Okan Buruk'tan Michy Batshuayi Kararı!

isin komik kismi bir tane cok saglam bir 6 numara almis olsaydik su anda ligde favori bizdik

kim bunun aklina girdi de sarayi aldirdi aklim almiyor benim

sara ve jalet verilen parayla bir tane 6 no alip simdiden sampiyonluk havasina girebilirdik

umarim bu paralari carcur edenler bir gün yargilanir

baska bir sey demiyorum

Sara ve Jelert yine alınmalıydı. 6 numara eksikliği bu 2 oyuncuya ihtiyacımız yoktu anlamına gelmiyor.

Takımda Sara gibi oyun kurucu yoktu en basitinden.

Jelert de takımdaki tek sağ bek olduğuna göre yine ihtiyaç.

çift forvet yapacaksa böyle olmalı.
gerçi yine defans çizgisini ortasahaya çeker, kontradan goller yeriz.
4-1-2-1-2_formation[1].webp

buna hiç katılmıyorum açıkçası

adamın 3 4 adım geri gelip normalde takımın ona yapması gereken servis şeklini kendisi başkasına yapıyor - Batshuai o golleri icardinin yarattığı boşluklardan attı.

biz topu 60 70 metre sürkeli dikip 15 saniyede 1 bu adamın indirmesini bekleyemeyiz. son vuruşu bu sezon biraz sıkıntılı başladı ama servis yaptıkça icardi ya da bats çtır çatır skor üretir sana.
Tez üretiyim derken kendi antitezini üretmişsin

İcardiye servis yapılmıyonun çözümü icardi oynasın demek değil

Adamı niye oynatıyosun servis yapamıyosan

Tez üretiyim derken kendi antitezini üretmişsin

İcardiye servis yapılmıyonun çözümü icardi oynasın demek değil

Adamı niye oynatıyosun servis yapamıyosan
e adam briinci forvetin - kimi oynatacaksın ileri uçta ? bats tek başına yeterli olmaz.

bat girince icardi sürekli kaleden dip çigiye açıyor mesla bats harika dolduruyor oraları.

bats yoksada geliyor kanadın (BAY mesela ) ya da keremin direkt pozisyonuna servis çıkarıyor adam.

arka taraf üretemiyor diye forvetsiz kalabalık mı oynayalım ?

derdimiz forvet değil onu demeye getiriyorum - 60 70 metre top atıp 5 saniye sonra karşılıyoruz.rakip sahada 30 saniye üzerinde kaldığımızda ama mtlaka pozisyona giriyoruz. da bu çok nadiren ve spontane oluyor.

edit: bu noktada bahsetmediğimiz bir detay daha var - oda mertens tabi...yeteri kadar ortasaha yakın değil - icardiye yakın olduğunda da çabası var ama efektif olamıyor sürekli havadan geldiği için.

o yüzden ortadan dikine yerden işler olmalı şu takımda.

Ziyeş 10 olmaz. Yerine göre denersin ama bu sistem uygun değil. Adamın en iyi özelliği çekip kesmesi veya çekip içe kat edip vurması. 10 numara da sırtı dönük oynama becerisi gerekir. Ziyeş in ideal bir 10 olacağını düşünmüyorum.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mertensin sözlesmesi uzatilmiyacakti hele bu sartlar ile, simdi yas itibari ile artik son 30 dakikalik futbolcu olmaya dogru gidiyor. Buyük maclarda ve avrupada basari icin güclü bir üclü orta saha gerekli, Mertens buna hic uymaz Ziyech keza öyle, kendi kalemize durmadan gol atiyoruz vefa duygusu yüzünden

e adam briinci forvetin - kimi oynatacaksın ileri uçta ? bats tek başına yeterli olmaz.

bat girince icardi sürekli kaleden dip çigiye açıyor mesla bats harika dolduruyor oraları.

bats yoksada geliyor kanadın (BAY mesela ) ya da keremin direkt pozisyonuna servis çıkarıyor adam.

arka taraf üretemiyor diye forvetsiz kalabalık mı oynayalım ?

derdimiz forvet değil onu demeye getiriyorum - 60 70 metre top atıp 5 saniye sonra karşılıyoruz.rakip sahada 30 saniye üzerinde kaldığımızda ama mtlaka pozisyona giriyoruz. da bu çok nadiren ve spontane oluyor.
1.forvet değil artık forma adaletine göre anlık 1.forvetimiz bats

Bizde organizasyon falan yok o yüzden özellikle hücumda bireysel iş yapacak oyuncuya ihtiyaç var bats ,ziyech gibi

İlerde kollerin var orta açamıyosun,adama orta açılmadığını söyleyip hala kollerin oynamasını istiyosun bunun gibi oldu senin fikir

Ben de diyorum ki bats kendine pozisyon hazırlayabiliyo ,top tutuyo,atlet ve gezgin o yüzden teoriyi doğru yapalım bats oynasın

umarım böyle bir sacmalık yapmaz,icardiyi cıkartmaya korkktugunu anladık ama ortasahayı boşaltması demek kredisini tüketmesi demek oluyor

Takım 4-2-3-1 oynuyor diye kötü değil.

Beklerin hücuma aşırı çıkışı
Topu ileriye uzun oynama
Geriden oyun kuramama
Geçişte 2-3 kişiyle yakalanma

Bunlar dizilişle alakası olmayan problemler
Onun için dizilişin değişmesi lazım işte.
Bekler hücuma aşırı çıkıyorsa orta sahada 1 adam oluyorsa bu sorunun çözümü orta sahayı üçlemekle çözülür.
Bir tane defansif os ile çözersin.

Bekler ileri çıksın ama orta saha da çıksın, stoperler arası 35 metre boşluk olsun.
Rakiplere ortadan gelmeyin deriz bizde, yada ilahi güç ile ortada engelleriz.

İleri çıkmayan beklerle oynadığımız maçlarda da aynılarıyla karşılaştık biz.

Burada sorun ne kadar oyun sistemiyse yine o kadar orta saha kurgusu.
Mertens, torreira ileri pres yapsın, demirbay-sara-x kimse oyun kursun tüm bu olanlar güzelken orta sahada kırılan hat ile defans ne yapabilir ki. Orada da nelsson rakibe basıyor.
Bizm tüm taktiğimiz her bölgede rakibe 1 kişi bassın şeklinde olduğu için bu kadar boşluk veriyoruz.
Böyle bir oyun oynayacaksak en az 3 kişiyle rakibi kapatacağızki pas opsiyonu kalmasın.
2 sene önce bunu kerem, mertens,berkan, torreira ile yapıyorduk, arkadan boey geliyordu kapatıyorduk.
Son 2 senedir torrira bassın, boey bassın, ileride mertens press yapsın. Şuna döndü olay. Rakip sahada ani press ile posizyon bulabiliyorsun da bu her zaman yemiyor ve defansif olarak hiç işe yaramıyor.

Fener maçında ardayı patates eden kazım, kerem ikilisi vardı yanına berkan geliyor sıkıştırıyorduk. Geçen sene bunu 1 tane maçta kendi yarı sahamızda görebildik mi?
Orta sahayı geçince bırakın gelsinler taktiği var tüm derdimiz rakip yarı sahada basarak topu almak. Uzun oynayıp bizim yarı sahaya yerleşen takım olduğunda ise otomatik sıçış başlıyor.

Takım hobbit film seti olduğu için de rakiplere uzun oynaması gerektiğini de standart olarak söylemiş oluyoruz.

Aslında en güzel bu olur:

Tek forvet Batsu. Hakkediyor formayı. Icardi dinlensin

_____ Torreira _ Gabriel
BAY___________________Kerem
__________Zaha/Ziyech
_____________Batsu

Zaha'yi SS'de görmek isterdim kaleye yakın, çünkü Ziyech de vasat. Ama hoca Zaha yi sildi kafadan.

#####################

Veya 433
________Kaan
____Lucas__Sara
BAY___Batsu___Kerem/Z

#####################

Yahut 3-4-1-2
Icardi ve Batsu çift tandem:

_______İV__İV__İV
BAY___Lucas_Sara__Jelert
_________Ziyech
_______İcardi__Batsu

Dengeli Varyant
3-1-4-2 AMC OUT, Kaan DMC İN de olabilir

Formasyon konusunda herkesin fikri var ama Okan hocayı eleştireceğim bir diğer nokta da yeni şeyler denememesi. 3.sezon önü oldu, hazırlık maçı olur, kolay lig maçı olur farklı şeyler denemesi gerek. Yüzde yüz de emin olsan sahada 90dk görmeden sistemin defosunu açığını anlayamazsın. Yap mesela Sara, Kerem, Torreira ya da Sara, Kaan, Torreira üçlüsü gibi denemeler. Ya da Davinsonun defans önünde oynadığı bi formasyon. İzlesin teknik ekip analizini yapsın.
Ha idmanda yaptılar da beğenmediler denilirse idmanda en iyi sonucu veren dizilişle böyle oynuyorsak işimiz iş.

Bizim 4-2-3-1'imiz genelde 4-2-3-1 olmuyor, 4-2-4 demek daha uygun olur.

Bence bizim aradığımız adam Amrabat da değil kalitesiyle alakalı olarak problem yok ama bize daha çok oyunu çift yonlu oynayan tempolu bir orta saha lazım topu dikine surebilmeli.Torreira pres özelliği Sara bana asker 10 izlenimi veriyor Torreira nin yanına da pres gücü yüksek tempolu adam şart.

Bence bizim aradığımız adam Amrabat da değil kalitesiyle alakalı olarak problem yok ama bize daha çok oyunu çift yonlu oynayan tempolu bir orta saha lazım topu dikine surebilmeli.Torreira pres özelliği Sara bana asker 10 izlenimi veriyor Torreira nin yanına da pres gücü yüksek tempolu adam şart.

Geds…

O tarz da ama bjk ye gittikten sonra benim için bir anlamı kalmadı Dünya da o özelliklerde yığınla topçu var renkdas

Evet var ama Okan hocanın orta sahaya daha fazla adam istemediği aşikar.

Kaan Berkan Kerem Demirbay da var bunları da kullanacak.

Evet var ama Okan hocanın orta sahaya daha fazla adam istemediği aşikar.

Kaan Berkan Kerem Demirbay da var bunları da kullanacak.
Kaan defans ve sağ bek oynayabiliyor kadroda kendine rotasyonda mutlaka şans bulacaktir Berkan son zamanlarda kendini çok gelistirdi o da hem Torreira ya iyi bir yedek hemde orta sahanın oyundan düştüğü zamanlarda iyi bir alternatif olur Kerem Demirbay in tempo sorunu var.

Geri
Üst Alt