maci gibiydi ve bize cok seye maloldu. Camianin acilen toparlanip okan buruga ve takima yeni bir basari hikayesi yazmalari icin yardimci olmasi gerekmektedir.

Son söz hasımlarımızın adı degisebilir ama tiyneti degismez. Steven sadettin saran ve ekibine dikkat edilmeli sosyal medya veya basindaki algilarina kapilip teknik direktore ve takim oyuncularina aşırı veya gereksiz tepkiden kaçınılmalıdır. (Okan buruk için cok zor biliyorum ama bir süre pasif duruma geçilebilir)

Okan Buruk: "İlkay'la maç öncesi konuşmuştuk, 30-40 dakikalık bir şey planlıyorduk. Çünkü sakatlıktan çıktı. Yusuf Demir de kafa olarak oynamaya hazır değildi bugün. Uzun süredir oynamadı. Devre arasında değiştirmemiz gerekiyordu. Direkt o değişikliği yaptım."

Şu takıma 5 transfer yaptırıp 5 topçu şutlaman lazım. Ayrica ufaktan bi de gençlik aşısı mi yapsan acaba

Hayatımda bu kadar şansı yaver giden bir hoca görmedim. 3 yıldır şampiyon oluyoruz ama önce İcardi sonra Osimhen sayesinde, kimin eline böyle büyük golcüler geçti böylesi yüksek bütçeli kadrolar verildi emin olun tarihimizde böylesi yok.
Üç yıl üst üste şampiyonluk mu şans?

Okan Buruk:

"Kadro dar değil.

Bazı oyunculardan performans alıyorsunuz, bazılarından alamıyorsunuz.

Bu devre arası için bize iyi bir örnek oldu, hangi oyuncularla devam etmeyeceğiz, kaç tane oyuncu alacağız diye...

Devre arasında kadromuzu güçlendireceğiz. Böyle bir şansımız oldu.

Çok sakatlık oldu, bu şansızlıkları öngöremezsiniz. Devre arasında takviyeler yapmaya çalışacağız.

Her hoca çok fazla takviye yapılmasını ister ama işin bir de ekonomik yanı var. Biz yaz transfer döneminde çok büyük paralar harcadık, iki daha oyuncu aldığımızda oyuncu fiyatları da normalin çok üstünde, ödemeler var, sorumluluklar var."

bu sene yaşadığımız sakatlıklarda 1 tane bile darbeye bağlı olan var mı ??

Galatasaray'ın seviyesinde olmayan Metehan Baltacı, Yusuf Demir, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu ile yolları ayırıp yerli kadrosunu güncellemek zorunda. Boşu boşuna yer kaplayan oyuncularımız var artık.

Orta sahada güvendiğimiz Kaan ve Berkan bile artık çok geride kaldı. Bunu kabul ettiğini varsayıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt