Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hoca Kemerburgazda mezar kazdırıp içine girmeli

Tamamen skordan bağımsız söylüyorum..Dün gece elit hocalığa ilk adımını attığı andır..O seviye de kalıp kalmama yine kendisine bağlı..
Bunu da şu sebepten söylüyorum ; İcardiyi oyuna aldığı an tam alması gereken andı
Rakip sallanıyor son yumruğu vurup nakavtı alman gerekiyordu..Eğer 4-2 iken skoru koruma amaçlı ortasaha alsaydı yerel başarıya talip bir adam diye düşünürdüm kendi adıma
Ben bunu maç başlığında aynen yazdım... Okan hoca korkmadığı, kendi doğrularıyla hareket ettiği zaman başarı yakalıyor...
Skoru 3-2 yaptıktan sonra 10 kişi kalan sersemlemiş rakibini nakavt etmek için son kroşeyi vurmaya çalıştı... yaptığı değişikliklerin tamamı da bu yönde. Bir tek yunus u geç çıkardı. İcardi yi alarak ben bu maçı bu skorla bitirmeyeceğim mesajını karşıya verdi. Biz burada icardi bklarken İtalya da hala herkes nasıl elit bir golcü olduğunu konuşuyor. Bu sayede ileri az da olsa çıkmaya yeltenen juve yi tam olarak içeri gömdü... sonra boey, eren ve singo değişiklikleri tam da bu sebepten. Jakobs un daha defansif olması ve eren in taze kanı, boey in sağ taraftan sane ile bindirmeleri rakibe sağlı sollu darbeler vurmaya ve iyice tükenmesine sebep olabilecek hamlelerdi. Juve nin ileri atacak uzun toptan başka bir şansı kalmayacaktı... işte burada da singo fiziği ve hızıyla engel olmaya çalışacaktı...

Mantıksal olarak düşünülen bunlar diye düşünüyorum. Bu tuttu. Tutmayadabilirdi tabi ki... ama kimse ortaya bir akıl konulmadığını söylemesin... şöyle söyleyeyim, birçok hoca 3-2 ya da 4-2 yi bulduğunda geriden gelip büyük iş başarmış gibi oyunu soğutmaya çalışırdı... bu adam bunu yapmıyor...

Olan buruk u eleştirdiğim zamanlar da baskıyı falan bırakıp kontrollü oyun zırvalığına döndüğü zamanlar tam olarak... bu takım bu oyunu oynar ve oynamak zorunda.

Organize ataklardan bahsediliyor... önde organize bir şekilde baskı yapılması bir organize atak, organize savunma gerektirmez mi? Dünya futbolunun bu noktaya evrildiğini göremiyor musunuz?

Yarın öbürsü gün kendisi takımdan ayrıldığında yerine gelecek hocanın en önemli kriterinin oyun tarzının Okan hocayla benzer olması olmalı.

Bugün aman daha dengeli oynayalım, daha savunma odaklı duralım, rakip neticede Juventus vs deyip maçı 1-1'e tamah edecek çok hoca var çünkü.

Soru: Rakiplerin (fb ve bjk) kadroları onların tarihteki en ucuz kadrosu mu? 20 senedir CL'ye gidememiş, şampiyon olamamış yani futboldan para kazanamamış rakip takım kayıt dışı paralarla birlikte transfere bizden daha çok para harcarken; CL, Uefa Kupaları bulunan, Real Madrid, Chelsea, Manu çalıştırmış hocalar getirirken; kıçı kırık Bjk bile bizim sadece bir tık altımızda bonservis öderken Okan Hocanın başarısını sadece harcattığı para ile açıklamaya çalışmak klavyenin tuşlarına gözleri kapalı şekilde basmak olarak değil midir?
Besiktasin kadroyu Sir Okan Buruka ver ve izle nasil ligde ancak 3. oldugunu.

Dandik dedigin kadro o dönemin proje takimi ilan edilen basaksehirin cok üstündeydi arti inanilmaz hakem destegi almisti basak o yil arkasina.
Kim vardı Allah aşkına çok iyi kadro dediğin... Adam saçma sapan adamlarda forvet çıkardı... hakem desteği denilen şey de tamamen siyasi odaklı işler... hangi aklı evvel taraftarı olmayan takıma lig kazandırmak için türlü oyunlara girer... Adam Akhisar ile falan kupa kazanmış...

Tabi ki kadro önemli de sen de galatasaray sın yani hocan kim olursa olsun bu kadroyu yapacaksın bir zahmet... önemli olan kadroyu bir arada tutabilmek... oyuncusundan yabancı basınına, rakip teknik direktörlerden rakip taraftara kadar övgü alan adamı kadro değeri ile harcamaya çalışmak, yaptıklarını görmezden gelmek bana saçma geliyor. Osi yi çıkar 100 milyon düşüyor zaten kadronun kalanı... senden fazla harcayanlara ve bir bk elde edemeyenleri de görürsen anlatmak istediğimi anlayacaksın... bugün öğrendim mesela forest in kadro değeri bizimkinin 2 katılmış... bizden iyiler mi bizden başarılılar mı? Olay sadece kadro değeri değil ne yazık ki...

Besiktasin kadroyu Sir Okan Buruka ver ve izle nasil ligde ancak 3. oldugunu.
1) O işleri bir geçelim, bu adam Başakşehir ile şampiyon oldu. Başak'ın kadrosu bizden, fbden, bjkden daha mı iyiydi? Akhisar ile Türkiye Kupası alırken Del Piero, Nedved, Maldinisi falan vardı da biz mi görmedik?
2) Aynı paraları harcayıp daha kötü kadro kuruyorsa bu da bjknin mallığı değil mi? Neden adamın kurduğu kadroyu elinden alıyoruz da bjk kadrosu veriyoruz? Brezilya'dan 2 tane adama 20 verdiler, Musrati diye adam 10 mu ne verdiler ya gerzolar.

Dandik dedigin kadro o dönemin proje takimi ilan edilen basaksehirin cok üstündeydi arti inanilmaz hakem destegi almisti basak o yil arkasina.
Lafı dolandırmayı bırak. Galatasaray kadrosundan, fb-bjk kadrolarından üstün müydü? Başakşehirin üzerinde olması önemli değil. O takımın en önemli adamı fenerde kadroya giremedi.

abdullah avcı varken destek alamamış başakşehir okan varken almış ha? insanda biraz utanma olur

akhisarda fenere çakıp kupa alırken de köfteci ramiz lobisi destek oluyordu?

yani eleştirecek onlarca şeyi var adamın, bu kış beni de delirtti özellikle transfer konusunda ama o kadar saçma sapan şeyler yazılıyor ki insan ister istemez savunur duruma düşüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt