Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
20 ocak 2026 saat 10:03 itibariyle elitlestigimizi dusunmemekteyim.

Bizim başarı algımız fenere endeksliymiş ve avrupa diye bişey yokmuş onu öğrenmiş olduk, eskiden Aziz yıldırımın biz şampiyon olamadık ama Galatasaray oldu mu diye bir lafı var o aklıma geldi😂 300 milyon euroyu sıfır tl bonservis harcayan Kocaelisporu yenmek için harcıyoruz çok iyi:d Zaten bu bütçelerle biz ve fb antrenörsüz bile çıksa maçlara 1 ve 2 bitirir ligi. Slavia praga karşı neden orta sahayı geçemedin mesela onuda anlat bilelim😀
Liverpoolu ve tottenhami nasil yendin
Bayerne kök söktürdün
Bunuda anlatsana

Isiniz gücünüz hersey tek tarafdan bakmak
Rezil ettigi maclar varsa bu maclarda var???
Üstelik ligde lideriz ve 3 sene sampiyon olmus

Transfermarkt in listesi hatalı(buram buram piçlik kokan) bu arada.
Misal Mostafa Mohammed'in bonservisi Okan Hoca'ya yazmış.
Fatih Hoca'nın Milan ve Fio transferleri var işin içinde orası listenin yarıya yakını filan maliyet olarak

Yaptığı 2 kritik hata yüzünden momentumu fenere verdi ve yarışa ortak etti.
1. İzmit gibi sert bir deplasmana cift forvet cikmak.
Abicim eleminasyon maci degilse, cok elzem bir durum yoksa lig sonuncusuna bile cift forvet çıkmak intihar etmektir. Kayıp 3 puan

2. Kadikoydeki fb maci
Oyle böyle 1 0 a kitlemissin maçı. Kalmış 3-4 dakika osimeni çıkarıyorsun, oda yetmiyor rakibin paldir kuldur yüklendiği dakikalarda o atmosferde 18 yaşında cocugu sahaya atiyorsun. Ve onun hatasıyla 2 puani birakip rakibi psikolojik olarak bitirme şansını kaybediyoruz. Can suyu oluyorsun

Kupa maçı var bide abicim ikardi 90 dakika sahada kalmak zorunda değil, baktin ilk yarı verimsiz israr etme iste barisi at öne, en kotu biseyler dene.

Oyuncular üzerinde baskinligi yok , ipleri onlarin eline vermiş hatır gönül idare etmeye çalışıyor.

Gidisat kötü. Toparlar mi evet ama her sene bu dönemlerde krize sokması baydi

Abi sen doğru olani yap yenil.sorun değil hatalarinda israr ederek buhrana sokuyorsun milleti sorun bu
FB deplasmanında Arda'yı o anda oyuna alma kısmına ben katılmıyorum. Eğer büyük hoca olmak istiyorsan genç oyunculara bu tip şanslar verip risk alacaksın (tabi bunu da bu kadar senede zahmet edip 1-2 kez anca denedi). Ama orada bitik Icardi'yi oyuna almak nedir, şaka gibi. Dedim herhalde derdi FB ile T. geçmek. Sonra o T. bize geldi işte.

Liverpoolu ve tottenhami nasil yendin
Bayerne kök söktürdün
Bunuda anlatsana

Isiniz gücünüz hersey tek tarafdan bakmak
Rezil ettigi maclar varsa bu maclarda var???
Üstelik ligde lideriz ve 3 sene sampiyon olmus
3 senede 2 maç mı buldun hocam ya gözünü seveyim googleda bulamadığın rigastan nasıl 3 yedin anlat😂 Ben genel avrupa performansının çok başarısız olduğunu düşünüyorum ve ligde de en kötü 2.oluruz zaten daha aşağısı yok. Bu bütçelere göre çok çok başarısız buluyorum benim düşüncem bu. 50 kat kötü takımla arap iso 99 puan topladı türkiye ligini gerçek bir ligmiş gibi göstermeye çalışma lütfen.

3.5 senede maaş + vergi + primler derken harcanan para yarım milyar Euro’ya yakın.

Ve sezon bittiğinde 3 senelik Avrupa macerasında bir kere bile son 16 aşamasına kalamamış olacağız. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir durum bu 500 milyon Euro harcayan takım son 16 turunu göremedi

Teknik direktör değiştirince sıfırlanıyor mu usta? BJK ve FB sürekli hoca değiştirdiği için listede yoklar. Mourinho 3 sene üst üste yönetse daha fazla harcamış olmaz mıydı?

Matematiğe aykırı eleştiri yapıyorsunuz.

3 senede 2 maç mı buldun hocam ya gözünü seveyim googleda bulamadığın rigastan nasıl 3 yedin anlat😂 Ben genel avrupa performansının çok başarısız olduğunu düşünüyorum ve ligde de en kötü 2.oluruz zaten daha aşağısı yok. Bu bütçelere göre çok çok başarısız buluyorum benim düşüncem bu. 50 kat kötü takımla arap iso 99 puan topladı türkiye ligini gerçek bir ligmiş gibi göstermeye çalışma lütfen.
Arap İso 50 kat kötü takımla 99 puan topladıysa burada niye hakemler FB'yi kayırıyor deniyor usta?

Şimdi Arap İso dandik takımla, bileğinin hakkıyla mı 99 puan topladı yoksa hakemler kayırdı mı? Hangisi usta?

Teknik direktör değiştirince sıfırlanıyor mu usta? BJK ve FB sürekli hoca değiştirdiği için listede yoklar. Mourinho 3 sene üst üste yönetse daha fazla harcamış olmaz mıydı?

Matematiğe aykırı eleştiri yapıyorsunuz.
Hocam ben tamamıyla Avrupa odaklı eleştiriyorum.

Avrupada 3 sene içinde 500 milyonluk bütçe oluşturup ( ki 2 defa Avrupa liginde oynadık en üst seviyede değil ) top16 bile yapamamış olmamız skandal seviyesinde bir başarısızlık

iyi hoca büyük takım çok para harcar

liste başı FT OB vs. olmasında bi problem yok

dünyada da bu listelerin başını Pep vs. çekiyor

burada asıl soru şu: paranın ne derece karşılığını alıyoruz

şahsen bence sadece lig şampiyonu olabiliyoruz bu kadar parayla

ne Avrupa'da bir başarı, ne bir oyuncu yetiştirme, ne de bir oyun kültürü oturtmaktan bahsedebiliriz

hatta maçların yarısından fazlasında iyi futbol bile izleyemiyoruz

Hoca geç şu işleri rakibi sen ortak ettin 8 puan öndeydin fener maçında 0-1 öndeydin yedekte adam gibi adamın olsa içlerinden geçmiştik halen çıkıp saha dışı diyorsun.

Önce kendine bakacaksın sonra başka konuları eleştirebilirsin son 2 maçtır topun T'sini oynamıyoruz.

Arap İso 50 kat kötü takımla 99 puan topladıysa burada niye hakemler FB'yi kayırıyor deniyor usta?

Şimdi Arap İso dandik takımla, bileğinin hakkıyla mı 99 puan topladı yoksa hakemler kayırdı mı? Hangisi usta?
Hakemler kayırdı ama kimse topu alıp rakibin kalesine sokmadı, kayırsa bile lig aşırı kalitesiz onu söylemeye çalıştım. 3-4 takım hariç kimse bonservise para harcayamıyor ve gelişime açık oyuncularda Türkiye ligini tercih etmiyor normal olarak.

Hocam ben tamamıyla Avrupa odaklı eleştiriyorum.

Avrupada 3 sene içinde 500 milyonluk bütçe oluşturup ( ki 2 defa Avrupa liginde oynadık en üst seviyede değil ) top16 bile yapamamış olmamız skandal seviyesinde bir başarısızlık
O konuda haklısın usta. Ama hep bu dönemlerde patlıyoruz bir sebebi var çözemedik. Belki bu sezon şeytanın bacağını kırarız. 2 CL 1 Avrupa oynamadık mı usta?

Hakemler kayırdı ama kimse topu alıp rakibin kalesine sokmadı, kayırsa bile lig aşırı kalitesiz onu söylemeye çalıştım. 3-4 takım hariç kimse bonservise para harcayamıyor ve gelişime açık oyuncularda Türkiye ligini tercih etmiyor normal olarak.
Usta sen penaltı rekoru kırmış takıma böyle dersen bizim hakkımızı hepten yerler zaten. Dokunana penaltı veriyorlardı Arap İso zamanı. Kırmızı bile görmüyorlardı. Tedesco şimdiye şutlanmıştı Fener ilk haftalar kayrılmasa. Okan Buruk böyle bir düzene karşı da oynuyor, kolay psikoloji değil bu.

Bu bütçeyle bu transfer maliyetleri ile Okan hoca avrupada başarısız. Bu net. Ama kalkıp da şampiyonlukları küçümsemek, iso falan bile şu kadar puan aldı demek hemde 3 senedir TFF , tüm kurulları hatta anadolu takımlarına baktığımızda fener in şampiyonluğu için yapılmadık rezillik kalmadı yahu. Neyin kıyası yapılıyor. Yapı ile şampiyon olduk diyecek kıvama geldiniz. Okan hocayı eleştirmek için yapılan onca düşmanlığı aklamayalım lütfen.

Kac mac yaptinki avrupada 2 senede?
Saka gibisiniz valla
O arapin 99 puani nasil topladiginida herkes biliyor
20-30u hakemler sayesindeydi

Daha 6 ay önce Florya arazisi satılıp bütün parası Okan Hoca'nın transfer bütçesine aktarıldı. Osimhen, Singo, Sane'ye maaşlar hariç 110 milyon euro para harcandı ve çok kıymetli Florya arazimizden gelen tüm para bunun için kullanıldı. Bu bütçe kulüp tarihinin ve Türk Futbol tarihinin rekor bütçesiydi. Bu bütçe sana CL çeyrek finali ve için sunuldu.

Yani hiçbir yerli teknik direktöre nasip olmamış böylesine büyük bir bütçe önüne serilmişken, Okan hocam senin ne yapman gerekirdi? Devre arasına kadar geçen 6 aylık süreçte o boşta kalan U23 kadrosu için scout ekibiyle birlikte uygun fiyatlı potansiyelli genç oyncuları araştırmak. O astronomik bütçeyi minimumla dengelemek. Hatta transfer listemiz de çoktan hazır olmalı ve oyuncularla ilk temaslar çoktan kurulmalıydı.

Hal böyleyken görüyoruz ki devre arası için hiçbir hazırlık yapılmamış olduğu gibi sen hala 30 milyon Euro üstü oyuncular kovalamaktasın. Bu noktada artık sana şunları söylemenin vakti geldi:

1) Okan hocam, sen Guardiola mısın, Angelotti misin, sen kimsin? Harcanan 110 milyon yetmedi hala bu bütçelerde transferler talep edebilme cürretin nereden geliyor? Bizi CL şampiyonluğuna mı oynatıyorsun ve bundan bizim mi haberimiz yok. Bu kulübü bir Şeyh kulübü mü sanmaktasın?

2) Kulübün en kıymetli mülkü senin için satılıp daha aylar önce bir kalemde harcanmışken hala daha pahalı oyuncular isteyip, hiç mi sıkılmıyor, hiç mi oturup düşünmüyorsun?

3) CL de son iki maçtaki rezalet oyun ortadayken, kıçıkırık Süperlig şampiyonluğu için bir sezonda bize 200 milyon Euro mu harcatacaksın?

4) Devre arasında hala her mevkiye 30 milyon üstü adam alınacaksa bu kulübü Yılmaz Vural'da, forumdan herhangibir üye de şampiyon yapar. O zaman sana ne gerek var hocam?

8 milyon euro boservisli 1 milyon maaşlı U23 kontejanına uygun Maestro'yu veto etmişsin deniyor. Üstelik kulübede hiçbir alternatif yokken sen bunu nasıl veto edersin? Genç oyuncuyu oynatmaz, wonderkid aldırmazsın. Varsa yoksa 30 üstü bonservisli, marka adamların peşindesin. Bunun adı artık şımarıklıktır. Zengin çocuğu gibi hareket ederken insan bir durup düşünmez mi?

Şampiyon olsan da artık ben sana inanmıyorum hocam. Sen bu şımarıkla bu kulübü batırırsın. Aldırmayı düşündüğün oyuncuların bir sonraki satışlarından, harcatacağın paranın yarısını bile çıkartma şansımız yok hocam. Olsa bile maaş skalamız yüzünden sözleşme bitirmeden gitmez onlar.

Yapman gereken sadece genç potansiyelli oyuncuları düşük maaş ve 15 milyon altı bonservislerle getirmekti ama sen hiç oralarda değilsin hocam.

Oynattığın oyunda sığır prese yani. Oynadığın lig ise Türkiye Süperligi. Verin 200 milyon Euro, Okan hocamız bizi TSL şampiyonu yapacakmış. Bu harcamayla bunu Hikmet Karaman'da yapar, ben de yaparım sayın hocam.

Son düzenleme:
30 Eylül akşamının aynısını istiyorum.

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fatih Terim 11 sene filan çalıştı. 384 milyon doğru ise ortalama 35 milyon filan yapıyor ki imkansız. ( milan ve fio da dahil ise doğrudur)

Daha 6 ay önce Florya arazisi satılıp bütün parası Okan Hoca'nın transfer bütçesine aktarıldı. Osimhen, Singo, Sane'ye maaşlar hariç 110 milyon euro para harcandı ve çok kıymetli Florya arazimizden gelen tüm para bunun için kullanıldı. Bu bütçe kulüp tarihinin ve Türk Futbol tarihinin rekor bütçesiydi. Bu bütçe sana CL çeyrek finali ve için sunuldu.

Yani hiçbir yerli teknik direktöre nasip olmamış böylesine büyük bir bütçe önüne serilmişken, Okan hocam senin ne yapman gerekirdi? Devre arasına kadar geçen 6 aylık süreçte o boşta kalan U23 kadrosu için scout ekibiyle birlikte uygun fiyatlı potansiyelli genç oyncuları araştırmak. O astronomik bütçeyi minimumla dengelemek. Hatta transfer listemiz de çoktan hazır olmalı ve oyuncularla ilk temaslar çoktan kurulmalıydı.

Hal böyleyken görüyoruz ki devre arası için hiçbir hazırlık yapılmamış olduğu gibi sen hala 30 milyon Euro üstü oyuncular kovalamaktasın. Bu noktada artık sana şunları söylemenin vakti geldi:

1) Okan hocam, sen Guardiola mısın, Angelotti misin, sen kimsin? Harcanan 110 milyon yetmedi hala bu bütçelerde transferler talep edebilme cürretin nereden geliyor? Bizi CL şampiyonluğuna mı oynatıyorsun ve bundan bizim mi haberimiz yok. Bu kulübü bir Şeyh kulübü mü sanmaktasın?

2) Kulübün en kıymetli mülkü senin için satılıp daha aylar önce bir kalemde harcanmışken hala daha pahalı oyuncular isteyip, hiç mi sıkılmıyor, hiç mi oturup düşünmüyorsun?

3) CL de son iki maçtaki rezalet oyun ortadayken, kıçıkırık Süperlig şampiyonluğu için bir sezonda bize 200 milyon Euro mu harcatacaksın?

4) Devre arasında hala her mevkiye 30 milyon üstü adam alınacaksa bu kulübü Yılmaz Vural'da, forumdan herhangibir üye de şampiyon yapar. O zaman sana ne gerek var hocam?

8 milyon euro boservisli 1 milyon maaşlı U23 kontejanına uygun Maestro'yu veto etmişsin deniyor. Üstelik kulübede hiçbir alternatif yokken sen bunu nasıl veto edersin? Genç oyuncuyu oynatmaz, wonderkid aldırmazsın. Varsa yoksa 30 üstü bonservisli, marka adamların peşindesin. Bunun adı artık şımarıklıktır. Zengin çocuğu gibi hareket ederken insan bir durup düşünmez mi?

Şampiyon olsan da artık ben sana inanmıyorum hocam. Sen bu şımarıkla bu kulübü batırırsın. Aldırmayı düşündüğün oyuncuların bir sonraki satışlarından, harcatacağın paranın yarısını bile çıkartma şansımız yok hocam. Olsa bile maaş skalamız yüzünden sözleşme bitirmeden gitmez onlar.

Yapman gereken sadece genç potansiyelli oyuncuları düşük maaş ve 15 milyon altı bonservislerle getirmekti ama sen hiç oralarda değilsin hocam.

Oynattığın oyunda sığır prese yani. Oynadığın lig ise Türkiye Süperligi. Verin 200 milyon Euro, Okan hocamız bizi TSL şampiyonu yapacakmış. Bu harcamayla bunu Hikmet Karaman'da yapar, ben de yaparım sayın hocam.
7 günde 2 maç oynuyoruz, 1 günde lütfenen antrenman etti 3 gün. Geri kalan 4 günde gezmek eğlenmek varken neden yapsın ki ? Sözde başkanı geçtim var mı ki şöyle sağlam 1 yönetici bu herif gezerken telefonla arayıp birkaç yönetici ve bu ekipler ile siz ne yapıyorsunuz gelin 1 toplantı yapalım konuşalım falan diyecek. Herifi gezdiği yerden alıp işinin başına, olması gerektiği yere getirecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt