Okan Buruk | Teknik Direktör

yapacak bir şey yok ilk maçı kazanmamız yeterliydi keşke şu sakatlık işleri de olmasaydı.Buraya kadar beklentinin üzerine çıktık zaten sadece eleştirim şu deplasman işlerine olur ama onu da düzeltir diye umuyorum.Biz taylan,cicaldau falan bile depte farklı bir oyun oynayıp baya sonuç alıyorduk her ne kadar iyi bir Barça olmasa da o depte de baya iyi oynamıştık , hocanın bunları baz alıp depe farklı bir kontra oyunu oynatması lazım.Tabii depte liverpool,city yenmemizi beklemiyorum ama frankfurt,monaco gibi takımlara karşı kafa kafaya oynayalım en azından depte.Manu mesela Juve'den kötü takım değildi yendiğimizde ,bizim kadro da bu kadar iyi değildi ve depte çok iyi oynamıştık umarım hoca bunları da baz alarak seneye farklı bir dep performansı da verir

Biz faul yaptık mı onu bilmiyorum. Bizim orta saha yumuşak yav. Deplasmanda bu çok açığa çıkıyor. Herifler sertlik gösterdi sindik resmen
herifler sertlik göstermedi yaka paça tekme tokat giriştiler. skor farklı olur muydu bilmiyorum ama hakem ilk olduğunda kartını gösterseydi onlar sinecekti.

Maçta yine hataları rezil değişiklikleri oldu

Ama herşeye rağmen şu sakatlıklar olmasa bugün mutlu uyanacaktım. En büyük can sıkan o oldu

Dün yediğimiz ilk gol takımın maça ne kadar konsantre olduğunu gösteriyor bu arada. Szoboslai kabak gibi bomboş bekliyor ceza alanı üstünde oraya pas atacağı o kadar barizdi ki. Tekrar çeyrek final şansının 5-10 sene daha geleceğini düşünmüyorum elimize ağır sınıfta kaldık dün.

Utanmadın mı? Maçın içinde topa sahip olduğumuz 1dk hatırlamıyorum. Galatasaray tarihinin en utanç verici maçını yaşattın. Git Arne Slottan futbol dersi al…

İstifa…

bayern, manchester deplasmanlarında bir oyun ortaya koymuştuk, frankfurt maçı yanlış taktikte olsa bir taktikle çıkmıştık. juve, l.pool deplasmanlarında niye hiç karşılık veremedik tam çözemedim. bana göre topu ileride tutacak osimhen dışında adamımız yok. o da havadan gelen toplara çoğu zaman çıkmıyor. iyi bir 10 numara olmadan deplasman maçları hep böyle silik oyunla geçecek gibi.

bayern, manchester deplasmanlarında bir oyun ortaya koymuştuk, frankfurt maçı yanlış taktikte olsa bir taktikle çıkmıştık. juve, l.pool deplasmanlarında niye hiç karşılık veremedik tam çözemedim. bana göre topu ileride tutacak osimhen dışında adamımız yok. o da havadan gelen toplara çoğu zaman çıkmıyor. iyi bir 10 numara olmadan deplasman maçları hep böyle silik oyunla geçecek gibi.

Sebebini söyleyeyim, Zaha Ziyech Mertens ve Prime Icardi, hepsi topu ayağında tutabilen oyunculardı.

Başka yönlerden defo veriyorduk ama topu ayağımızda tutabildiğimiz için daha rahattık.

Mesela fiziksel olarak iyi vaziyetteydi Kaan. Kaan oyun zekası ve top tekniği çok iyi bir oyuncu. Çok işe yarıyordu orta sahada oynarken

Dün yediğimiz ilk gol takımın maça ne kadar konsantre olduğunu gösteriyor bu arada. Szoboslai kabak gibi bomboş bekliyor ceza alanı üstünde oraya pas atacağı o kadar barizdi ki. Tekrar çeyrek final şansının 5-10 sene daha geleceğini düşünmüyorum elimize ağır sınıfta kaldık dün.

Hadi oyuncu dalgın görmüyor. Hoca da uyarmadı

Yanına taktik bilen hocalari almazsa devam etmesin arkadaş. Ve şu orta sahaya zımba gibi herifler gelsin. Bencede 1 sene daha etsin bende fikrimi değiştirdim. Seneye gelişim sağlanmazsa artık yollar ayrılsin

Set oyunu oynayalım 3 pas yapabilelim. Onun için iyi taktik bilen yardımcı hocalar gelsin. O gozluklu irfanla bir halt olmaz
yalnız taktiği hoca verir, hoca taktik vermeyecekse o zaman hocanın görevi ne? yıldızları idare etmek mi? hocaların taktikleri vardır zaten, hocaların oyun sistemi,tarzı vardır. o oyunları sistemleri eğer bilmiyorsa hoca çalışıp öğrenecek

yalnız taktiği hoca verir, hoca taktik vermeyecekse o zaman hocanın görevi ne? yıldızları idare etmek mi? hocaların taktikleri vardır zaten, hocaların oyun sistemi,tarzı vardır. o oyunları sistemleri eğer bilmiyorsa hoca çalışıp öğrenecek

Mesela sadece taktik değil o taktiğin uygulanması aynı zamanda. Antrenörler de bu nedenle çok önemlidir.

Yönetmen sana açıyı söyler, ne istediğini söyler, gerisi görüntü yönetmeni ışık şefi ve kameramanların işidir

Şimdi en azından son 16 için bu sene özelinde başarılı diyebiliriz hoca için .

Ancak deplasman maçlarında ,Sparta Prag 4 yedik elendik, Az 4 yedik elendik , Juve 10 kişiden 3 yedik az daha eleniyorduk 3 gol avantaja rağmen. Liverpool 'dan 4 yedik elendik.

Şimdi hoca şapkasını önüne koyacak kusura bakmasın. Ön alan presinden başka oyunun yoksa en azından yardımcı hocalar konusunda kendini geliştireceksin. Durum çok bariz ortada yani eğer Okan Hoca göremiyorsa yönetim mutlaka reaksiyon almalı. Set savunması + hücumu, kontra atak ve kontrol futbolu . Bu hususlarda hocayı geliştirecek fikir verecek en az iki ismin teknik kadroya dahil edilmesi gerekiyor.
hocanın eğer bilmiyorsa kendisinin bunları öğrenmesi takıma çalıştırması gerek, taktiği de oyun planını da yardımcı yapacaksa o zaman hocanın görevi ne? geriye yıldızları idare etmek kalıyor, adı üstünde teknik direktör, onun görevi oyun planı çizmek,sistem taktik kurmak

Geri
Üst Alt