Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevabimi yukarda baska bir okan burukcuya yazdim, fener nasil dünya kasar hakemden destek görüyorsa o yillarda basak aliyordu tff arkasina
Boş iş.
Bunu diyen kişi, fbliler yapı var dediğinde dalga geçmemeli o zaman.
Akhisar’da da mı hakem desteğiyle kupa aldı? İlçe takımıyla.

Savunmak için saçma argümanlar.

RFSyi yenememiş, Prag’dan, AZ’den fark yemiş, savaştaki Kiev’i yenememiş, Union SG’ye evinde yenilmiş diye mi saysın eleştirenler de o zaman.

Bu yıl ilk kez Avrupa’da başarı noktasına geldik onda da son 4 ŞL maçında 1 gol atabildik, bayağı dibe indi performansımız ve Juve maçı ile bir reaksiyon verdik.

Önceki seneler özellikle kadro kalitesi vs turnuva özelinde başarısızdı.

Şanslı gününde olsa AZ bize 10 atardı, öyle böyle ezilmedik.

Yaşananları herkes yaşamıyormuş gibi insanların aklıyla alay etmesinler. OB kaybetti mi insan gibi kaybetmiyor, final niteliğindeki kaç tane maçı kaybetti şu ana dek, en basiti iki süper kupa maçında da varlık gösteremedi diğerinde u19la çıktı rakip.

Dayanaksız eleştirilmesi yanlış olsa da eleştirilecek bir ton yönü var o yüzden henüz net arkasında olan bir kitle edinemedi.

Tam ediniyor mesela devre arası orta saha mevzusundaki aptallığı yapıyor yine kaybediyor taraftarı.

Singo + Boey sokarak oyun icinde 3lu dizilise gecmeyi nasil yorumluyorsunuz?

Mac genelinde elinden geleni yapan ve diri kalan Sallai varken.(Origini sag bek olmayan biri sonucta)

Bence gerek Okan Buruk konusu olsun, gerek İcardi, -daha önce de benzer durumlar başka isimler için de olurdu-
Her şeyde olduğu gibi sevginin de fazlası zarar, öfkenin de (zaten bir insan durduk yere bir oyuncuya vs niye öfke duyar bu ayrı bir konu)
Duygularımızı ve düşüncelerimizi genel olarak gri tondan değil de ya siyah ya beyaz şeklinde ifade ettiğimiz sürece bence anlaşamamaya devam edeceğiz.

Halbuki çok basit somut gerçekler var ortada,

- Okan hoca lig özelinde geride bıraktığı 3.5 yıl boyunca hayvan gibi başarılı, muhtemelen bir daha hiçbir TD bu kadar başarılı olamaz
- Avrupa'da geride bıraktığı 2 sezon başarısızdı, özellikle geçen sene çok fail maçlar yaşandı, ama en azından bazı güzel büyük maçlarımız oldu
- Bu sene ise Avrupa'da 2 maç dışında başarılı bir süreç geçiriyoruz
- Genel olarak oyuncularla arası her zaman iyi olan, yıldız yönetimini iyi yapan bir hoca
- Her transfer döneminde düşüyoruz, bitiyor çıkış yakalıyoruz, bu sorun giderilmek zorunda
- Riskli bir oyun tarzı var ama Galatasaray'a yakışan bir cesur hücum oyunu oynuyoruz, bazı maçlarda biraz daha dengelediğinde veya alternatif üretebildiğinde eşik atlayacağız
- Bazen burnunun dikine gitmesi zarar veriyor ama bazen de büyük fayda sağlıyor. Tüm GS medyası ve taraftar Barış'ı gönderin derken, Barış'a sahip çıktı, oynattı.
- Ve bence kendisi, Lig veya önemli bir Avrupa maçı değilse konsantre olmuyor, aklı sahada olmuyor.

Sevabıyla günahıyla Okan hocayı seviyor ve destekliyorum. Kiminiz 50 yaşında, kiminiz benim gibi 35'lerinde. Bu isim 90'lardan beri hayatımızın bir parçası, bu kulübün de simgelerinden birisi.

TD'liğini hiç beğenmeyebilirsiniz. Ama Okan hocaya en ufak bir saygı/sevgi duymuyor ve nefret ediyorsanız bilin ki ortada çok ciddi bir sorun vardır, gidin tedavi olun.

Son düzenleme:
İtalya'da hoca olabilmek adına ciddi bir adım attı. Zaten böyle bir planının olduğunu düşünüyorum, hem röportajlar hem ima edişi ile birlikte dil avantajını kullanarak sanki bunu gerçekleştirecek diye hissediyorum.

25 milyon maasli santraforun caldigi 3 top ile, satraforsuz ve takimina almak isteyecegin maksimum 3 futbolcusu olan Juventus’u yendik diyemi bu kadar yaygara? Iyi teknik adam kendini oyun sistemiyle ve taktigiyle belli eder. 4 yildir, Icardi (ilk 2 yil) ve Osimhen’i denklemden cikardigin maclardaki basarilarinida bi listeleyin bizde gorelim. Okan Buruk bu gozlerin gordugu en kotu teknik adam, elinde var olan imkanlar goz onunde bulundurulunca. Iyi teknik adam rustunu, her futbolcunun hayvan gibi savastigi buyuk maclarda degil kucuk maclarda ispat eder. 4 yildir rezil oldugumuz takimlarin butcelerini toplasan bi Osimhen etmiyo.

Kotu teknik adamligi fikrim degismesede, turu atlar sezonuda sampiyon tamamlarsak kimse teknik adam degistirmez.

25 milyon maasli santraforun caldigi 3 top ile satraforsuz, takimina almak isteyen maksimum 3 futbolcusu olan Juventus’u yendik diyemi bu kadar yaygara? Iyi teknik adam kendini oyun sistemiyle ve taktigiyle belli eder. 4 yildir, Icardi (ilk 2 yil) ve Osimhen’i denklemden cikardigin maclardaki basarilarinida bi listeleyin bizde gorelim. Okan Buruk bu gozlerin gordugu en kotu teknik adam, elinde var olan imkanlar goz onunde bulundurulunca. Iyi teknik rustunu, her futbolcunun hayvan gibi savastigi buyuk maclarda degil kucuk maclarda ispat eder. 4 yildir rezil oldugumuz takimlarin butcelerini toplasan bi Osimhen etmiyo.

Kotu teknik adamligi fikrim degismesede, turu atlar sezonuda sampiyon tamamlarsak kimse teknik adam degistirmez.

Okan Buruk bu gözlerin gördüğü en kötü teknik adam mı?

%80 görme kaybın olduğunu bilmiyordum

Abicim sen hiç bir spor dalını ciddi anlamda yaptın mı? Bunu çok ciddi soruyorum. Bak ben yıllarca lisanslı basketbol oynadım. Seti de set hücumlarını da set savunmalarını da iyi bilirim. Bütün hocalar, koçlar belli bir sistem geliştirir ve o sistem üzerinde stratejisini koyar. Sistemi işlemediğin de ya da rakip sistemi kilitlediğinde de alternatif planları vardır. İşte sen örneklendirmişsin. Kapalı defansı açmak içşn İlkay ı koyar ya da başkası defanstan bir oyuncu alır forveti çiftler vs. Bu denemeleri yaparken de belli bir kurgu içerisinde düşünür ve müdahale eder. Sonrası oyunculardadır. Saha içerisinde diğer taktik başarılı olur ya da olmaz... ama buna başka bir çözüm yolu yok diyemezsin...

Yazmışsın millet taç çalışıyor duran top çalışıyor falan... geçen sene taçtan gol atıyordu övülüyordu bu takım, duran topları mükemmel kullanıyor deniyordu. Arsenal ile kapışıyordu vs. Hala diyorsunuz ki bu adamın başka bir taktiği yok...

Oyunu soğutmak yarı alanda karşılamak diyorsun, liverpool maçında gördük onu da... rakip kaleye otobüs çektiğinde de hat arası konular kale çizgisine inen oyunlar ver kaç denemeleri görüyorsun. Gör müyor musun?

Bu taktiklerin hepsi her zaman her takımda tutsa ortalıkta kazanan takım ya da kaybeden takım olmaz. Ya da ortalık namağlup takımlarla dolu olur.

Bu arada ben bu işten anlamıyorum ya hani... bak ben 8 yaşımdan beri bu zıkkımı tüm ligleri, senin izlemediğin takımları falan izlemişimdir... evet son senelerimde Galatasaray maçları dışında pek maç izlemiyorum ama yine de göz ucuyla o premier lig Fransa ligi maçları açıktır hep...

Asıl senin anlamak istemediğin şeyi ben söyleyeyim sana. 150 200 maç arasında izlediğin ve kötü oynanan 5-10 maçın üzerinde tepinip bunu genellemeye vurarak bu hoca çöptür diye tutturman. Sen bu adamı tüm maçlarında en büyük hataları yapıyormuş gibi görüyorsun ve görmeye devam edeceksin. Çünkü sen futbolu insanların oynadığı bir oyun gibi görmüyorsun... Sen maçı izlerken fifa fm gibi sanal karakterlerin ekranda gözüktüğünü sanıyorsun.

Şurada bile sen futbol bilmiyorsun derken ukalalık yapıyorsun ama sana şunu söyleyeyim sen kendini her bku bildiğini sanıyorsun... esas yazık olan bu...
İyi güzel bak basket oynamışsın bir çok örnek vermişsin 1 tane de ben ekliyeyim. Yine en çok eleştirdiğimiz noktadan başlayarak 30 m. luk oyuncular, Sadri'nin de bahsettiği gibi yeterince çalışmamamız. Hocaya destek verdiğim konu da en çok sabrımın sınırlarını zorlayan durumdu.

Kendisi gezmeye tozmaya ayırdığı zamanın bir kısmını neden oyuncuların, özellikle de gençlerin gelişimine ayırmıyor. Bunun için ekip kurmuyor ?

Mesela çevre kontrolü bu futbol olsun, dediğin basket olsun bir çok branşta ciddi fark yaratan bir örnektir, hatta kazaların bile önüne geçecek kadar. Hatta nerede hangi zamanda ne kadar su içeceğin (anlık hava koşulları) bunlar bile çok ciddi.

Yukarıda ilk başta taktik bilmiyor dediğimizden bahsetmiştin, şimdi burada Sadri'ye yazarken başka taktik bilmiyor dediğimizi söyledin. (Bu iki dediğin baya çelişkili olmuş ama demagoji yapan da biz oluyoruz.) Liverpool maçı v.s. için verdiğin diğer örnekler işte demek bir şeylere çalışıp vakit ayırınca yapabiliyor. Bizde diyoruz işini ciddiye alsın fazla gezmesin diye eleştiriyoruz. Sonra yine Sadri'nin bahsettiği şekilde tepinmeler. Neyse iyi forumlar.

25 milyon maasli santraforun caldigi 3 top ile, satraforsuz ve takimina almak isteyecegin maksimum 3 futbolcusu olan Juventus’u yendik diyemi bu kadar yaygara? Iyi teknik adam kendini oyun sistemiyle ve taktigiyle belli eder. 4 yildir, Icardi (ilk 2 yil) ve Osimhen’i denklemden cikardigin maclardaki basarilarinida bi listeleyin bizde gorelim. Okan Buruk bu gozlerin gordugu en kotu teknik adam, elinde var olan imkanlar goz onunde bulundurulunca. Iyi teknik adam rustunu, her futbolcunun hayvan gibi savastigi buyuk maclarda degil kucuk maclarda ispat eder. 4 yildir rezil oldugumuz takimlarin butcelerini toplasan bi Osimhen etmiyo.

yok icardi cikar, yok osimhen cikar, yok o nu cikar yok bunu. Öyle bombos bir argüman ki bu. Bu oyunculari bir arada tutup, onlara göre Plan hazirlayan Adam da okan hoca. Fatih gibi demodelerin yasattiklari son seneleri bir izle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt