Artık %99 şampiyonuz. Evet hala bitmedi, inşallah önümüzdeki 15 gün içinde kutlayacağız. Daha önce de yazmıştım, ben kötü günde destek olmayı, iyi günde eleştirmeyi tercih ediyorum. Dün geceden dolayı kendisine çok teşekkürler ama şunları da yazmam lazım
Eğer bu takım 5 sene üst üste şampiyonluk rekorunu kovalayacaksa, bu rekorun sahibi olmayı da hak ediyorsun hocam, bu nedenle sene sonu takımdan ayrılmanı pek istemiyorum ama ÇOK ÇOK NET bazı şerhlerim var;
1- Sene başı bu takıma geniş kadro kurulmalı. Ligin ilk yarısı en sıkışık fikstürde oyuncuların suyunu çıkartıp, devre arasında oyuncu transfer edip sonra rahat fikstürde rotasyonla oyuncu oynatmaya çalışma bir daha. Sezon başı gerekirse 3 santraforun olsun, devre arasında 1'ini gönderirsin. Sezon başı gerekirse 5 tane stoperin olsun, devre arası 1 tanesini gönderirsin vs.
2- Bazı alışkanlıklarından vazgeçmeyeceğine eminim, en azından o zaman o alışkanlıklarının işe yaraması için hamleler yap. Mesela illa sahaya işler sıkışınca 2. santrafor atacaksan, bari gerçekten kule gibi bir santrafor aldır şu takıma mesela, en azından uzun sıktığımızda her topu alıp indirip servis edebilsin vs. Bunu sadece bir örnek olarak verdim.
3- Başta İcardi olmak üzere bu takımda bazı isimlerle vedalaşmak gerekiyorsa duygusal davranma. Emin ol burada en sayıp sövenlerimiz bile İcardi'yi uğurlarken üzüleceğiz ama hayatın gerçeklerini inkar etmemeliyiz. Bu takımın "ne tarz" oyunculara ihtiyacı olduğu belli.
4- Barış, Boey... Bu oyuncular senin elinden çıktı. Sallai'den iyi sağ bek yapan da sensin. Şunu demek istiyorum, bir oyuncuya dokunuş yapabilme becerisine sahipsin, o zaman bu takımın geleceği için seneye en azından 2 tane daha böyle oyuncu çıkar. Nhaga veya yerli birileri olabilir fark etmez. Berat Luş mesela, ya illa ilk 11 oyuncumuz olmak zorunda değil. Ama bu takımın bir iki tane yeni potansiyelli oyuncuya ihtiyacı var.
5- Bu takıma iyi bir duran top antrenörü gelmeli. Çok net.
6- Seninle konuşup, ortaklaşa plan yapıp sana ihtiyacın olan oyuncuları tutup getirebilecek bir sportif direktör ile çalışılmalısın artık. Transfer planlaması tamamen sana asla bırakılmamalı.