- 26 Eylül 2012
- 122.091
- 72.681
- 5.068
Anladığım kadarıyla Terim'i sende hiç sevmiyorsun. Tudor nefretin Terim'e razı etmiş seni. Dursun nefretinde Cengiz'e razı ediyor. Bu noktalarda hemfikiriz. Ayrı düştüğümüz nokta Belhanda'yı sevmemen ve Ndiaye transferi sanırım. Ndiaye krizi oyuncu osmanlı kampından kovulmasaydı, yedek soyundurulsaydı ikna edilirdi diye düşünüyorum. Orda gemileri yaktı oyuncu. Futbolcuların ve Terim'in maçtaki psikolojileri o gecenin nasıl geçtiğine dair ipuçları veriyor. Ndiaye yönetime iletiyor transfer işini, Terim'le konuş cevabını alıyor. Terim'le konuştuğunda Terim maç öncesinde konuşulur mu diyip kovuyor kamptan. Çok nahoş bir konuşma geçmiş olacak ki, bütün takım Osmanlı maçı öncesi, sonrası ve maç esnasında moralman bitik vaziyetteydi ve hepsi olabildiğine gergindi. Ndiaye'nin kimseyle vedalaşmamasının altında da o gece konuşulanlar yattığını düşünüyorum. Ya da o gece vedalaştı. Belkide benim hüsn-ü kuruntumdur. Belkide ben gidiyorum diyip çantasını almış çıkmıştır, ama 1. ihtimal daha ağır basıyor gibi. Gecenin bir yarısı ayrılması kovulduğuna delalet.
Fatih Terim'in Tudor'dan kat be kat iyi TD olduğunu bende biliyorum. Ama Fatih Terim günü kurtarmak için istenilecek teknik direktör. Gelir, 1-2 sene gazla vesair şampiyonluğu kovalar, takımı mahveder ve gider. Bu hep böyle oldu. Oyuncular ya takıma küstü, ya tam biat etti yatarak maaşını aldı, ya da psikolojisi tam manasıyla bozuldu ve garip varlıklara dönüştü Fatih Terim dönemlerinde. Emre olsun, Arda olsun, Selçuk olsun, Sabri olsun, Misimoviç olsun, bir sürü örnek sayılabilir. Oyuncuları bitiren bir yapısı var, en azından psikolojik olarak çöküyorlar. Kadro planlaması sıfır. Çöplerle veyahut çöpleşenlerle doluyor takım her FT döneminde. Bunu gelmeden önce söylenti çıktığında da yazmıştım. Herşeyi, ben bilirim, ben yaparım tavrıyla da mahvediyor takımı. Özellikle transferde. Sneijder, Kaka- Misimoviç-Felipe-Baroş-Amrabat birçok örnek var. Kendi almadıysa bir yıldız oyuncuyu, Aykut Kocamanvari hareketler yapıyor, sindirmeye uğraşıyor. Oyuncu sinerse, tabiri caizse biat ederse, kadroda yer buluyor. Feghouli ve Belhanda yıl sonuna gider deme sebebimde bu. Terim'i iyi tanıyorum çünkü. Feg bir parça uyum göstermeye başladı ama Belhanda o tarz bir futbolcu değil. İşini yapan bir tip direk. Nerde yemek yiyeceğine dahi karışılıyor şuan Florya'da.
Tudor'u savunma sebebim, takımda 20 senedir ilk defa problemi gören ve o probleme uygun çözüm yaratan tek TD olmasıydı. Çöpleri at, hırslı oyuncular al ve ona uygun oyna. 14 oyunculu çok güzel kadro kurmuştu ve gayette iyi başladı. Yedek oyuncu olmayışı, olan yedeklerinde yerli çetesi kırıntıları oluşu takımı yaktı. Basın şuan saldırdığının kat be kat fazlası saldırdı adama, tecrübesizliğinden ve yabancı olmasından dolayı baş edemedi. Terim faktörüde bu durumda azımsanamayacak bi sebepti kötü gidişatın bence. Tepede demoklesin kılıcı gibi sürekli durdu, 9 maçlık seride bile FT gelmeli diye basında konuşuluyordu. Oyuncular öğrenci gibidir, belki de bir tık ötesi. Eğer bir acziyet görürse o yöne doğru çıkar sağlamaya çalışır. Yönetim topun altına girmedi, Tudor'u medyanın, oyuncuların önüne attı. Tudor'u bu durum yedi bence. 3lü savunmada başarısız oldu vs. saçma yorumlar. Tudor'un oyun formatının aynısı şuan Fatih Terim döneminde de oynatılıyor. Tek fark yerliler canını dişine takıyor. Yinede kadro genişliği olmadığı için takım 40 dakika ortalama sahasına hapsoluyor. FT hatalarından hayatta ders almayan birisi ayrıca. Tudor eleştiride yinede birşeyleri değiştirmeye uğraşıyordu-yanlış veya doğru, sürekli arayışta olan biriydi-.
El hasılı vel kelam, inşallah başarılı olur ama uzun vadede de başarılı olur. Hakanlarla, Sabrilerle uğraştırmaz biri ve sağlam bir kadro oluşturur. Hayırlısı olsun..
Hiç sevmiyorum demek doğru olmaz. Evet Tudor dan nefret ediyorum ama beni Terim'e razı eden Tudor değil Dursun döneminde kronik sorun haline gelen teknik direktör tercihlerinde ortaya çıkan hatalar.
Ndiaye olayında güzel senaryo yazmışsın bence, tam spor muhabiri hikayesi olacak kıvamda. Ya Ndiaye kafasına koymuş gitmeyi kıytırık Osmanli maçında oynayınca birden değişecek miydi bu fikri. Gerçekten aynı Sinan gibi marjinalliğin dibine vurmuşsun orada. Neye göre birinci ihtimal daha ağır basıyor. Adam te Dursun zamanında söz almış transfer için, Ndiaye nin ikna edilmeyip gitmesini Terim ile olan iletişim "sorununu" na bağlaman biraz abesle iştigal yani. Burada gayem Terimi savunmak değil ha yanlış anlaşılmasın.
Misimovic döneminde Terim yoktu ki Galatasaray da karalamak için öne sürmene gerek yok olmayan birşeyi. Ayrıca Amrabatı isteyen de ta kendisiydi diye hatırlıyorum ben.
Tudoru konuşmak istemiyorum ismini gördükçe tepem atıyor sinirleniyorum. O mal herife gereğinden fazla şey mal ediyorsunuz bence kesinlikle.
Belhanda işini yapan bir tip öyle mi? Insanlar işini yapmadığı için bu kadar eleştiriyor sen ne anlatıyorsun.
sent via GSC