Orta Saha Tehlikesi! ve Mantık Dahilinde Yer Yer de Ütopik Önermeler!

Ozan Puki

İmparatore
Berlin Panteri
814425.jpg

Ndiaye gitti, Fernando ne zaman dönecek belli değil. Bana linderothun sürecini hatırlattı Ona da ha döndü ha dönecek diyorlardı bir türlü dönemedi gitti. An itibariyle sezon başı kurduğumuz omurganın göbeği tamamen dağıldı. Elde yine son yıllardaki başarısızlığın mimarı olan merkez ortasahalar tolga,selçuk ve donk kaldı. Biri müzmin sakat diğeri gamsız öteki Fizik açıdan ölmüş.

Ahali bu orta saha ile şampiyonluk çok uzak bir hayaldir. Fatih Terimin sihirli değneği filan yok. Gamsız Belhandayı 8 oynatmakla filan çözülmez bu sorun. Rakipler de ortada özellikle başakşehir, İçerde ki anadolu maçlarını alırsın ancak anadolu deplerinden tempo yapmadan çıkamayız. Bu orta alanda tempo yapamaz rakiplere üstünlük sağlayamaz.

HEM NİTELİK HEM DE NİCELİK OLARAK BU MEVKİDE EKSİĞİZ.

Yönetimin belli ki hiçbir planı yokmuş ortasaha almayı düşünmüyorlar, Fernando'nun sakatlığı da taraftardan gizlendi transferin son günü açıklanıyor ne hikmetse!!

Neyse transfer tahtası kapandı artık öyleyse eldeki malzemeye bakacağız ne çıkar ne çıkmaz.

Orta alana devşirilebilecek 2 oyuncu önerim var;

1.Jason Denayer
2. Martin Linnes

Jason ile başlayalım..

277114-1509024367.jpg

Şimdi bu çocuk stoper ile beraber nerdeyse bütün savunma içerikli mevkilerde denendi gittiği takımlarda. Net olarak hocaların kafasında stoper olarak oturmuyor ve farklı mevkilerde deneniyor. Geçen Sezon stoke city de bir hayli önlibero olarak denenmiş. Bizde denayer kardeşimizi bu şekilde kullanabiliriz.

2. Martin kardeşim.
45863.png

Sol ayağı yok diye Fatih hoca hor gördü. Sol beke koymadı. Önceki tudor denen herif zaten formdayken kesti çocuğu latovleviciyi bela etti başımıza. Ee sağ bekte zaten mariano var. Onu kesemez. Kadroda boşa duruyor şuan çünkü mevcut hoca hakan baltanın arkasında görüyor 3.solbek tercihi ve 2.sağbek tercihi şuan. Bu sezon bu sıralamayla 5 maç oynarsa şükretsin.

Linnes geldiğinde onu alan hoca Mr Denizli şu açıklamaları yapmıştı. Ve kastamonuspor maçında merkez orta sahada görevlendirmişti.

Mustafa Denizli'den şampiyonluk değerlendirmeleri

Martin Linnes'i ben aldırırken, kafamda daha farklı şeyler vardı. Ben onu alırken bek olarak değil orta alan sağ önde ve orta üçlüde tempo yapacak oyuncu olarak düşünmüştüm. Yüksek kaliteli bir oyuncu değil ama ihtiyaç duyulan bir oyuncu profili.

Yani çok da ütopik birşeyden bahsetmiyoruz aslında. Linnes tempolu ve ayağı düzgün bir oyuncu. Öne doğruda oynayabiliyor. B2B rolüne uygun olabilir ışığını görüyorum ben. Elmanderi fb derbisinde orta saha oynatan Terim bunu da akıl eder diye umuyorum.

Sonuç olarak farklı şablonlarda şu merkez ortasaha ikilileri yahut üçlülerini kurabiliriz.

V.1

-----------------Tolga----------Denayer-----------

Feghouli------------Belhanda----------------Gary

------------------------Gomis-----------------------

v.2

Yasin---------Linnes-----Tolga--------Gary

-------------------------------Feghouli-------
------------------Gomis-----------------------

v.3

-------------------------------Denayer------------------------------------

Feghouli-----Tolga(Linnes)-------Bel10(yahut meyhaneci)----Gary

--------------------------------Gomis--------------------------------------

Farklı varyasyonları da sizlerden talep ediyorum dostlar.. :nargile:

tolga - selçuk şeklinde devam ederiz belki arada donk sonradan oyuna girer. bu sene çehremizi değiştiren en önemli unsur orta saha kurgumuzdu yeniden leş hale dönüş yapmamızla beraber önüne gelen bizi sahada pataklar.

Yazdıklarının içinden değerlendirirsek en mantıklısı V.2. Topla hücuma çıkışlar yapabilir belki Linnes. Uzun top falan atamaz elbet ama ayağı yine düzgün sayılır, kısa pası atar en azından, 2'ye 1 yapar vs.

Ama hoca Selçuk-Tolga'ya devam edecektir.

Linnes milli takimda da bir kac kere orta saha oynamisti.

Gecen sene orta saha eksikligini hissettigimiz zamanlar ben de önermistim bunu kupa maclarinda deneme amacli yapabiliriz diye.

Topla dribling yapabilen bir adam Linnes ama hic bir sekilde ceviklik yok adamda. Tek omuz ile cok kolay dengesini bozup topu ayagindan alabilirler. Bilemiyorum kararsizim bu konuda. Josue gecen sene oynadigi bir iki macta orta alanda ne kadar oynadiysa iste muhtemelen Linnes de o kadar oynar diye düsünüyorum.

Terim'in bunu düsünecegini hic sanmiyorum. Bence banko Tolga-Selcuk olacak orta saha.

fernando geldiğinde şu kadroyu göreceğiz bence

-------Muslera
Mariano-Maicon-Denayer-Nagatomo
Fernando-Belhanda
Rodrigues-Feghouli-Yasin
Gomis

nando (c)
mariano maicon serdar nagatomo
fernando denayer/linnes
feghouli belhanda garry
gomis​

Linnes keşke denense canla başla oynar

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Linnes'in, ortasaha da değil de bek önünde her türlü iş yapabileceğini düşünüyorum.

Yasin yeteneksizini sırf solbeke yardım ediyor diye oynatacagimiza,solbekin önünde linnesi oynatmak daha mantıklı geliyor.

Bunun dışında; ortasahadaki boşluğu ne selçuk ne tolga ne de donk ile kapatamayiz.
Bu sebeple önümüzdeki 3 ay yedigimiz den çok atma yöntemine hızla geçmeliyiz.
Sürekli baskı baskı ve çift forvet ile bol bol pozisyona girmek için uğraşmaliyiz.
Osmanlı maçındaki gibi Çok gol kacirmazsak eğer rakiplerin hemen hemen hepsine baskı ile 3 gol atma potansiyeline sahibiz yeterki 2 den fazla yemeyelim

Oh be Sonun da kurtulduk DURSUN'dan.

Son düzenleme:
denayeri ortaya almalıyız yanında tolga önlerinde belhanda feg rodri ve gomiz

ikiside olmaz imkansiz. Denayer pas kalitesi cok zayif. Linnes futbol hayati boyunca cizgide oynamis adam. Cevre kontrolu nedir bilmez.

Selçuk aşkı onu her daim 11e yazdırır. Tolga Türk olduğu için yazılır, koşuyorda. Donk sırf ben oyuncu kazandım demek için yazılır. FT Belhanda gibi oyuncuları sevmez, takımdan küstürür. Biat ister, yalakalık ister. Belhanda bunu yapamaz, kesik yer. Orta saha selçuk, Donk, Tolga üçgeninde gezer 2 ay boyunca. Selçuk yorulunca belki Belhanda girer.

--------------Donk------------------
-----Selçuk---------Tolga----------

Varyasyon bu olur.

Linnes denenmeli en azından elinden geleni yapacaktır bazılarının yapmadığı gibi.

Linnes’ten 8 numara çıkabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ikiside olmaz imkansiz. Denayer pas kalitesi cok zayif. Linnes futbol hayati boyunca cizgide oynamis adam. Cevre kontrolu nedir bilmez.

Geçen gün %100 pasla oynadı. O kadar kötü değil ama ben orta saha oynayabileceğini sanmıyorum. Geçmişte de benzeri sebeplerden orada Chedjou’yu denemiştik ama olmamıştı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Orta saha konusunda çuvallayacağız.Fernando sakat Badou gitti.Allah yardımcımız olsun.

Bu ülkede bjk hariç hicbir takımın orta sahasında hayat yok basak iyi pas yapıyor biz baskı ve bam bam karışık oynuyoruz fb ts defansif futbol koşturuyorlar ts rızadan sonra böyle oldu.Bjknin elinde oguzhan ve tolgay ve hatta atiba gibi üç tane orta saha nedir kelimesini uygulamada bizlere öğreten oyuncular var.Ligdeki diğer bütün takımlar üç aşağı beş yukarı aynı orta saha bazında bu sebeple iş orta sahaya kaldıysa bjk yine ligi götürür.

Selçuk aşkı onu her daim 11e yazdırır. Tolga Türk olduğu için yazılır, koşuyorda. Donk sırf ben oyuncu kazandım demek için yazılır. FT Belhanda gibi oyuncuları sevmez, takımdan küstürür. Biat ister, yalakalık ister. Belhanda bunu yapamaz, kesik yer. Orta saha selçuk, Donk, Tolga üçgeninde gezer 2 ay boyunca. Selçuk yorulunca belki Belhanda girer.

--------------Donk------------------
-----Selçuk---------Tolga----------

Varyasyon bu olur.

Dikkatimi cekiyor ikidir.

Acayip bos yapiyorsun.

Dikkatimi cekiyor ikidir.

Acayip bos yapiyorsun.

İnşallah doldururlar. Ama genelde boşa sallamam Galatasaray konusunda. Orta sahada tek oynayabilecek oyuncumuzun senin bayıldığın Belhanda olmasını nasıl değerlendiriyorsun sayın Büyük? Dolu dolu yorumlarınla şenlendir bizi :)

Linnes 'i bence kesinlikle bir orta sahada denememiz gerekiyor

Onda orta saha oynayabilecek yetenek var bence ...

Geri
Üst Alt