Okan Buruk | Teknik Direktör

Batefimbi Gomis ismi ön planda .
Henuz ciddiye aldigim bir soylenti degil, gordum 1 2 yerde onceden.

Kalifiye mi oyle isler icin bilmiyorum ya da ilk kafama gelen soru mesela "Eger Gomis dusunuluyorsa, Wesley neden dusunulmesin?" Sadece eski futbolcu konseptinden gidersek.

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısındaki 3+ farkla kazandığı lig maçları

1960-61 FB 0-5 GS
1990-91 GS 4-1 FB
1992-93 FB 1-4 GS
2022-23 FB 0-3 GS
2022-23 GS 3-0 FB
2025-26 GS 3-0 FB

Kendisinden önce sadece 3 maç varken,sadece kendisinin döneminde 3 kere 3 farklı yendik Fenerbahçe'yi ligde.Hatta uyduruk penaltı olmasa geçen sezon da Kadıköy'de 3 farklı yenmiştik 4 olacaktı yani bu maç sayısı.UEFA'yı aldığımız dönemde,en büyük başarılarımızı yaşadığımız dönemde bile olmayan bir istatistik bu

Buna da kimse gelip tesadüf veya gelip bana yok kimseye harcamadığımız parayı harcadık yok kadrosu iyi yok Osimen yok Icardi falan demesin.Gören de Fenerbahçe mahalleden adamlarla oynuyor,hiç para harcamıyor falan sanacak.Bizim kadar hatta bizden fazla harcıyor adamlar ama sonuç ortada.Kaldı ki,daha önce para harcadığımız dönemlerdeki derbi tablosunu da biliyoruz,bunun yakınından bile geçememiştik.

Suyu bulandırmayın ve şu yaşadığımız dönemin tadını çıkarın o yüzden

Tamam artık biz şampiyonluklara doyduk. Farklı bir heyecan arıyoruz... bilinmezliklere girmek istiyoruz. Bakalım senden başkası da bu başarılara imza atabilecek mi görmek istiyoruz.

Bafe bizi para için bırakmadı mı yav? Sneijder orada dururken

İnlesin tüm ülke zaferinle Şanlı GALATASARAY..
Yaa o konu okadar uzun konu ki , yazın uzun uzun konuşuruz. O konuda söyleyeceğim tek şey 500.000 vermemek için 50 küsür milyon harcadın derim sana.Ama şuan konumuz o değil. Konuşulanlardan bahsettim sadece .kesin oldu diye birşey yok Sevgili Ali Burak.

Artık %99 şampiyonuz. Evet hala bitmedi, inşallah önümüzdeki 15 gün içinde kutlayacağız. Daha önce de yazmıştım, ben kötü günde destek olmayı, iyi günde eleştirmeyi tercih ediyorum. Dün geceden dolayı kendisine çok teşekkürler ama şunları da yazmam lazım

Eğer bu takım 5 sene üst üste şampiyonluk rekorunu kovalayacaksa, bu rekorun sahibi olmayı da hak ediyorsun hocam, bu nedenle sene sonu takımdan ayrılmanı pek istemiyorum ama ÇOK ÇOK NET bazı şerhlerim var;

1- Sene başı bu takıma geniş kadro kurulmalı. Ligin ilk yarısı en sıkışık fikstürde oyuncuların suyunu çıkartıp, devre arasında oyuncu transfer edip sonra rahat fikstürde rotasyonla oyuncu oynatmaya çalışma bir daha. Sezon başı gerekirse 3 santraforun olsun, devre arasında 1'ini gönderirsin. Sezon başı gerekirse 5 tane stoperin olsun, devre arası 1 tanesini gönderirsin vs.

2- Bazı alışkanlıklarından vazgeçmeyeceğine eminim, en azından o alışkanlıklarının işe yaraması için hamleler yap. Mesela işler sıkışınca illa sahaya 2. santrafor atacaksan, bari gerçekten kule gibi bir santrafor aldır şu takıma 2 metrelik, en azından uzun sıktığımızda her topu alıp indirip servis edebilsin vs. Bunu sadece bir örnek olarak verdim.

3- Başta İcardi olmak üzere bu takımda bazı isimlerle vedalaşmak gerekiyorsa duygusal davranma. Emin ol burada en sayıp sövenlerimiz bile İcardi'yi uğurlarken üzüleceğiz ama hayatın gerçeklerini inkar etmemeliyiz. Bu takımın "ne tarz" oyunculara ihtiyacı olduğu belli.

4- Barış, Boey... Bu oyuncular senin elinden çıktı. Sallai'den iyi sağ bek yapan da sensin. Şunu demek istiyorum, bir oyuncuya dokunuş yapabilme becerisine sahipsin, o zaman bu takımın geleceği için seneye en azından 2 tane daha böyle oyuncu çıkar. Nhaga veya yerli birileri olabilir fark etmez. Berat Luş mesela, ya illa ilk 11 oyuncumuz olmak zorunda değil. Ama bu takımın bir iki tane yeni potansiyelli oyuncuya ihtiyacı var.

5- Bu takıma iyi bir duran top antrenörü gelmeli. Çok net.

6- Seninle konuşup, ortaklaşa plan yapıp sana ihtiyacın olan oyuncuları tutup getirebilecek bir sportif direktör ile çalışılmalısın artık. Transfer planlaması tamamen sana asla bırakılmamalı. Sen sadece oturup maçlar için çalışmalısın, bir sonraki maça odaklanmalısın. Devre arası transfer dönemlerinde vs bu takım düşüş yaşamamalı.

Son düzenleme:
Henuz ciddiye aldigim bir soylenti degil, gordum 1 2 yerde onceden.

Kalifiye mi oyle isler icin bilmiyorum ya da ilk kafama gelen soru mesela "Eger Gomis dusunuluyorsa, Wesley neden dusunulmesin?" Sadece eski futbolcu konseptinden gidersek.
Sevgili Can; yaklaşık 1-5 senedir Gomis'i takip ediiyorum ,sürekli Spor yöneticliği & idareciliği konusunda üst düzey seminerler alıyor ,tüm kulüpleri ziyaret ediyor ,sertifikalar alıyor vs.vs vs. Sneider bu konuda bilemiyorum ne mertebede. Ama Gomis çok faal.Söyleyebileceğim tek husus bu.

Sevgili Can; yaklaşık 1-5 senedir Gomis'i takip ediiyorum ,sürekli Spor yöneticliği & idareciliği konusunda üst düzey seminerler alıyor ,tüm kulüpleri ziyaret ediyor ,sertifikalar alıyor vs.vs vs. Sneider bu konuda bilemiyorum ne mertebede. Ama Gomis çok faal.Söyleyebileceğim tek husus bu.
Bir yandan ceket tayfa yerine omer bayram bile daha iyidir hissiyatindayim zaten. Eger damdan duser gibi dusunulmemisse eyvallah.

Neyse secim mecim olsunda gorecegiz zaten.

Artık %99 şampiyonuz. Evet hala bitmedi, inşallah önümüzdeki 15 gün içinde kutlayacağız. Daha önce de yazmıştım, ben kötü günde destek olmayı, iyi günde eleştirmeyi tercih ediyorum. Dün geceden dolayı kendisine çok teşekkürler ama şunları da yazmam lazım

Eğer bu takım 5 sene üst üste şampiyonluk rekorunu kovalayacaksa, bu rekorun sahibi olmayı da hak ediyorsun hocam, bu nedenle sene sonu takımdan ayrılmanı pek istemiyorum ama ÇOK ÇOK NET bazı şerhlerim var;

1- Sene başı bu takıma geniş kadro kurulmalı. Ligin ilk yarısı en sıkışık fikstürde oyuncuların suyunu çıkartıp, devre arasında oyuncu transfer edip sonra rahat fikstürde rotasyonla oyuncu oynatmaya çalışma bir daha. Sezon başı gerekirse 3 santraforun olsun, devre arasında 1'ini gönderirsin. Sezon başı gerekirse 5 tane stoperin olsun, devre arası 1 tanesini gönderirsin vs.

2- Bazı alışkanlıklarından vazgeçmeyeceğine eminim, en azından o zaman o alışkanlıklarının işe yaraması için hamleler yap. Mesela illa sahaya işler sıkışınca 2. santrafor atacaksan, bari gerçekten kule gibi bir santrafor aldır şu takıma mesela, en azından uzun sıktığımızda her topu alıp indirip servis edebilsin vs. Bunu sadece bir örnek olarak verdim.

3- Başta İcardi olmak üzere bu takımda bazı isimlerle vedalaşmak gerekiyorsa duygusal davranma. Emin ol burada en sayıp sövenlerimiz bile İcardi'yi uğurlarken üzüleceğiz ama hayatın gerçeklerini inkar etmemeliyiz. Bu takımın "ne tarz" oyunculara ihtiyacı olduğu belli.

4- Barış, Boey... Bu oyuncular senin elinden çıktı. Sallai'den iyi sağ bek yapan da sensin. Şunu demek istiyorum, bir oyuncuya dokunuş yapabilme becerisine sahipsin, o zaman bu takımın geleceği için seneye en azından 2 tane daha böyle oyuncu çıkar. Nhaga veya yerli birileri olabilir fark etmez. Berat Luş mesela, ya illa ilk 11 oyuncumuz olmak zorunda değil. Ama bu takımın bir iki tane yeni potansiyelli oyuncuya ihtiyacı var.

5- Bu takıma iyi bir duran top antrenörü gelmeli. Çok net.

6- Seninle konuşup, ortaklaşa plan yapıp sana ihtiyacın olan oyuncuları tutup getirebilecek bir sportif direktör ile çalışılmalısın artık. Transfer planlaması tamamen sana asla bırakılmamalı.
Sevgili Nedim ; sözlerinin tümüne imzamı atarım lakin ,yukarı da da belirttiğim üzere , Okan hocamın kenarda kavga edeceği " bkz Haşan Şaş " gibi , Oyun akılı alabileceği Mertens gibi ve de kenarda sürekli istişiare de bulunabileceği 2 üst düzey teknik analiz hocasına ivedilikle ihtiyaç şart."Ben istemem olayını" bırakıp bu işler kesinlikle halledil meli. Daha profesyonel olmak zorundayız.Ayrıca ilk transferimizde 10 numara mevkisi olmalı. Ekleyebileceklerim bunlar. oyun tıkanıyor ve oyunu kesnlikle açamıyoruz.Bu sorunumuz çözülmek zorunda.

ben hala aynı noktadayım, muhtemelen üst üste 5. şampiyonluk için ayrılmayacaktır ama çok yorgun olduğu belli kafa olarak. kalacaksa yükünü hafifletecek 1-2 adam lazım en az

4-5 tane net transfer gerekiyor, kendisinde de maalesef bu planlamayı yapabilecek mahiriyet mevcut değil.

s.direktör falan da getirmiyoruz napacaz allah kerim

beyler 4 sene şampiyonolmauş hocayı kimse göndermez

bu saçmalıklardan vazgeçelim

benim de hala güvensizliklerim var ama kendisi yerine sadece guardiola klopp vb adamler geliyorsa gönderirim

bu demek değil ki okan hocadan iyi tek hocalar bunlar

ama bir fantezi uğruna risk alınmaz

ne demişler çalışıyorsa dokunma

Galatasaray'ın Fenerbahçe karşısındaki 3+ farkla kazandığı lig maçları

1960-61 FB 0-5 GS
1990-91 GS 4-1 FB
1992-93 FB 1-4 GS
2022-23 FB 0-3 GS
2022-23 GS 3-0 FB
2025-26 GS 3-0 FB

Kendisinden önce sadece 3 maç varken,sadece kendisinin döneminde 3 kere 3 farklı yendik Fenerbahçe'yi ligde.Hatta uyduruk penaltı olmasa geçen sezon da Kadıköy'de 3 farklı yenmiştik 4 olacaktı yani bu maç sayısı.UEFA'yı aldığımız dönemde,en büyük başarılarımızı yaşadığımız dönemde bile olmayan bir istatistik bu

Buna da kimse gelip tesadüf veya gelip bana yok kimseye harcamadığımız parayı harcadık yok kadrosu iyi yok Osimen yok Icardi falan demesin.Gören de Fenerbahçe mahalleden adamlarla oynuyor,hiç para harcamıyor falan sanacak.Bizim kadar hatta bizden fazla harcıyor adamlar ama sonuç ortada.Kaldı ki,daha önce para harcadığımız dönemlerdeki derbi tablosunu da biliyoruz,bunun yakınından bile geçememiştik.

Suyu bulandırmayın ve şu yaşadığımız dönemin tadını çıkarın o yüzden
Yeni stat açılışına kadar Fener hep bizden daha çok para harcıyordu, orada değişmeye başladı mevzu. Kadro kalitesi farkı açısından da en bariz dönem son 4 sene, bir de şike dönemindeki 2 sezondu. Tarihte ben böyle açık ara daha iyi olduğumuz bir dönem hatırlamıyorum 99-2000 eklenebilir belki.

Fenere karşı derbi üstünlüğümüz de o dönemle başlıyor zaten, son 15 yılda biz daha iyiyiz derbilerde, o tarihten bu yana Kadıköy’de bile çok az maç kaybettik.

Bu sene genel olarak kötüydü derbi performansı ama Okan’ın en büyük fark yarattığı alan bu geldiğinden beri.

Dipnot olarak tüm golleri duran toptan attığımızı belirteyim, akan oyunda üstünlük kurduk ama akan oyunda bitiremiyoruz, bunu yapabilsek farka giderdi.

belki biraz şımarıklık ama gs özelinde en sinir olduğum konulardan biri derbilerde şu fark atma olayını beceremiyoruz biz ya 3te kalıyor

rakip dk 10da 7 kişi kalsa maç 3-0ken öyle biter muhtemelen

Sırf OB dönemi de değil kendimi bildim bileli böyle fırsatlar geliyor ama 4-5-6ya bi türlü gidemiyoruz

Galatasaray taraftarı için güzel bir sezon geçirdi sevabı günahı ile .Transfer döneminde futbolculara gelecek tekliflerle Avrupa'daki takımların bizi nasil degerlendirdigini göreceğiz . Bu sene yine 150 harcayıp bunun %60 ni futbolcu satışından karşılaşmamız lazım.

Bu sezon itibariyle:

+lar:

* İç sahada Fb ezmeli bir galibiyet ile taçlanan, Lig'de 4 sene üst üste şampiyonluk.

* Avrupa'da son 16.

Mükemmel iş.

Lig boyunca yaşanan inişler/çıkışlar kabul edilebilir bir noktada. Yoğun bir Avrupa sezonunda her maçta konsantre kalmak kolay değildi.

-ler:

* Süper kupa

* Türkiye kupası

O Gençler'e elenmeyecektik. İzahı yok bunun.

Süper kupa ise, orada olmayı bile haketmeyen bir takımla, saçma sapan bir zaman diliminde, saçma sapan fiziksel koşullarda oynandı. Çok bir şey demiyorum ona o yüzden ama olmasa iyiydi.

ben hala aynı noktadayım, muhtemelen üst üste 5. şampiyonluk için ayrılmayacaktır ama çok yorgun olduğu belli kafa olarak. kalacaksa yükünü hafifletecek 1-2 adam lazım en az

4-5 tane net transfer gerekiyor, kendisinde de maalesef bu planlamayı yapabilecek mahiriyet mevcut değil.

s.direktör falan da getirmiyoruz napacaz allah kerim
mahir kelimesinin isim hali mahiriyet degil maharet olmasi lazim. turkceyi duzgun kullanan biri oldugun icin nacizane duzeltmek istedim.

4 sezon için teşekkürler, artık değişim zamanı geldi. Romantik olmanın anlamı yok. Kağıt üzerinde bakıldığında iyi gibi gözükse de, bu sezonu saha içinde iyi geçirdiğini düşünmüyorum. 2 defa 7-8 puanlık avantajlarını kaybetti, zaman olsa belki bunu da kaybedebilir. Avrupa'da da Juve/Liverpool deplasmanında ki görüntüler felaketti. Ajax harici tüm deplasmanlarda zaten yenildik. Transfer tercihleri berbattı, her geçen sezon bu konuda da daha kötüye gitti. Düzgün verim alabildiği, yoktan var edebildiği, gelişim kat ettirdiği oyuncu pek olmadı, genç oyunculara bakış açısını da zaten biliyoruz. Dün Fb penaltıyı atsa bugün neler konuşabileceğimizi zaten biliyoruz. Bir de 60 küsürde 2-0 olmuş rakip 10 kişi, şu takım 6-0'ı kovalayabilir ama yapmıyor. Halen İlkay, Icardi falan giriyor oyuna, böyle birşeye ihtiyacımız yok bizim. Onu da geçtim 10 kişi fb 3 net pozisyon kaçırdı. Kendisi ve takımın minimum yüzde 50'sini revize ederek tekrar yeni sezona motive olmak en iyi seçenek olacaktır.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt