Okan Buruk | Teknik Direktör

Maç öncesi planı tuttu tuttu, tutmadı helva unu gibi dağılıyor. Bu kırılganlık ve mantaliteyle Avrupa'da nice rezillikler yaşadık. Geçen sene Juventus yorulmasa ve ilk maçtaki kredimiz olmasa 10 kişilik takıma eleniyordu, Liverpool'a karşı neredeyse Beşiktaş'ın rekorunu kıracaktı. Önceki sezonlarda futbolcusu kalmamış Dinamo Kiev'le 3-0 öndeyken berabere kalmalar, Young Boys'a elenmeler, İsveç'in köy takımına 2-0 öndeyken berabere kalmalar. Daha nice maçlar. 1 golle dağılıp gidiyor.
Hepsini sineye çektik.
İlk golü yediği zaman insanı sıkıntı basıyor acaba çıkartabilirmiyiz diye rakip farketmeksizin. Hele deplasmanlarda 5 ci lig takımına karşı bile çekinerek izliyorsun acaba olurmu diye. Ve bu maalesef kronikleşti.

Geçen sene ligin sonunu zar zor getirmişti, Fenerin mallığı olmasa ligi de verecekti.
İnsanlar bas bas bağırdı yapılacakları. Başkan denen vatandaş pısırık pısırık gezdi 3 ay boyunca gadromuz yederli modunda.

Geçen senelerde omurga daha gençti, kendi enerjisini yenileyebiliyordu. Ama bu sezon daha da yaşlandı öz kadro, istese bile artık ayaklar gitmemeye başladı. Yedek diye, genç diye alınanlarda 2-3 senedir gelişme diye bişey görülmedi. Şu 3-4 senede genç olarak, potansiyelli diye nice paralar harcanarak alınan kaç futbolcu as kadroya girebildi?
Her sene taşıma suyuyla takviyeler yapıldı. Genç diye gelenler savrulup gitti sessiz sedasız, bonservissiz.

Bir araştırmak lazım genç diye, potansiyelli diye alınan gençlere ne kadar para harcanmış? Gelişmeyecekse, geliştirilemeyecekse niye bu kadar para harcıyoruz? Hep hazır alalım.

Biraz hocayım diyen bugün maçın devre arasında takımı komple değiştirirdi. Ama maşallah bizimki 70 ci dakikaya kadar bekledi belki bir mucize olur da şimşekler çakar diye.
Olmuyor, değişmiyor.

Çoğunlukla rus ruleti oynuyoruz zaten gününde bir takım değerlendirirse fark oluyor.

Sen deplasmandasın Salah iki tane 70 metre top sürerek gol atıyor önü boş, arkada yetişecek adam yok.

Kaç yıldır yazıyorum deplasmanlarda nispeten iyi kadrosu olan takımlardan kontra yememelisin, bu sene de Sporting ve Trabzon’dan yiyerek başladık sezona, iki maç da hezimet.

Aynı hataları tekrar tekrar yapmaya devam ediyoruz, değişen düzelen birşey yok.
Bu düzen malesef degismiyecek, bazen haddini bilerek oynaman gerek, her takimi yenemezsin. Dünyanin en iyi takimlari bile bazen rakibine göre futbol oynamali.

Macin basi daha gol yok ama sen defansini neredeyse ta rakibin ceza sahasina yerlestirirsen elbet eli yüzü düzgün bir takim seni cezalandirir. Sonra da beraberligi yakalamak icin kontrolsüz hücüm.edersen ikinci de gelir ücüncü de.

Oyun felsefen sirf suursuz hücum ise maci cevirmen cok zor olacaktir. Okan Burukun yedek plani olmadi icin sonuc ne olursa olsun ayni devam ediyor. Öne gectigimiz maclarda bile her zaman ecel teri döküyoruz arkada inanilmaz bosluklar vererek cünkü bizim takim iyi defans yapmak nedir bilmiyor.

Bu saat den sonra bu imkani yok degismez.

G.osmanpaşa şanzelize
1.webp

2.webp

İlk dönemi gerek medyaya yaptığı açıklamalar gerek aldığı riskleri seviyordum mesela 22/23 direkt Kerem'i kesip Barış'ı kanada atmış o beşiktaş maçını Barış sayesinde kazanmıştık ya da sonraki Ankaragücü maçında da Barış'ı oynatmış skor katkısı almıştık. Kadıköy'de herkes Torreira - Icardi beklerken bi anda Berkan - Barış çıkmış inanılmaz geçişle kazanmıştık ya da Kadıköy'de 1-3 kazandığımızda Yunus merkezde oynamış inanılmaz bir oyunla ezerek oradan çıkmıştık. Bu hikayeleri uzatırım gidip Kaan'ı Bayern maçında 6 yapması müthiş bir oyun sergilemesi ama günümüze döndüğümüzde artık çok basit düşünen sanki hiç çalışmayan planı olmayan bir hocaya dönüştü.

Ben hocanın cesur olduğu dönemleri özledim korkak, ezbere dayalı, bildiğini okuyan değil hata yaptığında çıkıp bunu basın toplantısında dile getirip formayı kim hak ederse ona veren mesela Sara sezon başından beri iyi diyebileceğimiz tek maç var ama ne hikmetse formayı alıyor Batrakov'da tam tersi formayı almıyor. Hocada bazı özelliklerini kaybetti açıkçası bendeki seviyesini kendi düşürmeye devam ediyor.

İstifa etsin demem önce Dursun Özbek istifa etmeli ardından yeni gelecek başkan için kendisi istfa edebilir. Ama bu takım bu haliyle pek toparlanacak seviyede görünmüyor galibiyet alıyoruz fakat takım güven vermiyor.

Batrakov, Bitsuabi, Nhaga, Lesley bunlardan yeni bir takım çıkaramazsa o açlığı sağlayamazsa muhtemelen sene sonu şampiyonluk gider.

Çoğunlukla rus ruleti oynuyoruz zaten gününde bir takım değerlendirirse fark oluyor.

Sen deplasmandasın Salah iki tane 70 metre top sürerek gol atıyor önü boş, arkada yetişecek adam yok.

Kaç yıldır yazıyorum deplasmanlarda nispeten iyi kadrosu olan takımlardan kontra yememelisin, bu sene de Sporting ve Trabzon’dan yiyerek başladık sezona, iki maç da hezimet.

Aynı hataları tekrar tekrar yapmaya devam ediyoruz, değişen düzelen birşey yok.
Oyun sistemin aynı, sahada yaptığın hatalar aynı, transferde yaptığın hatalar, saha içinde taptığın hataları görmediğinin kanıtı.. Dört yıldır durum bu. Ve tr şampiyonluğu osimhen icardi gibi elit santrforlarla yeterli sayıyoruz.. bu da taraftarın hatası

İlk dönemi gerek medyaya yaptığı açıklamalar gerek aldığı riskleri seviyordum mesela 22/23 direkt Kerem'i kesip Barış'ı kanada atmış o beşiktaş maçını Barış sayesinde kazanmıştık ya da sonraki Ankaragücü maçında da Barış'ı oynatmış skor katkısı almıştık. Kadıköy'de herkes Torreira - Icardi beklerken bi anda Berkan - Barış çıkmış inanılmaz geçişle kazanmıştık ya da Kadıköy'de 1-3 kazandığımızda Yunus merkezde oynamış inanılmaz bir oyunla ezerek oradan çıkmıştık. Bu hikayeleri uzatırım gidip Kaan'ı Bayern maçında 6 yapması müthiş bir oyun sergilemesi ama günümüze döndüğümüzde artık çok basit düşünen sanki hiç çalışmayan planı olmayan bir hocaya dönüştü.

Ben hocanın cesur olduğu dönemleri özledim korkak, ezbere dayalı, bildiğini okuyan değil hata yaptığında çıkıp bunu basın toplantısında dile getirip formayı kim hak ederse ona veren mesela Sara sezon başından beri iyi diyebileceğimiz tek maç var ama ne hikmetse formayı alıyor Batrakov'da tam tersi formayı almıyor. Hocada bazı özelliklerini kaybetti açıkçası bendeki seviyesini kendi düşürmeye devam ediyor.

İstifa etsin demem önce Dursun Özbek istifa etmeli ardından yeni gelecek başkan için kendisi istfa edebilir.
O zaman dan beri de 4 yıldır ne zaman ileride santrfor sıkıntısı olsa önde Barış. 4 sene öncesinde kalıp oradan 1 arpa boyu yol alamamak.

O maç öncesi 0-7 'lik Başakşehir maçı @Batıkan Kanarya 'nın müthiş tahmini. Sonraında FB deplasamnında o gün çıkan kadroya baktım maç öncesi. Başakşehir maçının benzeri olur diye düşündüm. Tabi 0-7 değilde 0-3 falan olur diye.

Hoca o zaman bu güveni bu enerjiyi veriyordu. Şimdi ise tam tersi.

Siz neden kendinize bu kadar Okan gitse daha kötüsü gelir düsünceye inandiriyorsunuz? Dursun kendini riske atarmi? Elbet belki suan bosta olup veya suanki takimi ile sikinti yasiyan tecrübeli hocalar vardir. Onu getirmeye calisacaktir. Yani gidip de Sergeni getirecek kadar akilsiz olacak degildir.

O zaman dan beri de 4 yıldır ne zaman ileride santrfor sıkıntısı olsa önde Barış. 4 sene öncesinde kalıp oradan 1 arpa boyu yol alamamak.

O maç öncesi 0-7 'lik Başakşehir maçı @Batıkan Kanarya 'nın müthiş tahmini. Sonraında FB deplasamnında o gün çıkan kadroya baktım maç öncesi. Başakşehir maçının benzeri olur diye düşündüm. Tabi 0-7 değilde 0-3 falan olur diye.

Hoca o zaman bu güveni bu enerjiyi veriyordu. Şimdi ise tam tersi.
Hocada da bi heves daha fazla çalışma ihtiyacı vardı muhtemelen şu an kendini ispat ettiği için eskisi kadar kafa yormuyor yoksa bugünkü maç özelinde çok basit 4-3-3'de oynayabilirsin 4-2-3-1'de doğru sistemde doğru şekilde rakibi yine yenersin.

Mesela fener taçtan gol attık diye ya da Lizbon'a attık diye topyekün 2 stoperi çıkarıp 2 maçtır korner ve taçtan sonra karşı karşıya çok net 2 pozisyon verdik 1'i gol oldu kocaeli maçındaysa direkten döndü.

Eskisi kadar sistemselde düşünmüyor geçen sene inanılmaz kötü maçlarımız var kocaeli, alanya, samsun, trabzon, göztepe saymakla bitmez hiçbirinde de ders çıkarmadı aynı değişiklileri yaptı 4/4 yapmış hoca özgüveniyle değil korkak bir hoca profilinde değişiklik yapıyor.

Valla şu an inanılmaz negatif enerji veriyor Abdülkerim, Sara, Barış bu 3'lünün mümkün değil yedekten bile girmemesi lazım ama iş ahlakı o kadar azalmış ki oyuncuyu sürekli oynatarak kazanabileceğini düşünüyor aslında tam tersi kenara çekse doğru sistemle doğru taktikle diğer oyuncularlada maçı kazanabilirdi.

Geri
Üst Alt