- 29 Ocak 2011
- 47.648
- 19.513
- 2.898
Ndiaye gitti, Fernando ne zaman dönecek belli değil. Bana linderothun sürecini hatırlattı Ona da ha döndü ha dönecek diyorlardı bir türlü dönemedi gitti. An itibariyle sezon başı kurduğumuz omurganın göbeği tamamen dağıldı. Elde yine son yıllardaki başarısızlığın mimarı olan merkez ortasahalar tolga,selçuk ve donk kaldı. Biri müzmin sakat diğeri gamsız öteki Fizik açıdan ölmüş.
Ahali bu orta saha ile şampiyonluk çok uzak bir hayaldir. Fatih Terimin sihirli değneği filan yok. Gamsız Belhandayı 8 oynatmakla filan çözülmez bu sorun. Rakipler de ortada özellikle başakşehir, İçerde ki anadolu maçlarını alırsın ancak anadolu deplerinden tempo yapmadan çıkamayız. Bu orta alanda tempo yapamaz rakiplere üstünlük sağlayamaz.
HEM NİTELİK HEM DE NİCELİK OLARAK BU MEVKİDE EKSİĞİZ.
Yönetimin belli ki hiçbir planı yokmuş ortasaha almayı düşünmüyorlar, Fernando'nun sakatlığı da taraftardan gizlendi transferin son günü açıklanıyor ne hikmetse!!
Neyse transfer tahtası kapandı artık öyleyse eldeki malzemeye bakacağız ne çıkar ne çıkmaz.
Orta alana devşirilebilecek 2 oyuncu önerim var;
1.Jason Denayer
2. Martin Linnes
Jason ile başlayalım..
Şimdi bu çocuk stoper ile beraber nerdeyse bütün savunma içerikli mevkilerde denendi gittiği takımlarda. Net olarak hocaların kafasında stoper olarak oturmuyor ve farklı mevkilerde deneniyor. Geçen Sezon stoke city de bir hayli önlibero olarak denenmiş. Bizde denayer kardeşimizi bu şekilde kullanabiliriz.
2. Martin kardeşim.
Sol ayağı yok diye Fatih hoca hor gördü. Sol beke koymadı. Önceki tudor denen herif zaten formdayken kesti çocuğu latovleviciyi bela etti başımıza. Ee sağ bekte zaten mariano var. Onu kesemez. Kadroda boşa duruyor şuan çünkü mevcut hoca hakan baltanın arkasında görüyor 3.solbek tercihi ve 2.sağbek tercihi şuan. Bu sezon bu sıralamayla 5 maç oynarsa şükretsin.
Linnes geldiğinde onu alan hoca Mr Denizli şu açıklamaları yapmıştı. Ve kastamonuspor maçında merkez orta sahada görevlendirmişti.
Mustafa Denizli'den şampiyonluk değerlendirmeleri
Martin Linnes'i ben aldırırken, kafamda daha farklı şeyler vardı. Ben onu alırken bek olarak değil orta alan sağ önde ve orta üçlüde tempo yapacak oyuncu olarak düşünmüştüm. Yüksek kaliteli bir oyuncu değil ama ihtiyaç duyulan bir oyuncu profili.
Yani çok da ütopik birşeyden bahsetmiyoruz aslında. Linnes tempolu ve ayağı düzgün bir oyuncu. Öne doğruda oynayabiliyor. B2B rolüne uygun olabilir ışığını görüyorum ben. Elmanderi fb derbisinde orta saha oynatan Terim bunu da akıl eder diye umuyorum.
Sonuç olarak farklı şablonlarda şu merkez ortasaha ikilileri yahut üçlülerini kurabiliriz.
V.1
-----------------Tolga----------Denayer-----------
Feghouli------------Belhanda----------------Gary
------------------------Gomis-----------------------
v.2
Yasin---------Linnes-----Tolga--------Gary
-------------------------------Feghouli-------
------------------Gomis-----------------------
v.3
-------------------------------Denayer------------------------------------
Feghouli-----Tolga(Linnes)-------Bel10(yahut meyhaneci)----Gary
--------------------------------Gomis--------------------------------------