Okan Buruk'un İletişim Dili

Konuyu önemli bulmakla birlikte maalesef çok kolay olmadığını biliyorum. Çok çok iyi becermek lazım.
Hatırlarsanız Şeytan Rıdvan fbye TD olduğunda tek marifeti takım için "hepsi pırlanta gibi çocuklar" demek olmuştu.
Oyuncu grubu eleştiriye açık olur burdan beslenip performans artırmaya gider bunları Kamera önünde biraz daha eleştirebilirsin. Genellikle Real Madrid ve Bayern Münih bu tip oyunculara sahip oluyor. Ferguson zamanında ManU da vardı bu karakterler.
Hâlâ Bayerne karşı kimse mağlubiyetlerinden sonra oynamak istemez çünkü isyan eden karaktere sahip oyuncuları parçalıyor rakibi böyle bir durumda çoğunlukla.

Okan Buruk kendi takımını iyi tanıması gerekir. Eleştiri dozunu ayarlaması gerekir.
Ilk sezonunda (1996) Fatih Terim'in takdir ettiğim bir maç sonu konuşması vardı. Galiba mağlup olmuştuk Gençlerbirliğine deplasmanda. "Demekki ben yapamıyorum bazı şeyleri. Herhalde ben bırakmam lazım" a benzer cümleler kullanmıştı. Ondan sonra takım baya düzelmişti.

Ak Koyun Kara Koyunun ayrıldığı önemli Hoca kriterlerinden bir tanesi.

"Bireysel performanslar, kalitemizin altındaydı. Üçüncü bölgeye geçtiğimizde daha kaliteli işler yapabilirdik. O kaliteyi ortaya koyamadık." bu lafı iletisimi bozuk diye örnek göstermek ya art niyeti gösterir ya da yazan arkadaşın yabancı gazetecilerden özenen boş bir yazar olduğunu. Hayır iletisim ile ilgili ahkam kesicek kişi sen misin ki git bir uzman getir benim böyle iddiam var siz ne diyorsunuz diye haberleştir.

Son yıllarda bireysel hatadan en fazla gol yiyen takım olduğumuzu unutmayalım. Okan hocanın söylemlerini doğru buluyorum.

Sacma sapan bir yazi

Fm de hocalik yapan basimiza prof kesiliyor

Hoca/oyuncu iliskisi bir basin toplantisindan ibaret degildir,adamlar idman ve mac derken haftanin 7 gunu birlikte geciriyorlar

Bu yazi dan yola cikarsak okan hoca ile abdulkerim idmanlarda iletisim kurmuyorlar hic konusmuyorlar aralarinda oysa haftanin 7 gunu birlikteler

Sacma sapan bir yazi

Fm de hocalik yapan basimiza prof kesiliyor

Hoca/oyuncu iliskisi bir basin toplantisindan ibaret degildir,adamlar idman ve mac derken haftanin 7 gunu birlikte geciriyorlar

Bu yazi dan yola cikarsak okan hoca ile abdulkerim idmanlarda iletisim kurmuyorlar hic konusmuyorlar aralarinda oysa haftanin 7 gunu birlikteler

Okan’i sevmem, gelmesinede karsiydim fakat mac sonu aciklamalari ve yorumlari ancak iyi teknik adamlarin yapabilecegi turden. 4-5 yildir mac disinda her konuda felsefe dinlemeye alistirilmis taraftarda adam gibi mac yorumu yapilinca afalliyo.

Okan hoca gayet iyi yapıyor. Yanındaki adama pas veremeyen profesyonel futbolcu var bu takımda. Kalas gibi oynayan adamlar var. Mesela bir sol bekin var orta açmayı bilmiyor.

Çıkıp toplantılarda çat çat eleştirsin ki adam gibi oynasınlar. Afra tafraları De Bruyne, Messi ayarında paşaların. Milyon euroları da cukkalıyorlar güzelce.

Hoca boş laflarla kafa ütülemiyor o da sorunların farkında ve bu taraftar nezdinde olumlu karşılanıyor.

Son düzenleme:
Çok önemli bir detay gibi gelmedi. Okan hocanın niyeti oyuncuları basının önüne atayım tarzında değil.

takım oturmadı henüz , net oyun ve oyun için pozisyon zenginliğimiz beklentimizin altında

transfer dönemi var hala devam etmekte.

bu süreç dahilinde öyle ya da öyle maç kazanmak nisan ayında belli eder kendini. antalya ve önümüzdeki hafta trabzon ile iki tane zorlu deplasman atlatmış olacağız - totalde de 3 deplasman bitirmiş olacağız. gizli artılar bunlar sonuçlarına bağlı olarak.

içerideki giresun 'un olmaması gerekirdi ama oyunumuzun defoları nedeniyle oldu. atamadık , kendimiz yedik. sakin kalıp , ufak şeylerden gündem yaratmadan devam etmeliyiz. 3 maçta eleştiri sezon başı yeni kafada bir takımda haklı değil pek. ilk devrenin ortalarında değerlendirmeleri yapmak lazım. arada DK falanda var. oraya kadar lig birincil hedef olduğundan öyle ya da böyle puan almak önemlidir. alma şeklimiz hoş değil tabi.

tabiiki bunlar olurken vasat ve altında 3 hakem idaresi, CÖMERTÇE harcanan net 2-3 poizsyon ilk yarılarda ve rakip kalecilerin panterlerşme durumları her maç cabası

Yazıyı haber diye taşıdım diye umarım karşıt görüşte olan arkadaşlar bana sallamıyordur :asd:

Hiç katılmıyorum. isim vermedikten sonra takımın kötü oynadığını söylemek daha doğru olan. Büyük hocalar da yapıyor bu tarz eleştirileri tek örnek üzerinden saçma bir genelleme yapmış

Geri
Üst Alt