Okan Buruk | Teknik Direktör

Çoğunlukla rus ruleti oynuyoruz zaten gününde bir takım değerlendirirse fark oluyor.

Sen deplasmandasın Salah iki tane 70 metre top sürerek gol atıyor önü boş, arkada yetişecek adam yok.

Kaç yıldır yazıyorum deplasmanlarda nispeten iyi kadrosu olan takımlardan kontra yememelisin, bu sene de Sporting ve Trabzon’dan yiyerek başladık sezona, iki maç da hezimet.

Aynı hataları tekrar tekrar yapmaya devam ediyoruz, değişen düzelen birşey yok.

İyi olunca Okan kötü olunca mi dursun. İkisi suç ortağıdır hiç kusura bakmayın. Boşuna mi Okan okanoğlu diyoruz. Bal gibi korudu başkanını… Okan en büyük velinimeti olan Galatasaray’ı (intere giderken) ve Erden’i (ilk iki şampiyonluk) satmıştır.. ikincisinde de dursunla saf tutarak hem de.. şimdi onu dursundan koparamazsın.. ikisi birdir.. tencere tava misali… ikisi de Galatasaray için yetersizdir ve Galatasaray menfaatine değillerdir o görevlerde bulunmaları..
hee senin kuyruk acın başka. ET yi nasıl sattı onu anlamadım ama. ET giderken ne yapacaktı mesela?

Gitmesinin sezonun kalani icin kurtulus olduguna katilmiyorum. Dursun denen adamin getirecegi hoca okan hocanin 10 gomlek felan alti sacma sapan biri olacagi icin duzelmez hic bir sey. 4 senedir sampiyon olan hocanin batiracaksada sezon boyu batirarak gitme hakki olsun. En fazla dursunun getirecegi boktan hocadan sonra dursundan kurtulma surecini hizlandiracaksa gitsin derim yoksa kalsin.

Bunu kim.demis ki?
Pirlo kitabında
pirlo-kitabinda-fatih-terim-i-yerden-yere-vurdu-8541050_4883_m.jpg

Ben şahsen istifa etsin demiyorum ama bazı majör konularda şapkayı önüne koyup köklü bir değişime gitmesi gerekiyordu geçen sezon bittikten sonra.

Yeni oyuncular, yeni bir oyun planı, kısacası yeni kan.

Ama bu gereken değişimlerin hiç biri gerçekleşmedi. Zamanın akışına karşı ilerleyen herkes bir gün zor durumda kalır. Şimdi yaşadığımız durumun geleceği dünden belliydi. Geçen sene şampiyon olduk 4. yılda bu doğru ama takım ve hoca bas bas bağırdı artık bir değişim gerek diye. Takımın bu yardım çağrısını görmezden geldi hem Dursun hem hoca.

Sonra taraftar şımarık oluyor, Real'i City'yi tutun deniyor. Bu taraftar daha ne yapsın anlamıyorum.

Ha bu arada Okan'dan daha büyük bir sorunumuz var, o da Dursun. Bugün yine lime lime doğradılar sahada bizi.

Kendisi parmakla gösterilen bir sanayi ustası misali, takımdaki problemi çözecek tek kişidir.
Güveniyoruz, arkasındayız

dursun okanı yolladı diyelim getireceği adam en fazla terim 😂 bu adam başımızdan gitmediği sürece her şey yaş

fatih deneni istiyorlar
fatih gelsin de 15 maç galibiyet görmeyelim

Hoca falan değil çünkü;
Taktiğin başka bir şey, stratejinin başka, dizilim yerleşimin başka bir şey olduğunu hocalar bilir.
90 dk boyunca ön alan presi bir stratejidir. Topu kapıp gol atmak, ilerleyen dakikalar için rakibi yormak, psikolojik üstünlük kurmak için yapılır. Dizilim oynayacağın taktiklerden en iyi verimi almak içindir. Taktik ise neyi nasıl yapacağındır.
Günümüzde en iyi takımlar bile maçın büyük kısmında sığır pres(!) yapamıyor. Belli bölümlerde ya topu rakibe bırakarak ya da top gezdirerek aktif dinlenme yapıyorlar.
Bu dinlenme sırasında top rakipteyse gol yemeyecek kadar dinç de kalarak yapılmalı.
Pres yaparken saçma boşluklar veriyorsan onu zaten hiç saymıyorum
Pres yaparken topu verdiğinde canın çıkmışsa o pres artık dezavantajdır. Pres yapıyorsun ama dakikalarca kazanamıyorsun, hata yaptıramıyorsun, üstelik rakip seni koşturuyor ve sen daha fazla ve hızlı yoruluyorsan bunu ya tamamen kesersin ya da ara verir şok yapmaya çalışırsın.
Bu stratejidir. Topu aldığında neyi nasıl yapacağın ise senin taltiğindir. (örneğin Sane üzerine 2-3 kişi çekmişken diğerleri el belde beklemektense ne yapacak, nasıl yapacaksın gibi ya da Sane’yi ordan nasıl çıkaracaksın gibi)
Ya da savunurken nasıl savunacaksın, taktik bunlardır.
4,5 yıldır sürekli ön alan presi yaptırmaya çalışan, bu uğurda CL’ler, erken turlar harcamış, kendinden çok geri rakiplere puanlar vermiş ve hala aynısına devam eden biri hoca falan değildir.

hee senin kuyruk acın başka. ET yi nasıl sattı onu anlamadım ama. ET giderken ne yapacaktı mesela?
Okan ile ilgili Galatasaray dışında hiçbir şeyim olmaz. Kuyruk acım hiç olmaz. Yakıştıramadım da sana, yine de dil sürçmesi diyeyim ve cevap vereyim. Erdenin tutunacak dal olabilirdi, tam tersi dursunun safında yer aldı.. eğer kuyruk açısından kastın erden ise, benden ziyade sana daha yakındır erden başkan.. Galatasaray’a karşılıksız menfaatsiz değer katan herkes değerlidir, erden de bunlardan biridir…

Hoca falan değil çünkü;
Taktiğin başka bir şey, stratejinin başka, dizilim yerleşimin başka bir şey olduğunu hocalar bilir.
90 dk boyunca ön alan presi bir stratejidir. Topu kapıp gol atmak, ilerleyen dakikalar için rakibi yormak, psikolojik üstünlük kurmak için yapılır. Dizilim oynayacağın taktiklerden en iyi verimi almak içindir. Taktik ise neyi nasıl yapacağındır.
Günümüzde en iyi takımlar bile maçın büyük kısmında sığır pres(!) yapamıyor. Belli bölümlerde ya topu rakibe bırakarak ya da top gezdirerek aktif dinlenme yapıyorlar.
Bu dinlenme sırasında top rakipteyse gol yemeyecek kadar dinç de kalarak yapılmalı.
Pres yaparken saçma boşluklar veriyorsan onu zaten hiç saymıyorum
Pres yaparken topu verdiğinde canın çıkmışsa o pres artık dezavantajdır. Pres yapıyorsun ama dakikalarca kazanamıyorsun, hata yaptıramıyorsun, üstelik rakip seni koşturuyor ve sen daha fazla ve hızlı yoruluyorsan bunu ya tamamen kesersin ya da ara verir şok yapmaya çalışırsın.
Bu stratejidir. Topu aldığında neyi nasıl yapacağın ise senin taltiğindir. (örneğin Sane üzerine 2-3 kişi çekmişken diğerleri el belde beklemektense ne yapacak, nasıl yapacaksın gibi)
Ya da savunurken nasıl savunacaksın, taktik bunlardır.
4,5 yıldır sürekli ön alan presi yaptırmaya çalışan, bu uğurda CL’ler, erken turlar harcamış, kendinden çok geri rakiplere puanlar vermiş ve hala aynısına devam eden biri hoca falan değildir.
tamam sensin hoca yarın gel başla

Çoğunlukla rus ruleti oynuyoruz zaten gününde bir takım değerlendirirse fark oluyor.

Sen deplasmandasın Salah iki tane 70 metre top sürerek gol atıyor önü boş, arkada yetişecek adam yok.

Kaç yıldır yazıyorum deplasmanlarda nispeten iyi kadrosu olan takımlardan kontra yememelisin, bu sene de Sporting ve Trabzon’dan yiyerek başladık sezona, iki maç da hezimet.

bu takımla geride beklesek kaleyi kapatabilir miyiz emin değilim. kocaeli'ye bile 10 dakika skoru koruyalım diyoruz, sonra yayda bomboş kafa vurduruyoruz. orta saha tercihleri o kadar bok ki sonda elde kalan da oyun anlamında elimizi kolumuzu bağlıyor. hocanın ugo alerjisini düşünürsek lemina-osimhen'in tulum çıkarması lazım bu oyunun istikrarlı şekilde tutması için. ki lemina da piyango oldu en fazla.

Başımızda teknik-taktik bilen hoca yok ki.

Bu arada ilk 11 tercihlerinden, oyuncu değişikliklerinden anladığım dursun ile arasında ciddi bir çatışma var, bence net bu.

Gitmesinin sezonun kalani icin kurtulus olduguna katilmiyorum. Dursun denen adamin getirecegi hoca okan hocanin 10 gomlek felan alti sacma sapan biri olacagi icin duzelmez hic bir sey. 4 senedir sampiyon olan hocanin batiracaksada sezon boyu batirarak gitme hakki olsun. En fazla dursunun getirecegi boktan hocadan sonra dursundan kurtulma surecini hizlandiracaksa gitsin derim yoksa kalsin.

Okan bnin 10 gömlek altı kim var ki ;i

Gecen sene liverpoolu yendi de ikinarak yendi torreira falan yatmasa yone yenemezdik daha oyunu da sogutamiyoz yani okan buruk kendi istedigi oyun icin sol stoperiden apokeim ile orta sahasinda sara ile feelan pynuyor yani sistem ile oyuncular ortusmuyor yazin da kimseyi sattirmadi risk alamadigi icin yani ne diyim vallahi de billahi de artik yeter bikmadin rezil etmelere , gidin su takimdan hadi gule guke

Geri
Üst Alt