Okan Buruk | Teknik Direktör

Oynattığı oyun topçulara maç seçtiriyor net oğlu net. Az buçuk kondisyonu olanlar özel hocalarla çalışanların bile pilleri bitti bu sene. Sığırpress, okanball, sokanball vs bu sene miyadı doldu malesef. Takım pas yapamıyor yaw şaka gibi kreatif, efektif oyun yok sahada. Pat küt ileri şişir, dinamizm yok, tempo yok, ilk 11 yaş ortalaması 30 u devirecek. İşin acı tarafı 200 milyon euro harcadığın senede geleceğini gördüğün 4-5 tane 20 lik topçun yok takımda. Sıcak para ve hazır 28-35 yaş arası topçularla revizyon her zaman sancılı geçer. O işte zor geçecek belli oldu.

Diğer maçlara nazaran diyelim. Penaltı kaçtığı için maç bize döndü ve biz daha iyi oynadık sonra. Farkındayım o maçta da ucundan döndük.

Ts, Kocaeli, Göztepe, Samsun...

Rezalet ötesi oyun, futbol namına bir şey yok.
ilk yarıdaki alanya depini unutmayalım adamlar ezdi geçti tek kale oynadı dehşet istatistikler yaptılar, neler neler kaçırdılar, alanya taraftarı saç baş yoldu

@Arda Sadi @Hasan Bekir

ikiniz de aslında başarı olarak yorumlamışsınız sorumu

ben oyun olarak merak ediyorum

4 yıl çok uzun bir süre ve gerçekten de hala bu kadar bireysel performans bağımlısı olmak biraz düşündürücü

yani ben ilk 4 yıl üst üste ile bunu kıyaslıyorum ve gördüğüm şu ki çok daha rekabetçi bir ligde çok daha kısıtlı imkanlarla o takımın 4 sene sonunda oyunu bu takıma göre çok daha belirgin ve gelişmiş idi
Ben ilk 4 yılı çok iyi hatırlamıyorum. Lakin geçmişten hep iyi şeyleri hatırlarız. Bence şu an o ilk 4 yıl üst üste takımının kötü zamanlarını falan hatırlamadığın için sana öyle geliyor. O zamanda bir çok zaman bireysel yeteneklerle çözdüğümüze eminim en azından dinlediklerimde maçta bir şey olmuyorken Hagi çıkıp bir şey yapıyor ve maçı alıyorduk diyen anılar dinledim. O zamanki futbol her şeyi ile bu zamanki ile aynı değil onu da unutmamak lazım.
Bir de şu bireysel yetenek meselesi var. Bir yerde okudum PSG 14 maçta puan kaybetmiş ve 10'unde Dembele yok diye bir istatistik. Bu yüksek maaş ve paraları zaten o oyunculara fark yaratsın diye veriliyor. O oyuncular fark yaratmazsa asıl sorun. Bu sene lig özelinde oyuncu olarak sıkıntı yaşadık geçmiş senelerde öyle bir oyun sorunu yaşadığımızı düşünmüyorum ben lig özelinde. Bunda da asıl sorunun konsantrasyon ve ciddiyet olduğunu düşünüyorum lig özelindeki problem olarak. Avrupa özelinde ise takımın tavanı bu özellikle orta saha ve defans hattımız için. Orta sahada hep aynı tip uzun bacaklı, dripling özelliği olan, fizik olarak güçlü orta sahalara karşı ezilmemiz bunun net göstergesi bence.

Son düzenleme:
Mayıslar Bizimdir" sloganını Mayıslar Sizin Olsun" yapacak ve utanmayacak da.
Tarihte yok böyle bir şey. Bu takımın hâli nedir? Giren çıkanların hâli nedir? Herkes mutsuz, herkes rezil.

Kenarda bir ağırlığın olsa Sane gelir elini sıkardı, bu kadarsın.

TAKIM AYLARDIR HAYVAN GİBİ KAN KAYBEDİYOR BİR HAMLEN OLMADI. OLAMAZ DA. PİL BİTTİ.

Geriye gidis var asıl toplu oyunumuzda nasil olumlu yahu @Hasan Bekir her yıl bir oncekinden daha beter ne olumlu gelismesi anlamadim ilk yiliydi en iyi topla iyi paslasmalarin oldugu yil. Sonra biraz dustu mertens biraz topluyordu. 23-24

Gecen sene yine dahada dustu topla bir sey yapamiyorduk ama duran toplari cok iyi atiyorduk öyle açiliyordu maclar. Bu sene de de yine topla bir sey yapamiyoz akan oyunda basta dedigim gibi gelisme nerede anlamadim.

Bize her zaman dünyanın en iyi 5 golcüsü arasında olan adamlar gelmesi lazım durumu kurtarmak için

Geriye gidis var asıl toplu oyunumuzda nasil olumlu yahu @Hasan Bekir her yıl bir oncekinden daha beter ne olumlu gelismesi anlamadim ilk yiliydi en iyi topla iyi paslasmalarin oldugu yil. Sonra biraz dustu mertens biraz topluyordu. 23-24

Gecen sene yine dahada dustu topla bir sey yapamiyorduk ama duran toplari cok iyi atiyorduk öyle açiliyordu maclar. Bu sene de de yine topla bir sey yapamiyoz akan oyunda basta dedigim gibi gelisme nerede anlamadim.
Genel 3 senelik periyota katılmıyorum bu sene özelinde geliştiremedik denebilir. Lig özelinde ilk sene tamamen geçiş oynayan bir takımdık. 2. sene daha çok topla oynamaya ve üretmeye başladık, topa daha çok sahip olmaya başladık. 3. senede bu devam etti özellikle ligde son haftalar basit hataları hiç yapmayan sadece topu biraz yavaş dolaştırma sorunumuz vardı. Bu sene özelinde aslında bir çok defa hep aynı şekilde pozisyonlara girdiğimiz sekansalar var özellikle Sane'nin kaç tane asisti kötü bitiricilik yüzünden heba edildi geri dönüp bakmak lazım. Uğurcan'ın da gelmesi ile geriden çıkarken çok daha rahattık bu sene. Bu sene asıl sıkıntıyı final noktalarında, rakip ceza sahası çevresinde yaşadığımızı düşünüyorum. Topu daha hızlı çevirme konusunda gelişemedik maalesef bu biraz oyuncu yapısı ile ilgilide olabilir ama ters topları hoca planına entegre etse daha iyi olurduk özellikle kapalı savunma aşma içinde.

Hocama
Savunmaya Upamecano
Sağ beke Hakimi
Sol beke Nuno Mendes
Orta sahaya Vitinha - Pedri - Rice
Sağ kanada Yamal
Sol kanada Kvara alırsak Samsun, Konya, Kocaeli gibi deplasmanlarda puan kayıpları yaşamayız.

Derinlikli kadro da lazım tabi.

Yedeğe şöyle Olise, Raphinha falan.

Hocama
Savunmaya Upamecano
Sağ beke Hakimi
Sol beke Nuno Mendes
Orta sahaya Vitinha - Pedri - Rice
Sağ kanada Yamal
Sol kanada Kvara alırsak Samsun, Konya, Kocaeli gibi deplasmanlarda puan kayıpları yaşamayız.

Derinlikli kadro da lazım tabi.

Yedeğe şöyle Olise, Raphinha falan.
orta sahaya gerek yok nasıl olsa kullanmıyor
o parayla ocakta göndereceğimiz beklerin yerine yenilerini alırız

Sampiyon ol git iste daha neyin pesindesin, Fatih Terimin rekoruna ortak olmus olacaksin daha fazlasini zorlama, besinci sampyionluk bu kafa ve bittik halinle zaten olamazsin.

Sanki besinci sezonda bu takim daha mi farkli oyniyacak? Ilk onbire eksik olan bölgleri kapatacak sekilde pahali oyuncular gelse bile futbol yine aynisi kalacak.

Yeni sezon büyük ihtimal Fenere kim baskan olursa olsun ciddi anlamada para harciyarak gelecek, bunlarla rekabete girecek sahada futbolla ligin tozunu atacak yeni bir hoca sart bize, senin su futbol ile yeni sezon sampiyonluk imkansiz.

Eve gelirken Gs bayrağı satın almıştım şampiyon olunca balkona asayım diye

images

Genelde 1 adet temel problem vardır, o problemi çözmedikçe ondan kaynaklı oluşan yan problemcikleri çözmeye çalışarak geçirirsin tüm vaktini.

Sene başında yapılan yanlış kadro mühendisliği, tüm sorunların temeli bu.

Gerisi faso fiso. Sen bu sıkıntıyı seneye çözmezsen daha da kötüye gider her şey.

Ben artik ciddi sekilde bazi oyuncularin keyif almadigini, oynanan oyunu sevmedigini,bazilarinin maasin rahatligi ile takildigini, hocanin da "tepedeyiz, lideriz,ipler elimizde" vb. bir modla degisim, farkli seyler dusunmedigi sonucuna geliyorum.

Bir kac mac once Sane ozelinde yazmistim bunu, adam istekli degil gibi-daha dogrusu motive olamiyor belli diye. Dun zaten hoca ile ilgili memnun olmadigi disari yansidi oyundsn cikarken.(Bireysel hatalar var, onlari unutmuyorum tabi)

Yonetim ile hoca cok benziyor birbirine bu acidan. Elde ne sorun olursa olsun "ya isler iyi gidiyor, kazaniyoruz ya da lideriz... Bozmayaljm" bu oynadigimiz futbol, ne bileyim yonetimin TFF ye karsi sus pus kalmasi, pozitif bir seyde 3 gunde primler kutlamalar vs.

Kutlamalarda genelde olan rahatlik ve lay lay lom modu bu sefer daha sampiyon olmadan cikti ortaya. Haftaya olacagiz yuksek ihtimal ama bunu alacaklar "4 sene ust hste sampiyonuz, gelirler tavan,keyifler yerinde, projeler var" kafasiyla ortecekler. Hoca da demeclerinde asiri zayif kaliyor -ozellikle puan kaybi ya da beklenmedik mac, kotu oyun- konusunca daha da siviyor.

Fener macindan onceki devam tamam anektli konuda da belirttim. Yonetim disiplinli bir yonetim degil, takim uzerinde etkileri yok - anca hemen prim- tum kontrol okan hocada ama o da rahat kafada kaldigi icin, yonetimle benzer davrandigi icin bir disiplinsizlik, bir gereksiz "hallederiz" -kelimeye de dokemiyorum- var. Yonetim prim veriyor, hocada izin basiyor yani.

Surekli basarili sezon gecirdiginde, citayi yavas olsada yukari tasidiginda hep ayni goturemezsin isi.

Simdi degisim yapamayiz. Cunku yonetim o degisimi yapacak guveni vermiyor, daha kotusu gelebilir, daha gec kalinabilir, yanlis kararlar verilebilir. Ama hoca icin de gecerli - bu sezon heo ders cikarma sozuyle geldi, birde simdi nerdeyse garanti ya sampiyonluk (kafada oyle) suclu taraftar oldu bir anda nerdeyse.

Mac onceleri Okan Buruk ve verdigi demecler ile 90-120dk sonrasinda mac sonu Okan Buruk demecleri tutarsiz. Mac oncesinde dedigini sahada izleyemiyoruz.

Oyundan ziyade takim icinde de sorunlar buyuk. Kaptani yok. Kendisini uyaracak bir yonetici/sportif as yoneticisi yok. Bu sezonla beraber geminin su aldigi belli, baska gemi de yok. Ya beraber degisim gosterecekler ya beraber batacaklar yonetim ve hoca.

Basariya ragmen taraftarin guveni sarsilmis halde - yama yapamiyorsun cunku 3 senedir biriken seyler bunlar, hep hali alti yapilan surec.

Bu sezon gercekten sansliydi-karisinda beceriksiz Saran ve deneyimsiz Tedesco ve kendileri kurmadigi takim transferler vardi. Bjk TS zaten stabil degil yarisamiyor. Aklima gelmiyor degil yani bu sezon basi fenerin birakan yonetim ve tedesco degisimi gecen seneki Koc-mourinho ile degisseydi bu sezon nasil gecerdi. Motive olup hirslanman icin illa laf yemen, burnunun sikilmasi mi lazim hoca?

Baskandir, hocadir.. sevmeyebilirim ama saygi gosteririm. Fakat kendilerine inancim minimumda ilerisi icin.

Misyonunu tamamladı. Ötesinde katacağı hicbirsey yok. Oyun planı işlerse ve futbolcular o maça motiveyse ne ala, değilse taraftar gibi maçı izliyor. Futbolculara hicbir dokunuşu yok Sallai'yi bek yapması haricinde. Takımla bağı kopuk bu çok belli Muslera-Mertens sonrası soyunma odası bitik durumda

İnlesin tüm ülke zaferinle Şanlı GALATASARAY..

4 sene şampiyonluktan sonra benim için önemli olan şey yaz transfer döneminden itibaren Galatasaray'da hem tabii ki bugüne, hem de önümüzdeki 3-4 seneye hizmet edecek bir kadro kurulması.

Şahsen önümüzdeki yıldan itibaren hayalimde Galatasaray hem savunma hem orta sahada oldukça kompakt duran, 22-27 yaş aralığında çakı gibi sürekli hareketli, sürekli ikili mücadeleye giren, rakibi yaptığı pressle ölümüne bunaltan, dk 70'te üç oyunu değişikliği yapıldığında girenin çıkanı aratmadığı, belki ismen bilmediğimiz ama Barış gibi Boey gibi burada değer kazanacak oyunculardan oluşan bir kadro.

Makine gibi tıkır tıkır bam güm oynayan, rakip üstüne gelince 2. bölgeden itibaren rakibi ısıran bir Galatasaray.

Hoca bunu yapabilir mi? Şüpheliyim maalesef. Mesele doğru transfer politikası ve işin kötüsü ET gibi bir akıl da yok şuan kulüpte.

Hayir hani bir de taraftarla kendi iliskisini duzeltmiyorda. Yazilanlara bakmiyorum, sosyal medyayi umursamiyorum -hem arti hem eksi bu- e sampiyon ilan ettiler daha bitmedi demistim...

Bunlar seneye katlanarak cikacak karsina, tipki bu sezon gibi. O zaman ne yapacak?sampiyon olacagiz burda hala suphe yok(belki yuzde 0.1 oda tff yuzunden) ama artik ezber tepki haline gelerek karsina cikan bir OkanBurukIstifa modu var... Seneye de olacak, ee? Nasil olacak bu isler?

Erden Timur hallediyordu bunlari - hatip sonra kavukcu hic bir ise yaramadilar bu noktada iste.

Yonetimle hoca, al birini vur otekine gibi bir halde benim icin

Geri
Üst Alt