Okan Buruk | Teknik Direktör

Alper im gardi ile güzel bir ilişkileri var. Gardi sd olmak istemiyor ama iş çözücü. Sportif direktör diyoruz da fenerin bjk nin sportif direktörler ile çalıştığı zamanları da unutmamak gerekir. Yani bu istek de bizi raydan çıkarabilecek bir unsur olabilir. Genelde kendi portföyündeki oyuncuları kulübe yüksek meblağlarla aldırıp menajer tarzı çalışıyorlar. Ben olsam gardi ye domalıp minimum hasarla çalışmaya devam ederim. Aksi taktirde astarı yüzünden pahalıya gelir emin ol...
Aslinda birseyi daha eklemek lazim mesajima;

ben bu kadar para harcatip takimi futbol oynatamayan -keyifli set oyunundan uzak- baska bir teknik direktor de gormedim bizim kulupte. Yani bizim takim ligi supurup gecmeli bu butcelerle, 34 macin 7-8 tanesi guzel geri kalan 25 mac sinir, stres, son saniyeye kadar mac bitsin da alalim 3 puani diye futbol izletmeleri skandal.

OB ile suanki oyunumuzun max seviyesini gorduk, daha otesini bu teknip ekiple gorecegimize inanmiyorum artik. O yuzden sportif direktor ve profesyonel ekibi demisken aslinda yabanci bir hoca da gelse fena olmaz, zamaninda Lucescu gibi hocayi bulmustuk keske Inzaghi veya Emery gibi birini getirebilsek.

Dursun tekrar secilir ve Okan ile devam etmek istiyorum diyorsa, o zaman bu kadro planlamasi ve transferden sorumlu yonetici islerine bir el atmali. Yeterince son gunleri bekledik malum kimseyi ikna edemiyorlar, herseyi parayla yapmaya calisan bir kafa mevcut suan ki heriflerde. Galatasaray daha profesyonel yonetilmeli bana kalirsa.

Gardi demisken, kendisini birileri surekli pasifize etmeye calisiyor sonra istedikleri transferleri yapamayinca adami tekrar devreye sokuyorlar. Kac kere yasadik bu mevzuyu, buradan bile amatorce calistiklari anlasiliyor.

ben bu kadar para harcatip takimi futbol oynatamayan -keyifli set oyunundan uzak- baska bir teknik direktor de gormedim bizim kulupte. Yani bizim takim ligi supurup gecmeli bu butcelerle, 34 macin 7-8 tanesi guzel geri kalan 25 mac sinir, stres, son saniyeye kadar mac bitsin da alalim 3 puani diye futbol izletmeleri skandal.

OB ile suanki oyunumuzun max seviyesini gorduk, daha otesini bu teknip ekiple gorecegimize inanmiyorum artik. O yuzden sportif direktor ve profesyonel ekibi demisken aslinda yabanci bir hoca da gelse fena olmaz, zamaninda Lucescu gibi hocayi bulmustuk keske Inzaghi veya Emery gibi birini getirebilsek.

Dursun tekrar secilir ve Okan ile devam etmek istiyorum diyorsa, o zaman bu kadro planlamasi ve transferden sorumlu yonetici islerine bir el atmali. Yeterince son gunleri bekledik malum kimseyi ikna edemiyorlar, herseyi parayla yapmaya calisan bir kafa mevcut suan ki heriflerde. Galatasaray daha profesyonel yonetilmeli bana kalirsa.

Gardi demisken, kendisini surekli pasifize etmeye calisiyorlar sonra istedikleri transferleri yapamayinca adami tekrar devreye sokuyorlar. Kac kere yasadik bu mevzuyu, buradan bile amatorce calistiklari anlasiliyor.
Valla kim gelirse gelsin büyük risk. Başka liglerde 2. 3. Olmayı başarı sanan adamlar bu ligde dökülüyorlar. Ayrıca herhangi bir Türk takımı için lig ve cl yi aynı anda götürmek gerçekten çok zor. Ben gelecek her kim olursa olsun 2 kulvarda birden çok iyi futbol oynatarak başarılı olacağını düşünmüyorum.

Valla kim gelirse gelsin büyük risk. Başka liglerde 2. 3. Olmayı başarı sanan adamlar bu ligde dökülüyorlar. Ayrıca herhangi bir Türk takımı için lig ve cl yi aynı anda götürmek gerçekten çok zor. Ben gelecek her kim olursa olsun 2 kulvarda birden çok iyi futbol oynatarak başarılı olacağını düşünmüyorum.
En iyi ornek bu konuda Bayern, adamlar 10-15 yildir sampiyon olmalarina ragmen hic bir zaman "hoca sampiyon yapmis simdi bunu gondermek risktir" dedigini gormedim duymadim. Bu endiseden bizim de cikmamiz lazim eger daha iyi olmayi gercekten istiyorsak. Yok bu kadari yeter, zar zor da olsa son saniyeye kadar maclari oyle ya da boyle alalim iste diyorsak o zaman Okan Buruk ile devam ederler zaten.

En iyi ornek bu konuda Bayern, adamlar 10-15 yildir sampiyon olmalarina ragmen hic bir zaman "hoca sampiyon yapmis simdi bunu gondermek risktir" dedigini gormedim duymadim. Bu endiseden bizim de cikmamiz lazim eger daha iyi olmayi gercekten istiyorsak. Yok bu kadari yeter, zar zor da olsa son saniyeye kadar maclari oyle ya da boyle alalim iste diyorsak o zaman Okan Buruk ile devam ederler zaten.
Bayern şampiyon olurken rakibi mi var Alper abi

2-3 sezon harici 15-20 puan farkla şampiyon oluyorlar her sezon

Senin şampiyonlukların öyle değil ki,arkanda her sezon seni kovalayan asla peşini bırakmayan bir rakibin var

Asla kıyaslayamazsın Bayern ile GS'yi o yüzden,senin şampiyonluk yarışın çok daha çetin

Kendisi 4. sampiyonluga kosmasina ragmen eger genel yonetim anlayisi/transfer ekibi degismeyecek ve yine kendisine ve Kavukcu'ya kalacaksa tum isler, sezon sonu yollar ayrilip daha profesyonel bir ekip getirilmeli.

Yaz donemi yine elinde 100+ milyon euro transfer parasi olmasina ragmen birsey beceremeyen bir transfer ekibi gormek istemiyorum. Bu kadar parayla daha dogru ve kaliteli bir kadro kurulmali bana kalirsa.

Okan Buruk kalacaksa eger, baskanla bu konuyu ciddi bir konusup ona gore bir ekip getirmesini saglamali. Hem kendisi icin de daha iyi olur bu sekilde daha cok takima kafa yorabilir, diger turlu sabahlara kadar internet uzerinden oyuncu izliyordu. Bu tur seyleri birakmali.

Zaten kadro planlamasi ve transfer konusunda zayif ve amatorce hareket ettiklerini yeterince deneyimledik.
Harbi yıldık ya son 3 yıldır.Artık transfer yapacak kişiler profesyonel olmalı.Oyuncu analisti yok bizde.Oyuncular çok yanlış seçiliyor bazı transferlerden şansa kurtuluyoruz.Bir sürü yanlış transfer süreci geçirdik.Ama kavukcu hocanın kankası olduğu için hala orada zaten o kişi.

Rakipler istikrar için ganyancıdan arap isodan falan medet umarken Okan hocadan vazgeçmek kerizlik olur. Eksikleri var mı? Tabii ki var ama eleştiri ile linç kültürünü birbirine karıstırmamak lazım. Geçen seneler avrupada net olarak başarısızdı bu sene onu da toparladı ligde tökezlediği zamanlar oldu ama 3 sene üst üste sampiyonluktan sonra motivasyon düsüklüğü sebebiyle bunu da gayet doğal karsılamak lazım.

Transfer dönemlerinde takımın performansı ekstra kötü oluyor bu sürekli oyuncu izleme transfer süreçleri bilmemne çok fazla dahil oluyor bu süreçlere.

Ben elzem olarak görüyorum bu işi 250-300 milyon euroluk bi takım daha profesyonelce yönetilmeli
Öncelikle transfer konusu Okan Hocaya bırakımamalı.istedikleri talepleri öngörüleri alınmalı ve bir scouting ekibi ile " mevcuttan bahsetmiyorum" hareket edilmeli.Sonrasında da tüm gazeteci sorularına Okan hoca maruz kalmamalı.İnanılmaz yıpratıyor.Özellikle sezon öncesi kamplarda.Omurgamız zaten belli.Alınacak oyuncular belli .4 ay bekleyip İlkay Gündoğandan önce sağlam genç bir 10 numara alınmalıydı.Musleranın gideceği yıllar öncesinden belliyken Uğurcan çooook önce çok uygun fiyata bitirilmeliydi. vs vs vs.

Kendisi 4. sampiyonluga kosmasina ragmen eger genel yonetim anlayisi/transfer ekibi degismeyecek ve yine kendisine ve Kavukcu'ya kalacaksa tum isler, sezon sonu yollar ayrilip daha profesyonel bir ekip getirilmeli.

Yaz donemi yine elinde 100+ milyon euro transfer parasi olmasina ragmen birsey beceremeyen bir transfer ekibi gormek istemiyorum. Bu kadar parayla daha dogru ve kaliteli bir kadro kurulmali bana kalirsa.

Okan Buruk kalacaksa eger, baskanla bu konuyu ciddi bir konusup ona gore bir ekip getirmesini saglamali. Hem kendisi icin de daha iyi olur bu sekilde daha cok takima kafa yorabilir, diger turlu sabahlara kadar internet uzerinden oyuncu izliyordu. Bu tur seyleri birakmali.

Zaten kadro planlamasi ve transfer konusunda zayif ve amatorce hareket ettiklerini yeterince deneyimledik.
Reis o transfer işi hocayla da pek ilgili değil bence. Dursun başkanın istemesi lazım. Seçimde kadrosunu yenilemeli, hatip kavukçu falan çıkarılıp daha profesyonel isimleri almalı. Aldıkları kişiler de dünya klasında bi sd işe anlaşıp transferi ona bırakmalılar

Bayern şampiyon olurken rakibi mi var Alper abi

2-3 sezon harici 15-20 puan farkla şampiyon oluyorlar her sezon

Senin şampiyonlukların öyle değil ki,arkanda her sezon seni kovalayan asla peşini bırakmayan bir rakibin var

Asla kıyaslayamazsın Bayern ile GS'yi o yüzden,senin şampiyonluk yarışın çok daha çetin
Bizim sampiyonluk yarisimizin zor gecmesi rakibimizle zerre bir alakasi yok, o konuda Bundesliga ile neredeyse ayni bizim lig.

Bizde su fark var; MHK ve hakemler demek lazim, yaris erkenden kopmasin diye Feneri itiyor. Kazanamayinca son dakika penalti + kirmizi gibi isleri kac kere yaptiklarina sahit olduk. Bundesliga'da bu olmadigi icin adamlar 15 puan fark atiyorlar. Yoksa bizde yabanci hakemler yonetse su maclari bizde erkenden sampiyon olurduk.

Ama benim degindigim nokta daha cok takimin oynadigi futbol, bu tamamen hakemlerden bagimsiz bir sey. Senin takimin genel olarak top mop oynayamiyor, zaten oynayamadigi icin her mac stres oluyoruz ve maclarin son 30 dakikasi genel anlamda izdirap oluyor taraftara. Rakip Genclerbirligi de olsa Karagumruk de olsa bu durum sasmiyor, bu da tamamen hocaya yazar.

Bizim sampiyonluk yarisimizin zor gecmesi rakibimizle zerre bir alakasi yok, o konuda Bundesliga ile neredeyse ayni bizim lig.

Bizde su fark var; MHK ve hakemler demek lazim, yaris erkenden kopmasin diye Feneri itiyor. Kazanamayinca son dakika penalti + kirmizi gibi isleri kac kere yaptiklarina sahit olduk. Bundesliga'da bu olmadigi icin adamlar 15 puan fark atiyorlar. Yoksa bizde yabanci hakemler yonetse su maclari bizde erkenden sampiyon olurduk.

Ama benim degindigim nokta daha cok takimin oynadigi futbol, bu tamamen hakemlerden bagimsiz bir sey. Senin takimin genel olarak top mop oynayamiyor, zaten oynayamadigi icin her mac stres oluyoruz ve maclarin son 30 dakikasi genel anlamda izdirap oluyor taraftara. Rakip Genclerbirligi de olsa Karagumruk de olsa bu durum sasmiyor, bu da tamamen hocaya yazar.
Ortada 4 sezondur yıpranmış ve yorulmuş bir ekip var

Senin verdiğin Bayern örneğinde de benzer düşüşler oluyor,keza PSG o takımla ligi açık ara götürmesi gerekirken onların da işi son haftalara kaldı mesela

En kötü sezonu lig özelinde net bu sezon ama Okan Buruk'un ona katılırım

hem ekibini değiştirip hem idari ekibe takviye istemesi lazım bu kadar parayla her sene karavana transfer yapıyoruz valla Avrupaya bile damga vurabiliriz ama boş transfer yapmaktan her sene en fazla yarım adım ileri gidebiliyoruz

Ortada 4 sezondur yıpranmış ve yorulmuş bir ekip var

Senin verdiğin Bayern örneğinde de benzer düşüşler oluyor,keza PSG o takımla ligi açık ara götürmesi gerekirken onların da işi son haftalara kaldı mesela

En kötü sezonu lig özelinde net bu sezon ama Okan Buruk'un ona katılırım
Onlar ama futbol oynuyor, Bayern de PSG de takimi catir catir isliyor. Insan izlerken zevk aliyor,

Samsunspor bile bizim takimdan daha iyi pas yapmasi kabul edilir birsey degil. Arada ciddi bir finansal guc farki var.

Gardi demisken, kendisini birileri surekli pasifize etmeye calisiyor sonra istedikleri transferleri yapamayinca adami tekrar devreye sokuyorlar. Kac kere yasadik bu mevzuyu, buradan bile amatorce calistiklari anlasiliyor.
Sevgili Alper , söylediklerine katılmakla birlikte , yeni gelecek hocanın " yerli yabancı" birçok handikapınında olabileceğini öngörebiliyormuyuz.Adamlar mourinho getirdiler.Her hafta takımın kurgusu ile oynadı,türlü türlü saçmalıklar ,basınla ilişkiler berbat ötesi.Bizim bunları yaşamayacağımıza garanti verebilirmiyiz.Yeni bir hocamı getirmek yoksa Okan Hoca ile konuşup upgrade mi yapmak mantıklı .Bence en azından asgariden oldukça mutluyuz.İstatistiklerimizde asla kötü değil.Kötü ve huzursuz olduğumuz tek konu oyun kısırlığı.Bunuda geliştirmek takım idarecilerin Okan hocam ve teknik ekibin görev ve sorumluluğunda. Bunu çözebilmek adına omurgayı sağlam tutup çok aşırılara kaçmadan çok daha iyi genç aidiyetli oyuncular alarak , oyun varyasyonlarını geliştirerek ve herşeyden önemlisi Liverpool ortasahasını resmen kopya kağıdıyla bize enjekte ederek " Bizim maçtakinden bahsediyorum" bir şeyleri daha kolay çözemezmiyiz sencede ? Yeni her zaman iyi oluyor kuralı maalesef futbolda doğru olamayabiliyor zannımca.
Ve işin net olan kısmı ise Okan Hoca ile 2 yıllık sözleşme gerçekleştirilecek çok kısa süre içerisinde.Bunu da unutmayalım.
Demem o ki farklı t.direktör istemekle, eldekinden de olma riskimiz kesinlikle bize çok aşırı pahalıya mal olabilir.

Lucescu var oynattığı keyif vermeyen.

Hocam reale mi gidiyor
DRQklgbWAAAvZlo.webp

Geri
Üst Alt