Ben artik ciddi sekilde bazi oyuncularin keyif almadigini, oynanan oyunu sevmedigini,bazilarinin maasin rahatligi ile takildigini, hocanin da "tepedeyiz, lideriz,ipler elimizde" vb. bir modla degisim, farkli seyler dusunmedigi sonucuna geliyorum.
Bir kac mac once Sane ozelinde yazmistim bunu, adam istekli degil gibi-daha dogrusu motive olamiyor belli diye. Dun zaten hoca ile ilgili memnun olmadigi disari yansidi oyundsn cikarken.(Bireysel hatalar var, onlari unutmuyorum tabi)
Yonetim ile hoca cok benziyor birbirine bu acidan. Elde ne sorun olursa olsun "ya isler iyi gidiyor, kazaniyoruz ya da lideriz... Bozmayaljm" bu oynadigimiz futbol, ne bileyim yonetimin TFF ye karsi sus pus kalmasi, pozitif bir seyde 3 gunde primler kutlamalar vs.
Kutlamalarda genelde olan rahatlik ve lay lay lom modu bu sefer daha sampiyon olmadan cikti ortaya. Haftaya olacagiz yuksek ihtimal ama bunu alacaklar "4 sene ust hste sampiyonuz, gelirler tavan,keyifler yerinde, projeler var" kafasiyla ortecekler. Hoca da demeclerinde asiri zayif kaliyor -ozellikle puan kaybi ya da beklenmedik mac, kotu oyun- konusunca daha da siviyor.
Fener macindan onceki devam tamam anektli konuda da belirttim. Yonetim disiplinli bir yonetim degil, takim uzerinde etkileri yok - anca hemen prim- tum kontrol okan hocada ama o da rahat kafada kaldigi icin, yonetimle benzer davrandigi icin bir disiplinsizlik, bir gereksiz "hallederiz" -kelimeye de dokemiyorum- var. Yonetim prim veriyor, hocada izin basiyor yani.
Surekli basarili sezon gecirdiginde, citayi yavas olsada yukari tasidiginda hep ayni goturemezsin isi.
Simdi degisim yapamayiz. Cunku yonetim o degisimi yapacak guveni vermiyor, daha kotusu gelebilir, daha gec kalinabilir, yanlis kararlar verilebilir. Ama hoca icin de gecerli - bu sezon heo ders cikarma sozuyle geldi, birde simdi nerdeyse garanti ya sampiyonluk (kafada oyle) suclu taraftar oldu bir anda nerdeyse.
Mac onceleri Okan Buruk ve verdigi demecler ile 90-120dk sonrasinda mac sonu Okan Buruk demecleri tutarsiz. Mac oncesinde dedigini sahada izleyemiyoruz.
Oyundan ziyade takim icinde de sorunlar buyuk. Kaptani yok. Kendisini uyaracak bir yonetici/sportif as yoneticisi yok. Bu sezonla beraber geminin su aldigi belli, baska gemi de yok. Ya beraber degisim gosterecekler ya beraber batacaklar yonetim ve hoca.
Basariya ragmen taraftarin guveni sarsilmis halde - yama yapamiyorsun cunku 3 senedir biriken seyler bunlar, hep hali alti yapilan surec.
Bu sezon gercekten sansliydi-karisinda beceriksiz Saran ve deneyimsiz Tedesco ve kendileri kurmadigi takim transferler vardi. Bjk TS zaten stabil degil yarisamiyor. Aklima gelmiyor degil yani bu sezon basi fenerin birakan yonetim ve tedesco degisimi gecen seneki Koc-mourinho ile degisseydi bu sezon nasil gecerdi. Motive olup hirslanman icin illa laf yemen, burnunun sikilmasi mi lazim hoca?
Baskandir, hocadir.. sevmeyebilirim ama saygi gosteririm. Fakat kendilerine inancim minimumda ilerisi icin.