Oğuzhan Sesko
Baba Gündüz
- 11 Ağustos 2009
- 80.738
- 91.939
- 5.093
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

Sevgili Alper , söylediklerine katılmakla birlikte , yeni gelecek hocanın " yerli yabancı" birçok handikapınında olabileceğini öngörebiliyormuyuz.Adamlar mourinho getirdiler.Her hafta takımın kurgusu ile oynadı,türlü türlü saçmalıklar ,basınla ilişkiler berbat ötesi.Bizim bunları yaşamayacağımıza garanti verebilirmiyiz.Yeni bir hocamı getirmek yoksa Okan Hoca ile konuşup upgrade mi yapmak mantıklı .Bence en azından asgariden oldukça mutluyuz.İstatistiklerimizde asla kötü değil.Kötü ve huzursuz olduğumuz tek konu oyun kısırlığı.Bunuda geliştirmek takım idarecilerin Okan hocam ve teknik ekibin görev ve sorumluluğunda. Bunu çözebilmek adına omurgayı sağlam tutup çok aşırılara kaçmadan çok daha iyi genç aidiyetli oyuncular alarak , oyun varyasyonlarını geliştirerek ve herşeyden önemlisi Liverpool ortasahasını resmen kopya kağıdıyla bize enjekte ederek " Bizim maçtakinden bahsediyorum" bir şeyleri daha kolay çözemezmiyiz sencede ? Yeni her zaman iyi oluyor kuralı maalesef futbolda doğru olamayabiliyor zannımca.
Ve işin net olan kısmı ise Okan Hoca ile 2 yıllık sözleşme gerçekleştirilecek çok kısa süre içerisinde.Bunu da unutmayalım.
Demem o ki farklı t.direktör istemekle, eldekinden de olma riskimiz kesinlikle bize çok aşırı pahalıya mal olabilir.
Lucescu akilli adamdi takimin ne oynamasi gerektigini bilirdi(ozellikle Avrupa'da).. Gol yemezsen fazla gol atmana gerek yok felsefesi ile yonetiyordu takimi.Lucescu var oynattığı keyif vermeyen.
Böyle bir şansttan mi bahsediyorsun motzcumbu sene takımın hücumu verimsizdi.
orta sahayı hafife almamalı bir daha
şanslı olduğumuz anlar olmasa halimiz nanay olabilirdi bu sene.
Sevgili Alper; ilk kadroyu kurduğu sezon aslında zevk alıyorduk .Şuan geldiğimiz durumda oyuncuların doymuşluğundanmı ,yoksa içerideki "bilemediğimiz" olumsuzluktanmı , belkide Sane nin aldığı maaştan mı nedir ,takımın psikolojisini maalesef üst düzey tutamıyor Okan hocam ve buda özellikle ortasaha eksikliğinden bir türlü dominasyon sağlıyamıyoruz.Buda kötü görüntüye sebebiyet veriyor .Genelde maçın 30 dakikası karşı kaleciye golcümüze top indiremiyoruz.Ne kanatlardan nede ortasahadan.Sorunların en büyüğü bence bu ve bunu çözmek zorundayız.%99 Okan Hoca kalacağı için kesinlikle bu konuya odaklanmak zorunda.İlk seneler sahibi olduğu oyuncular üzerindeki etkisini yeniden ele geçirmeli.Belkide kelleler alarak yapacak.Ama dediğim gibi Okan hoca ile konuşulup ,stuff eklemeleri ,oyuncu eklemeleri ile bu işi çözmemiz gerekiyor.Artık başka T.Direktör gelmeli konusunu bir tarafa bırakarak " ŞAmpiyon T.D'ü kendi istemediği sürece kimse gönderemez" mevcutlarda değişiklik yapıp daha iyisini nasıl ortaya çıkarırızı konuşmamız gerekiyor.Çzöümleride günlerdir yazıyorum.İnşallah bu sezon her yönden aktif + etkili bir yaz dönemi geçiririz. Ayrıca 30 milyona oyuncu getireceğiz diye tüzüğümüzde bir madde mi var???? Fişşek gibi oyuncular alma hakkımız yok mu??Okan takimi iyi calistiramiyor + fazla izin veriyor, ve cok bireysel yetenege guveniyor mac icinde. Takim oyunumuz zayif, pas oyunumuz daha da zayif. Defansif oyun anlayisimiz yok neredeyse, cunku her takima karsi ciddi pozisyonlar veriyoruz isterse karsimizda amator takimi olsun. Avrupa'da deplasman oyunumuz hic yok. Takim tamamen Osimhen'e bakiyor.
Ben kendisiyle upgrade olabilecegimize inanmiyorum cunku 4 sene gecti artik bu zamana kadar olmayan bundan sonra da olmaz.. Kaldigi taktirde yapilacak transferleri de simdiden soyleyim; gidip takimda eksik gordugu veya ayrilmasi muhtemel oyuncularin yerine buyuk takimlardan oyuncu isteyecek bunlarin da her birinin tapusu en kotu 30 milyon eurodan baslayacak. Kendisi bu sekilde hazir oyuncu istiyor, zaten 4 senedir hic bir genc oyuncu kazandiramadi cunku ona kafa yormak istemiyor.
Isin sonuda ne olacak? D. Ozbek tekrar secilir, kendisi de Okan Buruk ile yeni sozlesme yapar. Yonetim anlayisi degismedigi surece tekrar ayni sorunlari yasamaya devam ederiz bence.
Lucescu akilli adamdi takimin ne oynamasi gerektigini bilen adamadi (ozellikle Avrupa'da).. Gol yemezsen fazla gol atmana gerek yok felsefesi ile yonetiyordu takimi.
Sen cok iyimser yaklasiyorsun ama isin sonunda 4 senedir bazi seylerin gelismedigini gormek lazim. Konu sadece doymusluk veya gol pozisyonu yaratma sorunu degil, hem kadro planlamasi (ve transferler) konusunda amatorce yonetiliyoruz ve bundan dolayi yaz donemi yapmadigimiz transferleri Ocak ayinda telafi islerine girisiyoruz, hemde Okan Buruk hazir oyuncu seviyor ve hazir oyuncu deyince bunlarin parasi da 30-40 milyon eurodan asagi olmuyor ozellikle genc ve orta yas oyunculari olunca. Bunlari yasadik ve gorduk, onumuzdeki yaz yine aynisini gorecegiz.Sevgili Alper; ilk kadroyu kurduğu sezon aslında zevk alıyorduk .Şuan geldiğimiz durumda oyuncuların doymuşluğundanmı ,yoksa içerideki "bilemediğimiz" olumsuzluktanmı , belkide Sane nin aldığı maaştan mı nedir ,takımın psikolojisini maalesef üst düzey tutamıyor Okan hocam ve buda özellikle ortasaha eksikliğinden bir türlü dominasyon sağlıyamıyoruz.Buda kötü görüntüye sebebiyet veriyor .Genelde maçın 30 dakikası karşı kaleciye golcümüze top indiremiyoruz.Ne kanatlardan nede ortasahadan.Sorunların en büyüğü bence bu ve bunu çözmek zorundayız.%99 Okan Hoca kalacağı için kesinlikle bu konuya odaklanmak zorunda.İlk seneler sahibi olduğu oyuncular üzerindeki etkisini yeniden ele geçirmeli.Belkide kelleler alarak yapacak.Ama dediğim gibi Okan hoca ile konuşulup ,stuff eklemeleri ,oyuncu eklemeleri ile bu işi çözmemiz gerekiyor.Artık başka T.Direktör gelmeli konusunu bir tarafa bırakarak " ŞAmpiyon T.D'ü kendi istemediği sürece kimse gönderemez" mevcutlarda değişiklik yapıp daha iyisini nasıl ortaya çıkarızı konuşmamız gerekiyor.Çzöümleride günlerdir yazıyorum.İnşallah bu sezon her yönden aktif + etkili bir yaz dönemi geçiririz. Ayrıca 30 milyona oyuncu getireceğiz diye tüzüğümüzde bir madde mi var???? Fişşek gibi oyuncular alma hakkımız yok mu??))) Sevgili Alper.Ben o butona basmak istiyorum.
))
Okan hoca ile ilgili kisma yuzde yuz katiliyorum.Okan takimi iyi calistiramiyor + fazla izin veriyor, ve cok bireysel yetenege guveniyor mac icinde. Takim oyunumuz zayif, pas oyunumuz daha da zayif. Defansif oyun anlayisimiz yok neredeyse, cunku her takima karsi ciddi pozisyonlar veriyoruz isterse karsimizda amator takimi olsun. Avrupa'da deplasman oyunumuz hic yok. Takim tamamen Osimhen'e bakiyor.
Ben kendisiyle upgrade olabilecegimize inanmiyorum cunku 4 sene gecti artik bu zamana kadar olmayan bundan sonra da olmaz.. Kaldigi taktirde yapilacak transferleri de simdiden soyleyim; gidip takimda eksik gordugu veya ayrilmasi muhtemel oyuncularin yerine buyuk takimlardan oyuncu isteyecek bunlarin da her birinin tapusu en kotu 30 milyon eurodan baslayacak. Kendisi bu sekilde hazir oyuncu istiyor, zaten 4 senedir hic bir genc oyuncu kazandiramadi cunku ona kafa yormak istemiyor.
Isin sonuda ne olacak? D. Ozbek tekrar secilir, kendisi de Okan Buruk ile yeni sozlesme yapar. Yonetim anlayisi degismedigi surece tekrar ayni sorunlari yasamaya devam ederiz bence.
Lucescu akilli adamdi takimin ne oynamasi gerektigini bilen adamadi (ozellikle Avrupa'da).. Gol yemezsen fazla gol atmana gerek yok felsefesi ile yonetiyordu takimi.
Birçok konuda hemfikir olduğumuzu biliyorsun ama Okan Hocam hiçbir zaman mevcudiyetlerinden feragat etmedi ki? Nhaga dediğin oyuncu ancak ve ancak Torreira giderse yada Allah korusun sakatlanırsa oynayabilirdi .Şuana kadar olmadığı için gerçekleşmedi.Bizim en güzel tarafımız şampiyon olduğumuzda bile eleştirebiliyoruz daha iyisini arıyoruz .kabul .Yıllardır onun içinde sürekli telakkideyiz ama Okan Hoca gitmeyecek bunu bir kabul etmeliyiz ve yeniden daha iyi nasıl oluru tartışmalıyız ki tartışıyoruz.Seninle aramızdaki fark ; sen mevcudiyeti kabul etmiyorsun ama mevcudiyet devam ediyor.Edecekte öncelikle bunu bir özümse Okan Hoca ile 2 yıl daha devam edeceğiz.Senin dediğin sadece başka bir aday çıkar ,Özbek'e karşı kazanır ancak belki öyle gerçekleşebilir.Ama Özbek'i devirebileceklerine ihtimal veriyormusun %1 bile olsa.Kim devirebilir .Şampiyon başkanı??? Buna cevap verirmisin.Dursun Özbekte Okan Hocadan başka birisiyle asla çalışmaz.Bunuda biliyoruz.O yüzden istersen gel "mecburen" iyimser olup nasıl iyiye gider takım onu konuşalım.Alper çokta iyi maçlar oynadık yaa Juventus ilk maçında aldığımız keyif,Ajax maçı ,Union maçı vs vs vs .En sonu pazar gecesi zevkten 4 köşe olmadınmı söyle hadiSen cok iyimser yaklasiyorsun ama isin sonunda 4 senedir bazi seylerin gelismedigini gormek lazim. Konu sadece doymusluk veya gol pozisyonu yaratma sorunu degil, hem kadro planlamasi (ve transferler) konusunda amatorce yonetiliyoruz ve bundan dolayi yaz donemi yapmadigimiz transferleri Ocak ayinda telafi islerine girisiyoruz, hemde Okan Buruk hazir oyuncu seviyor ve hazir oyuncu deyince bunlarin parasi da 30-40 milyon eurodan asagi olmuyor ozellikle genc ve orta yas oyunculari olunca. Bunlari yasadik ve gorduk, onumuzdeki yaz yine aynisini gorecegiz.
Mesela sunu dusun: Renato Nhaga diye cok genc bir cocuk alindi, bu cocuk yeterince forma sansi bulup suan ki konumundan daha iyi yerlere varabilir mi bizde? Oyle bir ihtimal goruyormusun Okan ile? Bence cevap cok net belli. Bunlari yapamadigi icin zaten pahali oyuncular pesinden kosuyor. Pahali oyuncu alinir, paran varsa ikna edebilirsen gidip alirsin ama her mevkiye degil.
Ligde 6-7 mac, onun disinda 2x Liverpool maci, Juve maci, Ajax maci derken bir de Bodo maci sayariz eder 10-11 tane mac, gerisi hep izdirap cektirdi.Birçok konuda hemfikir olduğumuzu biliyorsun ama Okan Hocam hiçbir zaman mevcudiyetlerinden feragat etmedi ki? Nhaga dediğin oyuncu ancak ve ancak Torreira giderse yada Allah korusun sakatlanırsa oynayabilirdi .Şuana kadar olmadığı için gerçekleşmedi.Bizim en güzel tarafımız şampiyon olduğumuzda bile eleştirebiliyoruz daha iyisini arıyoruz .kabul .Yıllardır onun içinde sürekli telakkideyiz ama Okan Hoca gitmeyecek bunu bir kabul etmeliyiz ve yeniden daha iyi nasıl oluru tartışmalıyız ki tartışıyoruz.Seninle aramızdaki fark ; sen mevcudiyeti kabul etmiyorsun ama mevcudiyet devam ediyor.Edecekte öncelikle bunu bir özümse Okan Hoca ile 2 yıl daha devam edeceğiz.Senin dediğin sadece başka bir aday çıkar ,Özbek'e karşı kazanır ancak belki öyle gerçekleşebilir.Ama Özbek'i devirebileceklerine ihtimal veriyormusun %1 bile olsa.Kim devirebilir .Şampiyon başkanı??? Buna cevap verirmisin.Dursun Özbekte Okan Hocadan başka birisiyle asla çalışmaz.Bunuda biliyoruz.O yüzden istersen gel "mecburen" iyimser olup nasıl iyiye gider takım onu konuşalım.Alper çokta iyi maçlar oynadık yaa Juventus ilk maçında aldığımız keyif,Ajax maçı ,Union maçı vs vs vs .En sonu pazar gecesi zevkten 4 köşe olmadınmı söyle hadi))
Sportif Direktör olarak Gomis'in konuşulması bile iyiye dalalet değil mi?Bakarsın bu sene farklı olur.İstediğimiz oyuncular gelir.İyi düşünelim iyi olsun.Ligde 6-7 mac, onun disinda 2x Liverpool maci, Juve maci, Ajax maci derken bir de Bodo maci sayariz eder 10-11 tane mac, gerisi hep izdirap cektirdi.
Dursun zaten secilir, bizim camianin kotu huyu zaten icimizden iyi baskan adaylarin cikmamasi. Hep ayni kisiler etrafinda donuyor bu kulup. O yuzden degisiklik beklemiyorum ben sadece olmasi gereken seyleri anlatmaya calisiyorum, cunku bu kulubun potansiyeli daha yukseklerde olmali ve mevcut kisiler ile buna ulasabilecegimize pek guvenmiyorum desem dogru derim.
Simdiden hangi mevkilere oyuncu lazim, kadro planlamasi nasil olmali diye seylere kafa yormalarini beklersin lig biter bitmez ama Dunya Kupasi varken + bizimkilerin profesyonelce calismadigini hesap edince Temmuz ortasi gibi anca oyuncu izlemeye giderler, Agustos gibi baslarlar transferlere. Scout ekibi neye yarar diyecegiz yine, artik deja vu oluyor bazi seyler![]()
SD falan yönetim işi, üstüne hocanın isteyeceğini de sanmıyorum pek.Ayni döngüye sıkıştık valla büyük ihtimalle sağ bekle başlarız yine transfere.Ne yönetimde çok iyi bir SD getirecek vizyon var ne de hocada öyle bir istek var.Hoca 4 sene üst üste şampiyon olmuş fmde editorle oynar gibi sınırsız imkanı var kullanmak istemiyorSportif Direktör olarak Gomis'in konuşulması bile iyiye dalalet değil mi?Bakarsın bu sene farklı olur.İstediğimiz oyuncular gelir.İyi düşünelim iyi olsun.
Dunyada ornegi var mi bunun.
inanılmaz bi nefreti var adamın ifbye ya