- 16 Haziran 2010
- 191.105
- 133.911
- 6.478
Fernando Muslera: "Kötü bir sonuçtu. Ancak Beşiktaş'ın ne kadar iyi çalıştığını, iyi hazırlandığını görmemiz gerekiyor. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Ancak nasıl başladığınız değil, nasıl bitirdiğiniz önemlidir."
Kerem Aktürkoğlu hakkında çıkan iddialar
Muslera: "Kime çıkmış? Kim söyledi bunu? Soyunma odası içerisinde miymiş gazeteci?
13 yıldır buradayım, soyunma odasında neler olduğunu siz bilemezsiniz. Futbolda her zaman haberler yaratılıyor bu normal."
Kulüp yalanlamadı?
Muslera: "Şu an benim kulüpten."
Muslera: "Çok şükür, Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanmak gibi bir şerefe layık görüldük. Şampiyonlar Ligi'ne daha önceden katılmış bir takıma karşı mücadele edeceğimizi biliyoruz, ona göre de hazırlıklarımızı yapıyoruz."
Muslera: "Çok büyük isimler, oyuncular geldi. Geçen sezon Galatasaray da, Fenerbahçe de birçok rekor kırdı. Biz Galatasaray olarak kırılabilecek tüm rekorları kırdık. Bu tarz büyük isimlerin lige geliyor olması, kalitenin artıyor olması mutluluk verici."
Okan Buruk: "Hem Kerem hem Köhn bizim oyuncularımız bizimle devam edecekler. Gelişmeler olursa kulüp açıklama yapacaktır. Şu an oyuncular bizimle birlikte. Cuma günkü maça da onlarla birlikte hazırlanıyoruz."
Okan Buruk: “EURO’dan gelen oyuncularımızı hemen takıma katıp maça çıkardık. Zaten uzun bir sezondan çıkmışlardı. Son oynadığımız Süper Kupa maçı sonuç olarak elbette hepimiz üzdü ama biz sezona kendimizi hazır hissediyoruz. Büyük Galatasaray taraftarı, takımına, hocasına ve yönetimine güvensin. Geçen sene uzun galibiyet serileri elde ettik, bir maç kaybettik ve fırtınalar koptu. Galatasaray’da bu olur. Biz taraftarımızla birlikte yeni sezon yürüyüşümüz Cuma günü başlıyor.”
Okan Buruk: "Süper Kupa maçı öncesi de söylemiştim. Burada kazanıp, kaybetmek sezonun belirleyici maçı olmayacak. İlk resmi maçımızdı. Sezon başı yüksek tempoda hazırlanıyorsunuz tam hazır olmuyorsunuz buraları az kayıpla geçmek önemli oluyor buradan bir ders çıkaracağız bu hafta içi oyuncularla yaptığımız toplantılar çok olumlu geçti. Şimdi lig başlıyor. Süper Kupa maçından bir ders çıkaracağız. Bu haftaki çalışmalarımız çok olumluydu."
Okan Buruk: "Ben teknik direktör olarak artık maçlara odaklanmak istiyorum. Transfer dönemi bittikten sonra takım performansı artıyor. Teklifler elbet gelir, bizden de teklif gidiyor. Şu anda oyuncular bizimle ve cuma günkü maça onlarla birlikte hazırlanacağız."
Okan Buruk: "Tekrar hatırlatayım; biz son iki senenin şampiyonuyuz. En az sorunsuz ve en güçlü kadroya sahibiz. Geçen senenin en az gol yiyen kalecisi bizde. En az gol yiyen defansı, en çok gol atan forveti, en çok asist yapan futbolcusu ve bunun üzerine de çok önemli transferler yaptık. Geçen seneden de daha güçlü olacağız."
Okan Buruk: "Büyük Galatasaray taraftarına sesleniyorum; takımlarına güvensinler, hocalarına güvensinler, yöneticilerine güvensinler, başkanına güvensinler. Burada çok büyük çalışma ve emek var!"
Okan Buruk: "Bu ülkede her şey algılarla devam ediyor ne yazık ki bunu değiştiremeyiz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Mağlubiyetler olur bunun en büyük sorumlusunun kendim olduğunu hep söyledim."
Okan Buruk: "Süper kupadan sonra ilk cümlemde sorumlunun ben olduğunu söylemiştim."
Okan Buruk: "Teknik açıklamalar yazıyoruz, yarısını kesip yorumluyorlar. Zaha ile de konuştuk aynı şekilde. Takım içerisinden bir başka arkadaşı gidip 'hoca seninle alakalı eleştiri yaptı' demiş ve ona anlattım ne olduğunu. Anlattıklarımı unutmuş olabilir. Maçtan sonra açıklamamda demiştim aslında. Ona da söyledim 'haklısınız siz kusura bakmayın yanlış aktardım' dedi. Böylece konu kapandı. Bu kadar güzel kaliteli diyaloglar var. En büyük başarılar onların."
KEREM AKTÜRKOĞLU, SOYUNMA ODASI ?
Okan Buruk: "Oyuncularımızın ufak tefek tepkileri olabilir. Oyuncu bazen kendisine kızıp da tepki verebilir. Dünyanın her yerinde ve her kulübünde bunlar oluyor. Oyuncuların iyi niyetine güvenmek gerekiyor. Hepimiz insanız. Soyunma odalarında biz oyuncularımızı çıkarırken nedenini söylüyoruz. Bazıları hiç mutsuz olmaz bazıları olur, bazen mutsuz olmak da gerekir. Bizim onlara onların bize sevgisi saygısı hiç değişmez. Bunun farklı yansıtılmasını doğru bulmuyorum."