Okan Buruk | Teknik Direktör

Hoca falan değil çünkü;
Günümüz futbolunda oyuncular farklı taktikleri öğrenerek geliyorlar
Fiziğin yanısıra bir taktiği çok çok iyi oynayan, ya da birkaçını iyi oynayan, ya da bambaşka meziyetleri olanlar üst seviyelere çıkıyor
Hocalar da farklı rakiplere karşı farklı taktik, maç içinde farklı skorlara farklı taktikler oynatıyorlar
(Örneğin Sporting, maçın farklı bölümlerinde en az 3 farklı taktik yaptı
Trabzon keza bugün en az 2 farklı taktik oynadı)
Bugün PSG bile “benim oyunum bu, herkese karşı her skorda bunu oynarım” demiyor, CL finalinde bile bambaşka taktiklerle oynuyor
Ayrıca her taktiği her oyuncuyla oynayamazsınız.
İyi bir hoca her rakibe her skorda her oyuncuyla aynı taktikle oynayamayacağını bilir. Ya da maç içinde rakibin yaptıklarına göre değiştirmesi gerektiğini bilir.
Hep aynı taktikle oynamaya kalkarsa bazı rakiplerin yapısı gereği, bazıları senin ne yapıp yapamayacağını ezberleyip çalışarak, bazıları da farklı taktiklerle seni rezil edeceğini bilir.
4,5 yıldır her rakibe her skorda aynı oyunu (taktik diyemiyorum) oynatmaya çalışan biri hoca falan değildir.

70. dakikadan önce oyuna müdahale edememe rahatsızlığı var. Belki erken hamle yapsa fark bu kadar açılmadan momentum yakalayacaktık.

Leao Sane ile sığırpress oynamayı hayal etmesi bile nasıl 1 psikoz yaşadığını ortaya koyuyor. Rakip paslaşıyor geride Yunus nefessiz koşuyor. Leao Sane sabit duruyor ve izliyor. Hayatımda izlediğim en rezil Gs maçlarından biriydi.
O kadar doğru Bi yorum ki. Bu sığırpress saçmalığı yüzünden takımın gol atabilme içgüdüsü ve yeteneği öldü yemin ederim. Çorum'un, gençlerbirliği'nin falan yaptığı pas varyasyonlarını hücum aksiyonlarını bile yapamıyor bu takım yemin ederim buna.

Ne yani yönetimleri şampiyon olmamak için mi uğraşıyor alakası yok.. hoca o günlerin günahını 4 kez üst üste şampiyon olarak bütün Galatasaray camiasına affettirmiştir kendini kırmızıya gelince maç kaotik bir hale dönüşmedi dönüşmüş olsaydı hakemin bariz tarafını dahada iyi anlayabilirdik okan hocaya ilk sarısı bile saçma sapan sebepten verdi
uğraşmıyor, yönetemiyor United.. diğeri ise işi topçu al sata döktü. Dertleri şampiyonluk değil. Affetmek başka, sevgiyi sordun sebebini söyledim.. ama biliyoruz ki Okan ne zaman kırmızıyı göreceğini bilir. Boşuna oluşması bu algı. Dünyada ilktir herhalde bir hazırlık maçında td kırmızıyı görmesi.. ne ilginçtir ki herkes de açıklama yapmasını beklediği bir maçta…
Not: camiasına affettirmiştir diyorsan demek ki bu hatasını görüyorsun. Bu da güzel… işte tam olarak Okan bodur…

Rierada haklılık payın var. Fatih hocama sıhhat dağlık ve uzun ömür diliyorum… bir yıl rahat götürür.. sonra gelir Arda…
Sevgim de saygım da sonsuzdur ama Fatih Terim öyle bir denkleme girmez bu saatten sonra. Girmemesi de lazım bence. Yönetim tarafında keşke girse.

Bi ara 3lü oynamayı filan denedi hatta frankkwskiyi aldı başaramadı.

Kolay sandı taktik işlerini. Tahtaya yazınca oluyor sandı.

Fatih Terim okan burukdan daha tecrübelimi? Evet ve yasina ragmen okan burukdan büyük ihtimal daha hirslidir motive konusunda daha iyidir orasi kesin, hic bir futbolcuda Terminin arkasindan sallamamistir cünkü onu bir baba gibi sevmislerdir. Terimin eksileri genelde zayif bir yardimci grubu ile calisir okan burukda öyle, yenilicilik konusunda artik ondanda birsey beklememeli ama adam gibi eminim ki bu kadronun hakkini net verir ve daha verimli bir oyuncu grubu ortaya cikarir ve daha heycanli ve güzel futbol izletir bize, Sampiyon yapar yapamaz orasini bilemem, cünkü artik yas itibari ile bu yükü ve stresi kaldirirmi belli degil ama eminim ki okan buruku kovsalar ve Terime teklif sunsalar herseyi birakip kosa kosa görevi kabul edecek kadar Galatasarayli dir. Bana kalsa sirf Terimle olmaz bu is. Arda Terim ikilisi bize kaybedilmis o heycani geri getirecek bir ikili olurdu.

Arkadaşlar istifa edecek olan adam, bilerek kırmızı görmez. Çıkar basın toplantısında verirdi istifasını. O yüzden boşu boşuna beklentiye girmeyelim. Kendisini anca içeride yaşanacak ilk rezalet de gönderirse taraftar gönderir.

Hayır, tam tersi. Galatasaray bunlarla yada bunlarsız şampiyon olur herhalukarda. Yeter ki bir yönetim ve td başta olsun. Ancak bunlarla Galatasaray’ın ilerisi için karanlık.. osimen gibi bir forvetin var. Dünyada bir numara.. senin gözünde öyle diyebilirsin. Hadi iki olsun, hadi üç.. asla dört olmaz… çok iyi bir kadro var… bu yönetim ve Okan olmasaydı, üç nokta atışı oyuncu yazın alınsaydı ne olurdu.. sadece lesley yerine sarr olsaydı mesela? Deniz yerine daha olgun bir forvet?
genç yabancı alacaktın Dursun, lemina ile imzalayınca 1 tane olgun hakkın vardı. Icardi ile ilgili OB çıkıp söylemese onunla da imzalayacaktı dursun.
Yönetim aylarca alamayacakları adamların peşinden koşup son gün deniz mitşubiişi getirdiler.
kiralık+opsiyonu tek kabul ettirdikleri lesleyi getirdiler. temmuzda da aynı maliyete alacakları Leao yu son günlerde getirdiler antrenman yapmamış şekilde.
hocanın 2 11 lazım, yerli topçular istiyorum dediği yerde 5 tane topçu aldılar belki 1 tanesi iş yapabilecek.

Mentalitesini biraz değiştirip bazı maçlara rahmetli lucescu gibi bakmayı öğrenirse şampiyonluğu alır yine ama at gözlüğüyle devam ederse bu sezon havluyu atacak gibi. Bir iki mevkiye daha üst düzey fresh topçular alınsaydı kendi bildiği gibi devam edebilirdi.

Basaksehir döneminde demba ba miydi bilmiyorum okan icin yorum.yapmisti, cok yorgunuz ama hoca hala önde basmamizi istiyor diye biz bunu artik yapamiyoruz gibisinden. Büyük ihtimal bizim oyuncularda artik bu durumda. Oynadimiz oyundan belki onlar bile artik rahatsiz olabilir, cünkü hic bir hirs göremiyorum bu takimda. Bu sirf dört yil.pes pese sampiyon olduk.doymusluk.varla aciklanmaz. Her prof futbolcu bir sampiyonluk daha ister kariyerinde.
bu röportajı verdiği videoyu bulamadım bu arada.

Fatih Terim okan burukdan daha tecrübelimi? Evet ve yasina ragmen okan burukdan büyük ihtimal daha hirslidir motive konusunda daha iyidir orasi kesin, hic bir futbolcuda Terminin arkasindan sallamamistir cünkü onu bir baba gibi sevmislerdir. Terimin eksileri genelde zayif bir yardimci grubu ile calisir okan burukda öyle, yenilicilik konusunda artik ondanda birsey beklememeli ama adam gibi eminim ki bu kadronun hakkini net verir ve daha verimli bir oyuncu grubu ortaya cikarir ve daha heycanli ve güzel futbol izletir bize, Sampiyon yapar yapamaz orasini bilemem, cünkü artik yas itibari ile bu yükü ve stresi kaldirirmi belli degil ama eminim ki okan buruku kovsalar ve Terime teklif sunsalar herseyi birakip kosa kosa görevi kabul edecek kadar Galatasarayli dir. Bana kalsa sirf Terimle olmaz bu is. Arda Terim ikilisi bize kaybedilmis o heycani geri getirecek bir ikili olurdu.
1789852474922.webp

genç yabancı alacaktın Dursun, lemina ile imzalayınca 1 tane olgun hakkın vardı. Icardi ile ilgili OB çıkıp söylemese onunla da imzalayacaktı dursun.
Yönetim aylarca alamayacakları adamların peşinden koşup son gün deniz mitşubiişi getirdiler.
kiralık+opsiyonu tek kabul ettirdikleri lesleyi getirdiler. temmuzda da aynı maliyete alacakları Leao yu son günlerde getirdiler antrenman yapmamış şekilde.
hocanın 2 11 lazım, yerli topçular istiyorum dediği yerde 5 tane topçu aldılar belki 1 tanesi iş yapabilecek.
İyi olunca Okan kötü olunca mi dursun. İkisi suç ortağıdır hiç kusura bakmayın. Boşuna mi Okan okanoğlu diyoruz. Bal gibi korudu başkanını… Okan en büyük velinimeti olan Galatasaray’ı (intere giderken) ve Erden’i (ilk iki şampiyonluk) satmıştır.. ikincisinde de dursunla saf tutarak hem de.. şimdi onu dursundan koparamazsın.. ikisi birdir.. tencere tava misali… ikisi de Galatasaray için yetersizdir ve Galatasaray menfaatine değillerdir o görevlerde bulunmaları..

Geri
Üst Alt