Okan Buruk'tan Michy Batshuayi Kararı!

Mehmet Mehmetoglu

Süper Moderatör
Yönetici
Süper Moderatör
Geçen sezon asist (16) rekoru kıran ve kazanılan üst üste 2 şampiyonlukta başrolü oynayan Dries Mertens, 2024-25 dönemine ise tutuk başladı ve ilk 4 resmi maçında skor katkısı yapamadı.

Şampiyonlar Ligi play-off turu 1. maçında Young Boys deplasmanında devrede oyundan alınan Belçikalı 10 numara, rövanşta ilk 11'de düşünülmüyor. Mertens'in forması için iki aday var: Hakim Ziyech ve Michy Batshuayi.

Teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray'a geldiği günden beri uyguladığı 4-2-3-1 sisteminden vazgeçmezse Faslı yıldız Ziyech yeniden 10 numara rolünü üstlenecek.

Diğer senaryoda ise çift forvetli 4-4-2 sistemine geçilecek ve formda golcü Michy Batshuayi, ileri uçta Mauro İcardi'yi tamamlayacak.

Sabah

Michy Batshuayi vs Young Boys ● Sensational Performance Highlights! ●  22/08/2024

savunmayı 4 yazdığın anda oyun içinde beklerine millet baskı yapar. maç sonuda taraftar linç eder.

ben kaanlı şekilde 3 lü defans olamsı gerektiği taraftarıyım.her ne kadar eldeki stoperler sancehz hariç tam uymasada - ligde işe yarar.

jelertte köhnne yarabbi şükür diyecektir o duruma. her çıktıklarında 70 metre ileride kalma riskleri azalacatır daha kısa mesafede daha hareketli olabilirler. ne konuşulan ne aldığımız bekler 4 lü beki değil - angelino bu yüzden tutmadı ve alınmadı bonservisi...

en azından merkezde çıkarken daha fazla bağlantın olacaktır.

O zaman sara’yı kanata berkanı ya da kerem demirbayı orta sahaya atsın. Bu takım barış-bats-icardi-kerem’in aynı anda sahada olduğu bir düzeni kaldıramaz

Saglam bi 6 nomuz olsa ziyechi üclü ortasahadada degerlendirebilirdik zaman zaman ama nerde

Icardi oynamasın turu %99 geçeriz. Formsuz adam yedek bekleyecek, Icardi'nin gönlü hoş olacak diye her maç oynuyor.
buna hiç katılmıyorum açıkçası

adamın 3 4 adım geri gelip normalde takımın ona yapması gereken servis şeklini kendisi başkasına yapıyor - Batshuai o golleri icardinin yarattığı boşluklardan attı.

biz topu 60 70 metre sürkeli dikip 15 saniyede 1 bu adamın indirmesini bekleyemeyiz. son vuruşu bu sezon biraz sıkıntılı başladı ama servis yaptıkça icardi ya da bats çtır çatır skor üretir sana.

buna hiç katılmıyorum açıkçası

adamın 3 4 adım geri gelip normalde takımın ona yapması gereken servis şeklini kendisi başkasına yapıyor - Batshuai o golleri icardinin yarattığı boşluklardan attı.

biz topu 60 70 metre sürkeli dikip 15 saniyede 1 bu adamın indirmesini bekleyemeyiz. son vuruşu bu sezon biraz sıkıntılı başladı ama servis yaptıkça icardi ya da bats çtır çatır skor üretir sana.
Alakası yok

Lucas-Sara
Hakim
kurgusunu beğenmiş idim. Bence böyle çıkacağız. 4-4-2 zaten çok riskli ve 3-2 gibi bir skorun üstüne denemeyiz bence.

O zaman sara’yı kanata berkanı ya da kerem demirbayı orta sahaya atsın. Bu takım barış-bats-icardi-kerem’in aynı anda sahada olduğu bir düzeni kaldıramaz

Doğru değil renkdaş.

Biz hücuma çıkarken geride 2 kişi bırakarak çıkıyoruz sanki arkamızdan ayı kovalıyor gibi.

4-4-2 çıkarsın ama 1 bekin hep geride kalır, orta sahada da Torreira’yı sabit 6 gibi tutarsın, olası bi geçişte zaten hazırda 4 kişi rakibi karşılayacak olur üstelik Barış ve Kerem de savunmaya yardım için geri gelen oyuncular.

Mesele diziliş değil mesele top sendeyken ve rakipteyken sahaya nasıl yayılıyorsun

Takım 4-2-3-1 oynuyor diye kötü değil.

Beklerin hücuma aşırı çıkışı
Topu ileriye uzun oynama
Geriden oyun kuramama
Geçişte 2-3 kişiyle yakalanma

Bunlar dizilişle alakası olmayan problemler

Takım 4-2-3-1 oynuyor diye kötü değil.

Beklerin hücuma aşırı çıkışı
Topu ileriye uzun oynama
Geriden oyun kuramama
Geçişte 2-3 kişiyle yakalanma

Bunlar dizilişle alakası olmayan problemler
tam aksini düşünüyorum. beklerin 4 lü beki değil - fiziksel olarak yapılı olup yerinde vücut koyan bekler değil.

4-2-3-1 in getirdiği oyundaki gereksinimleri takım yapamadığından bekin çıkış yapınca bir bakıyor ortada kaptırıln top 20 metre uçarak geride pozisyona dönüşüyor - ona yetişemezler tabi.

geriden oyun kuramaman aynı şekilde - YB de nelsson ters boşken jelerte veriyor çıkarsın diye - suartında baskıda kaybediyor - torreira ortanın ilerisinde kalınca boşluğa apokerim koşuyor kendi yerine bakmadan - çat gol.

4-2-3-1 de Torreira ile stoperler ortashaaya kadar top taşıyabilmeli , al - ver olmalı. ya da hemen beke ver gitsin moduna girmemeleri lazım.

bana göre tabi.

Sonuç; Bats çöp. Asıl sıkıntı oyuncularda değil sanki dünyada başka hiçbir opsiyon yok gibi her rakibe her şartta aynı şeyi oynamaya çalışan birinin hocamız olması.

Adamın elinde 10 numarayı oynayabilecek çok iyi bir adam var. Hala kendi bildiğini okuyor. Takımı çorba ediyor.

Şaka gibi. Bu ne inat arkadaş. Neyin inadı bu. Hayır kovulmak mı istiyor anlamadım ben.

isin komik kismi bir tane cok saglam bir 6 numara almis olsaydik su anda ligde favori bizdik

kim bunun aklina girdi de sarayi aldirdi aklim almiyor benim

sara ve jalet verilen parayla bir tane 6 no alip simdiden sampiyonluk havasina girebilirdik

umarim bu paralari carcur edenler bir gün yargilanir

baska bir sey demiyorum

Geri
Üst Alt