Operasyon ve Mancini'ye Göre Başarısız Değiliz

biz iyidik veya kötüydük tartismasina girmeden (mancini'yi de savunmak istemiyorum): rakibimiz nasil sampiyon oldu onu da iyi irdelemek lazim

calkantili ve cok zorlu bir sezonu (td degisikligi, tff'nin düsmansal tavri, hakemlerin cifte standarti, devlet kurumlarinin düsmansal tavri, tv programlarinin düsmansal tavri) maksimum basariyla tamamladik bence: lig 2.'ligi, kupa sampiyonu, cl ceyrek final

Şimdi olaya şöyle bakalım; Galatasaray Türkiye'de oynanacak herhangi bir ardışık 3 lig sezonunun azami 2 şampiyonluğuna taliptir, birincil adaydır ve genellikle böyledir. Şampiyonluk olarak görüşüm böyle. İkincilik için ise rölantide giderek kritik maçlardaki hatalardan dolayı olunacağını, Üçüncülük ve daha aşağısı için ise bir art niyet, büyük iç sıkıntılar, galiz beceriksiz yönetim olması gerektiğini ön görüyorum.

Diğer ve en güçlü cephe olan fener bahçe Galatasaray ın "varsayım" üzerine olamadığı her şampiyonluğun adayıdır, en büyük olasılığıdır.

Galatasaray'da iseniz, Galatasaray'a gelebildiyseniz zaten kuvvetli bir özgeçmişiniz olması gerekir. Eh önünüze avrupanın orta kalitesinde ( Türkiyenin Oldukça üzerinde) bir malzeme verilir. Bunlar neticesinde başarı beklenir.

Şampiyonlar Ligine Direkt Katılış Mancinin elinde olmayan bir durum olduğu için pek sayamıyorum.

Türkiye Kupasının tamamında oynanan maçlar (bana göre), Ligde her sezon klasik 4-5 haftalık fixtüre göre isabet etmiş zorlu deplasman maçlarından farksız değildi. "Galatasaray için" başarı olarak değerlendirecek bir durum göremiyorum.

Şu durumda başarısızda denemez, başarılı da denemez. Genelde ışığa bakılır takımdaki, geleceğe yönelik ışık.. Çatır çatır top oynamışsındır bir kaç malubiyete rağmen rakibin daha yüksek bir performansla maksimum senden 1-4 puan aralığında sondan iki haftada kaçırmışsındır . Bir sonraki sene için iyi oyun adına ışık vardır devam edilir.

Amaşuanda çoğunluk Mancini futbolunu beğeniyormu derseniz cevabı ne olur bilemiyorum.

Genel anlamda çok başarısız bir sezon gecirdigimiz söylenemez ama beklentilerin altında kaldık o bir gerçek.

Yazının ortasına kadar güzel gelmişsinde bazı faktörleri unutmuşsun herhalde 1.si Sneijder Terimde yapmadığı şeyler Mancini ile yaptı ve 2 gol daha atsa kariyer rekorunu kırıyordu, Sabri solda oynamaz demişsin 1 maçı Sabri'nin soldan sol ayağı ile açtığı orta ile Trabzon Maçınıda Semih'in içeri kat edip 2 asisti ile aldık velhasıl Mancini bazen bize bildiklerimizin aslında bildiğimiz gibi olmadığını gösterdi tamam çok iyi değillerdi belki ama olağan normalinden daha iyidiler yokluktan yapılmış hamleler Mancini kalsın gitsin konusuna ise Lucescu gelmediği taktirde devam edilmelidir başarılımı başarısızmı diye sorarsak rakiplerimize göre 20 maç daha fazla yapıp ligde 2. olmuşuz bu kesinlikle BAŞARISIZLIKTIR çünkü Galatasaray'ın hedefi her zaman 1. lik'dir 2.liğe başarı diyemeyiz ZTK'da başarılı CL'de ise iyi idare etti.

Bahsettigin unsurlari kayda deger bir "faktör" olarak nitelendirmedim.. Sneijder bize geldiginde 4 ay boyunca futbol'dan uzak ve sakatlik gecirmis olarak gelmisti.. Buna ragmen belli bir verim sagladi. Oynatildigi mevkii ise F.Terim döneminde de yanlisti simdi de yanlis.. Ancak cift forvet oynuyorsaniz Sneijder'i sol aciga kaydirmak zorunlu hale geliyor. Tek forvet oynandiginda ise forvet arkasinda gercek yetenekleri ortaya cikiyor. Yani Sneijder'in performansini belirleyen seyler önce sistem sonra yanindaki partnerleri..Sabri ve Semih konusuna gelince.. Gerek Sabri'nin sol'da gerekse Semih'in sag kanattaki yaptigi asistler ya da katkilar onlarin standart özelliklerinde olan seyler degil.. Senin de belirttigin gibi mecburi hamleler. Yani Sabri G.Birligi macinda yaptigi ortayi kac kez daha ayni sekilde yapabilir, ya da Semih'in Trabzon macindaki performansi ne kadar süreklilik tasir..Bu degerlendirilmeli bence. Mancini'nin bu noktada yaptigi en ciddi katki Hakan Balta'yi Telles'in gelisiyle birlikte stoper'e kaydirmasidir..Ki bu bile Hakan Balta'nin G.Saray'in 1.stoperi olamayacagi gercegini degistirmez.O da ayri bir konu tabii..

Geri
Üst Alt