Okan Buruk | Teknik Direktör | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Sadri Baykam @Doğukan Kanarya

Sırf bizim hoca değil, bundan sonra tüm hocalara karşı sertlik dozajını azaltıyorum. Şimdi nedenleri ile yazayım da sonradan ne oldu demeyin.

Biraz baskete çıktım akşam. Çoğu genç ağırlıklı bir grup vardı maç yapacaklardı. İçlerinden bir tanesi zaten belli ya bir yeirn genç takımında ya da yeni pro olmuş, baya bir kibir.

Başladık karşı karşıya bir birde katı sert savunma olunca biraz triplere girmeye başladı. Her halta faul deme. Ha zaten faul de oyunun içinde olan doğan bir olay olunca bırakıyoruz devam etsinler. Artistliğe kalktı bir de bende birazdan öyle gireceğim diye.

Bir pozisyonda kasıtlı sakatlamaya çalıştı sağlam düşürmeyi denedi hafif bir silkinme ile toparladım, beceremedi, yüzüne gözüne bulaştı. Dedim omuz omuza bir şey ok devam ediyoruz. Hala kibirli kibirli sırıtmaya devam ediyordu, sonrasında hırsından kendi kendine parmağını sakatladı. Baya ter içinde kondisyonun da ne durumda olduğu oradan belli. Bir pozisyonda bunlardan birinin ayağı çizgi dışında bizden biri diyor, yok diyorlar değil. Her pozisyonu kendilerine istedikleri için diyorum boş ver oynasındar bizden olsun.

2 saate yakın 3 farklı takımla maç. Ama 3. maçta bir yandan parmağını tutuyor. 4 dakika kenarda kalıp 1 dakika oynuyor (anca yeteneği ile) parmaklar gitti, nefesi bitti. Çift potada ileri gidip eline top bekliyor.

Ya aga düşünün hocasınız ve bunlardan bir sürüsü ile uğraşıyorsunuz, kolay mı ?

Edit : Bu herif bir de bizim takımlı en sonunda eşofman giydi peh.
Valla anlattıklarına bakılırsa çocuğun bir takımda oynadığını sanmıyorum. O çocuk bir takımda oynuyor ve sokakta kendini sakatlıyor, 4 maç üst üste yapıyorsa onun hocasının ilk idmanda takımdan şutlaması lazım çocuğu... minik takıma ilk seçildiğimde bana söylenen ilk şey dışarıda basket oynamayı azaltacaksın lafı idi. Dışarıda kendini sakatlayıp da idmana gelme sakın dediler... Bir gün idmana çıkmadan önce dışarıda oynayıp belimi hafif sakatladım. İdmana gittim koç belim ağrıyor biraz idmana çıkmasam olur mu diye sordum... belin niye ağrıyor dedi? İnşallah dışarıda maç yapmamışsındır da 31 dendir diyor... 😀 ben de he evet hocam bu aralar fazla mı kaçırıyorum acaba dedim 😀 düşünün yani durumu...

Valla anlattıklarına bakılırsa çocuğun bir takımda oynadığını sanmıyorum. O çocuk bir takımda oynuyor ve sokakta kendini sakatlıyor, 4 maç üst üste yapıyorsa onun hocasının ilk idmanda takımdan şutlaması lazım çocuğu... minik takıma ilk seçildiğimde bana söylenen ilk şey dışarıda basket oynamayı azaltacaksın lafı idi. Dışarıda kendini sakatlayıp da idmana gelme sakın dediler... Bir gün idmana çıkmadan önce dışarıda oynayıp belimi hafif sakatladım. İdmana gittim koç belim ağrıyor biraz idmana çıkmasam olur mu diye sordum... belin niye ağrıyor dedi? İnşallah dışarıda maç yapmamışsındır da 31 dendir diyor... 😀 ben de he evet hocam bu aralar fazla mı kaçırıyorum acaba dedim 😀 düşünün yani durumu...
Böylelerine sorsan öyle der ama baya bir kibir olunca sormadım bile. Baya atlet ve en sonda 4 dakika dışarı da durup 1 dakika oynaması da baya skoru değiştiriyordu. En son artık ona da nefesi yetmedi. Belki de bu hal ve tavırlar senin dediklerinde birleşince yakın geçmişte sutlanmis da olma ihtimali yüksek ve sokakta bi yüzden millete caka satarak kendini tatmin ediyor olabilir. Sırf eğlence amaçlı bir olayda toksiklik yapıyor. Sonuçta zaten böyle preminium seviye ile de hiç bir hoca uğraşamaz bir yerden sonra bu da bende empati oldu durum olarak.

Murat reyizin hikayeler

Üstat seni ciddiye alıp ciddi olarak muhabbet ediyoruz. Sen bizi t ye almaya kalkıyorsun. Hayır yani illa buraya çıkartıp koyalım mı? Ondan sonra da daha geçen yaz olduydu mağduruza yatıyorsunuz. Adam gibi muhabbet edemeyeceksiniz baştan söyleyin hiç etmeyelim.

Avrupa’da işi yok denilen hocanın 3 yıldaki seviye seviye maçları;

A+ takımlarla maçları
Man Utd(D) 3-2
Bayern(E) 1-3
Bayern(D) 1-2
Man Utd(E) 3-3
Tottenham(E) 3-2
Liverpool(E) 1-0
A. Madrid(E) 1-1
Man. City(D) 0-2
Juventus(E) 5-2

A takımlarla
Ajax(D) 1-2
Frankfurt (D) 1-5
Ajax (D) 3-0
Monaco (D) 0-1

B Takımlarla
Kopenhag (E) 2-2
Kopenhag (D) 0-1
Molde (D) 3-2
Molde (E) 1-0
Sparta Prag (E) 3-2
Sparta Prag (D) 1-4
Young Boys(D) 2-3
Young Boys(E) 0-1
Az Alkmaar(D) 1-4
Az Alkmaar(E) 2-2
Paok(E) 3-1
Az Alkmaar (D) 1-1
Malmö (D) 2-2
D.Kiev (E) 3-3
Bodo (E) 3-1
US Gilloise (E) 0-1

C Takımlarla
Olimpija (D) 3-0
Olimpija (E) 1-0
Zalgiris (D) 2-2
Zalgiris (E) 1-0
Rigas(D) 2-2
Elfborg(E) 4-3

Kendinden kat be kat yüksek bütçeli takımlarla 9 maç yapmış, 4 Galibiyet, 2 Beraberlik, 3 Mağlubiyeti var. Ki bence en az onun kadar önemli şey farklı mağlubiyeti yok City, 2 Bayern, Liverpool gibi takımlarla oynamışsın ve fark yememişsin. 9 maçta 18 gol atmışsın, 17 gol yemişsin. Gayet kafa kafaya hatta bir tık üstün performans sergilemişsin.

Kendinden çok çok zayıf takımlara karşı da 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik. 1-2 yol kazası, rehavet hariç bence problem yok.

Kendine denk takımlarla ise 1 galibiyet 3 mağlubiyet almışsın. Burada da tamamen deplasmanda oynaman sebebiyle bu şekilde bir durum çıkması anlaşılabilir. Frankfurt saçmalığı hariç kabul edilmeyecek bir durum yok bence. Bir tık daha iyi olmalıydı.

Gelelim kendinden düşük ama Avrupa’da belirli sistem oturtmuş takımlara 16 maç yapılmış 5 Galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyet. 16 maçta 27 gol atmış, 30 gol yemişsin. Kendinden zayıf, senin geçiş hücumu yapamadığın, sana geçiş hücumu yapan takımlar senin en berbat performans gösyerdiğin noktan.

Avrupa’da düzenli var olmak istiyorsak, 100 milyon altı bütçeli, sistem takımlarına farklı bir oyun geliştirmeliyiz. B takımları rahat yeniyor ve bu kafa kafaya istatistiği A takımlarına sağlıyor olmamız gerekir. O zaman işte gerçekten takım Avrupa’da seviye atlamış olur.

Hocanın bunun üzerinde uzun uzun düşünmesi lazım. Bu sezon karşılaşacağın diğer takımlar A ve A+ olacak ama seneye tekrar Avrupa sürecinde zorlanmamak için 3. Ve 4. Torba takımlarını genelde rahat geçmemiz lazım.

Avrupa'da kart rekoru gören takımın Türkiye'de kart görmemesi bile bizim oyunumuzu etkileyen faktör. İlk haftadaki penaltılar olmasa şu an sezon bitmişti ve kimse Kocaeli mağlubiyetini bile konuşmuyor olurdu. Şu an ise 1 puan bile kaybetmemesi lazım. Sebebi de pkklıların hayvan gibi kollanması.

Bunlara yapılan bu kayırma bizim Avrupa yolumuzu da engelliyor. Kocaeli maçı Juventus maçından daha önemli oluyor. @Sadri Baykam gibileri de böyle şeylerden nemalanıp hocaya sallıyor.

Hocanın B planı olarak Osi olmadan da maç kazandıracak bir hücum anlayışı ortaya çıkartması gerekiyor. Sadece Konya maçı için değil, herhangi bir maç için. Gol atmak/maç kazanmak için bütün takım sadece tek bir oyuncunun gayretine ya da yeteneğine bakamaz.

Sen niye konuşmanın sonuna kadar okuyamıyorsun? Dikkat dağınıklığı mı var?
Devamında 31 m31 yazıyodu o kısım mı

Üstat seni ciddiye alıp ciddi olarak muhabbet ediyoruz. Sen bizi t ye almaya kalkıyorsun. Hayır yani illa buraya çıkartıp koyalım mı? Ondan sonra da daha geçen yaz olduydu mağduruza yatıyorsunuz. Adam gibi muhabbet edemeyeceksiniz baştan söyleyin hiç etmeyelim.

Takılıyorum rengim
Sana da takılamayacaksak ohoo

Hocam millet 10 a 15 e istatistigi olan genc aliyor hani haberin olsun. oyuncu degil kepaze bernardo silva super ya vb kalıpların dışına çıkılması ümidi ile

Hocam millet 10 a 15 e istatistigi olan genc aliyor hani haberin olsun. oyuncu degil kepaze bernardo silva super ya vb kalıpların dışına çıkılması ümidi ile
Bence yanlış takımı tutuyorsun burada sana mutluluk yok göztepe tam sana göre. Hayalini yaşarsın orada

Hocanın baskı oyunu Avrupa'daki büyük takımlara karşı çok ters geliyor.. Bunun ekmeğini çok güzel yedik Allah var...

Ancak Yunus'u 70 dakika oyunda tutması ki bence 10 kişi oynadık...

Abdulkerim tarafında yenilen goller.. Ben hala CL seviyesinde çok yavaş olduğunu düşünüyorum..

Forvetleri besleyememe ki Osimhen yakında isyan bayrağını çekecek...

Topla oyundan çıkamama vs.. veya topu rakip yarı alana yıktığımızda hiçbir sistem oyununun olmaması büyük sıkıntı bizim için.. Buna çözüm aradığını ve bulacağını sanmıyorum.. Keşke bulsa o zaman çok fark yaratırız..

Hocanın baskı oyunu Avrupa'daki büyük takımlara karşı çok ters geliyor.. Bunun ekmeğini çok güzel yedik Allah var...

Ancak Yunus'u 70 dakika oyunda tutması ki bence 10 kişi oynadık...

Abdulkerim tarafında yenilen goller.. Ben hala CL seviyesinde çok yavaş olduğunu düşünüyorum..

Forvetleri besleyememe ki Osimhen yakında isyan bayrağını çekecek...

Topla oyundan çıkamama vs.. veya topu rakip yarı alana yıktığımızda hiçbir sistem oyununun olmaması büyük sıkıntı bizim için.. Buna çözüm aradığını ve bulacağını sanmıyorum.. Keşke bulsa o zaman çok fark yaratırız..
Osimhen neredeyse Okan Buruk'a baba demeye başlayacak usta. Ne isyan bayrağı çekmesi, o da biliyor oyundaki rolünü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt