Okan Buruk | Teknik Direktör

Ekli dosyayı görüntüle 318772

avrupada deplasman karnemiz okan hoca geldiğinden beri,dandik takımlardan bile bol bol gol yemişiz, maç başı 1.37 gol atıp 2.21 gol yemişiz, kazandığımız molde maçında Molde'nin bi dünya kaçan pozisyonu var, bu deplasman sorununu çözmesi lazım hocanın
şu listede skordan bağımsız iyi oynadığımız maçlar bayern ve bu sezon ajax, kısmen de manu

onun dışında hepsinde düz kötü oynamayı geçtim aşırı kötüydük

Sezonun bitmesiyle birlikte kendisine İtalya ligi'ndeki yeni kariyerinde başarılar dilemeyi bekliyorum

Ekli dosyayı görüntüle 318772

avrupada deplasman karnemiz okan hoca geldiğinden beri,dandik takımlardan bile bol bol gol yemişiz, maç başı 1.37 gol atıp 2.21 gol yemişiz, kazandığımız molde maçında Molde'nin bi dünya kaçan pozisyonu var, bu deplasman sorununu çözmesi lazım hocanın

Güzel yazmışsınız ve hep dört ayak üstüne düşmeyeceğiz. Molde aslında Young Boys olacaktı adamların vurdukları girmedi. O maçlardan ders çıkarmayınca bir sonraki sene Young Boys felaketini yaşadık. Halbuki felaket geliyorum demişti.

İki deplasman maçında 10 xG pozisyon veren takım bu sene olmadı ama seneye bir maçta rahat 7 gol yer. Ders çıkarılmazsa eğer.

Maçı birdaha izledimde bizi ve Okan buruku Allah korumuş. Bir takım nekadar kötü olabilirse okadar kötü oynamisiz. Bu maçı hemen aklımdan atmak istiyorum. Ara çok iyi gelir umarim.

Seneye iyi yapılanma yapmamız lazım. Sert oyuncular lazım özellikle orta sahada.

Bu fark yeme olayını genel olarak aşırı abartıyoruz bence. Atalanta 6 yedi, Newcastle 7 yedi, bir sürü 5 yiyen var. Biz bile Juve'ye 5 attık, hakem doğru süre uzatsa 6 olacaktı. Eskisi gibi değil artık, eskiden bir Bayern bir Real yakaladıkça atardı. Şimdi herkes aynı mentalitede. Etrafımızda bu kulvara katılmanın ucundan bile geçemeyen rakip takım taraftarları dalga geçecek diye kasmanın anlamı yok. Tabii ki bu hale düşmeyen bir oyun oynayalım ama denk gelir fark yersek de abartmayalım. Şu an için önemli olan hep bu seviyelerde bu takımlarla maçlara çıkabilmek.

Gelecek sene ders alip almadığını görürüz. Transfer sezonunda 0 orta sahayla devam edersek zaten hayal etmenin de anlami yok. Mevkisi dışında oyuncu kullanmayı da azaltmak gerekiyor ayrica.

Bu fark yeme olayını genel olarak aşırı abartıyoruz bence. Atalanta 6 yedi, Newcastle 7 yedi, bir sürü 5 yiyen var. Biz bile Juve'ye 5 attık, hakem doğru süre uzatsa 6 olacaktı. Eskisi gibi değil artık, eskiden bir Bayern bir Real yakaladıkça atardı. Şimdi herkes aynı mentalitede. Etrafımızda bu kulvara katılmanın ucundan bile geçemeyen rakip takım taraftarları dalga geçecek diye kasmanın anlamı yok. Tabii ki bu hale düşmeyen bir oyun oynayalım ama denk gelir fark yersek de abartmayalım. Şu an için önemli olan hep bu seviyelerde bu takımlarla maçlara çıkabilmek.
%100 Anıl abi

Sorun 4-5 yemek degilki aciz bir halde kalmak. Birak pozisyonu orta sahayi gecemedik. 50 tane pozisyon verdik. 10 tane yerdik Uğurcan gününde olmasa. Yoksa Liverpool seni yener 5 te atabilir

Ne güzel anlatıyo bazıları. Yok Liverpool cok güçlüymüş. Yok bukadarıda başarıymış. Hocalık durum yok oyuncular suçluymuş. Nesini savunuyonuz bunun daha ya. Müstehak size böyle kaliteli oyuncuları bukadar leş oynarken izlemek. Ön alan presiymiş. Bilmem neymiş. Övün anasını satim. Övün yetersiz insanları. Müstehak...
Soruyorum mesela neden sadece evimizde iyiyiz. Acaba taraftar rakibi baskı altına alıyo. Hocanın motive edemediği oyuncuları taraftar gazlıyo. Bu şekilde olmasın?
Bırak Liverpool u ya. Hadi diyelim liverpool cok güçlü vs (ki bence parasının yarısı anca eder kadroları) Konya deplasmanında bile oynayamıyo bu takım. Yaw Konyayıda geçtim. Rigas la Rigas... Oyuncuları berber kasap filan.
Daha bir sürü takım var. Saymak istemiyorum kısır döngü.
Bu takım neden bukadar cok izin yapıyo kimse bilmiyo. E ben oyuncu olsam Okana tapardım. Hangi hoca bukadar izin verecek.
Oyun planımız?? Abicim iki şey var gol yapabildiğimiz. Hucumcularının canı çıkıyo pres yapmaktan topa vuramıyolar. Rakip hata yaptımı orda kaptığımız top gol oluyo. Yada zar zor bir oyuncu insiyatif alıyo bi şekilde becerisi ile asist gol yapıyo. Başka hiçbir çeşit golümüz yok. Kanat ortası demeyin o zaten bizim kanserimiz. Dünyanın en saçma işi.
Saha yerleşimi leş. Defanstan top çıkarma doğaçlama ve leş. Set oyunı leş yok zaten. Kontra yok. Yaw bu takım bu kadar kısır atak çeşitliliği ile iyi idare ediyo. Şu bizim oyuncuların elinden öpmek lazım Okana rağmen sağlam iş başarıyorlar.
3 sayfa okanın hatalarını eksiklerini hoca olmadığını kanıtlayacak şeyler yazarım da kimse okumaz. Gelir burda biatçıları yauww adam 16 ya bıraktı takımı daha istiyorsun derler. İşte bu zihniyet geçmişte olsa şuan bir uefa kupası birde süper kupamız olmazdı.
Son Liverpool macına gelincede kimse tur beklemedi zaten. Ama çık adam gibi oyna. Sallai yi orya koyup neden başlarsın ki... 45 dakika sakat Oshimeni oynatıp kahraman olmaya çalışma. Rezil etti lan bizi bu okan. Hemde kaç defa rezil etti. Bıktım ben.. Toreira neden çıktı. Bjk maçında aynısını yaptın 5 yedin. Asla acı tecrübelerinden ders almıyorsun. Zaten ondan öte bu takımı nasıl çalıştırman gerektiğinde bilmiyorsun. Çünkü yeterliliğin daha alt seviye Daha fazla uzatmicam. Bir an önce sezon sonu gelsin ve gitmesi dileği ile... Karakteri kişiliği beni ilgilendirmez. Juve maçından sonra aynı şeyi liverpool deplasmanında deneyen. Birde sürpriz diye bir tarafımızda patlayan saçmalıklar yapan adamı kendi şahsım adına Sevdiğim gönül verdiğim takımın başında istemiyorum...

Son düzenleme:
Ne güzel anlatıyo bazıları. Yok Liverpool cok güçlüymüş. Yok bukadarıda başarıymış. Hocalık durum yok oyuncular suçluymuş. Nesini savunuyonuz bunun daha ya. Müstehak size böyle kaliteli oyuncuları bukadar leş oynarken izlemek. Ön alan presiymiş. Bilmem neymiş. Övün anasını satim. Övün yetersiz insanları. Müstehak...
Soruyorum mesela neden sadece evimizde iyiyiz. Acaba taraftar rakibi baskı altına alıyo. Hocanın motive edemediği oyuncuları taraftar gazlıyo. Bu şekilde olmasın?
Bırak Liverpool u ya. Hadi diyelim liverpool cok güçlü vs (ki bence parasının yarısı anca eder kadroları) Konya deplasmanında bile oynayamıyo bu takım. Yaw Konyayıda geçtim. Rigas la Rigas... Oyuncuları berber kasap filan.
Bu takım neden bukadar cok izin yapıyo kimse bilmiyo. E ben oyuncu olsam Okana tapardım. Hangi hoca bukadar izin verecek.
Oyun planımız?? Abicim iki şey var gol yapabildiğimiz. Hucumcularının canı çıkıyo pres yapmaktan topa vuramıyolar. Rakip hata yaptımı orda kaptığımız top gol oluyo. Yada zar zor bir oyuncu insiyatif alıyo bi şekilde becerisi ile asist gol yapıyo. Başka hiçbir çeşit golümüz yok. Kanat ortası demeyin o zaten bizim kanserimiz. Dünyanın en saçma işi.
Saha yerleşimi leş. Defanstan top çıkarma doğaçlama ve leş. Set oyunı leş yok zaten. Kontra yok. Yaw bu takım bu kadar kısır atak çeşitliliği ile iyi idare ediyo. Şu bizim oyuncuların elinden öpmek lazım Okana rağmen sağlam iş başarıyorlar.
3 sayfa okanın hatalarını eksiklerini hoca olmadığını kanıtlayacak şeyler yazarım da kimse okumaz. Gelir burda biatçıları yauww adam 16 ya bıraktı takımı daha istiyorsun derler. İşte bu zihniyet geçmişte olsa şuan bir uefa kupası birde süper kupamız olmazdı.
Son Liverpool macına gelincede kimse tur beklemedi zaten. Ama çık adam gibi oyna. Sallai yi orya koyup neden başlarsın ki... 45 dakika sakat Oshimeni oynatıp kahraman olmaya çalışma. Rezil etti lan bizi bu okan. Hemde kaç defa rezil etti. Bıktım ben.. Toreira neden çıktı. Bjk maçında aynısını yaptın 5 yedin. Asla acı tecrübelerinden ders almıyorsun. Zaten ondan öte bu takımı nasıl çalıştırman gerektiğinde bilmiyorsun. Çünkü yeterliliğin daha alt seviye Daha fazla uzatmicam. Bir an önce sezon sonu gelsin ve gitmesi dileği ile... Karakteri kişiliği beni ilgilendirmez. Juve maçından sonra aynı şeyi liverpool deplasmanında deneyen. Birde sürpriz diye bir tarafımızda patlayan saçmalıklar yapan adamı kendi şahsım adına Sevdiğim gönül verdiğim takımın başında istemiyorum...
Bunu mükemmel bir şekilde ifade ettiniz. Bravo 👏

1998 senesi, Hıncal Uluç'un köşe yazısı.

Memlekette bazı şeyler asla değişmiyor. Böyle gelmiş böyle gider.

Şampiyonlar Ligindeki Galatasaray'ı, Fatih Terim'in taşıyacağına dair büyük şüphelerim var.

Neden..
Birincisi, korkuyor.. Korkularını yenmeyi başaramadı. Saha kenarındaki paniği öyle aşikar ki takıma da sirayet ediyor.
İkincisi, kompleksli..
Kafasında hayali düşmanlar yaratıp, onlara tavır alırken, bu tavrı yaptığı takımdan verdiği taktiğe kadar etkili oluyor. Yani kararlarında objektif değil, sübjektif. O megaloman görüntünün arkasında sanki bir aşağılık kompleksi var gibi, hiç sebeb yokken üstelik.
Üçüncüsü, rakibi ve oyunu mükemmel okuduğu söylenemez. Bu yüzden takım kuruluşunda da, oyun sırasındaki taktik ve oyuncu değişikliklerinde de büyük yanlışlar yapıyor.
Ve dördüncüsü.. Ne yazık ki o kent kırosu hal ve tavrını hala değiştiremedi.. Bu tavır, Galatasaray'a yakışmıyor.

Bu dediklerimin tümünü değiştirmek kendi elinde.. Kolay değil, ama çok isterse başarabilir.. İşte o zaman, tüm Galatasaray camiasının benimseyip, baş tacı yapacağı Fatih Hoca olur.

Fatih Hocam..

Bu yazdığım dört madde var ya, seni özetleyen.. On Galatasaraylıdan dokuzu bunları birbirine söylüyor. Ben senin yüzüne söylüyorum. Bunu iyi bil ve iyi değerlendir.

Dostunu düşmanını iyi tanı.. Seni her göklere çıkaran dostun değildir onu iyi bil.. Bugün seni övenlerin çoğu, bunu sırf Mustafa Denizli'nin alternatifi olduğun için yapıyorlar. Seni takdir ettiklerinden değil. Zamanında Tınaz Tırpan hocayı da, sırf Mustafa Hocanın yerine geldiği için yere göğe koyamamışlardı.. Şimdi nerde Tınaz Hoca peki, nerde Tınazcılar?....

Seni her eleştiren de düşmanın değildir. Eleştiri, senin daha mükemmel olman için yapılır, seni yok etmek için değil. Bunu iyi, ama çok iyi anla..
Anlayabilirsen tabii..
Medyanın bugünlerde seni durmadan "Yılın antrenörü" seçmesine de aldanma sakın. Bu medya kim şampiyonsa kör değneğini beller gibi onun hocasını seçer..
Yılın Hocası falan değilsin. Öyle ahım şahım başarılı da değilsin. Galatasaray'ı sen şampiyon yapmadın. Rakiplerin zorla yaptılar. Başarılı olsaydın gerçekten, Galatasaray 8 değil, enaz 18 puan farkla şampiyon olurdu.
Hayale kapılma.. Gerçekleri gör, eksiklerini tamamla ki, Şampiyonlar Liginde Galatasaray'ı taşıyabilesin..

Bugün seni omuzlarında taşıyan kalabalıkların yarın korolar halinde "Fatih istifa" diye çok kolay, çok rahat bağırabileceğini hiç ama hiç aklından çıkarma..
Ne olur bana "Ben demedim mi" dedirtme, lütfen..

Gözlerinden öperim.

Roman yazmis, kisa cevap:
300m vs 1,2milyar

Gelecek sene ders alip almadığını görürüz. Transfer sezonunda 0 orta sahayla devam edersek zaten hayal etmenin de anlami yok. Mevkisi dışında oyuncu kullanmayı da azaltmak gerekiyor ayrica.
En önemli konu : Orta sahanın gücü.

Aklıselimden uzak yorumlar.Ben bu diğer rakipleri figüran gibi gören anlayışı anlamıyorum

Ya bir takım her kaybettiği maçta iyi oynayıp da kaybedebilir mi Allah aşkına bir kere böyle bir şey eşyanın tabiatında yok

Galatasaray gibi bir takım,maç kaybetmişse çok yüksek olasılıkla kötü oynadığı için kaybetmiştir zaten.Şu klişe retorikleri bir geçelim artık istirham ediyorum o yüzden,yok mücadele olsun da yenilirse yenilsin falan öyle bir şey yok,olsa bile çok nadir

Okan Buruk'un da teknik direktörlük stili bu.Adamı seversin sevmezsin,neredeyse her oyuncuyla güçlü bir bağ kuruyor,otoriter bir tarzı yok.Oyunculara çok fazla alan açarak,inisiyatif tanıyarak başarının geleceğine inanan birisi

Bu açıdan baktığında ya bu adamı kovarsın ya da buna göz yumup yola devam edersin yani ortası yok bu konunun

Son olarak şunu da belirtmek isterim,demişsin ya sizin gibiler çoğunlukta olsa Uefa Kupası olmazdı falan diye.Tam tersi,şu yazdıkların eğer genel atmosfere hakim olsaydı o dönemde Uefa Kupası olmazdı,çünkü Terim de futbolcuların önemli bir kısmı da gönderilirdi.Çok fazla kırılma noktası var o dönemde,yaşayan biliyor güllük gülistanlık içinde yaşanmadı o 4 yıllık dönem.İkinci şampiyonlukta bile facia bir Avrupa performansı ve ilk yarı sonunda 9 puanlık bir farktan dönerek geldin şampiyon oldun,3. sezon başlangıcı da keza çok farklı değil namağlup giden bir Bjk vardı ilk yarıda falan.

Geri
Üst Alt