Okan Buruk | Teknik Direktör

Bu sezon fener deplasmanı içerdeki fener maçı, juve maçı içerdeki liver maçları ve bodo maçı ve ajax dışında keyif aldıgımız maç yok sanırım belki bjk deplasmanıda sayılır

Bu maçlar zaten vitrin maçı irfan hoca ile de çıksak aynı oyunu oynardık
Screenshot_20260503-155141_YouTube.webp

Medya çöplügunde bana elestirilen bir yerli söyleyebilir misiniz ki @Emre Bari , @Nedim Sertel yerli bir eleman adam akilli hic bir zaman elestirilmez ismi Okan buruk yerine Olexander Biberovic falan olsaydi vurun gavura diye dün görürdük tüm o isimleri.

Buna senin Htalks da dahil Nedim :D Solkskjaer e bankamatik faresi diyen adam sergen gitse bjk nin alternatifi yok begenmiyorumda vs diyordu herif kendi takimi için :asd:

Valla bunda da haklılık payın var bro. Bence burada iş tam o etki tepkiye dönüyor. Nasıl desem, yabancı olunca genel kitlede toz kondurmama üzerine oluyor bu sefer yayıncılar fazla üstüne gidiyor. Yerli olunca genel kitlede fazla üzerine gidiliyor bu sefer yayıncılarda ekstra bir koruma modu oluyor.

Hani bunun sosyolojik psikolojik alt yapısını bilemem ama tespitim budur. Mesela bugün sorsan Tudor’u Hamza hocadan daha çok seven bile çıkar nasıl olabiliyor bilmiyorum 🤣

Seneye şampiyon yapamaz imkansız herkes aynı şablon’da oyun oynayıp bize karşı galibiyet alma peşinde
Kapan topun arkasını geç hızlı hücumla Galatasaray’a iki tane salla

Fatih terim son dönem futboluna döndük
Aşırı iyimser bir yorum, hiç izlemeyip bunu okuyan biri muazzam tiki taka futbolu oynuyoruz filan zanneder. Tabii ki öyle bir şey yok;

1. Defanstan çıkma rutinimiz, Uğurcan-Abdülkerim-Davinson-Sallai mancınıklarından ibaret, Progresif pasla çıkmayı denemiyoruz bile çoğu zaman.

2. O dillere destan(!) ön alan baskımızı, KG-GB gibi zavallılar dahil, kıramayan takım neredeyse yok. Son pas yahut final vuruşlarında başarısız olmaları bu gerçeği değiştirmiyor. Öndeki dörtlü paldır küldür 4. bölgede rakip kaleci ve stoperlere baskıya gidip, merkez ikili ve stoperler geride kaldıkça o presin işlememesi ve merkezin kolayca geçilir olmasında şaşılacak bir şey yok.

3. 3, 2 den büyüktür. Orta sahada sayıca eksik kaldığımız için ezildiğimiz kaçıncı maç, sayamadım? Dünki maçta direkt forvet gibi oynayan Yunus' u, bir de rakip takımdaki ofansif orta saha oyuncuları olan Yalçın ve Holse' yi düşün; oyunun hep içindeydiler, takım savunmasına azami katkı verdiler, hücum katkısında da eksik kalmadılar. Kaldı ki iki merkez oyuncumuz da fiziksel handikapı nedeniyle mesafe kat etmekte zorlanan, alameti farikası dar alanda top kapıp hızla boştaki adama pas atmak olan Torreira ile daha 20. dakikada nefes nefese kaldığı için stoperlerin arasına gömülmeyi tercih eden Lemina; sonradan giren İlkay o işlerin adamı zaten değil.

Kadro planlaması ve buna bağlı olarak aşırı yük binen bazı oyuncuların limitlerinin sürekli zorlanması ve dolayısıyla bunun sürdürülebilir olmadığı gibi hususları ayrı bir başlık açıp değerlendireceğim, burada keseyim...

Şunu kabullenmeliyiz ki çok cıvık bir takım yarattı.

Takımda disiplin yok, takımda ciddiyet yok, hocanın oyuncular üzerinde otoritesi zaten hiç yok. Kalsa da gitse işimiz zor. Diyelim ki gitti, yeni gelen adamı çiğ çiğ yer oyuncular çünkü 4 senedir alıştılar şu tatil köyü kıvamındaki ortama.

Ne güzel ya izin üzerine izin. Katar'da Arabistan'da falan bile bu kadar rahatlık yoktur oyunculara.

4 sene üst üste şampiyonluk var ve avrupa cl de son 16 ya kaldı başarı olarak. Turkiye kupası var 1 tane 1 de super kupa var. (Fb genc takım)

2 super kupa kaybetti biri bjk farkli maglubiyet biri fb rezil bir oyun.
1 cl den elendi young boys a rezil sekilde ve uefada az alkmaara daha feci rezil oldu.
Ikinci sezon cl de iyi isler yapti ama Bayern kopenhag ve prag maclarin da yapmadığı oyuncu degisikliklerle hem cl hem de sonrasında uefa dan elendi.
Super ligde ise ilk sezon hariç diğer tüm sezonlar leş attı. Ilk sezonun ilk 10 maçı da leş ayrıca.

Unutulmayan rezillikleri: şampiyonluk macinda kendi sahanda 70 dk 10 kişi oynayan fb ye ezilerek yenilmek.
Bu sezon fb deplasmaninda yaptığı korkunc degisikliklerle 1-0 a kitlediğı maçi 1-1 bitirmek... çok var kardeşim hangisini yazalım şimdiden yoruldum...

Samsunspor'un alman hocası Fink'in, samsunspor'a oynattığı futbolun çeyreğini dahi 4 senedir Galatasaray'a oynat(a)mamış bir teknik direktör kendisi..

Ağzım açık izledim Samsun'u.. 4 sezondur Fink'in oynattığı gibi alan parselleyen, birebir adam adama savunma yaptırabilen ve tek topla kaleciyle karşı karşıya kalabilen bir oyun oynattığını hatırlamıyorum okan'ın.. siz hatırlıyor musunuz?

Leroy Sane birebirde bir şeyler yapacakta, osimhen şapkadan tavşan çıkaracakta, barış alper 100 saniyede usain bolt gibi koşu atıp takımı gol pozisyonuna sokacakta, beyefendi maç kazandıracak Galatasaray'a! Bunu ben de yaparım ne var ki ? Saldım çayıra mevlam kayıra.. Getir amatör bal liginden herhangi bir beden hocasını o da yapar bunu..

İşin asıl komik kısmı; Galatasaray'ın ŞL finali oynaması hayalini kuruyoruz hem de okan burukla! Teknik ekibinde İrfan Saraloğlu olan, erzurumspor'un ve ptt 1. Ligdeki amatör takımların kondisyonerleri ve teknik ekibiyle ile takıma antreman yaptıran okan burukla bu hayali kuruyoruz!

Erden Timur'un 2 sezon önce "Avrupanın en iyi kondisyonerini, kaleci antrenörünü, hücum antrenörünü ve taktik antreörünü okan buruk'a tekkif ettik maaş dengesi bozulur diye kabul etmedi" diye açıklama yaptıktan sonra Okan buruk'u derhal kovmamız gerekiyordu.

Maaş dengesi falan hikaye. Söylenen antrenörler ve kondisyonler gelirse Hiçbir halt bilmediği foyası çıkacak o yüzden istemedi. Çok sinsi çok. Bakmayın mülayim durduğuna.

Takıma gelen her oyuncu 3 ay sonra futbolu unutuyor anasını satayım! Başka hiçbir takımda görmedim ben bunu. Futbolcuyu çöp edip sürekli yeni ve hazır oyuncu aldırıyor. Tüm planı ve taktiği bu. Yeter artık gerçekten.

Şu kadroyu doğru düzgün alman bir hocanın elinde görelim. Bakalım nasıl oynuyor takım. Samsun'un alman hocasını getirin, takım dipçik gibi oynamazsa adam değilim.

Bu adamın bize izlettiği şey futbol falan değil. Orta sahasız futbol mu olur lan! Dalga mı geçiyor bu adam bizimle ??

Önümüzdeki sezon PSG ya da Bayern deplasmanı gelirse bu adam bize tek maçta 15-20 gol yedirip rezil kepaze edip kovulacak. Bu sezon kötü olan liverpool'dan bile Uğurcan Çakır sayesinde kurtulduk. 10 tane yiyorduk az kalsın deplasmandaki maçta.

Testi kırılmadan söylüyorum; Şampiyon olur olmaz kovulmalı okan buruk. Ayıp olur diyorlarsa şampiyonluk töreninde plaket verin teşekkür edip yollayın şu adamı artık!

3 senedir yazdıklarımı yeni yeni insanlar konuşmaya başladı, özetleyelim;
4 senedir kurulan kadrolar ligin hep üstünde, herhangi vasat bir hocayla bu kadrolar şamp olurdu, öyle de oldu
Bizim hoca 2 sezon rakip hediyesi, 1 sezon da taraftar ısrarıyla ortada 3’lüye dönülerek şamp olabildi
Bu sezon da yine rakip hediyesi, bakalım inşallah böyle biter
Oyun üstünlüğünü fizik, maks. efor ve sayı üstünlüğüyle sağlamaya çalışan çok demode bir oyun anlayışı var
Bunun için stoperler önde, bekler önde, kanatlar ilerde, ortasaha önde
Topu rakibe bırakıp önde Toreira ile kapması ya da stoper/beklerin ilk müdahalede başarılı olması esas
Önde baskıyla top kaparsak gol ya da stoper/beklerin müdahalesi ortasahada kalırsa baskın atakla gol ya da defalarca tekrarlayarak rakibi hataya zorlama
Oyuncular da ligin üstünde yetenekli olunca 10 maçın 7’sinde başarılı olunuyor
Ama bu sınırlı sayıda oyuncuyla, bol fizik ve maks. eforla yapılabiliyor
Bunun dışında set oyunu yok
Organize atak yok
Duran top organizasyonu yok
Takım defansı yok
Rölanti oynamayı beceremiyoruz
Top tutmayı beceremiyoruz
Ne oynayarak ne defans yaparak Skor tutmayı beceremiyoruz
Oynayan oyuncuları parlatacak taktikler, koşular, top gezdirmeler yok
Değişiklikler duruma/rakibe göre değil, ezbere ve oyuncuların süresine göre
Ve hiçbir alternatif oyun şekli, şablonu, taktiği yok

Rakip akıllı ve takım oyunu oynuyorsa bunu kırmak kolay olduğundan 10 maçın 3-4’ünde bu oyun hiçbir işe yaramıyor
Alternatif olmadığı için de 90 dk boyunca sıfır üstünlük, sıfır atak, sıfır pozisyon, rezil şeklde bitiriyoruz bu maçları
Oyuncuların özgüveni de yitiyor, bir gol yesek acaba aynı mı olacak diye eller ayaklar dolaşmaya başlıyor, panik oluyor, başsız tavuk gibi bir takım izliyoruz
Bu olmasa bile tamamen oyuncuya dayalı bir oyun olduğundan yedekler kaliteli bile olsa çok sınırlı katkı alabiliyoruz
11’dekiler gününde olmazsa ya da sakat cezalı olursa yedekler kendi bildikleri oyunla bu oyun arasında bocalıyorlar
Halbuki bu kadar oyuncu dayalı olmasa yedek de as oyuncunun %75-80 kadar performansla oyunu götürebilmesi lazım

Artık oyuncu seviyemiz farklı, gazla, motivasyonla, tatildi izindi verip oyuncuların suyuna gitmekle bir yere kadar gidilebildiği açık seçik ortada
Bize artık gerçekten iyi bir taktisyen hoca lazım
Yine kendi oyununu oynatacak ama 10 maçın 3’ünde 4’ünde duruma göre, rakibe göre, elindeki oyuncu grubuna göre çözüm bulabilecek bir hoca
Set oyunu çizebilecek, organize atak gösterecek, duran top çalıştıracak, iyi idman yaptıracak, en basiti 3’e 2 falan gidilirken nasıl boş kaleye gol atılır gösterebilecek bir hoca lazım

3 sene 4 sene diye korkmayın, bu kadrolar vasat bir hocayla da en az bu rahatlıkta şamp olur, iyi bir taktisyen hocayla da uçma potansiyeli var

Mesela bir maç oluyor, diyorum ki Sane çok klitlendi, hep ortasahada başında 2-3 kişiyle top alabiliyor. Bakalım ne zaman bek bindirmesi gelecek ve öyle tutmayacaklarını göstereceğiz diye izliyorum
Aslında bek bindiriken bir ortasaha Sane’ye yaklaşıp verkaça da gelse tadından yenmez ama sadece bek bindirsin razıyım abi
2 oluyor, 3 oluyor, 5 oluyor. 90 dk oluyor o bek bindirmesi bir kez bile gelmiyor.
Gelse bile Sane bu sefer geri pas veriyor atak sil baştan oluyor
Demek ki hiç çalışılmamış, hatta konuşulmamış bile
Bir kez bile konuşulmuş olsa Sane 2 dener, üçüncüde kaçan beke topu atar yani
Yahu en basitinden bu çalışılmaz mı yahu
Ya da elimde Sane var, Sane’yi nasıl ceza sahasına daha yakın topla buluşturabilirim çalışılmaz mı
Ya da rakiple teke tek bırakırım
Bu sadece Sane için mesela, her oyuncu için, özellikle de golcüler için düşünün
Kim nasıl bir sahte koşu atsın da Barış önünde boş alan yakalasın çalışılmaz mı
Osi’ye 2 kişi kucağında top attığımda kaptırıp atak yiyorsam ne yapmam lazım çalışılmaz mı
Kontra gidiyorken kim nereye yönelecek de stoper hareketine göre adamlardan en az biri kaleciyle başbaşa kalacak çalışılmaz mı
Yok abi yok, 3 senedir söylüyorum ben bunları
Bize artık iyi bir taktisyen hoca lazım

Cumartesi maci kazan iyi ayrilalim. Onumuzdeki sezon takim muhtemelen Kasim’da falan havlu atacak sen varken. O yüzden kotu olmadan yollari ayirmakta fayda var.Verdigin emekler icin tesekkur edip sen yoluna ben yoluna olmali.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ya topcularla iyi gecinirsem dediklerimi yapar falan diye dusunuyor da kazin ayagi oyle degil. Hadi Super Ligimiz zayif sahada kazik gibi dikilsen de bu kadro ile en az ilk uc yaparsin. Bir kac mac kipirdasan ozellikle derbilerde buyuk ihtimalle sampiyonsun. Ama bunun Super Lig otesi de var yahu. Bu topcular seni aninda haliya sarar. Farkinda degil.

Geçen hafta fb maçından sonra okan hoca dedi ki; "Tek maça odaklandığımızda bizim için çok farklı bir şey oluyor.", geçen sene sonlarında da avrupadan elendikten sonra sanırım tv100 de ersin düzen programında bir röportajı vardı,bu açıklama yalanlanmadı diye biliyorum, orda da dedi ki; "Çok maç oynamaktan doğru dürüst taktik idmanı yapamıyorduk. Artık taktik çalışma fırsatını bulacağız."

Şimdi arkadaşlar bu 2 açıklamayı birleştirin bu ne demek, okan hoca açık açık ''3 günde 1 maç varken benden her maça öyle sağlam taktik beklemeyin'' demiş olmuyor mu? eeee 3 günde 1 maç yapan dünyada bi dünya takım var; CL,Uefa,konferans,asya CL, Libertadores,Sudamericana vb bu takımların hepsi dünya devleri de dahil maça özel sağlam taktik olmadan mı çıkıyor yani ? o zaman bu açıklamalardan ben önümüzdeki sene de öyle düzgün oyun beklememeliyiz onu anlıyorum direkt olarak.
Adam diyorki her üc günde bir mac olsa benim bunun icin extra antreman özel taktikler beklemeyin cünkü buna harciyacak zamanim.yok ama tuaf olan haftada tek maca düstügümüz zamanda özel hic birsey calistirmiyor rakibe göre farkli bir taktik ile cikmiyor, rakip ister barca ister adana taktik ayni

Daha önce demiştim

Sezon hayırlısı ile bitsin

Bir şampiyon olalım

Sonra 1 sene ara verelim bakalım keramet hocada mı yoksa takımda mı

Hem o kendini bir toparlasın hem taraftar

Çünkü yeni sezonda en ufak olumsuz bir sonuçta tepkiler çığ gibi büyüyecek

Geri
Üst Alt